Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Szijja!
A tb akkor támogatja a mellkisebbítő műtétet, ha a testsúlyod fél%-át kiveszik mellenként. Ezt a dokik ránézésre megmondják. Itt szinte mindenki Bp-en csináltatja a Szent Imrében, de neten nagyon sok plasztikai sebész fent van. A kórházat kell felhívnod, ott adnak időpontot, és a doki a konzultáción elmondja, megy-e tbre, és ha nem, akkor milyen az árkategória.
A varratszedés-lazítás kb 2-3 héttel van a műtét után. Kb 2 hét a lábadozás, de 6 hétig kell nagyon figyelni a mellekre. Mozgásszegény élet, nem lehet emelgetni, sportolni, ilyesmi.
Én is egyetemista vagyok, ezért vizsgaszünetben akarom megcsináltatni (Győrben).
Ha visszaolvasol, mindent megtalálsz amúgy.
Sok sikert!
Sziasztok!
Kacérkodom a mellkisebbítés gondolatával, illetve a döntésem már megvan, csak nem tudom hogy hol csináltassam. Tudnátok esetleg mondani jó helyet?
Körülbelül mennyibe kerülhet? A TB támogatja? Sajnos eddig ahány honlapot megnéztem, annyi információt láttam, és akkor megtaláltam ezt a fórumot, remélem tudtok segíteni.
Milyen tapasztalataitok vannak a kisebbítés kapcsán? Mennyi idő a gyógyulás? Mennyiben befolyásolja a műtét a hétköznapokat? Még egyetemre járok és ez számomra azért lényeges.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Szia Totosz!
Én nemrég visszaolvastam pár részt itt a fórumon és azt hiszem smilee írta, hogy azért műt 2 orvos, mert így nem kell 3 órán át altatni a pácienst, fele annyi ideig tart a műtét. De én azért februárban, mikor újra megyek rákérdezek.
Én a műtét előtt és után is elolvastam a fórumot, sőt bevallom, még jegyzeteltem is. Nagyon sokat segített, mert a legtöbb infót megosztják az előtted járó sorstársak. Abban viszont tévedtem, hogy MINDENT tudok a műtétről, a konzultáción lányos zavaromban pl. egy csomó, utólag fontos dolgot felejtettem el megkérdezni, és a doki is csak a legalapvetőbb dolgokról tájékoztatott, amit ő fontosnak tartott, nyilván ők sem gondolatolvasók.
Pl. műtét előtt nem néztem meg senkinek sem a fotóját, "mintát" sem vittem, és a leendő formát is készpénznek vettem (elmagyarázták nekem, hogy fent púpos lesz, alul lapos, aztán idővel leereszkedik). A végeredményt tul.képpen csak akkor tapasztalod meg, amikor már tényleg túl vagy rajta, aztán vagy tetszik vagy nem.
Az sem jutott eszembe pl. megkérdezni, hogy mennyi ideig fog tartani a műtét (úgy tűnt, vidéken hosszabb ideig tart), és mi a két orvos pontos szerepe - erről azt gondoltam, hogy mint a szülésnél: van egy választott orvosod, a társa csak segít, a keze alá dolgozik. Aki még műtét előtt áll és ezt megkérdi, kérlek, ossza meg velünk is.
Szia! Szerintem egyenlőre elég a betadin, de ha nem javul vesd be a kék kencét.Ez elég gyakori probléma, de nem vészes.
Jobbulást Neked:)
Sziasztok!
Hétfőn már 3 hetes vagyok. Tegnap vettem észre, hogy mellbimbó alatt kicsit szétment a heg. Nem folyik, de pici sárgás folt van a gézlapon. Akkor most Betadine vagy a kék csodakenőcs? Eddig körömvirággal kentem.
milagrosz09:
nekem is sokat segített ez a fórum. Hajrá:)
Sziasztok! A hozzászólásokat olvasva most már teljesen elhatároztam magam, hogy megcsináltatom én is műtétet! A melleim mások szerint nem olyan nagyok, szerintem igen...küzdök a mindennapi hát-és vállfájással arról nem is beszélve hogy melltartót szinte alig kapok magamra...(főleg ami még jól is néz ki...) sokaknál olvastam, hogy a Szent Imrében műtötték őket és a Kelemen doktor csinálta. Az egyik kolleganőmnek ő műtötte az orrát és tényleg csak dícsérni tudta! Nagyon örülök, hogy lértejött ez a fórum és mindenki megtudja osztani az élményeket. Már csak ez a kis löket hiányzott ahhoz, hogy végre dűlőre jussak!
Köszi! :)
Szia !
Nekem a hasam is meg a cicim is Jósvay csinálta .A has ha fizetős 270000 ,a a felvarrás 220000,a kisebbítés 260000 volt amikor én voltam.
Szia !
Nekem se ,tudta a doki kiszedni elsőre ,de azt mondta minél tovább van bent annál könnyebben jön majd ki.Nekem a 6 hetes kontrolon szedte ki a maradékot.
Szia lemmi!
Nekem is elszakadt varrat szedésnél a cérna,de akkor nem is tudtam és a doki sem vette észre és két hate mikor zuhanyoztam a szétnyilásomnál jött elő hivtam a dokit és még másnap bementem kiszedte 10cm volt akkor voltam 5 hetes. Valószinű, hogy neked is kidobja a szervezeted mint nekem.
Sziazstok!
Túl vagyok a varratszedésen! Nem mondom, hogy fájt, de nagyon nem volt kellemes. És ráadásul az egyik oldalon elszakadt a cérna, így valamennyi bent maradt. A doktor úr azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni. Valakinek volt ilyen?
Szia!
Most mész konzultációra? Az enyém nem lett tb-s mert nem fértem bele a támogatásba, fizetős voltam ezért én nem adtam a dokinak. Nem tudom ha tb-s akkor mennyit kéne. Nekem Dr Görcsi csinálta a cickókat.
Sziasztok!
már olvasom egy ideje, hogy mi történik veletek, nagyon jó, hogy van ez az oldal.
Zsembi,
ki csinálta a cickódat? kaptál rá tb támogatást? az enyém is kb olyan mint a tiéd volt... Én dec. 9-re megyek Kelemenhez.Ha van tb mennyi pénzt illik adni az orvosnak?
Köszi. Nekem varrat szedés után nyilt szét akkor még betadint mondott a doki, hogy csak azt használjam, utána kezdtem el a kék krémet.
A varrat szedéstől én is féltem mint a tűztől jobban mint a műtéttől, de kellemes csalódás volt nem fájt egyáltalán.