Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul? fórum

Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
2014. dec. 5. 08:57
Sziasztok! Néhány gyakorlatias tipp a gyerekek hisztijével kapcsolatban: [link]
272. Apucim
2011. máj. 2. 11:15

Sziasztok!

Úgy látom mindenkinek megoldódott a problémája csak nekem van már ilyen gondom. Leírom hátha valaki látja és válaszol a "sokat tapasztalt" anyukák közül.Én három gyermekes apuka vagyok (24 éves fiú,3 és fél éves kislány, 1 éves fiú)

A hercegnőm kezd kibírhatatlan boszorkává változni mostanában egyre gyakrabban.Teljesen el vagyok keseredve, úgy érzem már mindent kipróbáltam,kipróbáltunk.

Abban a korszakban (kb. 2 évesen)amiről ti írtok nem volt szinte semmi jele hisztizésnek (apró, jól kezelhető hisztik biztos voltak, de ezekre már nem is emlékszem)A mostani az katasztrófa, semmi nem használ csak az idő - amikor Ő úgy gondolja és magától befejezi akkor marad abba - én bármit csinálhatok, már mindent próbáltam : rácsuktam az ajtót, leöntöttem vízzel, megütöttem (két hétig még magammal sem akartam szóba állni, olyan borzasztónak tartom hogy bántottam)egyszerűen tehetetlennek érzem magam. Attól tartok hogy rámegy a "szeretetem" ha ez sokáig így megy tovább!

2009. dec. 19. 23:20

Sziasztok!Köszike a jókívánságokat Nektek,és Mindenkinek!Nektek is Békés,Boldog Ünnepeket Kívánok!


A Lányunkra nagyon jó hatással van a kicsi fiúnk.Segítőkész,gondoskodó,már néha túlzásokba is esik.. :) Értem itt azt,mikor pl: vágom le a kis körmét Atikának,Ő meg gyorsan szalad a 'mentésére'!Eltolja a kezem,és mondja,hogy

-Anya Ati nee.. :)

Vagy épp mikor első napokban szopiztattam egyik nap Ati Robit,és közben meg néztem a BK-t.Ő bejött és kikapcsolta előlem a Tv-t.-Anya,TV nee..!Ati tejcsi!-olyan okos.Talán egyet nem szabad lett volna,hogy megengedtük neki első naptól,hogy a kezébe vegye.(Persze úgy,hogy Én közben fogtam Atit.)Majd jött az,hogy rakjuk a hordozóba..,és mivel Ő nem bírta felemelni,így a kötőjénél húzta a picit.Fel is vettük kamerával,mert eleinte aranyos volt.Mert énekelt hozzá,hogy -Gőzős,gőzös..,Ati,Hetta,jóó..! :D

De most elég sűrűn szeretné Őt,úgy mondd húzni-vonni.Na ilyenkor van az,hogy-Ha egyszer megengedi neki az ember,azt később is meg kell.Na,ez eddig a legnagyobb problémánk,hála.Meg a rokon látogatók.Szó nincs féltékenységről,hogy nem engedi megnézni..Abból volt a gond,egész pontosan ma,hogy sokáig voltak és Helga már túl pörgött,túl fáradt.Az Öcsémék voltak a 2éves Lányukkal.Reggel érkeztek 9h-ra,majd 15h felé mentek is.Helga nem tudott elaludni délután,és kipihennie magát,így semmi sem tetszett neki,hisztizett ezerrel,mert túl lett pörgetve.Nyűgös,fáradt volt!Bevittük lefeküdni,nagy hiszti árán sikerült csak letenni aludni.Majd fél óra múlva megjelent,hogy-Nincs csucsucsu!Félt,hogy kimarad valamiből.Szerintem nem aludhatott egy percet sem.Örültem nagyon az Öcséméknek,mert ritkán jönnek,messzi lakunk egymástól.De ez jó lecke volt számunkra,hogy sajnos nem hívhatunk vendégeket arra az időre,mikor Helgának szigorúan pihennie kell délután.Arról nem is beszélve,hogy ha nem alussza ki magát,akkor még epis rohama is lehet.

