Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Gyermekmolesztálás lehet a háttérben? Szerintetek? Segítséget, tanácsokat kérnék! fórum

Gyermekmolesztálás lehet a háttérben? Szerintetek? Segítséget, tanácsokat kérnék! (beszélgetős fórum)


1 2 3
77. Birgit77 (válaszként erre: 76. - Birgit77)
2017. szept. 20. 02:25
... ja, most nézem, hogy évekkel ezelőtt írtatok már ide... :))
76. Birgit77 (válaszként erre: 1. - Lauri10)
2017. szept. 20. 02:23

Szia, Laurie! Végigolvastam a kérdésed nyomán a többiek válaszát, de csak egyvalaki írta le, ami bennem (és benned is) megfogalmazódott, történetesen, hogy ez így egyáltalán nem normális, kíváncsiság ide, vagy oda. Túl nagy a korkülönbség köztük, a te 6 éves gyermekednek még nem szabadna szembesülnie ilyen helyzettel, KI TUDJA, HOGY EZ HOGY HATOTT A 6 ÉVES GYERMEKRE?? Ez itt a kérdés.

Én - hasonló szituban - mindenképp beszélnék a 12 éves anyjával, igen, elmondanám neki, hogy mit láttam és megkérném, hogy tegye rendbe a lánya fejében ezeket a dolgokat, hogy mit szabad és mit nem, vagy mit illik és mit nem, mert ez a része az ő dolga. A gyanúdat én egyelőre nem tenném hozzá, de ha továbbra is együtt játszanának a gyerekek, biztos, hogy jobban figyelném, hogy hogy és mit játszanak. A 6 éves lánykának meg ezek után a saját korának megfelelően el kell magyarázni (szerintem), hogy ne vegye természetesnek, ha bárki is a testével, a testén akar "játszadozni", azt rögtön mondja el az édesanyjának, vagyis neked. Sokkal jobb egy gyermeket a korának megfelelően felvilágosítani, mint hogy - a mai világban - ne tudja, hogy mi a jó és mi nem és ezt oda-vissza értem mindkét gyerekre nézve.

2013. jan. 9. 19:54

Én szólnék a kislány anyukájának, tudnia kell, és ráfigyelni a gyermekére. Lehet,hogy nem az első eset, lehet, hogy már mással is játszott ilyeneket, csak mindenki titokban tartja.

A te kislányodat nem nagyon zaklatnám fel ezzel, max egyszer beszélnék vele róla, hogy ez nem helyes és feltétlenül szóljon, ha valaki ilyet akar vele játszani.

2013. jan. 9. 19:37

Nagyon érdekes amit írtok.Van a családba 5-6éves és 10-11éves.

Van köztük különbség bőven.

A 10-11évesek beszélnek már róla kezdik kapizsgálni. a dolgot viszont nem csinálnak úgy mintha...

Viszont az 5-6éves igen,volt rá pl. ,de ez azért is mert láthatott-láthattak valamit...

A 11évesek elég nagyok már,szóval szerintem valami gond lehet nála...minden esetre én figyelnék hogy mi van és ha megegyszer előfordul hasonló én tuti nem hagynám.

73. snowgirl (válaszként erre: 1. - Lauri10)
2013. jan. 8. 22:33
Egy bizonyos szintig a "szerelmeset játszás" normális dolog, de 6 évesen még túl korai! És fogdosás, csókolózás, meg ilyesmi sosem szabad legyen. Valahogy meg kéne mondanod a kislányodnak, hogy kerülje az ilyen helyzeteket, csak úgy, hogy emiatt később ne legyenek szexuális gátlásai (mert ha ilyesmiért jól elszidják, bizony kialakulhat ilyen). Szerintem kérd ki egy gyerekpszichológus tanácsát, azzal mindenképpen jól jársz
72. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 71. - Jstefan)
2013. jan. 8. 22:17
Én is azt gondolom, hogy traumaként élné meg, és nem utánozná le ezt a dolgot, sőt, inkább elfojtaná.
71. jstefan (válaszként erre: 1. - Lauri10)
2013. jan. 8. 22:13

Szerintem nem molesztálás miatt játssza a szerelmeset ,hanem az anya,és a pasija előtte szeretkeznek ezért tudja hogy mit kell tenni.Ha molesztálnák akkor azt traumaként élné meg,és nem játszana ilyet.A TV .-ben is láthat pornót de azt nem tudná ilyen pontosan leutánozni.

Ha feljelentenéd az anyát biztosan letagadná,ha a gyermekkel elbeszélgetne egy pszichológus,és kiderülne, akkor kiskorú veszélyeztetése miatt lehetne a szülőt,és a barátját feljelenteni.

70. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 1. - Lauri10)
2013. jan. 8. 22:08
Még annyit, hogy az anyukájának nem szólnék, nem égetném a kislányt. Szerintem az elég volt, hogy rajtakaptad őket, nem hinném, hogy még egyszer bepróbálkozik.
69. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 1. - Lauri10)
2013. jan. 8. 22:06

Szia! Szeretnélek megnyugtatni, hogy szerintem csak utánozzák a felnőtteket, és a tévében látottakat. Nem gondolnék molesztálásra.

Egy saját "élmény": én is kb. 6-7 éves lehettem, amikor a szomszéd nagylány (ő kb. 12-13 volt akkor), azt kérte, hogy zseblámpával nézzem meg a punciját. Azt hiszem, meg is néztem volna, de haza jöttek a szülei. :)))

Nem tudom, hogy akkor mi járt a fejében, az biztos, hogy teljesen normális felnőtt ember lett, rendes családanya, tehát nem perverz vagy ilyesmi. Én sem lettem az.

Szerintem ő már abban a korban annyira vágyott a szexre, hogy találni akart valakit, aki még jobban felizgatja a fantáziáját.

Továbbá még egy horrorisztikus történet: ugyancsak 6-7 éves lehettem, amikor "csókolóztam" egy velem egyidős kisfiúval, és úgy gondoltuk, hogy mi szerelmesek vagyunk egymásba, és össze fogunk házasodni:)) Persze, milyen csók volt, összeillesztettük a szánkat és mozgattuk a fejünket jobbra-balra.

Gyerekkorban is működik a szexuális fantázia, csak gondolom, nem minden gyereknél egyformán tör felszínre.

2013. jan. 8. 21:07
hüha, ez jól eldurvult :D és ha engem pl nem lep meg akkor már aberrált vagyok vagy mi? egyáltalán nem lep meg mindamellett hogy helyén kezelném a dolgot és rövid időn belül le is zárnám de megdöbbenteni nem döbbent meg, semmin se tudok meglepődni a mai gyerekekkel kapcsolatba
2013. jan. 8. 20:09
Egyébként pedig, ha te nem döbbensz meg azon, hogy egy 12 éves egy 6 évessel szexuális játékot játszik, akkor nagyon nagy a baj a fejedben, nem ártana, ha felfigyelnének rád a gyermekvédelmisek.
66. b0bf6b3d9f (válaszként erre: 65. - Bd55e3f068)
2013. jan. 8. 20:08

Na ez most kiverte a biztosítékot! Ki a búbánat vagy te, hogy ebben a hangnemben merészelsz nekem írni????? Az én közegem valószínű klasszisokkal magasabb erkölcsi színvonalon van a tiédnél, az értelmi színvonalat nem is említeném. Az én fejemre nem nőtt a gyermekem sem 12 évesen, sem később, igen, láttam már akkor is, hogy mi a különbség az enyémek és néhány másik ennyi idős gyermek között.

Nyisd ki a ... szemedet és nézz körül, próbálj haladni a korral és láthatod, hogy SOKKAL fejletebbek a mai kislányok, mint húsz évvel ezelőtt. Hogy ki a normális? nos, ezen lehetne vitatkozni, úgy ahogyan azon is, hogy melyikönk hunyja be a szemét. Megjegyzem: ha te annyira nálam nem tudsz erkölcsösebb és becsületesebb ember lenni!

65. bd55e3f068 (válaszként erre: 63. - B0bf6b3d9f)
2013. jan. 8. 19:36

Az átlag sokkal közelebb van a 13-hoz, mint a tizenkettőhöz és bőven van szórás a 14 felé. Kb. 50%. hogy egy 12 éves menstruál, ami messze nem szinte minden eset.

Vannak köztük elvétve minir!bancok, de ez nem azt jelenti, hogy minden 12 éves össze-vissza kefél lépten-nyomon. Ha neked ez a normális, az a te közeged példázza maximum. Amennyiben a fejedre nőttek, akkor talán egyszerűbb behunyni a szemed, és nem látni, hogy mi a különbség köztük, gyerekek és magad között, de ez szintén nem normális viselkedés.

64. Szilvita (válaszként erre: 63. - B0bf6b3d9f)
2013. jan. 8. 19:17
Köszönöm szépen! Legalább nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy 12 évesen már nagyjából tudja, mit csinál, és tisztában van azzal hogy nem kéne csinálnia.
2013. jan. 8. 18:09

Nem tudom egyesek hol élnek? Egy 12 éves lány már szinte minden esetben menstruál, nem egy 12 éves már túl van az első szexuális élményen. A mai 12 évesek már nem gyerekek. Nem egészséges, ha egy hat évesen gyakorolja a szexet, főként nem azért, mert a hat évesnek ezzel a kérdéssel még NEM SZABAD TALÁLKOZNIA.

Vajon a kislányod hogy fog erre vissza emlékezni tíz év múlva???? Nem szabad elmenni a kérdés mellett, mert úgy kényelmesebb, hanem feltétlenül beszélj az anyjával, mert ez nem egészséges. Van, lehet szexuális vágya egy 12 éves lánynak, nem szabad ilyet "játszania " egy hatévessel.

Nem az a téma, hogy náluk mi történt a nevelőapjával, (sok esetben ezek a lányok inkább beleszeretnek a pasiba és szörnyű módon tudják kelletni magukat), hanem az, hogy a te pici lányoddal nem legyen többet alkalma semmi ilyesmit tenni.

62. 6b006fc769 (válaszként erre: 61. - Lauri10)
2013. jan. 8. 17:52

Kilenc-tìz éves kislàny roppant módon zokon tudja venni, ha egy idegen lenyúlja imàdott anyukàjât.

Én elsőre erre gondolok ilyen esetben.

Tudom, hogy az ördög nem alszik, de talán nincs ott mindenhol.

2013. jan. 8. 17:29
Vannak ennek előzményei. Abból is csak feltételezek. Ami nem azt jelentí, h gyanúsítom is.Annak idején a kislány kérte többször is, hogy váljon el attól a férfitől. Az annyja folyamatosan igérgette neki végül nem történt semmi. Azt nem tudom miért kérte. Kb két éve én mentem érte. Beültünk egy cukrászdába. A kislány nagyon ingerűlt agresszív volt. Kérdeztem tőle mi a baj. Soha nem volt ez jellemző rá. Nagy nehezen annyit kiszedtem belőle, hogy a nevelőapjáva van vmi összetűzésük. Kérdeztem tudok e segíteni neki valamiben de azt mondta nem ő majd megoldja. Annyit tudok még, hogy az anyja mindent ráhagy az idegen férfira nevelés szempontjából. Még azt is megengedi neki hogy meghúzza fülét vagy bármi. Pedig a gyermek mondom értelmes, jó tanuló, inteligens, kedves, segítőkész.
60. bd55e3f068 (válaszként erre: 59. - Lauri10)
2013. jan. 8. 17:15
És a mai világ fertőjéből téged mi vezetett arra a következtetésre, hogy biztos a nevelőapuka a ludas (aki véletlenül pont nem szimpatikus neked)?
2013. jan. 8. 17:07
Egy valami biztos és ez a személyes véleményem. A mai fiatalok sokkal fejletebbek és jobban elvannak eresztve és kitéve olyan információknak amik nem hiszem, hogy abban a korában kellene tudnia. Gondolok itt a közösségi oldalakra, tv műsorokra és a szülők viselkedésére. Hiszen ma mindenhol az folyik, hogy milyen válság van, sokat kell dolgozni a gyerkekre sincsen idő. Lehetne idő. A fogyasztó társadalmat el kellene hagyni.Ne a faccebokkra tanítsák hanem arra, hogyan kell elülteni a zöldségeket. Amik nem hormontartalmuak hiszen kaptunk arra is válszt, h az is okozhat ilyet. Milyen generáció jön ezután? Még a felnőtekkre is kihat és arra a felnőttére, akire kihat kérdem én mennyire felnőtt? Sok szülő engedi, hogy ezeken az oldalakon gyermekeik regisztráljanak. Nem gondolván mekkora veszélynek vannak kitéve mind erkölcsileg mind abban, hogy olyan találják meg akiknek nem kellene.
58. bd55e3f068 (válaszként erre: 57. - Szilvita)
2013. jan. 8. 16:36

Igen, belefér azon a szinten, hogy helyre kell tenni, és nem úgy kellene kezelni, mint valami szociopatát. Vagy szerinted bitóra kell küldeni ezért egy gyereket?

Vagy szerinted a 6 évesre rá kell hagyni az esetet egy szó nélkül, mert úgyis csak a másik vitte a rosszba? Fel lehet állítani ilyen elméleteket, hogy mivel szabadna meg nem szabadna találkoznia a 6 évesnek, de mire mész vele, ha már megtörtént? Attól még, hogy kisebb hiba, nála is hiba, hogy ezt hagyta, ám a másik is csak gyerek.

57. Szilvita (válaszként erre: 56. - Bd55e3f068)
2013. jan. 8. 16:17
A 6 év különbség a ráció... Egy 6 évesnek ezzel még nem nagyon szabadna találkoznia, max a természetes kíváncsiság szintjén, hogy mije van a másiknak, és ugyanaz-e mint az övé. 12 évesen már pl. tud olvasni, számítógépet kezelni, filmet nézni. Értem hogy gyerek, és nem is akarom felnőtt mércével kezelni, nyilván nem megerőszakolta, csak játszott, de fura játék számomra egy 12 éves lánytól. Nekem furcsa, neked belefér, ez a különbség a véleményünk közt, semmi több.
56. bd55e3f068 (válaszként erre: 55. - Szilvita)
2013. jan. 8. 16:05
Azt leszámítva, hogy ő a nagyobb és minden felelősséget ezen az ürügyön rá lehet kenni, meg ő "a másik" gyereke, akiben sokkal jobb a hibát keresni, mi a ráció abban, hogy a 12 évest kőkemény felnőtt elvárások szerint kell megítélni, és a gyermeki eltévelyedés számára nem mentség, a 6 éves, aki gyakorlatilag iskolás korú, viszont ilyen baklövést megengedhet magának?
55. Szilvita (válaszként erre: 51. - Bd55e3f068)
2013. jan. 8. 15:54

Ezzel egyetértek, én sem gondolom, hogy molesztálja valaki a kislányt (a nagyobbat).

6 évesen lehet hogy már tudja, hogy ilyet nem kéne játszani, de talán még nem, viszont én úgy gondolom, hogy egy normális környezetben felnövő 12 évesnek azért ennyit tudnia kéne. Pláne ha okos értelmes.

Gambe Slim
54. selena78 (válaszként erre: 53. - 25800e2d09)
2013. jan. 8. 15:31
Ennyire felfújjuk a dolgokat....
53. 25800e2d09 (válaszként erre: 51. - Bd55e3f068)
2013. jan. 8. 15:23

az utolsó mondatod nagyon igaz és engem sem az eset hanem ez az azonnali feltételezés lep meg....


ma mindenki pedofil, molesztáló, szatír, erőszakos, gyilkos stb... ennyire eldurvult volna a világ vagy ennyire felfújják a dolgokat?

52. selena78 (válaszként erre: 4. - 25800e2d09)
2013. jan. 8. 15:20
Dehogynem játszanak!
51. bd55e3f068 (válaszként erre: 45. - Szilvita)
2013. jan. 8. 15:20

Napi szinten felrebbennek itt is a "terhes-e vagyok?" és felnőttekhez aligha illő párkapcsolati kérdések. És ők még csak gyerekek, akkor is, ha a nagyobb 12 éves.

Nem mondom, hogy az én mércémmel normális, de biztos előfordulhat ilyesmi, és kicsi az esély, hogy aberráció vagy bántalmazás jele.


Itt is írtak páran személyes vagy személyes érintettségű egymást vizsgáló eseteket, és nem is most hallottam erről először. Nekem ilyen meg sem fordult a fejemben gyerekként (felnőttként igen, de akkor nem értem be a nézegetéssel :D). Szerintem már a 6 évesnek is tudnia kellene, hogy ilyesmit nem szabad.


Nem az a kérdés, hogy ki engedné-e, mert nyilván senki és amúgy is már megtörtént, hanem az, hogy hogy lehet ezt kezelni. El kell magyarázni a gyerekeknek, hogy ilyet nem játszunk, meg meg lehet kérdezni, hogy hol látott ilyet. Aztán esetleg el lehet gondolkodni, hogy hol milyen információt is zúdítunk, zúdítottunk a gyerekre.


Szerintem inkább az furcsa, hogy valaki nyíl egyenesen következtet, hogy molesztálták a gyereket, és minden más véleményt vagy kérdést teljesen ki is zár.

50. 25800e2d09 (válaszként erre: 44. - Michelle.r)
2013. jan. 8. 15:18
jaa. hát no. :D magyarán ez egy "k*rópajtást felcsinálták" eset :D
49. Castia
2013. jan. 8. 15:10

Akármi van a háttérben - vagy éppen nincs - te az anyjával beszélj, semmiképp ne a gyerekkel. Óriási károkat okozhatsz neki, mert egy ilyen beszélgetés egy kvázi idegen felnőttel egy ennyi idős gyereknek mindenképpen kellemetlen, vagy akár megalázó, még ha te próbálsz is óvatos lenni. Néhányan itt már szinte szexuális ragadozóként tekintenek erre a nem egészen 12 éves kislányra, miközben nagy valószínűséggel csak látott valamit a tévében, és kíváncsi...

Ha akarod, tartsd távol a lányodtól minden indoklás nélkül, ez a te dolgod, jogod van hozzá. Végülis egy 6 és egy 12 évesnek nem muszáj együtt játszania. De azt semmiképp ne felejtsd el, hogy ő is csak egy gyerek, jócskán kiskorú törvényi és értelmi, érzelmi szempontból is.

48. bd55e3f068 (válaszként erre: 47. - Michelle.r)
2013. jan. 8. 15:02

Egyszer még az is lehet, ha nagylány leszek :D


Edzél helyettem is, én meg tolom helyetted puszedlit.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Online játszótér
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook