Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?! fórum

Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
371. tündér74 (válaszként erre: 370. - Silver36)
2014. aug. 22. 15:01
Már lehet, hogy nincs ilyen gond náluk, hiszen azóta 3 év eltelt:)
370. Silver36 (válaszként erre: 349. - Wanita77)
2014. aug. 22. 14:10
Próbáld meg egyszer- egyszer hagyni és nem reagálni a hisztire, akkor előbb- utóbb megunja szerintem. Nekem a két első gyerkőc is produkált jó nagy hisztijeleneteket, de idővel az ember bölcsebb lesz és nem hagyja magát ezzel zsarolni. :) A harmadiknál már nem volt ez gond, most a negyedik is bepróbálkozik néha, olyankor hagyom, hogy a szobájában a játszós szőnyegen kidühöngje- vergődje magát- ha máshol kezdi, akkor felkapjuk és odavisszük. Mondjuk neki, hogy szóljon ha megnyugodott, ha "kész van a hisztivel". Első 2 alkalommal 15 percig is cirkuszolt. Most már ritkább az ilyen, pár perc vagy másodperc után szól, hogy anya, kész a hiszti, és akkor szent a béke. :)
369. luxika
2011. jún. 6. 22:18

Szia,olvasva a cikkedet,átérzem a helyzeted..nekem egy lányom van,20 és fél hónapos.Nálunk is vannak hisztik,direkt dolgok,erre a sarokba állítós módszert alkalmazom,ha többször szólok és semmi.íez bevállt:azaz,elmondom,hogy most irány a sarok.ezért és ezért.Két percre,mert ugye közel két éves..közbe sírás,de nem engedek az időből.Ha lejárt elmondom újra,miért volt mindez,majd bocsánatot kér.Ez otthon működik,olyat biztos nem csinál többet(de tényleg)amiért a sarokba állítottam.

Viszont az utcán egyszer sétálunk rendesen,máskor meg se hallja,hogy álljon meg,vagy éppen ezt nem szabad...ott nincs sarok,meg egyébként is hülyének néznének,ha ezt megcsinálnám..nekem erre kéne vm.tuti recept:-((Az előzőleg leírtakat javaslom próbáld ki..én se hittem benne eleinte,de bevállt..a ráütés nem kenyerem,szerintem azzal semmit nem érünk el,legfeljebb,hogy a gyerek féljen tőlünk,azt meg melyik anya szeretné?a félelem nem egyenlő a tisztelettel...

368. ab4b6bc17d (válaszként erre: 356. - B-zs)
2011. ápr. 29. 23:11
Lehet, hogy a nyafogásával azt akarja elérni, hogy újra csak vele foglalkozzatok.
367. wanita77 (válaszként erre: 366. - F758a7200f)
2011. ápr. 29. 16:58

Én is teszek különbséget, kb. pont úgy, mint amiket te is leírtál. Nálunk mondjuk földhöz vágás sosem volt szerencsére, csak nyafi és sikítás.

Remélem nálunk is változik majd a helyzet, és férjem sem lesz ennyire türelmetlen és ideges és nem fog vele veszekedni.

366. f758a7200f (válaszként erre: 358. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 16:53

En teszek kulonbseget hiszti es hiszti kozott pl amikor az van hogy vegyem fel, aludjak vele akkor altalaban engedek, ugyis:asszonysors, cipeld a kolykodet:)))


Kiskoraban a nagyobbikat is mindig olbevettem, babusgattam, volt is hatfajas de a joga megoldotta. A kicsivel ugyanez, ringatgattam mindig, szinte olemben nott fel stb, mai napig felveszem cipelem amig birom (15kg en meg 48)


Viszont az olyan hisztiket hogy inni ker es teat akar, en meg jobban szeretem ha vizet iszik, na ilyenkor ha foldhoz vagja magat, rahagyom, mert viz van es kesz.


Nem szivtelensegbol de a viz az egyetlen "tiszta" ital, szokjon hozza. A masik, ha turelmetlen es akar valamit de epp mosogatok, akkor varjon es kesz, felolem foldhozvaghatja magat.


Ha pl meguti magat es puszi kell akkor abbahagyom amit csinalok, es puszi.


Amugy az en ferjem is ideges amikor hisztizik es sokszor mondja hogy vegre hetfo, mehet dolgozni, de van oka, hogy miert mi vagyunk az anyak, mert mi ertunk hozza jobban.


Es latom, hogy ahogy elernek egy bizonyos kort, es ertelmesebbek a gyerekek, az apak is valtoznak es kevesbe unjak a gyereket. Pl a nagyobbikat cipeli mostmar barhova hosszabb idore is, kozos programokat szervez stb.

2011. ápr. 29. 15:02

Ja, meg az is baj azzal, hogy beígérek neki valamit, hogy akkor meg azért fog nyafogni, hogy most menjünk! Ha mondom neki, hogy holnap megyünk játszóházba, akkor attól borul ki, hogy MOST menjünk és persze emiatt kezd el sírni. :(

Mert ez is sokszor előfordul, ezért csak indulás előtt lehet neki mondani,hogy hova megyünk.

364. b-zs (válaszként erre: 363. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 15:00

:)

Mi vonatozni szoktuk vinni, vagy kirándulni. Ne ilyen mindennapos dologra gondoljál, hanem olyasmire amit ritkábban csináltok, és szereti!

363. wanita77 (válaszként erre: 361. - B-zs)
2011. ápr. 29. 14:58

Igen,Bence is tud 10-től visszafele számolni és most az előbb számolt tízesével hatvanig. Pedig csak 2,5 éves! :)

Igen, ez lehet, hogy jó ötlet, csak minden nap nem tudok neki valamit ígérni. Meg hát ő nem is igazán szeret lemenni, max. játszóházba, de oda nem mehetünk minden nap. De azért kitalálok majd valamit.

362. b-zs (válaszként erre: 360. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 14:56

Ismerős a szitu, mármint az unoka a legokosabb legszebb, legjobb és ok nélkül nem hisztizik.. Ami igaz, de nyilván az ok az általában az, hogy valamit a szülő nem tart helyesnek, nem tesz meg, vagy nem enged és ilyenkor jön a hiszti. Így még nehezebb, ha a nagyszülő menedéket nyújt..

A második gyerek már úgy nő fel, hogy neki kell inkább alkalmazkodnia, és Ti is rutinosabbak, következetesebbek vagytok, ez miatt el ne menjen tőle a kedvetek! Sőt!! A gyerekorvos nekünk meg is mondta, amikor a 2 éves lányom üvöltött és hisztizett nála a vizsgálóasztalon (akkortájt született a középső), hogy igen, a Boginak nagy szüksége van egy kistesóra:)

Szerintem ülj oda mellé, és nézzétek együtt a mesét:) Nálunk is ez van délután, nemsokára kelnek, mesét néznek, majd megyünk ki az udvarra és sétálni:)

Jaj, mennem kell, már fel kell ébresztenem, különben este nem akar elaludni:)

361. b-zs (válaszként erre: 358. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 14:50

Baromi jó mesének tartom, de tényleg, a gyerekeim imádják, és rengeteget tanulnak belőle. A minap arra kaptam fel a fejem, hogy már 10-től visszafelé is tud számolni, és még sorolhatnám.. de a nyafogás, csak figyeld meg, ami a mesében végig jelen van, no azt átveszi a gyerek, mert beleéli magát a szerepbe, és úgy oldanak meg egy problémát, hogy amikor gond van jajgatnak, nyafognak és segítséget hívnak:DD De mindezek mellett tényleg nagyon jó mesének tartom:)Nagyon szépen beszélnek benne a figurák, és szépen fejezik ki magukat, csak ez a jajgatás..

Igazából mi is tanácstalanok vagyunk, mert kikészít engem is egész nap és a férjemet is egy idő után. Én az oviban bízok, most egy ideig nem járt, mert a legkisebb miatt nem hordtuk, a gyerekorvos tanácsolta, de most újból megy jövő héttől, kíváncsi vagyok mi lesz, mert az oviban ennyit nem nyafoghat. Mellesleg figyelemfelhívás is szerintem a részükről, szeretnek középpontban lenni, és szeretik, ha körbe vannak ugrálva, hiszen így lettek nevelve. Próbálj neki megígérni dolgokat, ha nem nyafog, akkor elmentek ide- vagy oda.. hátha beválik, és ha nyafog emlékeztesd rá, hogy miről volt szó..Anyós dada volt az oviban, és ő szokott rászólni, hogy ő bizony ilyen nyafogást nem ért meg, meg az ő kis unokája ne nyafogjon stb.. türelemjáték, az biztos..

2011. ápr. 29. 14:44

Ráadásul mi apósommal lakunk, és ő nagyon elkényezteti. Sutyiban adja neki az édességet, stb.

Most is az ölébe kéredzkedett, ott nyafogott. és persze ő mindig megvigasztalja, mert szegénynek biztos valami baja van. Ezzel ment az agyamra már kiskorában is. szerinte nincs hiszti, biztos éhes,szomjas, beteg, stb. Na persze!

de az normális, hogy 5 percenként teát kér? Most azért sikít a szobájában, mert nem adtam neki két pohár tea után még egyet 10 percen belül. Szerintem ezt is unalmában csinálja, hogy állandóan teát kér, ennyire nem lehet szomjas!

Nem tudom már mit csináljak, tehetetlennek érzem magam! Nem akarok egész nap veszekedni vele, a sírást hallgatni, fegyelmezni. Élvezni akarom a vele való együttlétet, de így nem lehet. És ezért nem akart sokáig férjem még egy gyereket. Félek, hogy amikor így viselkedik, megint elmegy tőle a kedve. :(

359. b-zs (válaszként erre: 357. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 14:40
Nálunk, ha hiszed, ha nem a legnagyobbal több probléma van, mint a két kisebbel együtt:)
358. wanita77 (válaszként erre: 356. - B-zs)
2011. ápr. 29. 14:27

Ugyanez van a teával nálunk is: kérek teát, hozd ide!

Mi is pont azt a csatornát nézzük, most is éppen a Miki egér játszótere megy. :)

De nem hiszem, hogy emiatt lett nyafogós, mert a nyafogás előbb volt, mint a mese. Bence szerintem ilyen típus, mert már kiskorában is ilyen volt, sokat nyűglődött akkor is, sokat volt kézben, főleg esténként. De hogy lehet ezt megszüntetni szerinted? Mindig büntessem meg vagy mit csináljak? De akkor 5 percenként kéne, mert szinte folyamatos a nyafogás. :(

357. wanita77 (válaszként erre: 355. - B-zs)
2011. ápr. 29. 14:23

Hú, ez nem semmi lehet 3 gyerekkel, le a kalappal! Én még eggyel sem bírok. :(

Nálunk is egész napos a nyekergés, mindenért kiborul és azonnal azt kéne tenni, amit ő akar. De mi nem engedünk neki, ez a baj, ezért nyafog sokat. És ő sem tud várni, mindent MOST akar. De most beküldtem a szobájába nyafogni, ha abbahagyta, kijöhet. Ilyenkor kopog az ajtón, hogy anya, kijövök, befejeztem. :)

356. b-zs (válaszként erre: 354. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 14:20

Tea: a lányomnak a mai napig oda kell vinni az innivalót (miért is csinálom??).. a középső 2 éves és már nagyon régóta, ha valamire szüksége van, pl. inni szeretne, elintézi maga, kijön és fogja a kis cumisüvegjét stb.. ekkora különbség van két gyerek között. Ha az egyik meg tudja tenni, ráadásul a kisebbik, akkor a nagyobbiknak meg pláne kellene, ez csak rajtunk múlik!

A nyafogás pedig részben a meséből ered én egyre inkább eszt is látom, vannak kedvenc meséi a D.C. mesecsatornán, és van a mesében nyafogás ezerrel, mellesleg nagyon jó mesék, mert készségfejlesztő mesék, de ez a jaj, most mit tegyek.. jaj, hogyan oldjam meg?? jajj, segítesz?? és ezeket átveszi..

355. b-zs (válaszként erre: 353. - F758a7200f)
2011. ápr. 29. 14:15

:DD, annyira igazad van:)

Tegnapi sztori: 3 gyerekkel mentem röntgenre, fogászati röntgen, mert nélkülük moccanni sem lehet, vagy mindegyiket visszük, vagy maradunk itthon. Végigjárták a sétáló utcát, voltak a DM-ben, otthon a boltban, már csak két utcára voltunk, a legkisebb már nyekergett, mert unta magát a 4 éves lányom pedig a kezében a gyümölcslé, a másik kezében a kedvenc kisvonat és a cumija miatt nyekergett, amit betettem a táskámba és képtelen volt megérteni, hogy pár pillanatot igazán várhat, fél perc és otthon vagyunk. Nem, a nyekergésből hiszti lett.. és hiába mondja neki az ember, képtelen megérteni, hogy fél perc türelemmel legyen, pedig ő már 4 éves, és sokszor azon kapjuk magunkat, hogy mi ugrálunk körülötte, csak azért, hogy a nyekergését abbahagyja. Egyszerű példa: fel tud egyedül öltözni, ha akar akkor fél perc alatt, egyedül leveti a pizsit és felöltözik, ugyanígy a cipőjét is fel tudja venni, ha akarja. Ha nem, akkor képes jajgatni, nyafogni, hisztizni, földön fetrengeni, és a másikat kikészíteni.. Most mit is lehet vele kezdeni?? Fogalmam sincs, de hogy így nem maradhat, az is biztos. Első gyerek és ráadásul első unoka jobbról balról, mindig felkapkodtuk, ha már nyekkent egyet, sírni sose hagytuk és itt az eredmény. No meg a nagyszülők, akiknek hiába téptük a szánkat, hogy kistesó született, azzal is foglalkozni kellene, nem csak az elsőszülött unokával.. Agyon dicsérjük, mikor egyedül megcsinál valamit, de ez neki már természetes és az is, hogy hisztivel sokmindent el is tud érni.. Abban bízok, hogy két fiútesó mellett kénytelen lesz változni, és ezt a nyekergést idővel kinövi..

354. wanita77 (válaszként erre: 353. - F758a7200f)
2011. ápr. 29. 14:00

Igen, biztos igazad van abban, hogy azért ilyen, mert első gyerek. Néha hagyom sírni persze, muszáj.

De most is felkelt, kért teát és közben nyafog: kérek teát, öhöhöööö, húzd fel a redőnyt, öhöhöööö, stb. Minden mondatát nyafogva mondja, nagyon idegesítő.

A felkéredzkedés férjemet idegesíti, mert hát egy 2,5 éves gyereket ne kelljen már cipelni állandóan, pláne itthon. Mert itthon is 5 percenként ez megy: anya, apa felvesz! És ha nem, már megy a nyafi, sírás.

Miért nem lehet rendesen, szépen ellenni, játszani, lemenni a játszóra, akárhova? Az a baj, hogy lent is ezt csinálja, 5 percenként nyafog, felkéredzkedik, haza akar menni. Férjem lent játszana vele órákig, de a nyafit nem bírja elviselni, nem tud vele mit kezdeni és fárasztja egész nap. Én meg már ideges vagyok, mikor hazajön, nehogy nyafogjon Bence, mert akkor férjem ingerült lesz és kiabál vele, hogy hagyja már abba. Emiatt idegesít igazán a nyafija, mert nem bírom a veszekedést, kiabálást. :(

353. f758a7200f (válaszként erre: 349. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 13:21

Hagyd sirni. Bocs hogy ezt mondom de en is gyakran megkapom toluk hogy hol van apu, hat elmondom nekik hogy attol meg nem jon haza hamarabb ha nyivakolnak...


Mondjuk a kicsi az egyaltalan nem akarja megerteni, foldhoz vagja magat, en meg hagyom, kikerulom es idonkent rakerdezek hogy akar-e bekulni, elso 2 kerdezesnel rendszerint elkuld a francba a maga modjan, akkor megint kerulgetem egy kicsit, 3-adszorra bekul:)


De egyebkent normalis, hogy elso gyerek az lelkisebb, a 2., 3., az mar nem, mert anyunak nincs ideje az ilyen hisztikkel foglalkozni, ezt ok is hamar megertik.


Meg elso gyereknel a szulok is sokszor kerdezgetik, jol csinalom-e, mi a baja stb. A tobbinel mar csak csinalod kulonosebb filozas nelkul:DDD

352. f758a7200f (válaszként erre: 346. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 13:12

Attol fugg, ki veszi fel;)


Ha legtobbszor a ferjed akkor neki lehet problema.


Nalunk 2 gyerek, ellentetes viselkedes:nagyobbik barkivel leallt dumalni (feltettem is), kicsi senkinek nem koszon, utcan foldhoz vagja magat...


A nagyot szivesen elvittem volna annak idejen pszichologushoz, mert hajlamos elfojtani a kis bajait. Kifele mindig mindenkivel illedelmes, kedves volt, es itthon nem merte elmondani semmit. Hala istennek, azert ma mar nem mindig ilyen, valahogy megtalalom az utat hogy hogyan faggassam, elmondja a titkait:)


A kicsi viszont tulontul agressziv es bizalmatlan sokszor de errol meg nem tudok mit mondani mert lehet, hogy ez sem "koros":)))))


Egyebkent a ferjemet soha nem zavarta sem hogy fel kellett oket venni stb mert ugyis en bajlodtam veluk.

351. wanita77 (válaszként erre: 350. - Ab4b6bc17d)
2011. ápr. 29. 12:18
Azt én sem szeretném, pláne hogy ő fiú. Remélem kinövik hamarosan.
350. ab4b6bc17d (válaszként erre: 346. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 11:50
Én rászólok az enyémre, ha nyafog, hogy így nem értem, amit mond. Néha elkezd affektálni (az oviból úgy jön haza), de leállítom. Nem szeretném, ha kényeskedő, örökké nyafogó, nyávogó gyerekké válna :)
2011. ápr. 29. 08:13
Az előbb azért nyafogott,mert azonnal kért teát, de én épp fürödtem. Mondtam,hogy mindjárt, erre ő: de most és már sírt is. Aztán az előbb kérdezte, hogy apa hol van. Elmondtam kb. 3-szor, hogy dolgozik, csak nem akarta elhinni, és ezért kezdett el nyafogni, sírni. Jaj, elég fárasztó. Ilyenkor hogy legyen az ember türelmes, mikor 5 percenként ez van? :(
348. wanita77 (válaszként erre: 347. - B-zs)
2011. ápr. 29. 08:05

Hát én is remélem, hogy kinövi hamarosan, mert tényleg fárasztó.

És a lányod miért és hogy nyafog?

Mert Bence látszólag ok nélkül is szokott, csak úgy. Meg ha nem kap meg valamit azonnal, vagy mást akar játszani, mint én, másik játszóra akar menni, haza akar jönni már fél óra múlva, stb. :(

347. b-zs (válaszként erre: 346. - Wanita77)
2011. ápr. 29. 08:00
az én lányom egész nap nyafog, ilyen nyafogós.. hát mi se tudjuk, mit csináljunk vele, de idegesítő az tuti.. Nálunk van a családban egy nyafogós, remélem nem öröklődik az ilyen viselkedési forma:) Arra gondoltam, hogy a meséből tanulja ezt a nyafogást, remélem kinövi..
2011. ápr. 29. 07:47
Nálunk most a nyűgösködés a probléma, már több hete. Mindenért szenved, felkéredzkedik, nyafog itthon, lent az utcán is, férjem már megőrül tőle. Csak úgy el kezd nyafogni, ha nézi a tévét, ha játszik, bármikor. Férjem azt mondja, vigyünk el pszichológushoz, de szerintem ez hülyeség, én nem látom ezt ekkora problémának. Szerintetek?
345. ab4b6bc17d (válaszként erre: 344. - B-zs)
2011. ápr. 28. 22:27
Oké, oké. Tudom, különbözőek a gyerekek. Gondoltam már én is rá, hogy talán hamarabb elaludna a lányom, ha nem altatnám délutánonként, de úgy vagyok vele, hogy csak aludjon :) Ártani nem árt, meg aztán az ovi is besegít.
344. b-zs (válaszként erre: 341. - Ab4b6bc17d)
2011. ápr. 28. 12:12

No meg a szülő idegrendszerének, ha a gyerek este 11-kor még pörög:)

Nálunk 3 kicsi gyerkőc van és muszáj "terelgetni" őket, különben bedilizünk..

Minden gyereknek más az alvásigénye. A középső lazán aludhat 3 órát is, ő attól még este fél 9-kor alszik és éjjel se kell hozzá felkelni. A legkisebbnél szintén úgy lett kialakítva az altatás, hogy nem altatom, egyedül alszik el. A legnagyobb meg egy igen aktív, túlaktív gyerek, és az nem normális, ha este 11-kor még a szülein ugrál, éjjel meg többször felébred. Én anno utánaolvastam, az éjszakai alvásból tényleg nem szabad a gyereket felébreszteni, de a délutániból szabad, és a gyerekorvosunk a város egyik legjobb gyermekgyógyásza, idős, tapasztalt orvos, és bevált nálunk ez a módszer. Amióta napközben csak 1,5 órát alhat éjjel jobban alszik, sőt legkésőbb 9-kor már alszik.

Azért az sem normális, hogy a szülők éjjel azért nem tudnak pihenni, mert a gyerekhez kell berohangálni éjjelente 2-3-szor. Az apukák pedig dolgozni járnak, és a munkahelyen is teljesíteni kell, kialvatlanul pedig igencsak nehéz..

343. ab4b6bc17d (válaszként erre: 342. - F758a7200f)
2011. ápr. 28. 10:30
A családok gyakran egyetlen szobában éltek, így a gyerekek hamar rájöttek, hogy mit is csinálnak a szülők a szomszédos tatamin -ezt én is most olvastam :)
342. f758a7200f (válaszként erre: 340. - Ab4b6bc17d)
2011. ápr. 28. 09:02

Tegnap láttam egy japán dokumentumfilmet a japán anyákról és családi szokásokról, és a normális japcsi családokban a gyereket direkt magukkal altatják 3 éves korig.


Olyan ágyak vannak kimondottan, hogy 2 oldalt szülő, középen gyerek:))))


Szerintük jó hatással van a fejlődésre, és szinte minden családban így csinálják.


Amúgy még más is volt, teljesen ellentétes szokások vannak az európai gyerekneveléshez képest. Ők nem szégyenlik magukat meztelenül mutogatni a gyerek előtt, 10 éves korig együtt fürdenek és nincs semmi érdekes, hogy anyuci-apuci meztelen (nesze neked prűdség, mi?:D)


HAgyják a gyereket, hogy maga döntse el, mikortól akar úgymond "szégyenlősködni" és egyedül fürdeni

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook