Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Arról szeretnék még érdeklődni, hogy akiknek eltávolították a méhét, milyen gyakran kell kontroll?
Mármint nálatok sem mondta a doki, hogy ellenőrizni kell a hormonokat időnként? Nekem a háziorvos mondta, hogy erre majd figyeljek.
Ha mondjuk ösztrogén dominancia vezetett a méh kivételéhez, akkor azzal, hogy kivették, s még maradt petefészek attól még ösztrogén dominancia kialakulhat, fennmaradhat, nem?
Ti jártok hormon laborra?
Kell majd valami vizsgálatot kezdeményeznem, ha már magától nem mondta az orvos?
Érdekes amit írtok, mivel június végén egy hétig szenvedtem jobb kézről három ujjam sajgott, zsibbadt, vagy görcs húzta, nem tudtam eldönteni. Este éreztem jobban, egyszer volt hogy arra keltem, hogy a 3 ujjam 3felé állt.. Aztán pár nap után a jobb alkar is érzékeny lett, talán kicsit duzzadt volt. Próbáltam visszaidézni, hogy nem e erőltettem meg, de nem. Kenegettem lóbalzsammal.
Most két napja már sokkal jobb,de lehet magától is javult, nem hiszem, hogy a balzsam miatt.
Vitamint szedek, lehet magnézium hiány.
Szia Hencike! Kb egy időbe volt a műtétünk. A hormonok bejátszanak az izületekbe is. Ami eddig volt nálam könyök fájdalom ezz úgy 8-9 hónapja. Hetekig küzdöttem vele, könyökvédőt hordtam, majd elmúlt. Ezután a gyűrüs ujjnál lett valami izületi gyuladás féle, néhány hét és elmúlt. Jégzselét használtam, ami hűsítette, illetve a könyökömet betapaszoltattam. Úgy tünik ezzel is számolnunk kell.
Remélem segítettem. Üdv: 💖Timi
Sziasztok!
17 hónapja teljes méheltávolításon estem át(31 évesen).
Mostanában rettenetesen fájnak a kezeim,sokszor be is dagadnak az ujjaim.
Valakinek volt/van ilyen jellegű problémája?
Esetleg valami "gyógymódja" rá?
Timi én nagyon örülök az irásodnak
Mi egymás között tudjuk ezt a témát legjobban megbeszélni
Tudunk egymástól tanulni
És véres sem volt.Nem került eddig eléggé hátra a krém.
Remélem ez beválik
És a Cikatridinát is ezzel fogom félteni.
Azt én is olvastam hogy aktív szexuális élet jót tesz mert vérbőséget okoz
Köszönöm
Ma rájöttem valamire,
A Vagisan mellé nem dísznek tettek aplikátort
Eddig csak az újammal tettem a hüvelybe.
Ma aplikátort használtam reggel és már este jobb volt az együttlét
Nem volt az a égő értzés é
Sziasztok!
Ez a "hüvelyszükület" úgy látszik elég sok mindenkinél probléma. Na a nőgyógyászom meg is kapta a miért kérdést. Bő 40 perc alatt próbálta elmagyarázni. Viccesen azzal kezdte, hogy azt nem ő csinálta. 😁.
Na a humort félre téve a probléma alapja a hormon hiány. A műtét következtében több ezerről néhány százra esett le a szintjük (lefordította az orvosi nyelvet közgazdászra, hogy én is megértsem 😊), aminek egyfajta sorvadás és szárazság a velejárója. A ritka együttlét nem segít az állapoton, használni kell a hüvelyt. Hosszú előjátékot és E vitaminos sikositót javasolt. Nálam a bioglide vált be, de ez egyénfüggő. Igen vannak pózok amik kifejezetten sz..rok, na az mellőzésre került. Nálam a lassu álltalam irányított behatolás után néhány másodpercnyi mozdulatlanság segít át a kellemetlenségen és utána megy a dolog mint a karikacsapás.
Hazudnék ha azt mondanám, hogy jobb lett a szex, mert nem igaz. Egy teljesen másfajta érzés, ami kellemes, de többször írtam, újra kellett tanulni. Volt fájfalom, kudarc, félelem, minden az elején, na ez sem egy könnyű futam. Ne adjátok fel csajok. Az orgazmus soha az életbe nem lesz olyan mint volt (nincs méh összehúzódás), elmarad a hűűű haaaa érzés, de ennek ellenére nagyon szuper lepedő gyakorlatokat lehet össze hozni, ami egy másfajta kielégülést okoz, ami tényleg nagyon jó tud lenni.
Bocsi ha egy kicsit hosszura sikeredett az írás és remélem nem tapostam senkinek a lelkébe, (már ha prűdebb lenne mint én).
Szivesen írok még ha van kérdés, vagy olvasom a tapasztalataitokat, mindenből tanul az ember.
Üdv: 💖Timi
Hát azt sajnos nem tudom, de ha felhívod a dokit, ő megmondja! Itt minden infót megtalálsz:
Üdv,
Edit
Kedves Edit!
Köszönöm a válaszod.
Még annyi kérdésem lenne hogy
sugárkezelés után csinálnak ilyen kezelést?
Nekem a méhnyak is ment
Méhtest daganatom volt
Kedves Zsuzsa!
Én voltam intim lézeres kezelésen a Szent Margit Kórházban, 3 kezelést kaptam, az utolsót februárban kaptam. A neten megtalálod TB alapon megy a kivizsgálás+180ezer a kezelést összesen.
Nekem mindent kivettek,csak méh nyak marad és hüvelygyulladásom/sorvadásom volt, ezért menetem el.
Nekem elég lassan fejtette ki a hatását, először még síkosítóval is fájt és kicsit véreztem is. Akkor visszamentem a dokihoz, de szerencsére nem talált semmi problémát, csak lassabban épült vissza a hám és sérülékeny volt még. Én nagyon szűk lettem, (nem szültem sosem) de ez szerintem is a nagyon ritka együtt létek miatt is kialakulhatott. Azóta is Juvia síkosítót használok, ami nedvesít és a ph-t is fenntartja. Azóta annyit változott a helyzet, hogy csak a bemenet szűkös kicsit, de utána már okés. Annyi feltétlen pozitív a hatásában, hogy most már nyugodtan járhatok strandra/úszni mert nem kapok el semmilyen fertőzést, amit tavaly még a Balcsiból is összeszedtem. A szex nálunk is elég ritka, főleg miattam, mert egyáltalán nem kívánom, gyakorlatilag csak "muszályból" vagyunk együtt, pedig amikor már benne vagyunk jó és van orgazmusom is, bár nem annyira eget rengető mint, a műtét előtt, de kellemes, viszont vannak pózok, amik kimondottan fájdalmasak. Az én/mi problémánk nem új keletű, sajnos hosszú évek alatt hidegültünk el egymástól, de ezt most nem részletezném.
Egyszóval. szerintem ha valakinek amúgy rendben van a szerelmi élete és meg van az intimitás és valóban csak a fizikai tünetek akadályozzák a felhőtlen együttlétet, akkor érdemes áldozni az intim-lézeres kezelésre! És mivel itt van után követés és van mód 1-1,5év múlva egy ismétlő kezelésre is, ami benne van az alapárban, szerintem a piacon a legjobb ajánlat. Arról nem is beszélve, hogy nőgyógyász orvos végzi, kórházi háttérrel!
Bocs, hogy csak ritkán jelentkezem, de építkezünk, a 13éves kamasz fiammal is megy napi szinten a "küzdelem", a kutyánkkal is kiállításozunk/sportolunk, szóval eléggé el vagyok havazva ás ritkán tudok jönni és olvasni!
De ha valakinek kimondottan hozzám volna kérdése, keressen meg privátban itt: princz.edit@upcmail.hu , mert az állandóan nézem!
A legjobbakat kívánom mindenkinek!
Üdv,
Edit
Mi gyakran vagyunk együtt heti 2-3 alkalommal. Gyakran már kicsit vérzik is. Bartoline síkosítót használunk.
Nem emlékszel kinek volt lézeres hüvely kezelése?
Voltam a nőgyógyászomnál azt mondta teljesen rendbe van a hüvelyemben illetve a nyálkahártya el van vékonyodva a sugár és a hormonhiány miatt. Olvasom hogy sok sorstársunknak még jobb is. Nem is értem
Sziasztok!
Volt itt valakinek lézeres hüvely hám kezelése
Szeretnék érdeklődni hogy sikerült?
Nekem volt hasi és hüvelyi sugárkezelésem már egy éve és egyre kellemetlenebb a szexuális együttlét Használok pedig Vagisant, Cikatridina kupot és mégis egyre roszabb
Ja és természetesen bőven síkosító is
Vizelési ingerrel én is küzdök és fáj is amikor vizelni kell sajnos. De talán ez is elmúlik idővel....
Editke3 hogy érted azt, hogy fájdalmaid vannak a cikluskor? Ha kivették a méhedet elvileg nem lehetne. Megérzed ugyanúgy a menzesz körüli kellemetlenségeket?
Szia Editke!
Olvastam a blogod, le a kalappal előtted! Erős vagy Te is és kitartó🥰 Drukkolok Neked!❤
Nagyon szerencsés vagy! Sokunknak borzalmas fájdalmai vannak a cikluskor
és az orgazmus se olyan. Ezt is emberre válogatja ahogy olvasom! De igen jól
írod minden fejben dől el❤️🙏💪
Bocsánat, hogy beleszólok.
A szex is jobb? Ezt nem nagyon tudom elhinni.
10 éve vették ki.
Azóta egészséges vagyok!
Tudom, nagyon nehéz benne lenni, de hinni kell benne.
Persze, van vágásom, de nem fáj.
S minden sokkal jobb!
Naaa jól van akkor nem is volt semmi baj. Most már ezt is tudjuk, hogy lehet ilyen. :-)
Örülök, hogy minden okés!!!!
Pusz-pusz
Szia! Közben már hívtam az orvosom aki megnyugtatott, hogy előfordul az ilyesmi, sokat sétáljak és fehérjedúsan étkezzem. Nagyon megijedtem mert látványra brutál volt. Már most pár órával később sokkal jobb a helyzet. Pihentem, sétáltam. Ezen kívűl tényleg minden oké, bírom magam nincs fájdalmam. Remélem így is marad 😊
Puszi neked! 😘
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?