Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat
Ma vagyok 1 hetes.
Délután megyek varratszedésre.
Még nem vagyok 100-as . Azért meg egy kicsit fájdogál a hasam , a hüvelyemet is érzem / mint akit jól megpiszkáltak 😀😀/
10-15 perc fent lét után nagyon kívánom még az ágyat. Hamar elfáradok. Remélem napról napra könnyebb lesz .
Az a mintavétel egy méhnyakrák szűrés volt gondolom, nem küret vagy biopszia.
A barna folyás és a barnázás, azaz a kis mennyiségű, pecsételő, alvadékos színű közti vérzés nem ugyanaz. Ennyit tudok mondani.
Szia Julcsi, kitartás és kalap kaki! Csak annyit még, hogy a ciszták ( cisztoid sejtképletek) és a gyulladt gócok a méhnyálkahártya megvastagodás jellemző és "természetes" sejtállapotai, ilyen volt mindannyiunkké.
Az a szar a palacsintába, hogy sok helyen úgy indulnak neki a hysterectómiának, hogy előtte nem csinálnak előzetes vizsgálatot, elmarad a fraktált küret.
Remélem csak kezdeti sejtváltozásokat találtak és nem kell újabb műtétet átélned. Tényleg egy nagy kalap kakit!
Azon az esküvőn meg csakazértis ereszd el a hajadat, élvezd a napot, amikor bekötik a lányod fejét! ❤🙂
Szia, ha jól emlékszem tavaly augusztusban kisműtéted volt, azaz fraktált küreted, a szövettanod pedig jó lett.
Julcsinak méheltávolítása volt, a kettő nagyon más, ne keverd össze a dolgokat. A küret az küret, egy mintavételi vizsgálat.
Menj el egy normális nőgyógyászhoz, ha folyásod van, vesznek mintát, csinálnak tenyésztést, orvosolják a problémát gyógyszerekkel. Ha közti vérzésed van, akkor valószínűleg egy újabb fraktált kürettel ellenőrzik a méh és a méhnyak szövettanát.
Ma voltam a szövettan eredményért.
Mindenre számitottam,de erre a legrosszabb álmaimban sem gondoltam.Rosszindulatu dagananatot,cisztákat és gyulladásos gócokat találtak.
Azt hozzáteszem,hogy 2019.04.05-én voltam rákszűrésen ami negatív eredményes volt.Az orvosom egyszerűen értetlenűl áll a dolog előtt.Augusztusban mennem kell MR-re,hogy tisztábban lásson az orvos is.
Reméli,hogy nem kell utókezelésekre járnom az onkológiára.
Megfordult velem a világ abban a pillanatban,hogy csak egy rohadt eredményért jöttem és röpködnek a fejem fölött,hogy dagsnat,onkológia stb...
El sem hiszem,hogy ez velem történik lányok.
Mindez a lányom esküvője előtt két nappal.
Mitől?
A műtét rizikó, ez oké. Megbízni másokban, idegenekben nagyon nehéz, a kiszolgáltatottság érzése pocsék, nyomasztó és félelmetes - ez tény.
De a halogatás is rizikó. Hordozni magunkban egy rosszúl működő szervet évekig, rettegni az elrákosodástól, kivérezve, szinte szégyenkezve élni a mindennapokat, lemondani bulit, nyaralást, nagy bevásárlást, szexet vagy elűzni egy új hapsit, komplett ruhatárral közlekedni mindenhova, szinte bepelenkázva próbálni aludni, tartani a markodban az alvadt véredet, zabálni a görcsoldót, mert majd szétszakad a méhed az erőlködéstől, hogy kitisztúljon, betegnek, gyenge szarnak érezni magad - na ez se jobb. Ez is kiszolgáltatottság, ez is tehetetlenség. Csak könnyebben fogadjuk el, mert évszázadok nevelték belénk a női sors és élet kötelező fájdalmát, amit el kell viselni. Hát a nagy büdös lókukit. A saját hülye gondolataink és az előbbi sokkal félelmetesebb, mint amikor egy szakmáját értő sebész- nőgyógyász megszab- varr minket. 🌻❤😉😁
Az biztos, hogy egész más az élet a mészárszékes rettegések nélkül... Amíg meg nem szűnik igazán tisztában sincs vele az emberlánya, hogy mi mindenben korlátozta, mennyire beszűkítette az életét.
A munkahelyem klotyójában most is sokszor bevillan az emlék, amikor a falat is összevéreztem, meg a bugyi, gatya, sőt póló cserék. És nagyon örülök, hogy már csak emlék. 😀
Kedves Nagyeva2!
Kitartás, napról-napra jobb lesz! Szövődménymentes felépülést kívánok!
Üdv,
Edit
Szia. Én 7 hónapig szedtem progeszteront, gyógyszer mellett is, és utána is volt mészárszék rendesen.
Van akinek segít és normalizál. Szerintem hagyj ki egy ciklust, meglátod mi lesz nélküle, a dokid meg eldönti, hogy mi a megfelelő reakció a helyzetre.
2. nap
Reggel kivettèk a katètert meg 2 branüt egy maradt azon keresztül kapom a fàjdalomcsillapitot .
Mint kèsöbb kiderûlt a hûvelyembe egy kB 3 mèreres gèzcsîk is volt beteve as se volt kellemes mikor kihuzta .Du. Kivettèk a vères vàladèkot gyûjtö zacsit is .Azert mèg a hasam fajdogal de napròl napra jobban erzem magam
Sajnálom, hogy ez történt. Mielőbbi felépülést kívánok Neked!
🍀🍀🍀🍀🍀
Baszki... de a mázli, hogy még ott és nem fent az osztályon.
További kalap kakikat, pihenj, totyogj, gyógyulj! 🌻
Sziasztok !
Itt vagyok ùjra. Hàl istenek tùlèltem de nem volt egy leànyàlom
Reggel 6- kit megkaptam a beöntest.
10.30- kor vittek a mütöbe.
16-kor hoztak vissza./. Vègül is hüvelyen keresztül vettèk ki a mèhemet petefèszkek maradtak/
Àllitolag Egy zavartalan Mütet utolsò pillanatàban elpattant egy èr ami elôntotte a hasamat , ès csak egy laparoszkopiàs beavatkozàssal tudtàk a vèrzèst elàllitani.
2 vènambôl Es az egyik kezfejembö 1-1 tû lògott ki . Job karomon vèrnyomàs mèrö.
Bal oldalalamon kateteres zacskò.
Job oldalt hasfalon kivezetett vères zacsi.
Plusz hànytam mint egy kutya.
Hàt ilyen volt a tegnapi napom
Kinyultam teljesen !!
Szia. Igyál, amíg csak lehet. De nyugi, kibírható az éhség, úgyis felülírja a para meg a klotyóra futkosás.😀
A lényeg, hogy túl vagy a vizsgálatokon, doki már képben van.
Nagy kalap szart holnapra! Finom málézólöttyöt, és jó ébredést! 😉🌻❤😁
Sziasztok na már bent fekszem a kórházba 11.00-ra kellett jönnöm .
Megcsinálták a korapot elküldtek ultrahangra természetesen hüvelyi már ez nem tetszett😫😫!
Majd utána a doki ugy megvizsgàlt hogy azt hittem leugrok az àgyròl.
Majd ki hoztak egy tányér minek nevezzelek levest amit azzal a lendülettel vissza is küldtem mert már szaga volt és közölték hogy ma csak ezt ehetem semmi mást nem kapok. Màr most èhen akarok halni mi lesz velem holnapig😂😂??
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?