Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Bocsánat, hogy beleszólok.
A szex is jobb? Ezt nem nagyon tudom elhinni.
10 éve vették ki.
Azóta egészséges vagyok!
Tudom, nagyon nehéz benne lenni, de hinni kell benne.
Persze, van vágásom, de nem fáj.
S minden sokkal jobb!
Naaa jól van akkor nem is volt semmi baj. Most már ezt is tudjuk, hogy lehet ilyen. :-)
Örülök, hogy minden okés!!!!
Pusz-pusz
Szia! Közben már hívtam az orvosom aki megnyugtatott, hogy előfordul az ilyesmi, sokat sétáljak és fehérjedúsan étkezzem. Nagyon megijedtem mert látványra brutál volt. Már most pár órával később sokkal jobb a helyzet. Pihentem, sétáltam. Ezen kívűl tényleg minden oké, bírom magam nincs fájdalmam. Remélem így is marad 😊
Puszi neked! 😘
Szia Acer77!
Fogadni mertem volna, hogy Veled minden rendben lesz erre tessék.
A problémád elég rendhagyó ilyet itt még nem olvastam. Lehet valami gyulladás?
Ajánlom, hogy sürgősen hívd fel az operáló orvosodat mert ez ijesztően hangzik.
Drukkolok neked hogy minden rendben legyen!!!!
Puszi
Szia Ágica!
Hát bizony-bizony idén elmaradt az igazi szülinapom viszont lett helyette egy újjászületésem napja. Mostantól két szülinapom van :-D Jövőre duplázunk :-) Neked is szülinapi műtét volt? Akkor nem vagyok egyedül ezzel pedig akkor nagyon bántott :-(
Igen ez nagy műtét és sose volt hasi műtétem ezért is féltem tőle de tényleg nem kellett volna. Nem is a műtét a nehéz hanem a felépülés.
Nagyon szuper vagy, hogy aktivizálod magad amikor csak lehet. Én is így teszek. Most már egész jó de tényleg jön mindig a jelzés amikor meg kell állni. De nem is baj.
Igen a tárgyak nekem is hevertek szerte a lakásba mert ilyenkor direkt minden kiesik a kézből :-)
Én már 7 hetes leszek mire visszamegyek dolgozni. Izgulok!
Nálad hogy teltek az első napok? Nagyon nehéz volt? Azért gondolom akkor még a fájdalmak nem múlnak el teljesen és az ember nem is bír mindent. Viszont azt osztom, hogy tenni kell a dolgunkat mert a sok fekvés se jó.
Köszi a bátorítást hiszek benne, hogy most már minden rendben lesz. Érzem a javulást de tényleg kell az a bizonyos 6 hét!!!
Szép napot Neked is vigyázz magadra!
Pusz
Szia Gica75!
A puffadás még teljesen normális. Egy jó ideig kimélő ételek egyél és rengeteg folyadék.
Nagyon ügyes vagy, ilyen hozzáállás sokat segít a felépülésben. 😉
Kitartást és türelmet...
A szex témára pedig visszatérünk ha aktuális lesz😂
Legyen csodaszép napod!
Üdv: 💖Timi
Sziasztok!
Pont egy hete volt a hasi műtétem! Nekem a méhemet vették ki, méhnyak, petefészkek maradtak!! Én is puffadok, ez nem tudom meddig normális! Hát igen a fel és lefekvés még kellemetlen, de nagyon jól haladok a "dologban"!!😉 Valóban az első 2 nap ami nehezebb, de én sem hagytam el magam, és ameddig csak bírtam, a ti tanacsotokra, minden nap egy kicsit növeltem a séta adagot! ☺️ Közérzetem jó,majd a fájdalom is elmúlik! A szex téma még nem aktuális, de egy pöttyet én is tartok tőle, viszont várom is! Örülök, hogy ezen a fórumon ez nem tabutéma... Lányok! Kitartást mindenkinek, és valóban igazak az előttem írok bölcs tanácsai!! Köszi mindenkinek!!😊 Szép napot nektek!!!😄
Szia Évi!
Örülök, ha segíthettem egy kicsit🤗
Ha jól láttam még az is egyezett nálunk, hogy ezt kaptuk szülinapi ajándéknak😅 Nálam is dettó így volt. Mondtam is a nővérkének, amikor hozta a keserűsós löttyöt, hogy nekem most pezsgőznöm kéne😅
Viccet félretéve, azért nem egy fáklyásmenet ez a műtét. Tényleg jól megbuzergányolnak minket odabent. Nekem az első hét volt kemény. Volt 1 nap olyan, hogy bármennyire is szerettem volna, nem bírtam felkelni az ágyból, mert annyira hasított a fájdalom. Jelez a szervezet, ha vissza kell venni a tempóból. De a pozitív hozzáállás nagyon sokat tud segíteni. Emlékszem a második hét elején megkértem a páromat, hogy adja a kezembe a slagot, hogy egy kicsit locsolhassak és milyen büszke voltam, hogy ezt is megcsináltam😅 mert ugye emelni, hajolni nem lehetett. Nnnna a hajolás is. Én még annyiszor sosem ejtettem el dolgokat, mint abban az idöben, amikor nem hajolhattam😅
Fel a fejjel, hidd el minden jobb lesz!
Puszi😘
Szia Honóra11!
Köszönöm, nekem sokat segítettél az írásoddal. Nekem május 20-án volt a műtét pont olyan mint a Tiéd és a problémák amiket felsoroltál, nálam is megvannak. Eddig erről nem volt szó ezért külön örülök, hogy megemlítetted őket.
Gyors, javulást kívánok!
Sziasztok!
Hú Ágica45 kemény vagy! :-)
Nagyon örülök, hogy írtál mert Te is pontosan azon mentél keresztül mint én. Többen vagyunk itt más-más problémával és végkifejlettel de az azonos esetekből könnyebb meríteni és a Te szavaid nagyon biztatóak is számomra.
Hálás köszönet!
Puszi!
Sziasztok Lányok!
Már régen írtam, gondoltam bejelentkezek😊 Április 18-án volt méh, petevezetékek és méhnyak eltávolítás hasi kb 15 cm-es vágással. Leírnám én is a tapasztalatomat. Én úgy gondolom, hogy minden fejben dől el. Illetve sokminden. Én nagyon akartam a gyógyulást és tudatosan próbáltam nem elhagyni magam. 1,5 hetesen home office-ban lenyomtam itthonról egy hóvégi zárást, ami 1 hetes munka volt. Sokszor pihentem közben és sétálgattam is. 2 hetesen elmentem a lányommal vonattal (a vezetést ekkor még nem vállaltam be) a westendbe, mert ruhát kellett neki néznünk a bankettjére. Persze célirányos volt a vásárlás és óvatosan, többször megpihenve tettem ezt. 4 hét után már dolgoztam itthonról, 6 hét után pedig már a munkahelyen, ami 40 km-re van, szóval már aktívan vezettem kocsit. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ezt így kell csinálni, inkább azt, hogy én azt vettem észre, hogy minél többet feküdtem, annál gyengébb voltam. A szextől nagyon tartottam, mivel ment a méhnyak is. Jelentem minden oké ezen a téren😊 igaz mi 7 hetet vártunk ezzel. Nem fájt és az orgazmus érzés sem változott hálistennek🤗😊
Nagyszerű a menstruáció és fájdalom nélküli élet, bár még szokatlan, hogy már nincs.
Úgyhogy csajok, fel a fejjel, csak pozitívan és minden rendben lesz!
Puszi Mindenkinek!❤
Sziasztok!
Leírom én is a tapasztalataimat, hátha segítség valakinek.
Június 13-án volt laparoszkópos, méh, méhnyak és petevezetők eltávolításom. Azóta is váladékozom, amire az orvos azt mondta, normális, sőt 2. hónap után kezdenek a varratok felszìvódni, akkor is lehet majd. Hólyag problémák is vannak, mintha hurut lenne, elvileg ez is normális. Nem csinálok semmi megeröltetőt, ha többet állok, már nyilalgat. Hasam puffad. Szövettan már 10. napon megvolt.
Szép napot mindenkinek!
Szia Évi 0519!
Álló munkát végzek.
Többet tartok pihenő időt,mert fájdogál azért.A nehezebb dolgokat azt nem csinálom,mert félek,hogy megemelem magam.
Igazándiból a hasamon mostmár csak a kis hájrétegemnél fáj.
Szövettani eredménynek már a műtét után két héttel lenni kéne szinte minden kórházban.
Az operáló orvosodtól kellene megkérdezni mert ő már biztos megkapta.
Szia Julcsi4!
Hogy bírtad a munkát 5 hét után?
Álló vagy ülő munkád van? Nem voltak fájdalmaid?
Nagyon sajnálom, hogy visszakényszerítettek a munka világába amikor egy nagy hasi műtétnek 6 hét minimum kell a regenerálódáshoz.
Szia Acer77!
Nekem is pont ilyen műtétem volt mint neked és 2 nap múlva leszek 6 hetes de én még mindig kíméletre szorulok. Fájdalmaim vannak és hőemelkedésem is. 4 hét után kezdtem itthon már könnyebben mozogni. Addigra már fájdalom nélkül sikerült kikelni az ágyból és a konyhai teendőket is el tudtam látni persze nem órákig ácsorogtam ott se. A héten 5 hét után, kezdtem el egyedül boltba járni szemetet levinni stb.. persze csak apróságokat cipelve mert ugye azt nem szabad de még most is úgy megyek mint egy lassított felvétel mert ha gyorsítanék belenyilall :-( Sok-sok türelem kell!!!
Neked jobbulást kívánok pihenj minél többet!
Nő a háziorvosom.
Még nem voltam 5 hetes amikor hívtak telón,hogy menjek a táppénzes papírért és egyébként is főorvosi felülvizsgálat lesz és azt bizony indokolni kell,miért maradnék még itthon.
Kontrollra még ezután kell menjek majd a szövettan eredménnyel,(ha megérkezik)az orvoshoz,aki műtött.
Minden tiszteletem a háziorvosoké!
Sziasztok lányok!
Ma vagyok 6 hetes és már egy hete visszamentem dolgozni,mert a háziorvos már nyafogott,hogy 5 hete itthon vagyok.Mintha ő fizetné a táppénzem.
Szóval inkább hagytam,hogy kiirjon dolgozni.
Ami idegesít mostmár,hogy nincs még szövettani eredményem.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?