Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
Nemcsak a gyerektelen tud helyettesíteni, hanem más gyerekes is, akinek éppen nem beteg a gyereke.
De ne gyertek az én dolgozom, a gyerekes szülők nem dumával, mert nagyon sok esetben és sok helyen nem áll meg ez a tézis.
Mivel ma még sok ember szemében a kutya(kisállat) nem egyenlő egy gyermekkel, értelemszerűen nem esik egy kalap alá, azonos elbírálás alá a dolog.
Dehogynem látom be, nem vagy anyatípus. Van ilyen, de akkor ne is legyen gyereke soha.
Valószínűsítve írtam, te magadra vetted. Nem csak te nem akarsz gyereket.
A kutyasokkal hatvanyozottan...
Egesz eletemben volt kutyam, es ket kezemen meg tudom szamolni azon szuloket, akik pozitivan reagaltak a kutyara... tehat 10 szulo maximum. Es elhiheted, nem egy szulovel talalkoztam harmincsok kutyasevem alatt...
Mig gyerekuket ajnarozo szulovel mindennap tobbszor is, gonosz, neveletlen embergyerekkel szinten mindennap... intolerancia veluk szemben?
Ha-ha...
• ki dolgozik a szulok helyett minden unnepen?
--> akinek nincs gyereke... hol az intolerancia?
• ha beteg a gyereke valakinek, es nem megy dolgozni, ki fog helyettesiteni bemenni es lenyomni ket muszakot egymas utan?
--> akinek nincs gyereke
• ha beteg volt a kutyam, es surgosen muteni kellett, akkor meg kozoltek velem, hogy ket hettel elotte szoljak, akkor elengednek. ugy kellett kuncsorognom, hogy csak fel napot adjanak mar, mert nincs ki bevigye a mutetre a kutyat... hol az intolerancia??
"Aki nem akar gyereket az valószínű nem is szereti őket, de lehet, hogy csak idegesíti őket."
Nem erted latom :) vagy nem akarod megerteni, nem nem szeretem, hanem idegesitenek (rovid uton olyan szintre, ami utan mar nemcsak a laba kitekerese jar az eszemben...). Es potnosan tudom (amit a mai anyak 80%-a nem tud, vagy nem akar tudomasul venni), hogy nem vagyok anya tipus, eleg hamar elszakad a cerna... es semmi esetre sem gondolom, hogy ep elmeju lennek, ha ebbe a vilagba szulnek gyereket!
Tudom, en is homokozoban nottem fel :D homokot ragva, es akkor meg nem volt torveny, hogy hova lehet a kutyat vinni setalni...
Megis felnottem (szep nagyra, allithatom :D)... de emlekszem a halalra fertotlenitett szomszed lakas lakoi allergiasak voltak mindenre... en nem vagyok :) hala a homokozonak gyerekkoromban :D es a kutyanak, aki mar ott volt, amikor megszulettem, es hala anyamnak, hogy nem zarta ki a kutyat a gyerekszobabol soha...
"Én csak azt nem értem, hogy mindig azt mondják, a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy nő gyereket szül. Van méhe, külsődleges nemi jellege, magától értetődő hogy szül. De akkor egyesek miért kerítenek ennek mégis akkora feneket? És miért lesznek ők hős anyák?"
---> nem erzem hostettnek, kicsit sem... nem akarok egy anyat sem megserteni, de felelotlensegnek tartom a mai vilagba a gyerekszulest, nem hostettnek... bah....
Hat igen, valahogy anyaink szivosabbak voltak... mennyit emlegette anyam azt, hogy kezzel mosta a pelenkat, mert nem volt mosogep... sem kocsi, es rohant a bolcsibe, mert nem engedhettek meg maguknak, hogy otthon legyen velem annyit, vagy a hugommal annyit, mint a mostani anyak. Megsem sipakolt, hogy micsoda szuper teljesitmeny, amit tett, szult harom gyereket (harmat, bar csak ketten maradtunk hala a "szuperorvosoknak").
Na húztam zumbázni!
További szép napot mindenkinek!!!
"Teljesen felesleges azon dúlni-fúlni, hogy blöe, milyen undorító a világ."
Ok, igazad van. De a fentiekben leírt az élet minden területére igaz.
Akár a kutyásokkkal, akár a gyereket nem akaró, akár a gyerekekkel, akár a gyerekesekkel szembeni intoleranciára.
zeneoviba, babatornára, babaúszásra, baba angolra
Az oktató szemszögéből bevétel, a szülőnek kiadás, de az ilyeminek nem a fejlesztés a lényege? Szerintem jó, hogy ilyen lehetőségek vannak, ha nem kell nem élek vele.
Teljesen felesleges azon dúlni-fúlni, hogy blöe, milyen undorító a világ. Nem kell mobilt venni az ovis gyereknek. Más meg csinálja, ha neki jó. Érettségire autó, lakás :) Igen, van ilyen réteg. De ez régen is megvolt. A nagy átlag nem kap ilyesmit.
Senki sem mondta (én legalábbis soha sem) hogy a világ legtermészetesebb dolga gyereket szülni..
És nem mindenkinek magától értetődő, nekem van méhem, csak kétszarvú és van benne egy sövény is, így már nem magától értetődő és egyszerű teherbe esni, pláne kihordani a végéig.
Ki beszélt hős anyákról?
Nem vitatkozom:)
Aki nem akar gyereket az valószínű nem is szereti őket, de lehet, hogy csak idegesíti őket.
Az ok teljesen mindegy végül is.
Persze, rengeteget tehet egy szülő a gyerekéért. Jól el is ronthatja az első pár évben :)
Nade igaz, sok múlik a szülői inputon (és nem véletlenül nem csak anyait írok, van ott azért apuka is jobb esetben).
Azt még senki nem tudta megmondani, hány százalékban ez, vagy az a felelős a gyereket tekintve.
Ismétlem, a fórum témája naygjából bekorlátozza a társalgást, ezért szerintem fölösleges minden társadalmi réteget, csoportot fű-fa-virágot górcső alá venni. Sokan megérik még a pénzüket, de az off lenne.
Az emberekre ömlő ingerekben egyetértek, és nem is tudom, hogyan lehetne megóvni ettől a gyerekeket. Teljesen nem is lehet, és talán nem is kell. Majd kirajzolódik, hova óhajt tartozni a későbbiekben, a társadalom szemetéhez, vagy az értelmesebbjéhez. Példát és irányvonalat mutathatsz neki, a többi már annyi mindenen múlik, amire nincs ráhatásod...
Nem kötöz le senki, időm se nagyon van rá:)
Csak az elégedettlenséget azzal lehet magyarázni, hogy a fogyasztói társadalom lényege: vegyél...
Ha neked nincs, akkor...
Bezzeg a ...-nak van.
Érezd magad szarul, ha neked nincs ez vagy az. Hiába, elégedettlenebbek lettünk, na!!!
Vagy régebben nem hallottunk róla, mert csak a szomszéddal ment az élő szóban folytatott társalgás, ma meg internet, tv...stb. (Több helyről lehet hallani a terhességről, annak a túlmisztifikálásáról...)
Na jó, tv volt, de amikor még én gyerek voltam, hétfőn pl. nem volt adás.
Ma már sikk a gyereket jótszóházba, zeneoviba, babatornára, babaúszásra, baba angolra vinni.
Minden anyagiasabb lett és csak nyomják, hogy mi kell a gyereknek.
Összevetve régen nem volt ilyen anyagias a világ. Ma érettségi ajándékba kocsi, lakás dukál, régebben az ékszer volt a divat, előtte meg örülhettél, ha tudtál suliba járni.
Minek már az ovisoknak is mobiltelefon?!
Ma full LED HD TV, blue ray, MP4...stb.
Régen a walkman is nagy szám volt.
Csak vegyed-vigyed. Ez kell!!! Fogyasztói társadalom lettünk!!!
Anyuk és kölkök???
Végül is vannak az anyák és kölkök között is normálisak, mint ahogy a nem gyerekesek között is zizik.
A degeneráltság nem gyerekes-nem gyerekes kérdés!!!
biztos munkahely, ahova visszamehetsz
Persze biztos, de biztos, hogy kevéset kaptál. Ha meg több volt, akkor elvették. Meg azért ne feledkezzünk el ennek a rendszernek a hátrányiról.
nem volt fogalom a "tehességi depresszió"
Nagyanyáink idejében azt mondták, hogy "megütötte a tej". A jelenség létezett, csak nem voltak antidepresszánsok. Nálunk a családban volt ilyen. Kis híján levetette magát a magasból gyerrekkel a kezében.
nem nyomták a reklámokat, hogy mennyi sza.t kell megvenned
öhhöm, és lekötöz valaki a tv elé? kötelező PR riportot olvasni, muszáj bannerre kattintani? ha meg tudod, hogy csak egy darak sz@r, amit rád akarnak sózni, akkor minek kell?
Ó, nem vitatom én el, hogy manapság legalább olyan enhéz szülőnek lenni, hiszen jöttek újabb problémák. Én csak a nyavalygásról beszéltem. A mai anyukák imádnak nyígni meg folyton fáradtak.
Aztán ha jobban belegondolok, a panaszkodás és önsajnáltatás úgy általánosságban igaz a társadalom résztvevőire...de itt most anyuk és kölkök vannak a fókuszban :)
Egyetértünk, bár... fene tudja, mert most a nevelésről beszélünk vagy a gyerekgondozással együttjáró egyéb dolgokról, mint a pelenkamosás.
A nevelést nagyban megoldották a tekintélyelvűséggel, a gyereknek kuss volt a neve és még sorolhatnám. Nem vitték játszóházba meg ilyenek, hanem ástak egy gödröt a veteményes középén és az volt a járóka... Persze biztosan volt olyan anyuka is aki sokat mesélt a gyermekének és együtt sütött-főzött vele. És persze sok esetben a szigorúság nagyban hiányzik a mostani szülőkből és ennek nagyon meg lesz a böjtje serdülőkorban. Többek között én is ilyen vagyok, nem vagyok elég következetes és sokszor többet eltűrök mint kellne...