Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Nem erre hivtam fel a figyelmed...
hanem arra, hogy ne AZUTAN mondd a gyereknek, hogy finoman, vagy ne AZUTAN mutasd meg a gyereknek, hogy hogy kell simogatni egy kutyat, MIUTAN a szulo erre megkert.
Ugyanais ezen idoszak alatt ketszer szivinfarktust fogsz kapni, mert a kutya bizony a fogas felet fogja a gyerekhez forditani, megnezni mi veri a hatat, vagy akarmilyet, es esetleg nemtetszesebol kifolyolag eltolja a gyerek kezet... ha mersekelt a kutya. Ha nem, akkor mas dolgokat is tehet ezen ido alatt...
Na erre voltam kíváncsi, hogy szóltál-e.
szomorú, hogy ennek ellenére így reagáltak
Ha vmelyik cica kint volt az utcán velem együtt, és láttam, hogy egy gyerek nagyon nézi, akkor a szülőnek felajánlottam, hogy megsimogathatja. Vagy fordítva, először a szülő megkérdezett engem, hogy szabad-e (még akkor is ha az állat már tartotta magát a dögönyözésre).
Ez a normális.
Kisgyereket kutyához soha nem engedünk egyedül, mert egy hirtelen mozdulattól megijedhet az állat, és belekap. Esetleg (ha gazdi megengedte a gyerek közeledését), előre megyek és mutatom, hogy kell tartani a kezünket egy kutyához.
Akit így neveltek, nem üti meg és cibálja az ebeket.
Szoltam, normalisan, nem en lettem a kedvenc... de hosszu oldalakat tele tudok neked irni harmincsok eves kutyatartos tapasztalattal, ha szeretned :).
Mindig arra lukadtam ki, hogy inkabb nem szolok, meg szerencse, hogy megbizhattam a kutyaban, hogy nem veszi az ilyen gyerekviselkedest zokon, es nem kap hatra, ha meghuzzak a farkat. (mert alapelv, hogy a gyereket soha nem a farka felol visszuk oda a kutyahoz, hanem szembol, hogy megszagolhassa es elfogadja a kozeledeset - ezt csak tapasztalat szinten mondom neked a kozeljovore nezve :)).
Termeszetesen volt egy igen keskeny reteg is, akik eleve kutyasok voltak, eg es fold a kulonbseg. A kutyas gyerek, akarmennyire is kicsi pontosan tudja, hogy nyuljon a kutyahoz, hogy erjen hozza, es foleg, hogy a feje felol kozelitsen, ne a vege felol.
Igen valahogy igy...
nem kitalalta, mar le is irta parszor...
kutyasimogatással kapcsolatban kérdeztem, hogy szóltál-e
a lábas sztorira emlékszem
Elolvasod, amit leirok, vagy csak feluletesen olvasol?
Irtam, szoltam ra gyerekre, anyjatol volt hangos a villamos, miutan ugye a kis atok belemtorolgette a labat, nem veletlensegbol.
Nem az en dolgom a neveletlen gyerekek nevelese, ha nevelni akarnam oket, akkor szulnek parat.
Jobban teszed, ha nem csak akkor figyelsz oda a gyerekedre, ha szolnak, hogy finomabban simogassa a kutyat! Mert nem minden kutya szelid, es nem mindegyik van hozzaszokva a gyerekek erintesehez, foleg, ha utlegelesrol is van szo, ami neked paskolas, a kutya meg zokon fogja venni, es maris ott a baj! Szoval ha kutyazni akarsz a gyerekkel, akkor elobb nezd at a kutyas konyvek azon reszet, hogyan nyuljunk a kutyahoz!
Hat, akkor itt a sztori tobbi resze:
megszuletett, orvos kozolte, hogy down-koros, baratnom padlot fogott, altatoztak egy ejjelen at. Masnap felkelt es mashogy latta, o is megszuletett, dolga van a foldon, igy ot is fel kell nevelni (mondanom sem kell, hogy nem tartotta volna meg a terhesseget, ha tudja elore...). Es ennyi, hihetetlen no, sajnalom, hogy nem minden anya ilyen. Minden tiszteletem az ove, komolyan, en egy percig nem tudnam csinalni, amit o.
szerintem pedig igen.
de majd válaszol rá ő
Az a normális hozzáállás, hogy eleve odafigyelek, nem csak akkor, ha szólnak.
Amúgy nem feltételezem, hogy kedves fórumozótársunk csak úgy kitalálta, hogy így viselkednének a szülők, ha kinyitná a száját.
"Számomra szomorú, hogy egy gyereknél többet ér egy kutya:( "
ezeket irtam, olvasd el megint... lehet igy kigyujtve vilagos, hogy nem azt irtam, amit itt allitasz:
"Nem helyezem magasabbra a kutyat, de semmi szin alatt nincs magasabban szamomra egy gyerek, mint egy kutya vagy egy allat. "
"De soha nem fogsz errol meggyozni, hogy magasabbra helyezzek egy gyereket..."
"nekem a kutya volt a csaladom, nekik a gyerek, de a szememben nem lesz tobb egy gyereknel, es nem fogok kezetcsokolni annak, aki szult gyereket :))"
miért, szóltál valaha is normálisan???
én magamból indulok ki, nyilván, ha a kutya gazdája szól, hogy finoman simogassák a kutyát, akkor megteszem, hogy odafigyelek a gyerekemre, és megmutatom neki, hogyan simogasson.
Én nem szedném le a fejedet:)
Én szeretem a kutyákat, van is a családban.
De számomra az ember többet ér egy állatnál.
Comprende??
Oh a turoba... es egyeb ilyen bigyok...
nem ismered az anyakat? apakat? hogy szolhatnek mar ra a gyerekre, hogy ne huzgalja a kutya farkat??? asszem fejem sem maradna egy ilyen megnyilvanulasert...