Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mindmegettük fórum

Mindmegettük (beszélgetés)

274. tagi1
2008. jan. 23. 22:05

Danya: rendbetették a gőzölős szőnyegtisztítódat?

lányok honnan nézitek ezt a keserűsós kúrát? lehet csatlakozom, én minden hülyeségben benne vagyok. 2 napig csináljátok, vagy csak szombaton?

nekem is kellene már valamir kezdenem magammal, valami diétát keresni, de előtte jó lesz ez a keserűsós méregtelenítés, és akkor senki sem lesz mérges.

273. schybie
2008. jan. 23. 18:10

Ja amúgy Danya most elbírtam volna Excelhez a segítséget, leültem megcsinálni apám papírmunkáját, hát ez katasztrofális, mindenben rá ütöttem, de szerencsére pontosságot is kaptam vmelyik ősömtől, mert az belőle hiányzik:) Számlák itt, nyugták ott, azt se tudom mit hova rakjak:) Látszik hogy az elmúlt hónapokban nincs lestrapálva az agyam, mert ettől elég jól befáradtam, pedig máskor meg se kottyan az ilyen. Lazításként befejezem a netes melót, aztán még jövök.

Szeszi, Te már nézted közelebbről a kúránkat? Segíts kisilabizálni a dolgokat. Én először azt hittem hogy mindent össze kell kutyulni, s ezt a lötyit kell majd felosztva inni, a túrót, vmi olyasmit ír hogy csak a keserűsót kell feloldani a vízben (ma megvettem a patikában, állítólag tuti erős hashajtó, na asszem akkor futkározhatunk), és a grapfuit levet az olajjal kell külön elegyíteni és vmikor az első napom meginni (ez így elég borzalmas lesz, csak graprfuit és olaj?!) nekem problémám szokott lenni a nagy wc-vel, szerintem most nem lesz:))) A vastagbéltükrözés előtt kaptam a kórházban valódi, tuti hashatjót ami aztán tényleg kipucol, szerintem ennek is lesz olyan hatása:) Nem baj ha ezzel együtt a méreg, kövek és miegymás is kijön, megéri. Kíváncsi leszek hogy másnap estére jól fogjuk-e magunkat érezni, azt írja hogy kéne, na majd meglátjuk.

Megyek vissza a számokhoz, később délutános, így éjfélig enyém a rendszer

272. schybie
2008. jan. 23. 18:03
És hova Pestre?! :)
271. rudiandi (válaszként erre: 269. - Schybie)
2008. jan. 23. 14:57
ha gondolod a munkábajárásodra kaphatsz költségtérítést :)
270. schybie
2008. jan. 23. 14:50

Ha már itt tartunk, az agyam eldobom, ma megjött végre az első hirdetési újság, 8 álláshírdetéssel, abból fele pincér, a másik fele otthoni boritékolás. Ragozzam még?!

Az egyik helyről ma kaptam értesítést, hogy köszönik jelentkezésem de betöltötték az állást, elrakják azért az önéletrajzom, hátha később jó lesz még. (de legalább visszajeleztek, ez is ritka manapság)

Délelőtt Róberttel a kórházba futottam, mert reggelre úgy bedagadt a bal szeme hogy alig látott vmit, én mondtam neki hogy árpa lesz. Szereztem vizitdíjat, átverekedtem magunkat a biztonsági őrön (látogatási tilalom van a kórházban, nem lehet csak úgy bemenni) aztán 3szor körbejártuk a területet mire felvilágosítottak hogy hova költöztették át december óta a szemészetet, és 2 óra várakozás után bejutott. Szemcsepp, krém, s árpa a diagnózis;) Megnyugodott hogy túléli és elment 2re dolgozni:) Mivel ő eredetileg nem bajai és amúgyis az ilyen helyeken én vagyok a szakavatott, nekem kellett pesztrálnom, amúgy igaz hogy a férfiak minden kis semmiségért nyavalyognak... Hát nem vmi férfiasak ilyenkor:)))

Megyek takarítani, remélem nálatok nincs ekkora szél

269. schybie
2008. jan. 23. 14:44
Én itt vagyok és állást keresek, csak ép bajai vagyok:)
2008. jan. 23. 14:14
van egy részmunkaidős munkaügyes állásom, ha tudtok valakit küldjétek erre
267. zuzmika
2008. jan. 23. 12:14
igen, tornázunk még, de ő csak a rubint rékát szereti,ma meg pilates volt, úgyhogy pár perc után már mondt is hogy ő inkább megy és nézi a "minimackót"
2008. jan. 23. 09:46

Nekem eddig a legfinomabb és legjobban sikerült kenyerem a SZESZI-FÉLE fehér tönkölybúza kenyér volt.

Bár csináltam már sajtosat is - annak csodálatos az illata sülés közben - eléggé kalóriadús. Tulajdonképpen a teljes kiőrlésű lisztek csak annyiban különböznek a fehér lisztektől, hogy nehezebben szívódnak fel a szervezetben. A szénhidrát tartalmuk is majdnem egyforma.

2008. jan. 23. 09:45

elveszek a saláták és a köretek rengetegében

annyi finomságot írtatok, hogy lassan kilyukad a gyomrom az éhségtől

megfigyeltem, hogy a fehérje nap utáni reggelen mindig nagyon éhes vagyok

a barnarizst szerintetek én ehetem keményítőnapon?

danya- szerintem a zútapörkölt mehet, én is ettem már protein napon

264. nuska
2008. jan. 23. 08:32

Danyusom! Nekem, ha sok a savam sárgarépát eszem. nem vicc! úgy lenyomja, hogy ihaj! (másnapra is jó, ha vkinek egyszer szüksége lenne rá :P )

Azt is meg lehet párolni.

Vagy egy jó kis gulyás? pulykacombból, kevés krumpli sok leves zöldség? (esetleg babocska benne) De ha jól tudom, az olajos magvak is jók. különösen a kesudió. mondjuk az én diétámban kell is mindennap enni, de nem tudom, h más diéta engedi-e, a magas olajtartalom miatt. De bizti, h az ilyen olajos -zsíros dolgok védik a gyomrot. a gyomorfekélyt is gyógyitja, ha mindennap megeszik az ember egy kanál étolajat. Persze a diétának nem jó, de én spec mindig azt mondtam, h inkább ne fogyjak le, mint, h kilyukadjon a gyomrom. annyit nem ér!

Friss saláta köret? én nagyon szeretem. görög sali, tavaszi sali, v bármi ilyesmi.

2008. jan. 23. 07:57

Jó reggelt!

Danya! Ha ennyire kívánod a tésztafélét, vegyél norbi-tésztát vagy norbi-lisztet.Igaz, a tészta érdekesen néz ki a csomagban, de én elég sokszor eszem elkészítve (tudod, a food-os kajákat eszem ebédre) és finom. A norbi-tarhonya a kedvencem. Savanyúkáposztás variációkat nem szoktál csinálni? Toros káposzta, székely káposzta, rakott káposzta...szinte semmi ch nincs bennük. Anno, mikor Atkins-eztem, szinte minden este az volt a vacsim. Épp tegnap vettem egy kiló káposztát, ma megcsinálom torosan és lesz vacsim vagy 3 napig. Én nem tudok ráunni.:)

262. schybie
2008. jan. 23. 07:44
Igen, a Bíró Ica Test-és Lélekszépítés könyvében (Bibliámban:)) olvastam de máshol is hallottam. LÉnyege hogy több kalória kell a megemésztéséhez, mint amennyit tartalmaz, ezért negatív kalóriájú (van még pár ilyen) amúgy szerintem gyomorfájásra is jó lehet, mert vmi védőburkot említ amit a barnarizs alkotóelemei hoznak létre a gyomor falán. Párolva, laktat, "finom?" és könnyen variálható!
261. danya
2008. jan. 23. 06:18

sziasztok:)

sós vizben pároltam meg brokkolit, és mindjárt mint a krumplipürét megcsinálom. szeintem nem lesz rossz, és remélem, hogy ez nem nyomja fel a savam.

de ahogy üldögélek itt a gép előtt nem győzök nyelni, igaz, hogy minden reggel éhgyomorra iszom meg a kávét egy pici tejjel, cukornélkül. az sem használ tudom.

nálunk is a köretek okoznak a legnagyobb problémát.

szoktam csinálni, karfiol főzeléket, kelkáposztát, tököt, párolt káposztát, és teavajon párolt kukorica, bébi répa, bébi kukorica, borsó, vagy pont ami van itthon, a lényeg, hogy teavajon készüljön - mert akkor sokkal izesebb finomabb.

hát kb. ennyit varriálok, és már nagyon unom.

Melcsi - a barna rizsnek tényleg minusz kalóriája van? még ezt sosem hallottam - ma megek és veszek is.

tésztaféléket egyáltalán nem csinálok, csak a többieknek, de mi is kizárólag durum tésztából, igaz nem teljes kiörlésüt használok, mert azt meglátják.

ha nokedlit szaggatok a többieknek, azt is fehér thönkolylisztből kavarom ki - de mi abból sem eszünk.

de valójában már nagyon unom ezeket a kajákat. hiába próbálom varriálni, hogy most comb, most mell, mustárosan, mézes-citromos, stb. stb.

olyan jó igazi izekre vágyom mint pl. zúzapörkölt nokedlivel.

azt hiszem csinálok is a hétvégén, ha lájt margarinon csinálom - akkor elvileg alig kell, hogy legyen benne kalória, hiszen a zuza magába teljesen zsirtalan nem? és egy 5 dkg nokedli sem árthat meg. - szerintem -

sajnos ujra yoyozik a sulyom - le fel fél kiló -

na rohanok meg csinálom a kajámat még, és fel szeretnék proszivózni - de nem biztos hogy összejön.

szép napot nektek - majd eccercsak itten vagyok -

puszi

260. schybie
2008. jan. 23. 03:27

Sziasztok!

Danya, köretnek én is a barnarizst ajánlanám, negatív kalóriájú étel, bátran eheted!

A kenyeret hagyományos lisztből sütöttem és úgy is fogom, nem szeretem a kész dolgokat.

Tegnap sikerült a beszerzőtúrám: vettem lenmagot, szezámmagot, búzasikért (ezt a bioboltban), majd különböző liszteket, még napraforgó és tökmagot akarok aztán indulhat a kísérletezés.

Hugom mikor megjött, ki volt akadva hogy nem főztem (minek hisz gyümiztem:) nekik meg anyum fejedelmi kaját csinált: fasírt, zöldbabfőzelék és leves). Nekem szegezte a kérdést? "MIért nem főztél nekünk?" , "Mikor lesz megint kenyér?", "Most azért vetted a gépet hogy évente egyszer süss?" - na a kis hajcsár. Megnyugtattam hogy lesz a héten kenyér is és ma meg főzök, méghozzá gyrosos pulykacomcafatokat, hozzá vegyessali, kell a fehérje a gyüminapom után, amit bűnözés nélkül megcsináltam, jól is esett.

Szeszi, vettem már grapfuitot hétvégére, zöldségem, gyümölcsöm van, ma beszerzsem a patikában a keserűsót mert a bioboltban nem volt. Aztán hétvégén mehet a tisztítás?!

Majd letöltöm a kúrát, mert azt se tudom mit lehet illetve kell ennünk, mert eddig csak átfutottam. Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz, és érzünk-e vmi hatást.

Néztem konyhai digimérleget anyumnak, de egyik sem tetszett, így marad a könyv ajándéknak.

Délután majd jövök, ha hazavánszorgok, mert ma van program elég.

Jók legyetek!

2008. jan. 22. 20:43

Ja, és még gomba minden mennyiségben, de a laskagomba nem jó a magas CH tartalom miatt. Csiperke és erdei gombák.

És a zöldségeknek nagyon jó ízt ad egy kevés citromlé. És a savadnak is jót tesz. Tudom, most nincs otthon, de holnap lesz.

258. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 256. - Danya)
2008. jan. 22. 20:40

Igazán nem tudok segíteni, nekem is mindig köret-gondjaim vannak. Nálunk ezek mennek (ügyelve a CH tartalomra): párolt vagy piritott zöldség, sóba-vizbe krumpli (kis mennyiség), barnarizs, teljes kiőrlésű Barilla tészta (nagyon finom), laza (10 g liszttel bestaubolt) zöldbabfőzelék, spenót (zsemle nélkül), lecsó, galuska (csak kevés és tk lisztből) és nincs tovább.

Ha Neked van még ötleted, oszd meg velünk.

Köszi.

257. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 255. - Danya)
2008. jan. 22. 20:09
Ha van otthon szódabikarbonád, az is megteszi. 2 dl vizben 1 jó kávéskanálnyi, felkevered, megiszod.
256. danya
2008. jan. 22. 19:55

irjatok már valami köretet, ami lájtos és mégsem zöldség - vagy legalábbis nem termel savat.

reggel megfőzném

255. danya
2008. jan. 22. 19:06

szijjasztok:)

reggel elmaradtam, bocsi, de néha fejem fölött csapkodnak a házimunkahullámok. és mégsincs elvégezve sosem.

igen büszke vagyok a lányra azért is, hogy jól vizsgázott, és azért is, hogy ilyen jól halad a fogásban.

nálam ma is jelentkezett a gyomorsav, xar egy érzés. a bajom, hogy nincs itthon citrom, igy most nem tudom azt kipróbálni, de holnap megyek majd vásárolni és veszek.

azért sem jó a keksz mert irtó sok a kalória benne, nem szeretnék hizni csak azért, hogy a savam felszivja valami.

ugyhogy nem is tudom, hogy holnap mit egyek, olyan főzeléket ami nem nyomja fel a savam. szerintem ez a sok főzelék, zöldség, gyümölcs -s jóformán semmi ami fel is szivhatná, rizs, burg, kenyérfélék stb.

lehet, hogy tiltakozik a kicsi pocim?

és milyen hülye érzés ez, olyan mintha annyira éhes lennél, hogy szinte már görcsben van a gyomrod, és ez csak a sava ami cseszeget.

nekem is van valami rágótablettám, de azt sem csinált semmit tegnap.

Tagika jó belehuztál a mozgásba, én azt hiszem ott haltam volna meg, hiába sosem jön el az az érzésem, hogy nekem mozognom kell, ha már eddig nem jött el.

Zuzmika ti még tornáztok?

Ancsikám megnézem mindjárt, hogy te mitől is fogysz ilyen szépen, még nem is hallottam erről.

Melcsi - én finom kalácsot is sütöttem a kenyérsütőben, nálunk az jött be legjobban. már nem tudom annyira, hogy csiáltam, de ilyen mazsolás és aszaltgyümölcsös kalácsot sütöttem. és most te speckó kenyérlisztből sütöd? lehet, hogy elő kellene vennem nekem is, de akkor meg a szivünket fájditanánk, ha a többiek ennék a fincsi meleg kalácsot, nekünk meg maradna a szaga:D

254. zuzmika
2008. jan. 22. 15:25
én is beérném a feélvel, sőt már meg is állnék akkor.Sajnos én nem ismerem az illetőt csk a párom, de nekm akkor is ez túl nagy súlynak felel meg,aztán tényleg lehet hogy igaz..
253. schybie
2008. jan. 22. 13:47
Szerintem is, ha előtte sokat kajált, és nem ép egészséges ételek, akkor lehetséges, főleg ha nagy túlsúllyal rendelkezik (gondolom, ha leadott 14 kg-t:)) de azt mondják hogy a könnyen leadott kg-k hamar visszatérnek, ha utána visszatér a régi életmódjához, sőt még többet is magára szed, mert a szervezete "megbolondul". Egyébként ez nagyon sok, az orvosok is diéta mellett, heti fél- egy kg-s fogyást javasolnak! Nem véletlenül!!! Viszont nagyon szép teljesítmény, én irigykedek, nekem a fele is elég lenne már:)
252. nuska (válaszként erre: 251. - Zuzmika)
2008. jan. 22. 11:42
hát ha elötte nagyon durván sokat evett ez is elég lehet, de ha már elötte is koplalt, akkor tuti nem
251. zuzmika
2008. jan. 22. 11:22
Szerintetek lehet 2 hónap altt fogyni 14 kilót?Azért kérdezem, mert a párom egy régi munkatársa nagyon elvolt hízva és úgy fogyott le 2 hónap altt, hogy nem eszik kenyeret, tésztát nagon ritkán,és 5 után már semmit sem eszik.Ez olyan kevésnek tűnik, nem ?Semmi torna vagy különösebb diéta?Szerintetek?
2008. jan. 22. 10:58

danya, nagyon ügyi a kislányod.

látod ez mindig így van. az anya aggódik, hogy a gyerekének jól sikerüljön, az meg, ha minden kötél szakad kirázza a kisujjából

ismerős történet

249. schybie
2008. jan. 22. 10:55
Állítólag a melegfront az ami jobban megviseli a szívbetegeket, tehát vigyázz magadra Zuzmika, bár ma hidegfront lesz, ha jól hallottam.
248. schybie
2008. jan. 22. 10:54

Na az kéne még hogy pékség mellett lakjak?!:) Amikor én is alig eszek kenyeret a mai napig, azonban teljesen megvonni nem szabad, ez tapasztalat, tehát hosszú időn át a ch-t és a B-vitaminokat ne vonjuk meg, mert jön a betegség.

A kenyér fini lett, két falatot ettem, de ebből is meg tudtam állapítani hogy jó ez a gép, már ki is néztem, a hétvégén sajtos kenyeret kap a család. A fiúk meg pizzát, használjam ha már ezt kértem karácsonyra:)

247. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 239. - Tagi1)
2008. jan. 22. 10:51

Köszönöm szépen, Tagika és Neked is kívánok minden jót és szépet.

Schybie, mint mondtam, az első 5 percben ki lehet nyitni az ablakot, megnézni, milyen a tészta állaga. Én mégegyszer szoktam kinyitni: a dagasztás befejezése után, de még kelés előtt! Nehogy lelappadjon nyitogatáskor. (Hogy kivegyem a lapátot.) Nekem ez nagyon bejött.

246. zuzmika
2008. jan. 22. 09:44

Hát igen, lehet, hogy a front miatt van, nem tudom.Ki kellene azt is tapasztalni, hogy hideg vagy meleg fronttól van.De már elmúlt hál istennek.Azért most készülök majd menni megint a kardiológiára.

DAnya gratulálok a lányodnak!Látod nem kell aggódni.Ha szabad érdeklődnöm mi lett a másik lányod eredményével aa szűrésen?Ha írtad már akkor bocs, lehet nem olvastam el.

Schybie,remélem tényleg jó lett a kenyér!mikor kicsi voltam 3 háznyira volt tőlünk egy pékség...na hogy ott milyen illatok szálltak végig az utcában..Ja és nagyon szerettek engem a tulajék, és minden reggelre sütöttek nekem egí kis cipót,isteni volt!

Gratulálok mindnkinek a kilókhoz, és további kitartást

245. tagi1
2008. jan. 22. 09:23

köszi Szeszipuszi,de hát igaziból senkiről nem tudjuk hogy is hívják, ha csak nem magánbeszélgetésekből.

nem tom nekem most nincs erőm fogyizni, előbb a külső dolgokat kell rendberakni, utána jöhet a belső.

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook