Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék.... (beszélgetés)
Szia Tami! (És nem Tomi!) :)))
Valaki "hozzáértő" szomszédasszonyt, akárkit kérjél meg, hogy vásároljon egy terítőt, hasonlót fonalakkal együtt, amit tudsz hímezni. Vagy ha kötni, horgolni tudsz, elég néhány gombolyag fonal és hozzá a tű. Akár sapkát, hajpántot, vagy éppen egy perelint. Ez utóbbit már én is pár évvel ezelőtt elterveztem, a net-ről a szabásmintát is leszedtem. Egyszerű és nagyszerű. Lenne. És főleg hasznos időtöltés. :))
A letört csontdarab gyepálta meg a szalagokat vagy a megsérült szalag szakította le a csontvéget ezt egy vizsgálat sem tudja már kideríteni. Az viszont biztos, hogy megsérültek a szalagok is. Mikrószakadások voltak láthatóak az elülső szalagon.
Nem vigasztaltál meg túlságosan!
Sajnos 2 nappal ezelőtt eltörtem a bokám futás közben. Először nem is sejtettem, hogy törhetett is, mert rátudtam állni, menni tudtam vele. De már aznap éjjel a sürgősségin kötöttünk ki, mivel estére nem csak feldagadt, hanem teljesen elvolt kékülve és nem tudtam egyáltalán ráállni sem. A sürgősségin megvizsgáltak, elküldtek egy speciálisabb RTG vizsgálatra, amely kimutatta, hogy a külboka csontból egy kb. 20X30 mm-es darab letört, ami megsértette a szalagokat is. Jelenleg fekvőgipszben vagyok, pontosabban egy gipszsínt kaptam, hogy a duzzanat apadjon le.
A törés nehezebben gyógyul, mint a szalagszakadás vagy gyorsabban? Gyógyulás után vajon ugyanolyan lesz a bokám, mint előtte volt vagy nem?
2019. december 9. hétfő
16:30 órára kellett menni gipszlevételre öcsémnek. A vizsgálatok azt mutatták, hogy minden rendben van, így végre megszabadulhatott a gipsztől.
17:15 (korábban véletlen 11:30-at írtam) órakor volt az első gyógytornája. Most már teljes mértékben a gyógyulás útjára tért.
2019. november 25. hétfő
A mai napi iskolai dolgokról annyit elég tudni, hogy az osztálytársai tanulva az előzményekből, azért jobban kezelték a dolgot. Mindenféle vita nélkül, ahogy korábban lebeszélték, úgy és olyan módon segítettek neki feljutni az emeletre nap elején, majd napközben a tesiteremhez való lejutásba, majd az onnan való feljutásba.
Remélhetőleg a további napok is hasonlóan fognak telni. Nem fognak újra összeveszni az osztálytársai azon, hogy ki segítsen többet az öcsémnek.
2019. november 11. hétfő
9:00 órára volt időpont a kontrollon. A kezelőorvos először a csontsérülés (esetében porcsérülés) miatt röntgenre küldte el. A sérült csont nagyon jó állapotban van. Aztán a szalagok miatt következett egy CT és egy ultrahang. A szalagok is viszonylag jó állapotban vannak. A fekvőgipszet járógipszre cserélték, ami december 9-ig lesz a lábán. November 25-ig viszont nem mehet még iskolába.
Nem sokkal dél előtt haza is értünk.
Még annyit ehhez, hogy a gyógytornásszal is beszéltek anyuék. Az első gyógytorna az december 9-én 11:30-kor lesz. Eleinte heti 3 alkalommal, vagyis hétfőn, szerdán és pénteken kell(ene) majd menjen.
A zárójeles 'ene' megjegyzés annak szól, hogy a karácsonyi időszakba december 23. hétfő után ugyebár december 30. hétfő és január 3. péntek lesz a következő két alkalom, mert közbe általános leállás, vagyis pontosítva <ügyelet> van csak az ünnepek miatt.
A sportág specifikus könnyített edzéseket jó esetbe január végén, míg a teljes edzést nagyjából február elején-közepén kezdheti el.
A következő 2 hétbe nem mehet még suliba az biztos. Ezt már korábban közölte a doki.
Már lebeszéltük néhány osztálytársával is, hogy reggelente és a napok végeztél a 'gólya viszi a fiát' módszert alkalmazva, egymást felváltva fogják segíteni őt az iskolába. A bejutásba meg az egyik osztálytársam fog segíteni...
Most már holnap.
Biztosan nagyon várja már, de most akkor tényleg szervezzétek meg a lába tehermentesítését.
A kezem gyógyul.
Az öcsém lábáról holnapután, vagyis november 11-én veszik le a gipszet és vélhetően járógipszet fog kapni.
A te kezed rendbejött már?
És az öcséd lelkileg hogy van? A gipszet most újra járóra cserélték?
De ez végül is jó hír, nem?
Amikor már felépült annyira, hogy játszhat, akkorra már engedni is fogják.
Újabb fejlemény:
2019. november 6. szerda
A #299-es (2019. október 6. 13:12) kommentemben leírt rásérülés okán ugyan az öcsém lába még 2 napig fekvőgipszben van, de ahogy a #296 (2019. szeptember 30 20:55) kommentemben említettem, hogy 2019. november 6-án sportorvoshoz kellett menni, már nem volt lemondható.
A sportorvos úgy döntött, hogy 2020. január 15-ig felfüggesztette a tesóm sportorvosi engedélyét, vagyis addig hivatalos (MLSZ vagy megyei igazgatóságok által kiírt) mérkőzéseken nem léphet pályára. A rákövetkező naptól pedig a szakorvos kezében.
A sportorvos az egyébként 2019. december 19-én lejáró engedélyét 2020. január 15-től 6 hónapra adta meg.
További ajánlott fórumok:
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Változókori hőhullámokra kérnék javaslatokat
- Gyermekmolesztálás lehet a háttérben? Szerintetek? Segítséget, tanácsokat kérnék!
- 40 évesen szívinfarktus, tanácsokat kérnék
- Mosógép vásárláshoz kérnék tanácsokat - milyet vegyek?
- Cicával költözni? Javaslatokat, ötleteket, tanácsokat várok