Mindmegettük (beszélgetés)
Sziasztok!
Már jobban van az öcsém, most beszéltem velük, tud már kiabálni és verekedni...szóval a gyógyulás útjára lépet.
Sajnos az én fogyim nem megy csak 1 kilót adtam le, de arra is írtó büszke vagyok ám!
Felétek is ilyen hideg lett?Tegnap tettem el a csizmákat,ma meg vehetm elő ismét.
Szijasztok!
Boldog Szülinapot Pusi férjének!
Danyus szólj az uradra, h ne virgonckodjon :)
Jobbulást minden sorstársamnak
Ez a nátha borzalmas :( :( :( éjjel folyton ébren vagyok, mert az az érzésem, h megfulladok, de nem csak az orromon nem jön a levegő, a garatom is össze van szűkülve :( Dokihoz persze nem megyek :( Legutóbbis mikor voltam (tüszös mandula gyulladásom volt, pedig már nincxs is meg a mandfulám. begyulladt a csonk) felirt 8000Ft-nyi gyógyszert. nah ez az amire most nincs pénzem. Nagydózis C vitamik, Kalcium, aspirin. és kész. Csak attól tartok, h 4. éig nem jön helyre. mert akkor kivágnak az oviból, ha meglátják, h betegvagyok, és lőttek a félévemnek :(
Fogyóügyileg nem vagyok büszke magamra. Kálmi éjjel ért haza, én meg már olyan éhes voltam, h ettem 2 szelet abonettet. de csak nem hízok meg tőle. ugye???
Jó reggelt!
Betegnek jobbulást, ünneplőknek minden jót, fogyóknak GRATULA!
Danya, mi Kno..rr sültcsirke fűszert használunk a sült csirkéhez, nagyon szép színe és igazán finom íze lesz tőle. Sörösüvegen sült? Na még ilyet sem hallottam, látszik még a tojáshéj a seggemen;)
Apus is vigyázzon magára!
Később még felnézek, most rohanok!
Szép napot!
Jó reggelt! A betegeknek mielőbbi gyógyulást!
Pusikó! Férjednek nagyon boldog szülinapot!
Judy! Üdv körünkben!
Danya! A csirkét nem sörösdobozon kell sütni?:O
Én nem mernék rá mérget venni, hogy a sörösüveg kibírja a hőt...
Tagi, Schybie!
A hétvégi májtisztítás még kérdéses nálam...elég erős most a mensim és nem szeretném megnehezíteni a dolgomat - már csak higiénés okokból sem. Így is 2-3 óránként látogatom a mellékest. Lehet, hogy jövő hét lesz belőle?
Végülis nem volna rossz az sem, mert a párom jövő héten készenlétes, ami azt jelenti, hogy nem megyünk itthonról sehová.
Jelentem, ezen a héten minden nap megvolt a kötelező testmozgás! 30 perc elliptikus (20 percről indultam) és 140 db leg-master (60 volt a kiindulás). Remélem, hamarosan látható - és mérhető - eredeménye is lesz.;)
Szép napot Nektek!
Puszi
na megfőtt, kaptunk egy kis hurka-kolbászt megsütöttem, majd meg eszi valaki, magunknak pedig sajtos csirkemellet, durum fussili tésztával.
holnap pedig sörösüvegen sült grill csirkét fogok sütni, csak nincs sörösüvegem, sőt nincs is üvegem:(
valami jó füszerezést kellene találni, amitől lesz is ize a csirkének.
ti hogy szoktátok csinálni?
Jajj nem valami jó hireket irtál Zuzmika, remélem azóta már jobban van a tesód, hát csak van tán valami gyógyszer ami legyüri ezt a xar betegséget?
azuramnak is van valami baja látom, most elment dolgozni, fáj a feje, és kapar a torka, az én torkom is olyan fura, hát remélem, hogy nem ez lesz, mert nem szeretnék kidőlni a sorból.
ha dalma ma elmegy a dokihoz, meglátjuk mit fognak irni neki gyógyszert. ilyenkor biztos tájékoztatják a körzetiseket, hogy erre a fajra milyen gyógyszer a jó ugye?
jesszusom mit írtok itt!
boldog szülit a férjednek pusikó
jaj zuzmika, írj hogy mi van az öcséddel, remélem ancsi javulni fog.
aludjatok jól!
Boldog szülinapot a kedves férjednek, Pusikó!
Az öcsém 1 hete fekszik magas lázzal, nem megy le neki, max 1 órára, és neki is azt mondta a doki, ha holnapig nem áll be valami jelentős változás, akkor fel kell készülni a szövődményekre..most mindenki bepáikolt, ő meg beköltözött a fürdőkádba a hideg vízbe.
sziasztok..
hát nem tudom és nem értem, de ezek szerint teljesen biztos, hogy abban halt meg... szegény felesége
boldog szülinapot pusika a férjecskédnek:)
na most már fekszem le, reggel korán kelek, hát most mondta dalma, hogy már uton van miskolciából soma fiju, akkor még neki is kell főznöm holnap hajnalban, de hogy mit?
olyan kellene amit én is ehetek, mert nekem sincs kajám most.
na szép éjszakát nektek, és kerüljön el messzire házatok táját a göthösség:)
pusza
Szia, Judy
Te új vagy itt, igaz? Te is fogyizol? Üdvözlünk körünkben, mindenkit szeretettel fogadunk és várunk.
Lányok, fiúk!
Mindenkinek jobbulást kívánok.
Szerintem csak úgy uk-mukk-fukk hirtelen nem szoktak belehalni az influenzába, lehet, hogy napok, hetek óta hordta már és jöttek a szövődmények. Mindenképpen borzalmas. Ide jutottunk, hogy emberek már orvoshoz sem mennek a pénz, meg a sok hercehurca miatt és ez lesz belőle! Fiatalon! Mert - ne értsetek félre - ha egy 95 éves ember elmegy, azt mondjuk, ez az élet rendje. De 38 évesen?
Ma van az uram születésnapja és a gyermektől kapott egy webkamerát a laptopra. Hát, ne tudjátok meg, mint egy gyerek! Forgatta, állitgatta, fényképezett, videozott vele, lejátszotta, törölte, skype-olt és hát nagyon boldog vele.
És még egy újságom van, ez részemre örömteli: a barátnőm ma felhívta és közölte vele, úgyis mint szülinapossal, hogy az irodájában kicseréli az egyik asztali számítógépet és a régit nekiadja! Hát nem isteni? Békén fog hagyni, nem fog rámszólni, nem fog kicibálni a gép mellől. Mert azt persze már rég elfelejtette, hogy a gép az enyém, én kaptam kisfiamtól szülinapomra.
Na, hát ez történt ma.
Mégegyszer jobbulást a betegeknek. Jó éjszakát.
ez tényleg borzasztó. hol tart az egészségügy?
minden betegnek, akár a szeme gyulladt, akár influs jobbulást kívánok
hu gyerekek most mondták a hirekben, hogy egy 38 éves pasi mire kiért a mentő meghalt, influenzás tünetekre hivták ki őket.
tiszta para lettem, mi jöhet még?
sziasztok...:)
az uram össze vissza lögdösi a kezem, hogy alig birok, irni, ugy gondolja ez nagyon jó hecc:DD
na olvasom ezt a keserő sós dolgot, hát ugy nézem, hogy ez egy éjszakai kura.. mert ha még 10-kor isztok, majd wc... lehet, hogy reggelig ott lehet ülni.
vigyetek be ujságot, rejtvényt, esetleg telefont:D
na kiváncsi leszek, remélem nem lesz semmi bajotok.
voltam ma masszázson, 1,1 ment le, egy egész százalékkal csökkent a zsirom, emelkedett a vizem (ami még mindig kevés) nem elég a 2-2,5 liter, 3 literre kéne gyurnom.
amit ma főztem a zab-kót, hát gyerekek nagyon isteni kaja lett belőle, próbáljátok ki ti is. fel is fogom tenni a receptek közé
na most megyek mamiékhoz, addig is legyetek jók
ancsikám te is influ? voltál dokinál? dalma is benne van, de ma csak de. volt doki, holnap pedig du. pedig szedni kell rá valami antibioktumot.
Sziasztok. ne haragudjatok, de nem tudtam visszaolvasni amit irtatok, csak jöttem beköszönni, mert nagyon beteg vagyok. :(
-3 kg-nál tartok :) 10 nap alatt. az jó. igaz?
Danyus: hazipatika.hu 5hét 5 kiló
Nah megyek vissza az ágyba.
Csók
hát nem lettem volna a helyedben,Andi!Ahogy olvastam már rosszul is lettem őle.Egyszer az egyik rokonom meg úgy járt, hogy véletlenül gabi ogkrém helyet a gabi popsikrémet nomta a fogkeféjére.Az sem lehetett valami jó dolog, de a tied sem.
Na jók legyetek, irány a torna!!!
olajiváshoz egy röpke sztori: szombaton palacsintát sütöttem. egymás mellet volt kispohárban az olaj és mellette a gyümiteám. iszogatom a gyümiteát, sütögetem a palacsintát, és hopsz, nem véletlenül az olajos poharat húztam meg a tea helyett.
apácska szerint egyhén eltorzúlt az arcom, és akkorát köptem a mosogatóba, hogy csak úgy toccsant
szóval elismerésem annak, aki képes meginni valamit, ami olajos
Schybie!Örülök, hgy jobban van a szeme, kellemetlen de gyosan elmúlik.
Hát én is nézegetem az álláshirdetéseket, készülődök már de még ugye nincs ovi addig nem mehetek,na meg hogy itt nincs is semmi.A páromnak semm szóltak még, mindenki izgul miatta.
Danya!Említetted hogy az anyukád szokott kezeléseket kapni a füle miatt,őt a házidoki utalja be vagy a füll-orr-gégész?Valakit meg kell környékeznem nekem is.
Sziasztok!
Robi szeme nagyjából rendben, kenegeti, és a héten már nem is kell mennie dolgozni, mert az elmúlt hetekben nagyon sokat túlórázott (12-16 órákat nyomott) tehát pihentetheti;) Kezdődő árpa, még sehol nem jelent meg csomó, ezért is mondta nekem reggel hogy ez biztos nem az lesz.
Szeszi, igen már normális olvasáskor rájöttem a sorrendre, de mikor először átfutottam nekem az maradt meg hogy az összes hozzávalót összedobjuk és azt iszogatjuk. Ez nagyon durva lesz, én az olajtól félek, bár többen azt írták hogy a grapfuit elvette az ízét. Na és hogy nem lehet inni? Azt nem tudom hogy fogom viselni, na mindegy, kíváncsi vagyok.
MÁr átrágtam magam neten a mai hírdetési újságon, semmi, így a hétre feladom. Bezzeg a Robi találnam egy tök jó, kíváncsi leszek mit szól hozzá. Ő nem bír megmaradni a seggén így már nézegeti merre léphet tovább, este 3 nagy vödör rudival állított haza most megyek elpakolom és szétzacskózom, hagy legyen a szomszéd gyerekeknek jó hétvégéje;)
Danyus!
Nem tudom, hogy szoktad csinálni, de itt az én lájtos káposzta-receptem:
40-50 dkg sovány hús (pulykacomb-filé, esetleg sovány sertéscomb...a pulykamellel egész más lesz az íze, azt nem ajánlom)
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál (kb!) olivaolaj
1 kg savanyúkáposzta
paprika, só, bors, köménymag
A húst kisebb kockákra vágom, a hagymát, fokhagymát felaprítom és megdinsztelem az olivaolajon a köménnyel. Ha már üveges, mehet bele a pirospaprika, aztán rá a hús. Ha már engedett egy kis levet, mehet rá a só, bors. Vizet csak akkor öntök rá, ha a saját levét már elfőtte és akkor is csak keveset - gyakrabban.
Mikor már majdnem megfőtt a husi, hozzáadom a káposztát. (Ha kell átöblítve, hogy ne legyen nagyon savanyú) Felöntöm vízzel és készre főzöm. A végén "visszapirítom zsírjára".
Változat: Hosszabb lére hagyom és lájtos tejföllel (joghurttal), keményítővel behabarom.
Általában elsőre eszem úgy, ahogy elkészül, a második alkalommal vagy tejfölt teszek rá, vagy melegítéskor felöntöm és behabarom. Így nincs olyan érzésem, hogy ugyanazt eszem napok óta.:)
Jó reggelt! :)
No vegyük csak sorra...
"...1. nap
...Reggelire és ebédre könnyû, zsírmentes ételeket együnk, kerüljük továbbá a fehérjefogyasztást. Ehetünk gyümölcsöket, gyümölcslevet, kenyeret mézzel (de nem vajjal vagy tejjel), héjában sült krumplit vagy egyéb zöldségeket. Ez lehetõvé teszi, hogy az epe nagyobb nyomást fejtsen ki a májban. A nagyobb nyomás több kõ eltávolítását eredményezi...(eddig stimmel...Szeszi)
Délután 2 óra után ne együnk és ne igyunk. Ha nem tartjuk be ezt a szabályt, késõbb igen rosszul érhetjük magunkat. (ez is rendben...Szeszi)
(Valamikor 18 óra előtt...)
Készítsük el a keserûsó oldatot: 7,5 dl vízben keverjünk el 4 evõkanál keserûsót. A keveréket osszuk el négyfelé és tegyük hûtõbe.
18:00 óra
Igyuk meg az elsõ adag keserûsó keveréket...(ok...Szeszi)
20:00 óra
Igyuk meg az második adag keserûsó keveréket. Végezzük el az esti teendõinket, készüljünk lassan lefekvéshez. Az idõzítés kritikus, ne térjünk el 10 percnél többel.(ez is rendben...Szeszi)
21:45 óra
Öntsünk 1,25 dl olívaolajat a fedeles edényünkbe... (a turmix jobb, mert homogén lötyit csinál, amiben nem válik ki az olaj, így könnyebb meginni...Szeszi)). Facsarjuk a grapefruitot az edényünkbe, így körülbelül 2,5 dl folyadékot kell, hogy kapjunk. A grapefruitlé kb. 1,25 - 1,9 dl legyen. Zárjuk le az edényt és erõsen rázzuk addig, amíg vízszerû folyadékot nem kapunk.
Látogassuk meg a toalettet (ezt nem értem...akkor is, ha nem kell?...Szeszi), még ha késünk is a tíz órai italunkkal. Ne késsünk 15 percnél többet.
22:00 óra
Igyuk meg az imént mixelt italunkat, méghozzá állva. Igyuk meg az egész mennyiséget 5 percen belül (a legjobb nagy levegõt venni és egyszerre meginni az egészet).
Azonnal feküdjünk le. Ne takarítsuk ki a konyhát, ne rakjuk el a hozzávalókat. Feküdjünk a hátunkra, fejünk alatt egy magas párnával. Próbáljunk mozdulatlanul maradni legalább 20 percig. Ha mindent jól csináltunk, érezhetjük, ahogy a kövek vándorolnak bennünk. Próbáljunk meg minél hamarabb elaludni. Akinek alvási nehézségei vannak, szigorúan természetes alapanyagú altatót vehet be (ezt a 10 órai ital elsõ kortyaival lehet bevenni). (szerintem ez a legfontosabb része a kúrának...Szeszi)
2. nap
Amint felkelünk, megihatjuk harmadik adag keserûsó keverékünket, majd visszafekhetünk pihenni. Ne igyuk meg a harmadik adagot 6:00 óra elõtt.
2 órával késõbb
Igyuk meg az utolsó adag keserûsó keveréket. Ismét visszafekhetünk pihenni.
2 órával késõbb
Igyunk gyümölcslevet vagy ásványvizet. Fél órával késõbb gyümölcsöt, majd további egy óra elteltével egyéb ételt is fogyaszthatunk, de ajánlatos kímélõ ételekkel kezdeni. Estére teljesen jól kell, hogy érezzük magunkat..."
Szerintem világos a dolog. Két adag hashajtó, aztán az olajos lötyi - és alvás. Másnap még két adag hashajtó és aztán lehet regenerálódni.;)
A cikkhez tartozó fórumot is ajánlom figyelmetekbe, mert vannak eltérő tapasztalatok az éjszakát illetően.
ja amit elfelejtettem, az rizskó reform módra:)
és még amit szerettem volna, képzeljétek el, hogy a 42-es dalma gatyái jók rám?
kolóban alig mozdul valami lefelé, és akkor ezek szerint centiben jellemzőbb?
vagy lehet, hogy már régebben is jó lett volna rám, csak nem próbáltam?
nemtom
ancsikám imádom a sárgarépát majdnem minden este megeszem egyet.
igaz akkor a két este nem ettem - lehet, hogy az volt a bajom?
még mindig nem értem rá rákeresni a fogyidra, hol is találom?
szerintem nagyon hasonlit a mi kiajálásunkra.
rudika, természetesen a rizst mindig is keményitőnapra ettük, tehát nyugodtan beépitheted a kajálásodba.
egyszer már főztem, de nem emlékszem rá, hogy milyen volt az ize, csak a külleme, hát az nem egy szép, de csak megszokás az egész.
káposztát én is nagyon szeretem, karácsonyra készitettem is, és valahol olvastam diétásan elkészitve, ami annyit jelent, hogy zsirnélkül, huuuuuuuu bün rossz lett, pedig telehánytam sok-sok finom zsirtalan husval - de igy semmi ize nem lett.
de ha jobban belegondondolunk, nem is lehet, hiszen a pirospaprika elengedhetetlen mivel zsirban oldodó füszer - és ha nincs akkor miben is?
akkor azon paráztam, hogy ehetek e burzst, de azt is nagyon ajánlják a testkontrolosok u.ugy mint a zabot.
apropo ma zabpehelyből főztem már két perce ülök és gondolkodom, hogy is hivják ezt, de nem jutott eszembe igy körbe irom, és ez egy activiti kérdés lesz -
mi az ?
alap anyag a rendesnek tej, rizs, tojás, van.cukor, és tojást habbá verem, a tojás sárgáját összekutyulom a tejberizzsel - rákenem a kemény habot, és megsütöm?
naaaaaaaaaaaa?
na azt csináltam ma, csak zabpehelyből -
az lesz ma az ebédem. már nagyon unom ezeket a kajákat.
ma amugy megyek masszázsra
tegnap ittam naturvarázst és ma nem igazán hasmenéses állapotba kerültem, de olyan jól kipucolt, hogy azt hittem, hogy ezáltal kevesebb lesz a sulyom is, és halljatok csudát???
semmivel -
82,4 voltam azt hittem mára már alá tudok menni -
de nem
tudod kicsim most jöttem rá, hogy én amit tudok exelt, az talán az egy százezredik része???? akkor jól állhatok mi?
na jól nekem nem is kell ilyen professzionálisan elsajátitanom, mert csak néhány feladatra használom.
sajnálom, hogy csak ilyen munkahelehetőségeket ajánlottak fel, amugy azt az otthon végzőset sem tudom, hogy valójában tényleg mi lehet, és mennyit fizethetnek érte, nekem ez olyan erőltetett munka lehet - nem?
de ha kitartóan nézegeted, előbb utóbb ugyis meg kell hogy találátok egymással a munkát, tudom, hogy nem mindegy, hogy most vagy egy fél év mulva, de sajnos most ilyen rendszert irunk:(
és mi lett a baj robi szemével?
be van még dagadva?
ha nem lesz kivezető nyilása és árpa akkor ki kell, hogy kanalazzák, az uramnak már volt kétszer, és hátt......, de ezt ne mondd el neki, mert akkor annál jobban fog parázni.
de ha van otthon irgamid kenőcs, vagy csepp, azzal kezelni kell, és ha olyan jellegü akkor ezektől helyre jön.
csaó csajok:)
na vettem barna rizs, majd a hétvégén az lesz a kaja valamivel, de a felét sem vettem meg amit meg akartam, sokat pletyiztem az egyik csajjal, és mire el kezdtem a körbejárós bevásárlást, megjött a tesóm, és azonnal összekavart bennem mindent, igy zuzát sem vettem (nálunk csak csirkezuza van, azt pedig nem szeretem) nem vettem citromot sem, és ehhez hasonlókat is felejtettem.
na mindegy, majd lesz valahogy.