Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47158. yallah2 (válaszként erre: 47156. - Évi0519)
2019. jún. 22. 12:01
Ki kell várni mindennek az idejét. Én is türelmetlen voltam nem vagyok az a pihengetős fajta. De muszáj volt kivárnom mert éreztem , hogy nem sok minden megy. De hidd el, lassan minden egyenesbe fog jönni!
47157. yallah2 (válaszként erre: 47156. - Évi0519)
2019. jún. 22. 11:58
5 hét. Meg is bolondultam volna nélküle.
47156. Évi0519 (válaszként erre: 47155. - Yallah2)
2019. jún. 21. 14:52

Köszönöm most egy kicsit megnyugodtam.

Azt mondod 2 hónap? Hú akkor még egy egész hónap előttem áll. Sajnos nekem ez már tavaly december óta vagyis 7 hónapja van. Novemberben volt egy conisatio-s műtétem azóta küzdök ezzel a panasszal és már nagyon szeretném ha elmúlna.

Na ez a másik dolog a futás. Én most elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha képes leszek rá.

Gratulálok a hastánc miatt nagy teljesítmény hogy 5 hónap után már visszatértél hozzá.

47155. yallah2 (válaszként erre: 47150. - Évi0519)
2019. jún. 21. 13:37
Jaj bocsi azt hittem Te még csak küreten voltál. Sokáig nem ír senki aztán meg megzúdul az olvasnivaló. Anno nekem is fájt az ülés. Jó 2 hónapig keresnem kellett a pozíciót. A hasizmok is nehezen járódtak be. Ráadásul Hastáncolok de kellett vagy egy év mire a hasizmaim újra bejáródtak . Bicajozni 5 hét után kezdtem. A táncot is akkor újra. Na persze csak óvatosan. Futni nem. Az máig sem megy.
47154. Évi0519 (válaszként erre: 47153. - Kissévi79)
2019. jún. 21. 11:40

Előfordulhat, hogy belső varrat okozza a fájdalmat mert abból van néhány csakhogy már 4 hete volt a műtét ilyenkor már a belső varratoknak fel kéne szívódniuk.

Hétfőn kontroll meglátjuk mit mond az orvos bár a műtét óta már látott akkor nem talált semmi rendellenes dolgot.

47153. Kissévi79 (válaszként erre: 47150. - Évi0519)
2019. jún. 21. 11:01

Nem lehet, hogy egy belső varrat miatt érzel így?

Idővel rendeződik szerintem. De azért a dokit is kérdezd meg, megnyugvásképpen.

47152. Kissévi79 (válaszként erre: 47151. - Kissévi79)
2019. jún. 21. 10:59

Sport az nincs részemről sem. Majd ha a doki rábólint akkor fogom elkezdeni megint a kocogást. Addig biztos hogy nem. Ugyanez vonatkozik a 🚲 is.

Ami kimaradt az előbb, hogy pl hason még nem mertem aludni.

S ha jobban meggondolom egy panaszom van azért. Nem merek egy jót nyújtozkodni reggel, akkor azért húzódik valami.

47151. Kissévi79 (válaszként erre: 47148. - Évi0519)
2019. jún. 21. 10:57

Én hasi voltam. Az ülés nem fáj. Igazából egész nap teszek-veszek már. Most már tudok rendes tempóban is sétálni.

A seb környékén érzéketlen. Illetve felette is a hasam jobb oldalt- most ez hülyén hangzik - olyan mintha nem is az enyém lenne. 😂Nem tudom jobban megfogalmazni. De gondolom valamennyire rendeződik idővel.

Panaszom nincs.

47150. Évi0519 (válaszként erre: 47149. - Yallah2)
2019. jún. 21. 10:55

Elnézést kérek a 2 hét csak egy "jelző" volt nem gondoltam komolyan és főleg nem akartam megbántani senkit!

Nekem már nincs méhnyakam ebből adódóan méhszájam se sőt se méhem se petevezetékeim úgyhogy ezek már nem fájhatnak. Ezért is vagyok tanácstalan a fájdalmaimat illetően ami az ülésnél jelentkezik.

47149. yallah2 (válaszként erre: 47148. - Évi0519)
2019. jún. 21. 10:40
Szo szo. Attól függ laparos volt e az illető vagy vágásos. Aki vágással fut 2 hét után az nagyon hülye. Már bocs. Laparosoknál jobban el tudom képzelni. De mindkét esetben jobb az óvatosság. Ülni meg azért fáj mert azért jócskán megnyunyálják ott a méhszájat nyakat a tágítással.
47148. Évi0519
2019. jún. 21. 09:32

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat nagyon kedvesek vagytok!

Még lenne egy kérdésem, hogy Ti tudtok e jól ülni?

Nekem az is fáj és pár percnél tovább nem tudok meglenni egy széken.

Úgy látszik egyedi eset vagyok mert ilyen "béna" panaszai senkinek nincs. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Van aki legyőz egy rákot is és van aki belehal. A lábadozás is ilyesmi lehet. Van aki két hét után fut van aki a hat hetes állományt is kihasználja gyógyulása érdekében.

47147. dovima (válaszként erre: 47146. - Kajszi72)
2019. jún. 21. 08:18
Koszonom kicsit nyugodtabb lettem.de a doki meg nem hivott nem irt.ma remelem sikerul vele beszelnem mert mar nagyon ku vagyok idegileg...
47146. Kajszi72 (válaszként erre: 47144. - Dovima)
2019. jún. 20. 22:01

Szia. Fraktált küreted volt, külön nézték a méh és a méhnyak kaparékát. Abból, amit ideírtál nem tudható, hogy miről is van szó. A leletben sok a rövidítés, a szakkifejezés, csak mondatban értelmezhető ami oda le van írva, szavakat kiragadva nem.

A malignitas nem szép szó, de itt szerintem ( abszolút laikusként) annyit jelent, hogy vannak a normálistól eltérő sejtjeid, de nem tudták beazonosítani őket, így kérdőjelesek, "gyanusak", további vizsgálatot igényelnek. A dokid biztosan reagált is már... 🌻

47145. dovima
2019. jún. 20. 16:45

Lányok ez mond nektek valamit?mert én már minden lehető legrosszabbat kiolvastam.

Megvan a lelet atypias manignitas gyanu felmerűl. szoveti elteres nincs.mi lehet?irtam a dokinak h nezzen ra...nagyon ideges vagyok most

47144. dovima
2019. jún. 20. 12:39
Sziasztok ma 2 hete volt a küretem most irt a doki smst hogy még nincs kész erdeklődjek 1 hét múlva..ugye nem azért nincs kész mert gáz van?na jo ez dili kerdés de izgulok.elnemmúlo.mensi miatt volt.elsőre azt mondta a doki műtét után h semmi gázosat nem.láttak a kaparékba.szerinte a Mirena spirál.lesz a.megoldás...szerintetrk?kaotam már tőletek sok nyugtató választ😀
47143. Kissévi79 (válaszként erre: 47141. - Évi0519)
2019. jún. 19. 21:44

Szintén hasi vágás. Méh és egyoldali petefészek eltávolítás.

Még csak a 3 hét telt el, de hőemelkedésem egyáltalán nincs. Javaslom én is, hogy dokihoz visszamenj, s majd ő további vizsgálatokat végez/tet.

Én már egész "jól" vagyok. Egész nap tudok jönni menni, fájdalmam nincs, leszámítva, hogy néha szurkálgat a seb környéke,illetve lefekvésnél tompán fáj. De különösebb problémát nem okoz.

Nem tudom mennyi táppénz lesz, én nem bánnám, ha teljes gyógyulásig maradhatnék.

Vérzés nem volt a műtét óta, ilyen barna pecsétek két napja voltak, de azt mondta a doki, hogy az ilyen belefér. S csak aznap volt.

Olyan fájdalom amit írtál nálam egyáltalán nem jelentkezik. Tényleg csak a heg körüli szúrkálgatás, illetve egy egy hosszabb nap után esténként érzem a hasam alját.

47142. 56dfb60ed7 (válaszként erre: 47141. - Évi0519)
2019. jún. 19. 21:33
Szia! Nekem hasi vágással volt a műtét,semmilyen tünetem nem volt,se maszatolás..sem hőemelkedés..szövettani eredmény is jó volt 6 hét után tudtam menni dolgozni is..lehet a hőemelkedés miatt nem ártana konzultálni az orvossal🙄..azóta is viszonylag jól vagyok,jól birom magam..néha kicsit keményedik a hasam alja,de nem vészes...lelkileg sokminden befolyásolja szerintem,ki hogy éli meg..2 felnőtt gyerek után én nem hiányolom,most jobb lett az élet minőségem,mint már előtte volt,semmi hátrányát nem érzek,hogy kivették semmilyen téren...2 éve volt laparos műtétem méh tükrözés stb...3 hétre rá tudtam menni dolgozni..nem voltak ilyen problémáim utána sem🙄mielőbbi jobbulást kívánok Neked😊
47141. Évi0519
2019. jún. 19. 18:36

Sziasztok Lányok, Sorstársaim!

Egy ideje már olvasgatlak benneteket és nagyon köszönöm mindenkinek aki ide írt mert nagy segítség volt a műtétemnél az itt olvasott tapasztalatok.

2013 óta miómák miatt nagyon erős és hosszú napokig tartó vérzések, fájdalmak, egy küret, egy conisatio-s műtét, és egy orvos váltás után kerestem fel egy másik orvost, aki több mióma mellett beazonosított egy szövődményt ami a méhnyakamba volt ami miatt már ülni se tudtam mert annyira fájt. Műtétet javasolt erre, de mivel a méhembe lévő sok miómák is aggasztóak voltak méh eltávolítás volt a megoldás méhnyakkal együtt. Ez a műtét május 20-án volt. Egy nappal korábban kellett befeküdnöm béltisztítás miatt. Aznap este egy nyugtatót is kaptam, hogy nyugodtan aludjak és meg kellett innom 1,5 l sós vizet az eltávozó nyomelemek miatt. Másnap fél 6-kor ébresztés, zuhanyzás és még egy fél nyugtató bevétele következett. 8 órakor volt a műtétem laporoszkópiával 2,5 óráig tartott. A műtőbe kapott intravénás után néhány másodperc múlva már

aludtam és legközelebb az ágyamba ébredtem. Volt egy katéterem, és egy sebszívó csövem. A torkom fájt mint kiderült intubáltak is a mély altatás miatt de ez elmúlt fél nap alatt. Aznap voltak fájdalmaim mozdulni sem tudtam de mindig kaptam fájdalomcsillapítót amikor már nagyon nem bírtam. Aznap este fel kellett kelni mosakodni és sétálni egy kicsit. A katétert másnap délelőtt kivették, és a sebszívót meg még aznap délután. A laporszkópos műtétek velejárója, a levegősödés mivel telenyomnak vele az eljárás érdekében. Erre azt mondták, hogy 2-3 nap múlva megszűnik. Nekem 2 hétig tartott, ami minden mozdulatnál és lélegzetvételnél rettenetesen fájt. 3 nap múlva hazamehettem. Másfél hét után volt a varratszedés. Négy vágásom van három az alhasban, egy a köldököm felett. Ezek 5 napig fájtak. Most tartok 4. hétnél betegállományban és nagyon nem javulok. Itthon már könnyen mozgok. Nem esik már nehezemre felkelni az ágyból de ha ki kell mozdulnom a lakásból akkor fájdalmaim vannak. Hőemelkedésem van a műtét óta minden nap, és egy hete kb. 4 napig barnás vérezgetésem volt menzesz szerű fájdalommal. Sajnos a fájdalom még mindig tart igaz előtte is volt. Vérzés ugye nálam kizárt dolog lenne ugyanis nincs méhem, méhnyakam, petevezetőim, csak a petefészkek maradtak. Szeretnék lábadozó vagy azon átesett tapasztalatokról beszélni valakivel. Kinek mennyi ideig tartott a fájdalom, van/volt e kísérő tünet. Mennyi ideig volt otthon. Milyen volt a munka újrakezdés. Mire lehet számítani a jövőben egy ilyen műtét után testileg/lelkileg.

Nagyon köszönöm előre is!!!

Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok. Aki előtte áll ne féljen nem vészes az egész. :-)

47140. Gica75 (válaszként erre: 47139. - Yallah2)
2019. jún. 19. 16:40
Köszi!!!!😁😁
47139. yallah2 (válaszként erre: 47138. - Gica75)
2019. jún. 19. 14:55
Igen. Nálunk is úgy van, hogy mikor befekszik a beteg, kikérdezzük; hogy tart e diétát. Akkor mondani kell a tejmentességet. Egyébként a pépes diéta nem tejes. A diploma védéshez egy kalap kakit(by Kajszi)!!!!😊
47138. Gica75 (válaszként erre: 47137. - Kajszi72)
2019. jún. 19. 11:33
Köszi, megnyugtató. Ma tudtam meg, hogy hétfőre tolták a műtétemet, de nem banom, mert holnap diplomát védek és ezutan lesz egy kis időm még kipihenni a megpróbáltatást! Tulajdonképpen pont a védésem miatt lett volna pénteken a műtét! Altató orvosnál már jártam, vérvétel pipa! Igazad van, majd amikor felvesznek az osztályra akkor kérdezik az érzékenységet! Köszi
47137. Kajszi72 (válaszként erre: 47136. - Gica75)
2019. jún. 19. 07:49

Nyugi, nem tejes, csak pürésítve van a kaja. De kellett, hogy az osztályon is felvegyék az anamnézisedet az előfelvételkor. Ott a nagy kikérdezéskor az étel és egyéb érzékenységekről is informálódtak, ezen adatok tudatában döntenek a gyógyszerezés és a kaja milyensége felől.

Legalábbis nálunk, amikor a doki megadja az időpontot, akkor irány a nőgyógyászati osztály, ahol egy laporellónyit kérdeznek tőled. Ott és akkor kapod meg a beutalókat, időpontokat az aneszteshez, a vérellátóba és a laborba, meg itinert a becsekkolás időpontjáról, módjáról. Így amikor befekszel, felkészülten várnak.

47136. Gica75 (válaszként erre: 47135. - Kajszi72)
2019. jún. 19. 04:46

Szia!

Megfogadom a dokik tanácsát. Nem szeretnék újra terítékre kerülni!😉 Persze, majd fokozatosan, csak azt amit lehet. A pépekkel csak annyi a bajom, hogy tejtermékeket semmilyen formában nem fogyaszthatok, azok pedig erre emlékeztetnek☺️!

De kibírom!🤗 Köszi

47135. Kajszi72
2019. jún. 19. 02:27

Mifelénk 24 óra fekvés hasi vágás után. Műtét után folyamatosan megy a fájdalomcsillapító, senkit nem láttam szenvedni. Műtét utáni hajnalon lemosdatnak, reggel katéter ki, séta a szobába, ami két ágyas és fürdőszobás. Nem vip, pedig öreg a kórház. 🙂 Pépes kaja, másoknak 2 napig, nekem végig. Szerintem is jobb csak a kórházit enni, nem viccből adják a trutymókat, hanem mert az az állag a megfelelő az állapotunknak. Sokat kell inni, ebben a dög melegben meg még fontosabb odafigyelni rá.

Gicának: Türelmesnek kell lenned magadhoz, ez nem verseny, a pihenés ugyanolyan fontos lesz, mint a mozgás a felépülés során. Belül ugyanúgy át leszel szabva, mint mindenki más. Kalap kakit mindenkinek! 😀🌻

47134. Tim70 (válaszként erre: 47133. - Gica75)
2019. jún. 18. 22:01
Nem bikini vágás.😊
47133. Gica75 (válaszként erre: 47132. - Tim70)
2019. jún. 18. 21:03
Ajjaj! Éhen fogok halni!! Neked is hüvelyi kivétel volt? Az algopyrint mar be us rakom! Köszi😄😄
47132. Tim70 (válaszként erre: 47128. - Gica75)
2019. jún. 18. 19:45

Szia Gica!

8 órával a műtét után talpra állítottak addig "homokzsák" volt a hasamon, ez este volt, majd reggel 5-kor mégegyszer még az örzőbe. Reggel 7.30-kor vizit volt, katéter és cső ki, majd osztályra kerültem. Én is fizetős VIP szobába voltam. Innen magam intéztem a napom azzal telt, hogy ittam, feltornáztam magam wc, séta a folyosón (nagyon sokat mentem már az első naptól), majd pihi, és kezdődött előlről. Nagyon gáz volt az első napom, az altatás mellék hatásaként szorult a levegő a rekeszizomba, minden felkelésnél ordítani tudtam volna. 24 óra múlva teljesen elmúlt, de ezt mondták is. Az algopyrin igen jó barátom lett. Ja és enni sem kaphattam az első 24 órába. Ultra gáz volt.

Üdv: 💖Timi

47131. Nyamitörp (válaszként erre: 47128. - Gica75)
2019. jún. 18. 19:30

Köszönöm a jó kívánságokat! :) Neked is egy kalappal vagy zsákkal. :D

Én sem tudok smileykat beilleszteni. Illetve tudnék egy módon, de lusta vagyok. :S

47130. Gica75 (válaszként erre: 47129. - 56dfb60ed7)
2019. jún. 18. 16:33

Szia! Ha minden igaz nekem vágásom nem lesz, de az jó hír, hogy kipróbáljuk még aznap az ácsorgást. Nem vagyok az a fekvő típus!!

Köszi

47129. 56dfb60ed7 (válaszként erre: 47128. - Gica75)
2019. jún. 18. 16:28
Szia...a műtét estéjén már fel kell állni...másnap reggel nővérek vigyázó szeme előtt a csapnál mosakodás...bikini vágással...nekem így volt🙄

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook