Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
A macsekról eszembe jutott egy sztori...Apám kollégája átjön a gyerekekkel, olyan 10 év forma kis szarzsákok:). A stílus a következő: berobognak a házba, ahol még sosem jártak, vadidegen emberek közé, elkezdik nyitogatni a hűtőt és a szekrényeket...megkövülve állunk a konyha közepén, forog aszemünk. Megjegyzem, mi is hasonló korban voltunk akkortájt. Anyuka mintha észre sem venné az esetet licseg-locsog, pireg-pörög. Kiscsóka becélozza a szekrényemet és pakol benne. megkértem hogy táguljon onnan, és menjünk ki inkább az udvarra. Hibás döntés, ott heverészik a cicus. Megjegyzem, 5 év alatt egyszer nem karmolt meg minket, vagy kapott oda, pedig harci kandúr volt a javából :). Látom, hülyegyerekek nekiesnek, mint tót az anyjának, lógatják a két mellső lábánál fogva. Anyámmal szólink, hogy nem lesz ez így jó. Békés a jószág, de nem szeret lógni...legalább támassza alá a hátsó lábait. Mintha a falnak beszélnénk. Onnantól kezdve úgy voltam vele, a macska nem hülye, ha elunja a nyúzást, akcióba lendül. Meg is történt, kihozták belőle az állatot:). Egy-egy karmolás a markolászó gyerekmancsokon. Hiszti, visítás, jön anyuka feldúlva, hogy úristen, a gyerek keze vérzik, micsoda vadállat ez a mi cicánk. Erre közöltük vele, hogy még soha senkit nem karmolt meg, és fát lehet vágni a hátán. Dehát egyszer nála is elszakad a cérna :)
Anyuka annyira sértve érezte amgát az incidens miatt, hogy 5 perc múlva már ott sem voltak.
hát az eccerűjen elképzelhetetlen.)))
glóriával a fejük körül rohangálnának.
de sokat írtatok amíg hazajöttem!
Na,csak,hogy tisztázzuk ezt a kutya kontra gyerek dolgot:
én bizony többre tartom a kutyákat az emereknél,a gyerekeknél is.
ez alól kivételt a családom, a barátaim,a jelenlegi-és a jövőbeli állatvédők,esetleg még a lelkes állatbarátok képeznek.Slussz.
Lehet lőni
Dűű-dűű-hegedű,
macska segge keserű.
Régi gyerekmondóka, és nagy bölcsesség, ha elbizonytalanodna egy kevéssé hozzáértő, hogy melyik az eleje :D
Igen, a retrieverekről csak jót hallottam.
labrador vagy inkább goldie?
Nem javaslom, de felnottnek sem, bubajos, meg tunderi, meg tenyleg kinezi a kajat a szadbol is a szomoru szemevel, de inkabb nem (a mienk nem volt idegbeteg :), csak a mostaniak azok).
Ha kutyat akarsz, akkor biztos vervonalbol labradort, retrievert, vagy labrador-retriever fajtat, ok a legjobban nevelhetoek. Persze sok fele fajta van, ami szinten csaladba valo, de a mostani "kedvenc" fajtak egyike sem. Ala Pitbull - edesek azok is, hajjaj :) de meg mennyire, kis izomgolyok, de nem javaslom gyerek melle...
pld. a hannoveri vérebre gondoltam, akinek a feladata az elejtett vad kiszaglása, szóval nekem ő vadászkutya kategória:)
tudom és azt is, hogy a nevével ellentétben szelidek és nyugodtak, csak rossz beidegződés a vér szó hallatán:(
van Vereb - mint fajta (vagy valamilyen vereb)... van vadaszkutya, de az "szakma" szamukra
tudtad ugye, a Spaniel is vadasz kutya :) pontosan vizi-vadasz - ezert is van hartya a labujjai kozott.
igen, a toklászról hallottam, sokszor begyullad a fülük.
akkor kisgyerek mellé nem való a kiszámíthatatlansága miatt
Az orra felol :)... ha tulzottan kihuzza magat a kutya, mintha kakaskodni akarna, akkor jobb nem kozelebb menni... de semmikeppen nem a kutya hata felol ugye...
en szivesen meselek nektek ezekrol, de asszem mar tuljutottunk a nagyondehudeoff-on :O
a kimondott vérebeket, vadászkutyákat nevezem annak.
nem a pitbullokat
Relativ... nem fajta kerdese a nyugodtsag (nem elsosorban)...
Egyszeru pelda rendorkutyak... a fajta nyugodt (Nemet Juhasz) alapbol, megsem javaslom, hogy 10 lepesnel kozelebb menj akarmelyikhez is :).
Mit nevezel verebnek?
Sugok, nincs harci kutya, csak harcra nevelt kutya!
A mai Mo-on elo Spanieleket mar inkabb idiotanak lehet tartani, mint szelid es kedves ebnek... Kiszamithatatlan fajta, a beltenyeszet miatt, mert egy idoben felkapott fajta volt.
Vele nottem fel, o nemet vervonal volt, bar ez lenyegtelen, igen a fule, nem is az, hogy erzekeny, hanem a foldet surolja vele, igy a toklasz priman masodpercek alatt a fuleben van, igy tobbet jartunk allatorvoshoz, mint ... nem is tudom, minden heten vittuk a kutyat, mert begyulladt a fule...
Melyik?
Most itt helyben egy sincs, es eddig harom kutyaval eltem. Amikor szulettem egy kamasz spaniel volt, aztan hozzam szegodott evekkel kesobb egy labrador-angol szetter keverek, majd halala utan masnap kerult hozzank egy husky-nemet juhasz keverek, az iment emlitett borju meretu (50 kiloskara volt)...
Haat, nem igazan belekap, hanem odakapja a fejet, megnezni mi a turo esett ra, vagy ert hozza. Ha a bokor, akkor a bokorhoz kapja a fejet. Es soha nem lattam meg olyat, hogy megkapna a gyereket, csak megremiti evvel a mozdulattal.
De tudni kell, hogy a kutyanak a fo erzekszerve az orra, onnan kell kozeliteni, tudom ott alatta harap is (ha eszik, es ok nelkul soha). Tehat nem odakap, csak a fejet forditja oda, es megnezne mi a turo tortenik a hatso reszen :).
Pont ez az, ahogy irod. Elobb kerdez, elobb mutat, aztan hagyja a gyereket kielni :)...
:)
milyen fajta kutyád van?
Nekem igen :), marmint en lazan odamennek egy kutyahoz, ha idegen akkor is. Ha nem lehet megbizni benne, azt lehet latni.
De mielott ezt is kiforgatjuk... nem megyek oda kutyahoz csak ugy, hogy "megsimogathatom", ugyanis soha nem volt erre szukseg :D, a kutyak vesznek mindig celba, igy mar reg nekem van dolve a kutya, mire a gazdaja odaer... akkor mar minek kerdezni, hogy simogathatok-e :D..