Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Nem értek egyet, de ez nem is baj:)
Persze nem mindegy, mekkora gyerekről is beszélünk.
szerintem nem szeretni való a gyerekek nagy része.Nem ismerek sok gyereket,de emlékszem még a saját gyerekkoromra.A 30 fős osztályaimból alig volt néhány jó fej.
Kicsit sajnálom is a gyerekemet előre,de hát ez a felnőtt világban is így van ű,alig lézeng néhány elviselhető ember.
Igen, biztos oda:)
Ha a génjeinkben van, mármint a nőknek, akkor benned is kellene lennie és előbb vagy utóbb győzne, mint Timejja esetében...
Nem a gyerekvállalással , illetve a nem akarással van gond(illetve nem gond), hanem hogy az értékrendjében valakinek egy állat előrébb való, mint egy gyerek.
Attól, hogy egy gyermek nem tervezett, még szerethetik. De nem biztos, hogy ez mindig így van, de szerintem elég nagy százalékban:)
Aki nem szereti a gyerekét, szerintem defektes...
Ja és létezik abortusz, szóval ha valaki mégis teherbe esik akarata ellenére, 12 hétig elvetetheti. Persze, ritka esetben előfordul, hogy utána derül ki a baba.
mert szeretem a saját férjemet,rögtön a világ összes férjeit is szeretnem kéne...
XDDDDD
a gratulációkat köszönöm,de nem az én érdemem,hanem inkább Isten ajándéka az az adottságom,hogy meglátom az állatokban amit sokan nem képesek.Szegények.
egyébkét nem tudom,hogy lehet kijelenteni olyat,hogy szeretem a gyerekeket úgy általában.Melyiket?Mindet?Azt a gonosz kis törpét is,amelyik majd a te gyerekedet nyúzza az iskolában?Vagy amelyik megkéseli,ha nem adja oda neki a zsebpénzét minden héten?
Miert sajnalod?
Legalabb tisztaban vagyunk avval, hogy vetek lenne, ha gyereket vallalnank. Nem azokat a gyerekeket kellene sajnalni, akik szulei nem akartak oket, de osszejott? Szeretni sem szeretik oket, merthat muszaj volt megszulni, meg ilyenek? - ok vannak am tobbsegben. Nem minden rozsas, es babas, csak azert mert ezen a forumon 20e szulo van kb. es azok mind szereto es gondoskodo anyak. Mo lakossaga kozel 10 milla... ennek minima a fele szulo es ennek az 500e szulonek a 80%-a a hata moge nem kivanta a gyereket... Nem azokat a gyerekeket kellene inkabb sajnalni, mint azokat akik tisztaban vannak vele, hogy nem akar gyereket, mert inkabb kutyat szerente, mert tobbre tart egy allatot, mint egy gyereket? Ok legalabb tudjak, hogy nem kell a gyereket megszulni, es felnevelni, ha nem akarom.
Biztosan a kodjaimmal van gond... en a pasikkal baratkozom, es egy kezemen meg tudom szamolni a noi baratokat (ismerosok, akikel nem jarok ossze, az nem barat, az ismeros).
Leszbirol eszembe jut egy tortenet, velem esett meg. Egyetlenegy jo baratnom volt, akivel jo sokat logtunk egyutt. Mellesleg biszexualis volt, amit soha nem tagadott, sot buszke volt ra. Nem minositem, az o dolga kivel es mikor :). Erre kedves kollegaim fejebol azonnal kipattant a gondolat, biztosan leszbikus vagyok, mert nem a pasikkal logok, ahogy szoktam... :o. Eleg volt egy baratno feltunese, aki mellesleg mindket nemhez vonzodott (halkan mondom, velem soha nem probalkozott :D).
Amelyik jobban tetszik :D, mindegyiknek jo termeszete van alapbol, de ez sosem zarja ki, hogy esetleg rossz az idegrendszere...
De ha mar kutya, en kevereket szereznek az tuti :)
nem genetikára hivatkoztam, hanem a női/anyai ösztönre.
szerintem ez nem genetika, még ha úgy is fogalmaztam, hogy belénk van kódolva.
Alapvetően azt sajnálom, hogy ilyen az értékrendjük és így gondolkoznak.
Épp azt próbáltam felvázolni, hogy ugyanúgy mindegy az egyik, mint a másik.
A szexuális beállítottságot azért hoztam fel, mert a genetikára hivatkoztál. Nem sajnálod a melegeket, de ez nem is volt kérdés. Talán a gyerekeket sajnálod? Azt az egyént sajnálod, aki nem a gyerekeket szereti jobban az állatoknál? Vagy a világot sajnálod, hogy ilyen ilyen gondolkodással élnek kisebbségben rajta emberek? Vagy mit sajnálsz?
Ez nem érdek, számomra szomorú és sajnálatos dolog, ha valaki többre tart egy kutyát, mint egy gyereket.
Mi érdekem fűződne ehhez??
Egyébként a szexuális beállítottság nem érdekel, engem abszolút nem zavarnak a melegek, nem sajnálom őket.
A nők többsége nőkkel barátkozik természetükből adódóan. De nem mindenki. Vagy még jobb példa, hogy a nők általában a férfiakhoz vonzódnak szexuálisan, mert ez van belénk kódolva. De vannak a leszbikusok. Az egy dolog, hogy valakinek egy viselkedési forma nem tetszik. Nem kell komálni mindent. Nekem ugyanúgy fura lenne egy efféle párbeszéd is:
- Leszbikus vagyok.
- Sajnálom.
vagy
- Biszexuális vagyok, jobban szeretem a nőket, mint a férfiakat.
- Ez szomorú.
esetleg
- Inkább barátkozok férfiakkal, mint nőkket, mert jobban megértjük egymást.
- De kár.
Nem rád vagyok szállva, hanem egy "gratulálok!" (ha nem az eredeti jelentésében használjuk), szimpla nem tetszés (vagy lesz@rom) lehet.
Ha valami nem tetszik, de nem is számít nekem igazán, akkor azt nem sajnálom. Ha meg sajnálok valamit, akkor ahhoz fűződik valami érdekem.
Mert az emberek döntő többsége (legfőképpen a nők, valahogy kódolva van belénk) szereti a gyerekeket és nem tart többre egy kutyát. itt nem arról van szó, hogy milyen fagyit szeretek, vagy melyik márkájú kocsi tetszik.
Miért nem tiszta a sajnálkozásom? Megkérdezed erről buschne-t is? Vagy csak rám vagy kattanva?