Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Hétvégén fahéjas tekercset sütöttem.
Az is nagyon jó volt. A sós ropogósat sütöttem, és gondoltam megpróbálom azt a tésztát fahéjasan. :)
Köszönöm! :) Ezt mind neked, és a fórumnak köszönhetem!
Mert ha valamit nem tudok, vagy nem vagyok biztos benne, akkor te/ti mindig segítetek!
Egyébként ahol dolgozom (óvoda), ott kapunk ebédet. Én nem eszem már azt, hanem megpróbálok valami hasonlót készíteni, így a gyerekek sem kérdezik, hogy én miért eszek mást.
Mai ebédem:
Borsópörkölt galuskával
Köszönöm!
A hétvégén ettem juhtúrót, nagyon finom. Olyan, mint a sajt. Még kenyérre kenve is kipróbáltam. Ajánlom bátran.
Sziasztok!
Lecsót szeretnék elrakni, hogy később, akár télen is biztosan tartósítószermentes, saját készítésű lecsómat tudjam enni, ami házi termesztésű zöldségekből készül.
Készített már valaki?
Milyen arányokat kell használni? Mennyi hagyma, paprika, paradicsom kell?
Az üvegeket, kupakokat ki kell főzni?
Ha már az üvegekben van a lecsó, hogyan tovább? Celofán, szalicil, celofán kell a tetejére?
Nem szeretném, ha megromlana? Milyen praktikák vannak erre? Grapefruitcsepp?
Köszi a segítséget előre is.
Első időszakban nyírfacukor vagy a stevia nélkül fogyasztható. Második időszakban már ez is használható.
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók (kb 4 adagra)
750 g paradicsom
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
kuszkusz ízlés szerint
egy kis mangalica zsír
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
víz
kb 5 g morzsolt bazsalikom
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint só
1 csipet morzsolt oregano
ízlés szerint nyírfacukor/vagy stevia
bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.
2. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bõrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk
3. Egy fazékban mangalica zsírt felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, és megpirítjuk a keveréket. Végül rátesszük a fűszerpaprikát, és elkeverjük a hagymával.
4. Ha a hagyma megpirult, ráüntjük az összeturmixolt paradicsomokat, és 10 percig főzzük - állandó kevergetés mellett.
5. Felöntjük vízzel, beletesszük a bazsalikomot, oregánót, nyírfacukrot/vagy steviát, sót, borsot, ízlésünk szerint. Egy kis kusz-kuszt is tehetünk bele.
6. Lefedve, kis lángon 15 percig fõzzük.
7. Friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.
Warj írta a másik topikba:
ső időszak
Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)
Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.
Gabona félék és csíráik:
Mivel szezonja van nem kell konzerv, pontosan nem tudom, hogy kell csinálni, de én egyszer úgy főztem, hogy egyszerűen szétfőztem a paradicsomot vízben és befűszereztem. Paszírozni is lehet, vagy botmixerrel pépesíteni.
Amúgy finomabb is a friss pariból, mint konzervből. :))
Mivel a diéta során sokkal több rost jut a szervezetedbe, mint előtte, természetes, ha könnyebben tudsz WC-zni. Ez jó is, hiszen nem ragad a beledben meg semmi, így nem tudnak erjedni és íígy nem táplálják a gombákat.
A hasfájás lehet ételtől is, lehet, hogy elmúlik. Véletlenül nem mostanában kell megjönnie? Attól is lehet.
És persze az is lehetséges, hogy a döglődő gombák okozzák.
Köszönöm a választ.
Az az igazság, hogy a héten azért is nem vezettem vissza semmit, mert amikor reggel elmegyek wc-re, akkor egy kicsit fájni szokott a hasam. De azután el is múlik.
Valamit nem jól csináltam? Vagy nincs kiürülve a belem a gombától? Vagy valamelyik étel okozhatja? De a héten csak az alap dolgokat ettem... Nem mondom, hogy hasmenésem van, mert csak 1X megyek... de akkor kiürülök.
Második időszaktól lehet enni szóját, ihatsz szójatejet, de jól nézd meg mindig az összetevőket, mert van ami tartalmaz cukrot, vagy más mesterséges dolgok (színezék, tartósító stb). Ezt is ugyanúgy kell visszavezetni mint bármelyik más nem tiltott élelmiszert.
Juhtúró: állítólag lehet, de mi nem szeretjük ezért nem is ettük.
hát félve...de talán fogom.
holnap megyek reggel 8.20-ra nögyogyihoz és megjön a kenettesztem. nagyon várom! másik forumba majd megírom mi lett!
tudom :D de Te ígyis már a 2.ban vagy,nem?
jo,h kételkedsz, és rákérdeztél, ezt nagyon jol tetted. de nyugodtan használd.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?