Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Ha jól látom, akkor Nagykanizsán laksz. Pécsett van hozzád legközelebb lehetőség Tb-s műtétre, kicsit lentebb írtam a feltételeket. Dr. Pavlovics Gábor akiről hallottam, hogy rendes és normális orvos. A klinika honlapján keresd meg az elérhetőséget, be kell jelentkezni egy konzira, ott kiderül minden. Mehet-e a dolog ingyen és minden kérdésre választ kaphatsz.
Sziasztok kedves fórumozók.
Ahogy itt olvasom hozzzászólásaitokat végre örülök hogy találtam egy ilyen oldalt.Nagy elhatározásra jutottam és én is végigcsinálok egy ilyen mellkisebbítő operációt.Már nagyon régóta foglalkoztat a dolog mert világ életemben utálltam a melleimet.Már ált. iskolás 7.-es koromban 75 c-s melltartóm volt.Akkoriban ha tehettem nem hordtam mert az osztálytársaim csúfoltak érte.aztán telt múlt az idő.Pasik jöttek mentek az életemben és persze büszke lettem a melleimre.minden pasi megbolondult értük.Aztán férjhez mentem van egy 3 éves kisfiam.A terhességem alatt híztam 25 kg-ot,most 84 kg vagyok.A melltartóm mérete most 85H.a szoptatás nem ment sokáig,mindössze 4 hónapig.% éve éjjel nappal melltartót viselek mert ugy fáj a hátam majd megbolondulok.
A kisebbítést bizonyos kórházakban végzik támogatással. Budapesten , Pécsett, Győrben van tudomásom eddig támogatott műtétről.A Tb akkor támogatja a kisebbítést jelen állapot szerint, ha a testsúly 0.5 %-át kell eltávolítani mellenként. Tehát egy 60 kg-os nőnél ez mellenként 30-30 dkg-ot jelent.De ez ügyben teljesen biztosat csak az operáló orvos mondhat. Ez a lényeg.
Kicsit olvasgassál vissza itt a topikban , mert elég sok mindent megbeszéltünk már erről a témáról.
Szia Kelleran!
Köszönöm, hogy reagáltál, az üzimre. Tulajdonképpen mindenre kíváncsi vagyok, ami ezzel kapcsolatos.Például hol praktizál az orvos, aki műtött?TB-re műtött?Vagy egyáltalán műt tbre?
Meg minden tapasztalatot jó néven veszek, ha kapok. :)
Köszi a segítséget megpróbálom aztán meglátjuk, habár kicsit megijedtem Pincike kálváriájától.
Tényleg annyira fáj?
Nekem Miskolc és környéke lenne ideális mivel Borsodban élek...
Van esetleg valaki akinek ezen a környéken végeztek műtétet?
Sziasztok!
Nincs türelmem visszaolvasni ezért kérem mondjátok el -aki tudja hogy hogyan kell ehhez az egész procedúrához hozzákezdeni, hogy a tb is támogassa.
75/G brrrrrrrrrrrr
Mindenképpen kímélni kell magad, tehát segítség kell.Emelni , nyújtózni nem szabad. Nagyon jó hatású az első napokban a jegelés. Lehet kapni gyógyászati segédeszköz boltban erre alkalmas zselés párnát, kb.2500 Ft áron. Ha ez nincs, akkor fagyasztóból kivett zacskós valami is megteszi. Feküdni nem kell , csak sokat pihenni . Melltartó éjjel-nappal. Szerintem két hét pihenés azért nem árt, de attól is függ, hogy mit dolgozol. A zuhanyozásról az orvost kell kérdezni, mert orvosa válogatja mikor engedi.Arra fel kell készülni, hogy egy darabig nincs normális tusolás, csak macskamosdás.
Nagyon nem kell félni, a fájdalom minimális. Max. húzódik, feszül a seb. Ha valami érdekel, kérdezz!
Szia!!
Tényleg igaz, hogy a Kelemen Ottó tb-re operál??
Én Kanizsai vagyok...
NEkem '94-ig, a szülésemig 98 centi volt a mellbőségem, majd a szoptatásnál igazi tejcsarnok lettem, és azóta 120 centire nőtt a mellbőségem, de főként, mert rengeteg stria van rajt, totál kitágult a mellemen a bőr...
Ráadásul évekig csíkoztak, mert nem apadt el a sárga, sűrű utótej, 5 alkalommal szedtek ki a mellemből 6-7 centis tályogot, ami beolvadt,(begennyesedett), és teljesen laza lett a szerkezete... A műtétek sorozata 2001 januárjáig tartott, azóta nem volt tályog(!!!!)... SZERENCSÉRE!! Még anno... a Jimmí temetését a sebészeten néztem a tályog műtét után...
Ráadásul röntgen-felvételem van arról, mivel éveken át íróasztal mögött ültem, és húzta a súly a hátam, hogy "S" alakban enyhén begörbült a gerincem...
Viszont, mivel elég nehéz sorsom lett, súlyosan Autista Gyermekkel, Aki miatt elvesztettem a 18 évi MÁV munkaviszonyom, és sokat vagyok munkanélküli, nem vagyok abban az anyagi helyzetben, hogy akárcsak egy magánrendelésre is lenne plussz pénzem...
Viszont mostanáig, amíg a hozzászólásod olvastam, azt gondoltam, örökre álom marad a gravitáló súly megszűnése...
Bár,mivel asthmás vagyok, annyi steroid kezelést kaptam, most pár hónapja is, mert állapotrosszabodás lépett fel, és ez így megy minden évben, hogy állandóan liftezik a súlyom, miszerint a steroid után feljön rám több, mint 20 kiló, amit kínszenvedéssel tudok csak leadni, majd megint jön a steroid kezelés, és megint a nagy hízás... És ez így megy évek óta...
Ha jártál Nála, kérlek, írj meg mindent, hogy tényleg valós-e a tb-re való ellátás...
Bár látásból ismerjük egymást a Kelemen Dokival, mert Ő is Kanizsai volt, és még akkor, amikor kezdődött a sok mellműtét, itt volt Kanizsán, és az első műtétemnél Ő asszisztált, ő varrta össze úgy a mellem, hogy azóta sincs semmilyen nyoma, hogy hol volt a vágás...
Tényleg nagyon szépen dolgozik, és kiváló szaktekintély...
Akkor várom, hogy írj...
Akár ide, akár priviben...
Üdvözlettel: Hajni