Bírja a szervezetetek a margarint? Akinek nem, milyen tünetei vannak? (beszélgetés)
A növényi vajban tej van? Hmmm.... Egy feldolgozott terméknél sajnos ez megesik... Én ezért (is) őstermelőtől veszem a valódi vajat és egyéb tejtermékeket.
A feldolgozott növényi olajokban, pl. napraforgóolajban is jóval több az omega6 zsírsav, pedig az omega3-ra van szükségünk. Tudomásom szerint mindegy, hogy hidegen sajtolt-e az olaj.
Olajos magvakat mindennap eszek, de feldolgozott formában tiltólistán van nálam mindenfajta olaj.
Óviban olyan margarint adtak volna amiben van tej? Külön kapja a kaját tej és cukormenteset.
Akkor mi értelme, a növényi vajnak ha úgyis benne a tej.
Lehet tejfehérje allergiás az illető. Rengeteg margarinban van hozzáadott tejsavó, tejpor, tejfehérje.
Étolajat is érdemes kerülni, egyedül a hidegen sajtolt olajok egészségesek.
Ez így van.
A margarin és az olaj már ipari termékek, de a vaj és a zsír már nagyon régen ott van a konyhákban.
Olajat ugyan sajtoltak korábban is, de nem ipari méretekben. A margarin pedig növényi és állati zsiradék. Ugyan van némi tej, vagy a tejpótló valami benne, de közelében sincs a vajnak.
Nagyapámék lesütötték a húst és a zsírjában rakták el. Vajat pedig én magam is köpültem a dédimmel.
Muszáj bírnia, ha tejre allergiás valaki.
Nem visszük túlzásba, ahol lehet, zsírt használunk, de ha az étel jellege vajat kíván, akkor margarin. A Liga jó.
Emlékeim szerint korosabb generáció margarinon nőtt fel...
Bírja a szervezetetek a margarint? Akinek nem milyen tünetei vannak?
Milyen termékeket kell kerülnötök?
Akinek problémája van a margarintól milyen tünetei vannak? Mennyi idő alatt jön helyre a szervezetetek egy ilyen diéta hiba után?
A dobozos margarin kívül mit kell még kerülnötök étkezéskor? Gondolok olyanra mint pl.: napraforgóolaj, zsír, növényi tejföl, felvágott...
Milyen vizsgálattal lehet kideríteni, hogy a margarin árt a szerveztére valakinek?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Volt már valakinek övsömöre? Milyen tünetei vannak?
- Ha valakinek miomája, van, akkor annak mik a tünetei?
- Volt már valakinek veseköve, mik a főbb tünetei?
- Volt valakinek foggyökérnél ciszta?Milyen tünetei voltak?Fájdalom, duzzanat?
- Érett nőknél milyen tünetei vannak, ha megnő a fèrfihormon a szervezetben.Ha van tapasztalat, kérlek írjatok.