Amit nehezen viselek az,hogy a kicsi fiúnk 3óránként ébresztőt fújj,de tudom,hogy ez sem tart örökké. :)


Pharaon


Elárulod,hogy mi után kutattál?Hogy nálatok mi okoz problémát?Érdekelne,szívesen meghallgatnám,hátha tudnék mégis segíteni!Ha gondolod,írj privibe.Köszönöm a bizalmad,előre is.

Persze,annak örülnék a legjobban,ha már tárgytalan lenne,és megoldódott volna a problémátok! :)


Mindenkinek további szép napot kívánok!Csak okosan,határozottan.Mi vagyunk a főnökök! :DDD

270. annaluca (válaszként erre: 268. - Pingumaci)
2009. dec. 19. 19:26

Gratuláloka csöppséghez! Örülök, hogy vállaltátok a babát, lehet, hogy Helgának is jót tesz, hogy gondoskodhat valkiről.


Áldott, békés karácsonyt és nyugodt új évet nektek.

269. Pharaon
2009. dec. 14. 20:29

Szia


Gratulálok a kisfiadhoz és a nagylányodhoz is. És persze a türelmedhez és a bátorságodhoz, amiért bevállaltad a második gyermeket ilyen helyzetben.


Válaszok után kutatva olvastam végig a fórumot, de sajnos az én helyzetemre nem találtam megoldást :(


Kivánok sok boldogságot nektek!

2009. dec. 13. 23:47

Megszületett a fiúnk: 09.11.22-én,Ati Robi! :D

A Lányom egyre jobban kezd felnőtt,nagylányként viselkedni,úgy örülök.Bár az-az igazság,hogy soha sem tudok benne 100%-ig megbízni,mert sajnos nem lehet,kiszámíthatatlan.Voltak,és lesznek hisztik,de mostanában elég jól kezelhető.Gondoskodó,és segítőkész lett Helga,és folyton ragyog a kis arca.Ha fel kel rögtön első szava-Ati?-és már megy is be hozzá megnézni. :)


Jó..oké,vannak dolgai,de szerintem ez is csak a tudatlanságból fakad,hogy mit szabad egy ilyen kis csöppel,Ő még nem tudja.Húzta a kezét,lábát,betakarta a fejét is,és sokszor felkelti...-de mostanában nem.


Minden jót Nektek is,ha erre jár még valaki esetleg. :)

2009. máj. 23. 11:01

Helga lányomnak 1év tünetmentesség után,újra elő jött a rohama. :(

Bent feküdtünk 1hétig és nagyon erős gyógyszert írtak fel neki az orvosok: Rivotril 0,5mg-ost.Ami sajnos vissza felé hatott rá,nem nyugtatta Őt,hanem felpörgette és kezelhetetlenné tette :(

Most vissza vittem a dokihoz és le csökkentették a gyógyszert,és kezdünk megint alakulni! :D


De a jó idő nagyon vonzza ki,és folyton csak úton akar lenni.Ja..már 12hetes vagyok,pénteken megyek Uh-ra. :DDD

2009. márc. 31. 13:53

Sziasztok!Már rég írtam,de Ti is :(

De most meg kell osztanom veletek is és mindenkivel,hogy Kismama lettem :DDD

Igaz,hogy még csak halkan mondom,mert 5heteske vagyok :) Kérlek szorítsatok Nekünk,hogy minden rendben legyen a picivel a terhesség alatt és hát a szülés..Meg,hogy a Helga is elfogadja majd és kezelhető legyen!Igazi okos nővérke legyen!

Mindenkinek további szép napot kívánok!

2009. márc. 6. 11:56

Nagyon szuper műsort találtam Mindenkinek ajánlom figyelmébe:

Viasat3- 17h-kor: Segítség,gyerekeim vannak!

Ismétlik is másnap reggel 11h-kor


Ja..igen.Szedjük a nyugtatót és mondhatom,hogy nagyon kellett,mert most már egész más az életünk!Nyugodtabbak vagyunk és kiegyensúlyozottabbak lettünk! :D


Kívánom Mindenkinek,hogy elmúljon a hiszti korszak,vagy így,vagy úgy!

264. pingumaci (válaszként erre: 263. - E87e4cce43)
2009. márc. 6. 11:42

Igen!De ezt még üzid előtt írtam,nézzd a dátumot! :)

Köszönöm is,hogy írtál és gondolom így már másként látod Te is a dolgokat?!De,ha nem továbbra is várom véleményed,akár priviben is!

Legyen szép napod! :D

263. e87e4cce43 (válaszként erre: 262. - Pingumaci)
2009. febr. 28. 22:05
én?
2009. jan. 21. 15:27

Valakinél voltunk és minden megváltozott,de nem tudok még nyilatkozni róla,mert sajnos beteg a Helga,így nem nagyon lehet megfigyelni a viselkedését...Én bízok benne!Talán most minden megváltozik majd!!!Csak ne lennénk már betegek :(Pimikém,még várom üzidet!Remélem nem vagy Te is beteg,ha mégis,akkor jobbulást Kívánok?!

2009. jan. 16. 12:24

Csak megjegyezném,persze nem szeretnék a betegsége mögé bújni és ezáltal mentséget találni a Helga viselkedés zavarára.Emberek vagyunk és hibázunk,ahogy írtam Mi is biztos és még sokan mások!

A neten találtam egy cikket:


"Régóta ismert, hogy a test jobb oldalán haladó idegek többsége az agy bal féltekéjéhez kapcsolódik, míg a test bal oldalán futó idegek az agy jobb oldalában végződnek. Ha egy tárgyat a jobb kezünkkel érintünk meg, akkor a mozgást és az érzékelést a bal agyfélteke vezérli. Az agyféltekék működésben és rendeltetésben is különböznek egymástól. Az utóbbi harminc évben számos kísérlettel támasztották alá, hogy a bal agyfélteke irányítja a verbális, racionális folyamatokat, míg a jobb félteke a térbeli látás, a képfelismerés és az érzelmi tevékenységek területe.A jobb agyfélteke hiányos működése okozza az érzések, érzelmi állapotok kifejezésének képtelenségét."


Én ahogy írtam a Suttogó titkai című könyvből merítettem sok mindent,amit hasznosnak találtam.

Tehát volt előttem követendő példa,a következetes nevelés felismerésére és alkalmazására!Mikor kiderült,hogy Lányom beteg,nem változtattunk nevelési szokásainkon!Szüleimnek,rokonok is fel lettek világosítva,hogy mit követelek és szeretném,ha be is tartanák vele!Pl:Édesanyám sokszor ölbe cipelgette Helgát.Majd mondtam Neki,hogy- De,ha most emelgeted,akkor később is így tedd majd,ha 20kg-s lesz!!!Anya rám nézet és megértette!De sorolhatnám...

Most búcsúzom,remélem sok véleményt találok majd itt!!!Nem haragszom a kritikákért,mert tanulságokból sokat tudunk tanulni,meg mások hibáiból,legyünk inkább okosabbak!Akár az Én leírt megélt történeteimből...


Hogy csináljuk másként és jobban?!


Köszönöm,a hozzá szólásokat!

Zsuzsa


Ma más kapuk felé nyitottam,talán megtalálom a megoldást!Egy esély ez is...

De majd mesélek!!!

260. pingumaci (válaszként erre: 259. - E87e4cce43)
2009. jan. 15. 01:08

Szia!Bocsi,hogy nem tudtam reagálni a leírtakra,de vírust kapott a gépem és még más baj is volt vele..Most meg igyekszem pótolni és válaszolni Mindenkinek az üziére és Fórumokba!!!

Hát..ez erős volt,de konkrét dolgokat nem írtál..?!Nem voltál sértő,csak őszinte és ez becsülendő,ha valaki kiáll a saját véleménye mellett!Sajnos az epilepsziás fórumon is mindenki azt mondta,hogy Nekik is ilyen megállíthatatlan dühkitöréseik voltak,vagy vannak! :( Az epilepszia nem hiszem,hogy önmagában okozna ilyen viselkedés zavarokat,csak az ellene kapott gyógyszer,szirup: Keppra és Depakine.Mely olyan erős,hogy csak a nyelvem belenyomva lezsibbadt a szám széle és a nyelvem :(((

Neurológus szerint felerősíti benne a hajlamot.Eddig minden szakember íratlanul nyilatkozott róla,hogy valószínűleg hiperaktív lesz,mert a nagyon sok az erre jellemző tulajdonsága! :( Hát,ha Én írok hülyeségeket,akkor az orvosok is hülyeségeket beszélnek!

Most voltunk Neurológiai kontrollon,bemutatkozott rendesen.A Neurológusnő rögtön írta a már fél éve ajánlott nyugtató gyógyszert.A neve Haloperidol 0,2%-os csepp.Nem ismerem,majd utána nézek a neten!Valaki esetleg????

Hát bevallom őszintén,nem tudom kifogom-e váltani :( De már most este sírva borultunk össze a Férjemmel,mert iszonyat,hogy viselkedett Helga!Sajnos nem látok más kiutat,bár keresem!

Nem tartom magam következetlennek és nagyon szeretem a Lányomat és mindent megtennék érte,hogy ha rajtam múlna.Pszichológiára küldtek minket,mert foglalkozásokon is problémák vannak a figyelmével.Nagyon nehezen lehet feladathelyzetben tartani.Hamar megun mindent és várja a következő ingert,feladatokat...Izeg-mozog,feláll,dobálózik és agresszív lesz..Talán lehet,hogy követünk el hibákat,de szerintem,hogy Lányom ilyen viselkedéssel bírjon,nem hinném,hogy mi lennénk az okozója!Ha Te mégis a leírtak alapján megkérdőjelezed ezt,akkor kérlek írd meg a konkrétumokat!Szerinted,mik azok a cselekedetek,amiket elrontottunk,rosszul kezelünk???Nem fogok megsértődni ígérem,de ha nem tűr nyomdafestéket,akkor kérlek írj privibe!Mert valamiért nagyon felháborított a viselkedésünk,ha azt írod,hogy jobban szeressük a következő gyermekünket!Ez azért durva volt,főleg,ha Te is Anya vagy!!!Nem szolgáltam rá erre a jelzőre,mert,ha Én nem vagyok a Védőnőre,Gyermekorvosra várva,talán még most derült volna ki csak,hogy Lányomnak ilyen betegsége van!Meg még sorolhatnám,de nincs értelme,mert számomra,számunkra természetes,hogy figyeljünk Gyermekünk fejlődésére!Kötelességünk is,mint szülőnek és Anyaként,Apaként,szerintem!!!

Kérlek írj,ha időd engedi!


Minden jót Neked: Zsuzsa

259. e87e4cce43 (válaszként erre: 2. - Pingumaci)
2009. jan. 10. 19:46
Az epilepszia okozhat ilyen viselkedési zavarokat? Nem tudom. Ha mégis, akkor talán sértő hülyeségeket írtam az előbb:(
2009. jan. 10. 19:41
Még visszább is olvastam, de csak elkeseredtem:(
257. e87e4cce43 (válaszként erre: 255. - Pingumaci)
2009. jan. 10. 19:28

Na, a visszaolvasásban ennél a hozzászólásodnál le is rekedtem. Az ég szerelmére!! Minek egy ekkora gyereknek saját pszichológus??!!

Most biztosan megharagszol rám, de akkor is leírom!!

Vajon miért nincsen a fogantatás előtt szülői alkalmassági teszt? A

bból, amit olvastam nagyon úgy tűnik, hogy Ti is, mint szülők vastagon benne vagytok ebben a viselkedési zavarban.

Minden jót kívánok az új baba vállaláshoz, de elsősorban azt kívánom, hogy a leendő új jövevényt szeressétek okosabban.

256. e87e4cce43 (válaszként erre: 250. - Pingumaci)
2009. jan. 10. 19:12

A "sunyi" kifejezés egy kicsit számomra visszatetszően hangzik, főleg akkor, amikor a saját gyerekemről írok. (ne haragudj meg érte)

A bilit tényleg nem szabad kényszeríteni. (várj, visszaolvasok)

255. pingumaci (válaszként erre: 254. - F9a0a36712)
2009. jan. 7. 22:02

Hű ha,nem semmi a kis szívtipró,korán kezdi :DDD

Nem fogod majd bírni megjegyezni a bölcsibe a sok kislány nevet,aki éppen tetszik neki majd :D

Örülök,hogy írtál és jól vagytok!

Boldog Újévet Kívánok Nektek!


Az Én Lányomnak azt javasolta a pszichológusunk,hogy nem tudnánk többször menni,mert egy héten egyszer nem elég Neki a foglalkozás?! :( Nem túl jó kilátások...

Holnap is megyünk,reggelre,utána pedig megyünk konduktorhoz.Remélem fogja bírni és nem lesz botrányos a viselkedése...Ha kimerült,fáradt és éhes,akkor őrületes türelmetlenség van rajta és iszonyatos,hogy mit hozz ki belőle: agresszív lesz és visít,fetreng a földön.Verekszik és harap...Megállíthatatlan,fékezhetetlen lesz olyankor!Én meg tehetetlenül próbálom menteni a menthetőt és cselekedni,úgy,hogy az Ő kényelme,vagy éhsége és az ezzel járó állapotot megszüntessem,ha tudnám akkor azonnal :((

Most megyünk nemsokára Neurológiai kontrollra.Talán lejjebb veszik a gyógyszer adagját?!Lesz most EEG vizsgálat is,hogy felmérjük a gyógyszer emelés,hogy hatot a szervezetére!

Elküldöm gyorsan,mert nem tudom,hogy fog sikerülni,mert vírusos a gépem és furcsa dolgokat csinál...Újra kellesz telepíteni!

Ja..igen és nem sokára itt van a döntés pillanata..pénteken már altató orvost kell keresnem és a következő héten műtenek is!A szövettan után,ha jók az eredményeim,akkor vállalhatók újra gyermeket.Csak a cukrommal ne legyen gond..Már fogytam amúgy -16kg-t!!!Ez nálam nagyon nagy szó..!Csak ez az Ünnepek ne jöttek volna,így meg álltam és elkezdtem falni: süti,malac sült..mindenhol a finom falatok! :( Nem is merek már ráállni a mérlegre!Pedig ez is feltétel a gyermek vállaláshoz :(( Össze kell szednem magam,és hajrá újra!!!

Minden jót,majd írj még,ha van kedved...

2009. jan. 5. 22:52

Halihó!

Rég írtam már, de de extra sztorym van!:-) Mentünk a dokinéninkhez igazolásért, egészséges a gyerek, menjen már bölcsibe. Van a rendelőben egy szőnyeg meg csúzda. Na mondom, menjél Bogyó, játszál. Nézem, eltűnt a gyerek. Hol a túróban van, nézek körbe, közben meg röhög az egész váróterem. A sarokban ültem, nemigazán láttam, mi a fejlemény, de csak mégjobban röhög mindenki. Felállok már, hol a kölök, csak nem nyelte el a rendelő. Apám, fekszik a földön a 4 éves kiscsaj, rajta meg a 2 és fél éves, de úgy rendesen, ahogy mi felnőttek szoktuk, és röhög egymásra a kettő. A tizenéves fiúk visítottak, hogy a kicsi már most megszexeli a csajokat. (Csöndben megjegyeztem: az én fiam.:-))))

2009. jan. 4. 16:07

Sziasztok!Először is Boldog Újévet Kívánok Mindenkinek!Remélem kellemesen teltek az Ünnepek!Nálunk is zajlott az élet,meg kell hagyni,Helga hozta a formáját a Nagyiéknál is :D

Nem akart lefeküdni és elaludni.Gondolom Ő is érezte,hogy Szilveszter van és várta a pezsgőt,vagy mi.. :DDD Bekapcsoltam Neki a mini Dvd-t és felraktam a TV-s állványra,úgy szólt a mese Neki!Most a Barbis és a Pinocchio a kedvencek!Elé volt rakva az Öcsém kislányának a rácsos kiságya!Csend volt bent,Mi meg kint beszélgettünk a Szüleimékkel a konyhában,abba a tudatban,hogy Helga már alszik!Arra lettem figyelmes,hogy bent nagyon hangosan szól oda bent a Dvd.Bementem és látom,hogy a kis asszonyka a kiságyba bemászott valahogy és fentről leemelte a Dvd-t..ÁÁÁ. Nem tudom,hogy mászott be a kiságyba és,hogy vette le magasról a Dvd-t,csak úgy bukott le,hogy oldalt feltekerte a hangszabályzót!Hihetetlen miket csinál..

Na mit szóltok,ügyes,eszes az Én Lányom!!!Ha akar valamit,megszerzi,Én mondtam!Ha nem tudja hisztivel rajtunk keresztül,akkor megszerzi,cselekszik..

252. pingumaci (válaszként erre: 249. - E87e4cce43)
2009. jan. 4. 15:42

Elutaztatok az Ünnepekre?Jó pihizést,de rólam ne feledkezz el,ok?!Írtam privit is!

Várom az üzid,ha van időd és nem teher,írj!Köszi és Boldog Újévet Kívánok Neked és Családodnak!

251. 03755e6896 (válaszként erre: 248. - Pingumaci)
2008. dec. 27. 23:19

A módszer tényleg drasztikus,de a kis történeted engem megnevettetett.Biztos neked nem volt vicces :)

Valószínüleg én is ezt tettem volna,mondjuk a cellux nem biztos,hogy eszembe jutott volna :)

250. pingumaci (válaszként erre: 249. - E87e4cce43)
2008. dec. 27. 18:01

Szia!Kíváncsian várom,hogy mik azok a pontok!

Talán az,hogy nem szabad kényszeríteni a gyermeket a bilire,igaz?!De láttad volna az arcát...,Tudta Ő,hogy miről van szó.Sőt..a kórházban is tudta,és ezért direkt visszatartotta,mert sunyin mosolygott az orra alatt :( És mikor ezt megtettem másnap,akkor meg csak sunyin kamillázott kifelé az orra alól...És nem hisztizett érte,sőt..Csendben koncentrálni kezdett!Ha tiltakozott volna,vissza levettem volna a celluxot,mert az már tényleg kényszerítés lett volna,de így...Hát nem tudom?!

De úgy éld át igazából ezt a két napot és úgy válaszolj rá!!!Várom és ne kímélj!


Azt hangsúlyozom,hogy azóta és utána sem fogom ezt a módszert alkalmazni,mert ez egyszeri és szükséges volt!!!


Üdv:Zsuzsa

2008. dec. 27. 00:41

Aj, ez nem hangzik túl jól. Több ponton se.

De hogy mik azok a pontok, most meg nem mondanám, mert ahhoz már túl késő van

2008. dec. 27. 00:09

Ezt nem fogjátok elhinni,úgy sem :DDD

Kicsit drasztikus voltam,de bevált :)


Bementünk a kórházba,hogy leadjunk vizeletet,mert sokáig köhögött és folyt az orra...Nagyon sötét a vizelete és erős szagú..Gondoltam,hogy megnézetem,nehogy komolyabb baja legyen!Ott ültünk,várva,hogy belepisiljen a zacsiba:12h-tól- 15h-ig!Ő azt mondta,hogy nem pisil-nyeeem!Pedig megivott egy liter folyadékot,még a gépből is teát vettem kétszer Neki!Majd kértük a dokit,hogy Helga nagyon nyűgös lett és hadd vigyük már le egy kicsit az udvarra,el is aludt a babakocsiba,ahogy tologattuk!Gondoltuk,belepisil,mert hideg levegő megcsapja,vagy mikor bemegyünk a meleg..!De nem,Ő szándékosan visszatartotta!Láttuk a szeméből,mikor csomagoltuk ki a pelusból.Már átküldtek a nappali klinikára,mert a gyerekorvosnál vége lett a rendelésnek..Atinak,a Férjemnek eldurrant az agya,és azt mondta,hogy menjünk intézzünk Karácsonyfát,és vegyük meg az ajándékokat legalább,mert itt fog ránk sötétedni!Doki mondta,hogy 2h-ra múlva menjünk vissza..Igen,ám,de Helga még 19h-kor se pisilt a zacsiba..ÁÁÁ Nem mentünk vissza,hanem Ati hajtott egyenesen haza.Csak zsörtölődött :((( Én is,de csak csendben..Egész napunk ráment,mert a Lányunk szeret belőlünk hülyét csinálni!Otthon meg kibontjuk,hogy Ati majd motorral vissza megy vele,de..Kipisilt mellé,mert levált a zacskó,mivel rajta volt nem is tudom hány órán keresztül.ÁÁÁ Ki is pirosodott szegénynek :(

Kérték,hogy menjünk be másnap reggel..De felkelt és nem volt hajlandó pisilni a bilibe..Én mondtam neki,hogy akkor nem megyünk sehová!Erre Ő mondta,hogy-Jó!Leültettem a bilire és elmagyaráztam,hogy Anyának most nagyon fontos lenne..babla-babla...Ült rajta,de 2mp múlva mondta,hogy -nyeeem.Hoztam neki a Mini DVD-t az ölébe,nézzen mesét,el lazul és megszületik végre!Csak pár csepp elég..De Ő a DVD-vel állt fel,hogy megy el..

Fogtam berágtam -Na nem..itt maradsz a bilin és pisilni fogsz!Majd az asztalról levettem a vastag celluxot és átkötöztem a bilin! :DDD Erre meg se mert szólalni...Mondtam neki,hogy-Addig fel nem állhatsz,míg nem pisilsz,megértetted?

Majd tettem két lépést és lám...csodák csodája tudott pisilni!!!Na..mit szóltok???


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog,Békés Újévet Kívánok Nektek!

Helga,hogy itthon van mindenki,és vannak új ajándékok,egész nap csak róla szól a nap:játszunk felváltva vele,vagy mind a ketten,így csend van,nyugodt,kiegyensúlyozott...

De mi lesz,ha újra jönnek a dolgos szürke hétköznapok :(((

2008. dec. 18. 08:08

Az Én lányom mit csinált..?

Nem fogjátok elhinni...Egy 45perces előadást végig ült tátott szájjal! :DDD

Szerintem beteg lesz :((( Köhög folyik az orra,valami kezdődik nála..

Jó a vége felé már kicsit izget-mozgott,meg az előttünk ülő kislánynak neki dobta a babáját..Én meg odaadtam a kislánynak,és mondtam Helgának,hogy-Akkor Neki adjuk,mert eldobtad..

Erre Helga felordított,nem volt csend,mert sérült gyerekek közt voltunk,ÉFOÉSZ Karácsonyi ünnepségen!Sajnos ott "megszokott" és elfogadott az ilyen viselkedés!Hagytam,hogy sírjon érte,majd kérte is vissza.A kislány odaadta Neki,súgtam a fülébe,hogy-Öleld át jól,szeresd meg..Ne dobáld,mert nem szabad!Jó?Erre mondja szipogva,hogy-Jó..

Majd megfaltam,szót fogadott! :D Végig ült és nagyon boldog volt,hogy még a végén ajándékot is kapott érte,meg elmentünk a játszótérre!Sajna a felkért TV-szereplésről lemaradtunk! :( Megkértek engem,hogy mivel a Lányom olyan csupa bűbáj,és mindig mosolyog,hogy rögzítésre kerüljön az,ahogy a foglalkozáson dolgozik: színeket válogat,épít,tornázik..De az ATV operatőr hamarabb ért be az ÉFOÉSZ-ba,így mást vittek be. :( Utána még meg volt tartva a torna és a fejlesztés is,gyönyörűen dolgozott.De mikor már haza felé ki-be szálltunk a kocsiból,mert intézkedni kellett hivatalos helyeken,meg várni...

Posta,MEP,hogy beadjam az utazási papírokat..Nagy cirkuszok jöttek,hogy nem hagytam nyugodtan aludni :( Bár...emiatt úsztam meg egy parkolási bírságot :DDD Mondtam,hogy Lányom beteg és most különösen ingerlékeny(dobálta magát az ölembe,és visított)Nem volt kétséges,hogy súlyos baja van a gyereknek :((( Mondtam,hogy ez volt a legközelebbi parkoló és már nem akartam így elmenni vele a másik oldalt lévő automatához,gondoltam úgy is itt vagyok 5percen belül!Rendben van asszonyom- Legyen egy szép napja!-majd elengedett :DDD Alig győztem nekik hálálkodni,meg -Boldog Karácsonyt kívánni!!!

Ezzel nem volt vége,mert alig tudtam a kocsiba berakni Helgit,végig üvöltötte meg dobálta magát míg haza értünk 1h-rás út...Majd mikor már majdnem a házhoz értünk,elaludt..ÁÁÁ

Nem tudom,hogy mi lesz,mert volt egy szándékos 'balesetünk' a Férjemmel!Lehet,hogy következményei is lesznek..:DDD Pedig a gyógyszernek még ki kellene ürülnie,kicsit félek..

Szorítsatok...mert magam se tudom mi volna jó..

Még át kellett volna esnem egy egészségügyi műtéten,de így...

Léptem,mert a gyermekem ébredezik.

Legyen Mindenkinek gyönyörű szép napja :DDD

Itt sajna esik az eső.. :(

246. pingumaci (válaszként erre: 245. - Annaluca)
2008. dec. 13. 22:14

Szia!Köszönöm a hozzászólást,aranyos vagy!Meg van nekem ez a könyv,sokat hasznosítottam belőle,de már holnap nem jött be,és nem érdekelte :(

Ezeket a Gekko házakat Én is néztem,de sajna Mi nem tudjuk megfizetni,pedig nagyon tetszene.

Hát..a Nagyszülők,csak az Én szüleim vannak,de rájuk nagyon megharagudtam most a hétvégén :( Úgy volt,hogy most ott marad náluk a Helga,de Édesanyám nagyon nem akarta és csak azt hajtogatta,hogy-Ő most nem tudja vállalni,mert itt fáj neki,meg ott fáj..Meg,hogy Ők már nem úgy vannak,mint régen..Nem bírnak annyit :(((

Ezzel csak az a gond,hogy Édesanyám még csak most lesz 50éves,még ez korai ez a hozzáállás a részéről,hát nem?!Otthon van leszázalékolva,más nagyobb problémákkal sem hagyja el magát ennyire,mint Ő!Szerintem tart nagyon a Helga viselkedésétől! :( Édesapám meg sokat dolgozik,meg maszekol!Most ott is hisztisen viselkedett,mint egy kisördög..A természetgyógyász szerint a gyógyszerszint magas neki,a Keppra-é :( De most,hogy mondjam a Neurológusnak,hogy,bocsi,de szerintem ez nem jó Neki,mert nagyon agresszív és kezelhetetlen,dühkitörései vannak :( Pedig erre készülök!Csak a baj az,hogy rögtön nyomnák bele a nyugtatót,Én meg nem szeretném ilyen pici korban még!!!

Gondoltam egy olyan megoldásra,hogy felfogadni egy bébiszittert!De kit,egy idegent?És mennyibe kerülne ez nekünk?Köszönöm a biztatást a babavállalás terén,nagyon nehéz a döntés!Ha a szívemre hallgatok,akkor nagyon szeretnék,de ha az eszemre... :((( Férjem sajna egyre erősebben tiltakozik,de tudom,hogy Ő is vágyik rá,csak sok szól ellene! :(

Neked is Kívánok Kellemes Ünnepeket!

Zsuzsa

245. annaluca (válaszként erre: 243. - Pingumaci)
2008. dec. 11. 13:09

Pingumaci, végigolvastam a fórumot, és minden elismerésem a türelmednek, és leleményességednek. Nem semmi csajszid van!

Játékokhoz, feladatokhoz nagyon jó könyv az Anya taníts engem.

Fejlesztő játszóház hálozat gekkó néven van több helyen az országban. A tevékenységük jó, de az áraik elég borsosak.

Mikor a nagyszülőknél volt a lányod, ott hogy viselkedett?

Ajánlom, a párkapcsolatotok erősítésére, és az idegeitek regenerálódására, hogy ha megoldható, iktassatok be néha ilyen nagymamás hétvégéket. Mindenkinek jót tesz.

Kitartás

Békés, áldott ünnepeket.

Ja és ne félj a tesótól. Egy ismerősömnek autista a ngyobbik lány, és bevállaltak még egyet, mikor a nagy 3-4 éves volt. Most a kicsi is már 5 éves, és ő segít az anyukájának a testvérébel kapcsolatban. Édesek.

2008. dec. 9. 18:57

Sziasztok csajok!

Hát ez a Mikulásos történet nem semmi. De hogy a francba emlékszel te vissza 2 éves korodra?? Én négy voltam, amikor apukám meghalt, de semmi élményem nincs róla.....Csak a fényképek..De nekem azokról semmi sem jut eszembe... És sajnos, ha azok nem lennének, akkor azt sem tudnám, hogyan nézett ki.

Na vidámabb téma! Pingumaci minden elismerésem a tied!!!! Merész vállalkozás volt vonatozni egy ilyen aktív gyerekkel. Én már csak magamból indulok ki!!!!!!!!! De azért mi már javuló tendenciát mutatunk.Nem tudom hol kéne lekopognom, de már végre beszélünk, / legalábbis ismételjük anya minden szavát/ és azért már kissé kezelhetőbbek vagyunk.Ja.... egyébként nálunk most mikuláscsoki-zabálás folyik!!!!!!!!!!Mert mi még ilyen "nem modern" emberek vagyunk, ahol a Mikulás nem drága ajándékokat hoz, "csak" csokit.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook