Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
a TB támogatja a kisebbítő műtétet,de vannak feltételek. Meg kell keresni az ilyen kórházat , az általad említett magándoki nem valószínű, hogy szerződésben áll a TB-vel, tehát ott kell érdeklődni az árakról, de ő az egyik legdrágább az országban. Pesten és Pécsett van olyan kórház, ahol végeznek ingyen műtétet, akkor ha a kivett mennyiség eléri mellenként a testsúly 0.5%-át. Tehát ez egy 60 kg-os nőnél 30-30dkg mellenként. Ahogy olvastam , fogyni is akarsz, a műtét előtt ideális elérni a közel megfelelő súlyt, hogy utána a melleket ne viselje meg az újabb fogyás. Ezt az orvosok is eléggé szigorúan veszik. A szoptatás húzós téma és kicsit egyénfüggő is. Hallottam olyat, aki simán tudott szoptatni kisebbítés után is, de ha sokat kell kivenni , akkor nem biztos. Ezt is orvossal kell tisztázni mindenképp.
Én úgy tudom,hogy a tb nem támogatja az ilyen műtéteket 2006-tól
A párom Londonba meg dolgozni majd kb 32-33 évesen szeretnék még egy babát.
mikor Jázmin iskolás lesz.
Addig kicsit rendbe szeretnénk jönni anyagilag.
Már tiniként csúfoltak a melleim miatt.
Nem tudtam,úgy menyasszonyi ruhát választani.
Se szép alkalmi ruhát felvenni soha nem volt még rajtam pántos felső:((
Sziasztok!
Már nagyon régóta szeretném a melleimet kisebbíteni.
De közben született egy kislányom most 19 hónapos.
Meg is híztam 165cm 96kg vagyok.
De mégis olyan jó benneteket olvasni.
Én azt olvastam amíg a második gyereket nem szülöm meg nem műtesem meg a ciciket.de hiába a nagy mellek nem volt egy csepp tejem sem.
Vagyis csak akkor majd mikor már több gyereket nem szeretnénk.
85 F a kosaram
Rengeteget szenvedek a melleimmel.
Kisebesedik alatta,fáj a hátam nyakam derekam.
Elkezdtem fogyókúrázni a Norbi módszerét fogom követni.
Én Kaposvárról halottam jókat a Seffer-Renner klinikáról.
A segítségeteket szeretném kérni mit tanácsoltok?
Addig ne mütesem meg amíg a második gyermekemet megszülöm?
85 F es a méretem.
27 éves vagyok nem tudok egy bikinit felvenni mert lehúzzák a melleim.
Engem nagyon zavarnak.
Írjatok!Előre is köszönöm:Renáta
De megéri,majd meglátod!
Tényleg!Sikerült a nagy karácsonyi zabálás alatt tartani a leadott súlyodat?Ha nem publikus priviben is megírhatod:)!
szerintem sem lesz lényeges változás, nem élem bele magam.bár A tegnapi hideg vízes borogatásnál vettem észre hogy megkeményedtek a bimbók.na már ez is öröm volt számomra mert olyan csököttek szegények.holnap megyek ritkításra de nagyon várom már!sehogy sem jó.ég bök viszket húz és még sorolhatnám reggelig de nem nyafogok sejtettem hogy lesz benne ilyen rész is.
Nem akarlak elkeseríteni mert minden egyéni dolog , de nekem sajna a bimbóérzékenységemet nagyon befolyásolta a műtét. A bal szinte semmit nem érez, a jobb is jóval kevésbé érzékeny mint volt. Reménykedni lehet, még nagyon frissen műtött vagy.
Úgy mondta nekem a doki,hogy ez a rizikó benne van,de bízni lehet,hogy még javul a helyzet.Hát szurkolok.
jobb egy kicsit végre!a lakásban kaotikus állapotok uralkodnak itt-ott de nem izgat.végre megfürödtem de rendesen kádban.a tapaszok bírták én meg újjászülettem.a mellbimbóim tök érzéketlenek már ami maradt belőlük mert azok is eléggé meg lettek kicsinyítve.pedig a szexben jól jött az érzékenységük annak idején.szerintetek ez még változhat, vagy végleges állapot?na nem ez a legfontosabb de azért érdekel.
Jó kislány! Így kell ezt csinálni.
A mirelit zöldség se rossz a jegelésre, de esetleg a műtét előtt állóknak egy jó tanács. Gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni egy kék színű zselés párnácskát, ami fagyasztás után is remekül alakítható a jegelendő testrészhez. Nagyon praktikus dolog, mi sajnos hasznát vettük már a családban pl. fogműtét , lábduzzanat, vállfájásnál is.Úgyhogy nem árt otthon egy. Lehet használni melegítve is pl. hasfájásnál is.
érzem a jegelés jótékony hatását.elég érdekes látvány lehettem tegnap este ahogy a melleimen volt 1-1zacskó mirelit 450gros franciasaláta keverék:))de sokkal sokkal jobb és csak ez számít.most is pihizek csak beszórtam a mosógépbe a ruhát aztán fekszem vissza a zöldségeimmel élvezkedni.puszi ,midenkinek
A varratszedés eléggé orvosfüggő. Valószínű neked most bekavart az ünnep is, de egyébként sem szokták ilyen műtétnél hamar kiszedni a varratot.Nálam úgy volt, hogy majdnem 3 hét múlva kezdte el szedegetni. Először a bimbó körül és a függőleges vágásnál, mert ezek gyorsabban gyógyulnak. Ezeket folyamatosan szedte 2-3 naponként. Legvégül az alsó hosszút , de ezt legnagyobb meglepetésemre , egyben húzta ki. Volt már kellemesebb érzésem is, de szerencsére hamar túl lettem rajta. A jegelés fontos, erre figyeljél.Tényleg jót tesz.
Mi anyák már csak ilyenek vagyunk.Nemnormálisok:(.Nem vagy egyedül ezzel.De most szorítsad a fogad és ne csinálj semmit:)!
tudom hogy ez a cselekedet arra vall hogy nem vagyok normális de amikor kétszer szólok és mindenki süket mert nyomja a hülye számítógépét inkább tüntetöleg nekiállok.persze ezzel csak azt érem el hogy jól kitoltam magammal.ma nagyon sokat pihentem és jegeltem a ciciket jól is esett.holnap ugyanilyen lusta dög leszek.tényleg puhulnak a hidegtől.más érzés,kicsit könnyebb.de messze van még a hétfő!normális hogy nekem még bent vannak a varrataim?18.napja műtőttek.a bimbók lefelé néznek olyan dagadt forma a teteje.nem szép látvány.remélem nem marad ilyen
Halihó lányok.Hát kiderült a turpisság.Ejnye -bejnye picim!!!Feketepontot kapsz tőlem:)!!!Tessék pihenni és kész!Ildi nagyon rendes vagy,hogy itt vagy nekünk.Jó hogy írtál.
B °´`°•. Ú ¸,.•°´`°• É . ¸,.•°´` K
Akkor itt van a kutya elásva! Fát vágtál ilyen műtét után? Tényleg nem szólok semmit. A két nagy azért sokat segíthet, legalább most, ha máskor nem . Az én lányom is 18 , ő se arról híres, hogy itthon segít, de nem is nagyon ér rá. Alig van itthon, suli , utána angolóra, edzés.De a műtét után azért segített szó nélkül. Te is nyugodtan fogd be őket, ennyit megtehetnek érted.
köszi hogy aggódtok.jegelem az tényleg jó és takarékra tettem magam mától.takarítottak a gyerekek és a párom mint a kisangyalok.hát ezután tényleg magammal törődök.most is fekszem tvzek és nagy ívben teszek mindenre.első az és gyógyulásom most lehet hogy önzően hangzik.mindig mindenkit magam elé emeltem, hát most ez nem így lesz. Peti 18 Andi 16 éves a párom 31 úgyhogy hárman csak elbírnak a 4 évessel:))a tököm hősködik tovább!majd ezután más hasogat fát és hordja be.ne szóljatok semmit, ezt én csesztem el mert mindent magamra vállaltam!de ez a múlt!puszi mindenkinek majd jövök ma!
BUÉK mindenkinek!
Sajnálom, hogy ennyire szenvedsz. Nekem kb.2,5 hét után kezdett puhulni a cicim, addig sokat jegeltem és az jót tett. A varratok nem zavartak különösebben, de nélkülük jobb volt, az biztos.Lehet kevesebbet kéne dolgoznod, az lehet a baj. Tudom, hogy sok a tennivalód, de többet kéne pihenni, mert csúnyábbak lesznek a hegek is , az állandó feszülés miatt.Próbáld meg magad kímélni, azért nagy műtét volt ez. A cicidnek is és a szervezetednek is.
Jaj pici!Megijeszt a dolog!Remélem nem szúrtak el semmit!Ildikót nem kerested?Ő segíthetne!Vagy tudna mondani valami bíztatót,mert én már nem tudok.Tényleg lehet,hogy igazad van,és majd varratszedés után jobb lesz már.Nem akar megjönni,és azért feszül a cici?Nem tudok mit mondani.Bocsi.És írjál.
én vagyok de dögrováson,szétdurrannak a melleim úgy érzem.tiszta zizi vagyok már kerülnek itthon.sajnálom de rohadtul szar
sziasztok
de kihalt itt az élet..
ne máár..:)
a pokolba kívánom már ezeket a hűlye varratokat!húznak vágnak sehogy sem jó.bemagyarázom hogy a sebem sem tud addig belül gyógyulni amig ezeket a madzagokat ki nem húzkodja a doki, tegnap este az esett a legjobban hogy lefeküdtem és borogattam őket.várom a hétfőt hogy kivegyék végre.kemények még mint a beton bár a doki szerint puhulnak de én nem igazán érzem.ha sokat vagyok fennt és dolgozom bekeményednek és feszülnek fájnak.kitartás
Én is ettől tartok a legjobban,hogy nem lehet zuhizni egy ideig.Nem is gondoltam én,hogy szagos voltál valóban:))))!Írjál a falra,hadd készülhessek fel én is minden eshetőségre!Amúgy a psziché nagy úr,még meg is lehet betegedni pszichésen.Nem hiába mondják:ép testben ép lélek,szerintem fordítva is megállja a helyét.Ép lélekben ép a test.
nem voltam büdös szó szerint, csak pszichésen magyaráztam be magamnak.amikor az ember megszokja, hogy minden nap zuhanyzik utána furcsa hogy csak deréktől lefele lehet zuhanyozni a többi amolyan cicamosdás nedves szivaccsal.húznak a varratok jó lenne már megszabadulni tőlük.tudom, türelem!ma is egész nap trappoltam.itt a 3 gyerek és a párom kezét is egy hete műtőtték, szóval elég bénák vagyunk:))
Kitartás!Rendbejön az majd meglátod,csak türelem.Nem használtál olyan nedves törlőkendőt,amivel a babapopsit kell takarítani,vagy hülyeséget beszélek?Az illatos is,aztán a fiúkat le lehetett volna állítani.Vagy csak frocliztak:)?
Minden jót Neked!
nem ritkított a doki mégsem, azt mondta még egy hetet várjunk vele.nem is bánom mert a bal mellem alatt ahol a függőleges vágásba belemegy a vizszintes be van gyulladva. nem nagy helyen de épp eléggé ahoz hogy fájjon.a bordáim is fájnak még szóval van bajom, de elviselhető. tegnap levettem este a tapaszokat és végre lezuhanyoztam mert pszichésen nem bírtam tovább hogy ne mossam meg.a gyerekek direkt cukkoltak hogy büdös a szagom:))jó volt megmosni őket. a látvány elég horrorisztikus olyan vagyok néhol mint a tüskés sün.de nem bántam meg, csak nem olyan mint a filmekben meg a bulvárban:egy hete műtőtték xy-t és már heg sincs se fájdalom minden happy!ez nem igaz.legalábbis nálam nem puszi mindenkinek!
Végre írtál magadról!!!Hát nem is lesz az olyan hamar,hogy teljesen rendbejössz!De megéri majd,biztos vagyok benne.Én most altatom az ügyet,mert nem is tudnék most táppénzre menni,a váltótársam vizsgázik,más ,ha nem muszáj,ne helyettesítsen.Februárban indulok neki.S én is beállok a sorba.Gyógyulgass gyorsan,ügyesen.Puszi.
sziasztok lányok!élek!gyógyulgatok!barátkozom az új cicikkel.eléggé duzzadt még nem éppen szép látvány nemhiába azért 4órás kisebbítő műtét volt.holnap megyek varratritkitásra a mellbimbóm körül.ami vacak az az hogy belevág a húsomba a cérna ha úgy mozdulok.az alvásnak külön technikája van legalábbis a behelyezkedés elég érdekes.már az oldalamon fekszem mert háton az életben nem tudtam elaludni.a felül lévő kezemmel egy hatalmas párnát ólelek át igy nem nyomom a mellem.szegény páromat már kitúrtam a franciaágyból, de megértő.nem mer még hozzányúlni de a nyála csorog azt látom:)))fura hogy jóval kisebb a mellbimbóm.majd megszokom.nem hagytam el magam egész nap fent vagyok.most már kicsit könnyebb igy a 13.napon.nem mondom hogy néha nem csikorgott a fogam és nem vert le a viz egy rossz mozdulatnál!szó szerint a tenyeremben hordtam a melleimet amin a nagyfiam jól elszórakozott:))azt is közölte hogy bombázó melleim lettek.a lényeg azonban az hogy a hátfájásom lassan a múlté!mindenkit csak biztatni tudok hogy vágjon bele!
Hogy vagy pici:)?Hogyan oldod meg a Karácsonyt így frissen műtötten?Vagy most "lájtos "lesz a dolog?Hogy vagy már?Örülnénk mind,ha írnál.
Békés boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumos társamnak.
További ajánlott fórumok: