Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47308. epervirág
2019. júl. 25. 08:28
Felhivtam a rendelöt ahova járok elromlott az ultrahang igy dèlután masik rendelőbe megyek.Nagyon ideges vagyok
47307. epervirág (válaszként erre: 47305. - Kajszi72)
2019. júl. 25. 07:43
Nem hinnèm,hogy csak minta vètel volt az a mütèt mert 1 órát voltam a mütöbe.Elvileg akkor kipartak szerintem.Biopsziát is csináltak akkor mert a záró jelentèsen rajta volt.Akkor tavaly jó volt.Sajnos ahogy irtam nem barna folyásom van hanem vèrzek mint amikor megvan.
47306. nagyeva2
2019. júl. 25. 06:36

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat

Ma vagyok 1 hetes.

Délután megyek varratszedésre.

Még nem vagyok 100-as . Azért meg egy kicsit fájdogál a hasam , a hüvelyemet is érzem / mint akit jól megpiszkáltak 😀😀/

10-15 perc fent lét után nagyon kívánom még az ágyat. Hamar elfáradok. Remélem napról napra könnyebb lesz .

47305. Kajszi72 (válaszként erre: 47303. - Epervirág)
2019. júl. 25. 00:36

Az a mintavétel egy méhnyakrák szűrés volt gondolom, nem küret vagy biopszia.

A barna folyás és a barnázás, azaz a kis mennyiségű, pecsételő, alvadékos színű közti vérzés nem ugyanaz. Ennyit tudok mondani.

47304. Kajszi72 (válaszként erre: 47300. - Julcsi4)
2019. júl. 25. 00:30

Szia Julcsi, kitartás és kalap kaki! Csak annyit még, hogy a ciszták ( cisztoid sejtképletek) és a gyulladt gócok a méhnyálkahártya megvastagodás jellemző és "természetes" sejtállapotai, ilyen volt mindannyiunkké.

Az a szar a palacsintába, hogy sok helyen úgy indulnak neki a hysterectómiának, hogy előtte nem csinálnak előzetes vizsgálatot, elmarad a fraktált küret.

Remélem csak kezdeti sejtváltozásokat találtak és nem kell újabb műtétet átélned. Tényleg egy nagy kalap kakit!

Azon az esküvőn meg csakazértis ereszd el a hajadat, élvezd a napot, amikor bekötik a lányod fejét! ❤🙂

47303. epervirág (válaszként erre: 47302. - Kajszi72)
2019. júl. 25. 00:21
Nem tudtam Julcsinak mi volt a baja.De ahogy irtam kb:3 hónapja a doki vett mintát aminek jó volt a szövettana.Ezèrt nem is èrtem,hogy barna folyásbol,hogy lett piros vèr.
47302. Kajszi72 (válaszként erre: 47301. - Epervirág)
2019. júl. 25. 00:17

Szia, ha jól emlékszem tavaly augusztusban kisműtéted volt, azaz fraktált küreted, a szövettanod pedig jó lett.

Julcsinak méheltávolítása volt, a kettő nagyon más, ne keverd össze a dolgokat. A küret az küret, egy mintavételi vizsgálat.

Menj el egy normális nőgyógyászhoz, ha folyásod van, vesznek mintát, csinálnak tenyésztést, orvosolják a problémát gyógyszerekkel. Ha közti vérzésed van, akkor valószínűleg egy újabb fraktált kürettel ellenőrzik a méh és a méhnyak szövettanát.

47301. epervirág (válaszként erre: 47300. - Julcsi4)
2019. júl. 24. 23:48
Szia Julcsi!Elolvastam amit irtál ès nagyon megdöbbentem.Velem az a helyzet,hogy kb másfèl ève barna folyásom lett.Tavaly augusztus 31- èn mütöttek cisztáim voltak,de a problèmám nem oldodott meg akkor jó lett a szövettan,de utána sem mult el a folyás.Visszamentem a dokihoz (sztk- s) megnèzett megint mondja van egy nagyobb ciszta aztàn az valahogy eltünt csak a barna folyás maradt meg.Március vègèn vett kenetett.Május közepèn mentem a leletèrt mondta minden renben van 1 èv múlva menjek vissza.A barna folyás megmaradt.Most kb egy hónapja már kèt menstruáció között fokyamatosan vèrzek.Nem. nagy mennyisègben.Az lenne a kèrdèsem ha áprilisba jó volt a szövettan akkor,hogy hogy csináltak mèg egyet? Neked is ilyen tüneteid voltak?Vissza kell mennem a dokihoz mert valami nagyon nincs rendbe velem sem.Ne haragudj,hogy töled kèrdezek ,de olyan mintha egy hajóba eveznènk.De ha bárki tud esetleg válaszolni aki volt ugyanigy mint èn vagy tanácsot adni az megköszönném nektek!
47300. julcsi4
2019. júl. 24. 22:21

Ma voltam a szövettan eredményért.

Mindenre számitottam,de erre a legrosszabb álmaimban sem gondoltam.Rosszindulatu dagananatot,cisztákat és gyulladásos gócokat találtak.

Azt hozzáteszem,hogy 2019.04.05-én voltam rákszűrésen ami negatív eredményes volt.Az orvosom egyszerűen értetlenűl áll a dolog előtt.Augusztusban mennem kell MR-re,hogy tisztábban lásson az orvos is.

Reméli,hogy nem kell utókezelésekre járnom az onkológiára.

Megfordult velem a világ abban a pillanatban,hogy csak egy rohadt eredményért jöttem és röpködnek a fejem fölött,hogy dagsnat,onkológia stb...

El sem hiszem,hogy ez velem történik lányok.

Mindez a lányom esküvője előtt két nappal.

47299. Kajszi72 (válaszként erre: 47297. - Genia)
2019. júl. 24. 22:13

Mitől?

A műtét rizikó, ez oké. Megbízni másokban, idegenekben nagyon nehéz, a kiszolgáltatottság érzése pocsék, nyomasztó és félelmetes - ez tény.

De a halogatás is rizikó. Hordozni magunkban egy rosszúl működő szervet évekig, rettegni az elrákosodástól, kivérezve, szinte szégyenkezve élni a mindennapokat, lemondani bulit, nyaralást, nagy bevásárlást, szexet vagy elűzni egy új hapsit, komplett ruhatárral közlekedni mindenhova, szinte bepelenkázva próbálni aludni, tartani a markodban az alvadt véredet, zabálni a görcsoldót, mert majd szétszakad a méhed az erőlködéstől, hogy kitisztúljon, betegnek, gyenge szarnak érezni magad - na ez se jobb. Ez is kiszolgáltatottság, ez is tehetetlenség. Csak könnyebben fogadjuk el, mert évszázadok nevelték belénk a női sors és élet kötelező fájdalmát, amit el kell viselni. Hát a nagy büdös lókukit. A saját hülye gondolataink és az előbbi sokkal félelmetesebb, mint amikor egy szakmáját értő sebész- nőgyógyász megszab- varr minket. 🌻❤😉😁

47298. Kajszi72
2019. júl. 24. 21:55

Az biztos, hogy egész más az élet a mészárszékes rettegések nélkül... Amíg meg nem szűnik igazán tisztában sincs vele az emberlánya, hogy mi mindenben korlátozta, mennyire beszűkítette az életét.

A munkahelyem klotyójában most is sokszor bevillan az emlék, amikor a falat is összevéreztem, meg a bugyi, gatya, sőt póló cserék. És nagyon örülök, hogy már csak emlék. 😀

47297. genia
2019. júl. 24. 21:53
Oszinten lanyok ...valahogy en is ugy erzem ...csak felek ...
47296. ddöncike
2019. júl. 24. 21:47
Meg tudom erősíteni Yallahot és Lindát. A vége a műtét és 1 sokkal jobb, Élet!
47295. Linda1977 (válaszként erre: 47294. - Yallah2)
2019. júl. 24. 19:54
Igen ez így igaz, egyetértek veled, curett , gyógyszer- kicsit jobb s kezdődik előről s vége így van , nagyműtét. Tapasztaltból annyit tudok mondani , helyesen döntötünk az adjunktus úrral- teljesen új életet kaptam . Sok szerencsét s kitartást mindenkinek😊ne féljetek ezt kivánom
47294. yallah2
2019. júl. 24. 19:28
Hát csajok... lehet és kell is kísérletezni gyógyszerekkel, ezzel azzal, de sajnos mint ez a fórum is igazolja, a végső megoldás a nagyműtét. Sokáig nem érdemes várni.
47293. genia (válaszként erre: 47292. - Kajszi72)
2019. júl. 24. 07:40
Ettol felek en is ,nehogy megint csak a kuret allitsa meg a verzest
47292. Kajszi72 (válaszként erre: 47289. - Genia)
2019. júl. 24. 07:35
Igen. Bennem már nagy volt a hormonkatyvasz, szarul reagáltam rá.
47291. genia (válaszként erre: 47290. - Sissi75)
2019. júl. 23. 22:20
Szia !Nekem majus 5 volt kaparasom ,aztan 29 Mirena spiralt tettek fel 7 hetig birta kilokodott ..holnap kezdem a Dhupaston szedeset 3 honapig ha nem jon rendbe mutet ..en is rettegeg a hosszan tarto verzestol mar a latvanyatol is panikolok..elegem van
47290. Sissi75 (válaszként erre: 47289. - Genia)
2019. júl. 23. 21:52
Igen.Januárban volt kaparásom.Progreszteron exeltist szedtem 3 hónapig.Semmit nem ért.Aztán Norcolutot szedtem 3 hónapig.Most végeztem az utolsó adaggal,több nincs.Ez használt.De én már nagyon szkeptikus vagyok vele szemben.Elegem van a váratlanul jövő,és kiszámíthatatlan ideig tartó vérzésekből.És ettől tartok most is.Ha nem szedem a Norcolutot,ki tudja mi lesz megint?Mikor önt el?Meddig tart?Áh!Elegem van.
47289. genia (válaszként erre: 47287. - Kajszi72)
2019. júl. 23. 21:44
Szia !A progeszteron szedese mellett is vereztel ? En holnaptol kezdem 3 honapig pontosan ettol felek...
47288. Diti1968 (válaszként erre: 47285. - Nagyeva2)
2019. júl. 23. 12:40

Kedves Nagyeva2!

Kitartás, napról-napra jobb lesz! Szövődménymentes felépülést kívánok!

Üdv,

Edit

47287. Kajszi72 (válaszként erre: 47286. - Sissi75)
2019. júl. 22. 20:39

Szia. Én 7 hónapig szedtem progeszteront, gyógyszer mellett is, és utána is volt mészárszék rendesen.

Van akinek segít és normalizál. Szerintem hagyj ki egy ciklust, meglátod mi lesz nélküle, a dokid meg eldönti, hogy mi a megfelelő reakció a helyzetre.

47286. Sissi75
2019. júl. 22. 17:51
Sziasztok!Szeptember 10-re tette az orvos a műtétemet.Addig Norcolutot szedek.Viszont az meg úgy néz ki,normalizálja a ciklusomat.Most nagy dilemmában vagyok.Utolsó adag gyógyszert szedtem be.Mi van,ha nem szedem?Újra cikluszavar,és kaparás x hónap múlva,vagy rendbetett a gyógyszer(3 havi adagot írtak fel)Vagy irassak még fel?Lehet a Norcolutot évekig szedni?Vagy végre legyek túl a műtéten?
47285. nagyeva2
2019. júl. 20. 04:39

2. nap

Reggel kivettèk a katètert meg 2 branüt egy maradt azon keresztül kapom a fàjdalomcsillapitot .

Mint kèsöbb kiderûlt a hûvelyembe egy kB 3 mèreres gèzcsîk is volt beteve as se volt kellemes mikor kihuzta .Du. Kivettèk a vères vàladèkot gyûjtö zacsit is .Azert mèg a hasam fajdogal de napròl napra jobban erzem magam

47284. Kissévi79 (válaszként erre: 47281. - Nagyeva2)
2019. júl. 19. 12:58

Sajnálom, hogy ez történt. Mielőbbi felépülést kívánok Neked!

🍀🍀🍀🍀🍀

47283. Kajszi72 (válaszként erre: 47281. - Nagyeva2)
2019. júl. 19. 12:18

Baszki... de a mázli, hogy még ott és nem fent az osztályon.

További kalap kakikat, pihenj, totyogj, gyógyulj! 🌻

47282. yallah2 (válaszként erre: 47281. - Nagyeva2)
2019. júl. 19. 11:46
Jaj szegényke! Remélem azért ennyi volt! Csak előre!
47281. nagyeva2
2019. júl. 19. 10:04

Sziasztok !

Itt vagyok ùjra. Hàl istenek tùlèltem de nem volt egy leànyàlom

Reggel 6- kit megkaptam a beöntest.

10.30- kor vittek a mütöbe.

16-kor hoztak vissza./. Vègül is hüvelyen keresztül vettèk ki a mèhemet petefèszkek maradtak/

Àllitolag Egy zavartalan Mütet utolsò pillanatàban elpattant egy èr ami elôntotte a hasamat , ès csak egy laparoszkopiàs beavatkozàssal tudtàk a vèrzèst elàllitani.

2 vènambôl Es az egyik kezfejembö 1-1 tû lògott ki . Job karomon vèrnyomàs mèrö.

Bal oldalalamon kateteres zacskò.

Job oldalt hasfalon kivezetett vères zacsi.

Plusz hànytam mint egy kutya.

Hàt ilyen volt a tegnapi napom

Kinyultam teljesen !!

47280. Kajszi72 (válaszként erre: 47279. - Nagyeva2)
2019. júl. 17. 17:43

Szia. Igyál, amíg csak lehet. De nyugi, kibírható az éhség, úgyis felülírja a para meg a klotyóra futkosás.😀

A lényeg, hogy túl vagy a vizsgálatokon, doki már képben van.

Nagy kalap szart holnapra! Finom málézólöttyöt, és jó ébredést! 😉🌻❤😁

47279. nagyeva2
2019. júl. 17. 15:03

Sziasztok na már bent fekszem a kórházba 11.00-ra kellett jönnöm .

Megcsinálták a korapot elküldtek ultrahangra természetesen hüvelyi már ez nem tetszett😫😫!

Majd utána a doki ugy megvizsgàlt hogy azt hittem leugrok az àgyròl.

Majd ki hoztak egy tányér minek nevezzelek levest amit azzal a lendülettel vissza is küldtem mert már szaga volt és közölték hogy ma csak ezt ehetem semmi mást nem kapok. Màr most èhen akarok halni mi lesz velem holnapig😂😂??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook