Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kedves Timi és Nyamitörp!!
Köszönöm! Nagyon szuperek vagytok, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Megfogadom a jótanácsokat! Olyanokról is írtatok amikre én nem is gondolta. Igaz én még a szüléseken és a küreteken kívül nem is voltam hosszabb ideig kórházban!Jó ötlet lenne a külön szoba, de ahol engem műtenek 5-en vannak a szobában, igaz minden szobának van zuhanyzója és wc-je.. Az evéssel bajban leszek, mert én tejterméket nem eszem egyáltalán. Pedig anyu már készült arra, hogy jó kis ebédeket fog nekem beküldeni..Hát akkor erről most lemondhatok! Marad a pépes... Majd csak lesz valahogy!
Timi! Az akciós műtét..(gondolom, már csak a visszatekintés teszi ilyen jó névvé..) nagyon jó, és izgi lehetett! Szegény, de az már igaz, hogy így nem kellett még egyszer kés alá feküdnöd! Tényleg Timi! Mikor lehet felkelni, én nem nagyon szeretek feküdni?!
Nyamitörp! Kitartást neked is, nekem azt ígérték, megpróbálják hüvelyen keresztül.. így kb 5 napot kell majd a kórházban töltenem! Eléggé izgő-mozgó vagyok, úgyhogy szerintem nehéz lesz! De majd úra olvasunk, netem van a telómon, én is arra gondoltam, hogy a fülessel legalább vmit lehet nézni!
Bocsánat lányok, de én ilyen szupi smile-kat nem tudok gépen beírni, pedig szerettem volna egy-kettőt beillesztgetni!
Hálás köszönet! Még biztos eszembe jut majd vmi, és akkor írok! Nyamitörp vigyázz magadra!!
Üdv: Gica
Szia Gica!
Először is no para 😊, mondom ezt 1.5 év után.
A műtét utáni első nap a legsz..rabb, utána szinte óráról- órára jobb.
Tanácsként, rengeteg folyadék a műtét után, és menni, tötyögni, amennyit csak bírsz.
A gyümölcsöket kerüld a műtétet követően egy jó ideig, különösen a citrus féléket és az apró magvasokat.(eper, ribizli, málna..). Kimélő ételek ajánlottak.
Csak a kórházi kosztot ettem, bőven elég volt. Néha bizarul nézett ki főleg az elején a pépes, de nem puffadtam nem volt bélgörcsöm semmi.😁
A műtét ideje sok mindentől függ, nekem 1.5-2 óra volt, bikini vágással.
Én annó ezeket vittem magammal😊:
mosdókesztyű, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, wc papír és nedves is, popsitörlő, wc ülőke fertőtlenítő kendő, papír wc ülőke, törölköző 2 nagy 2 kicsi, arckrém, deó, hálóing 2 db (egy se volt rajtam csak a kórházi), 4 pizsama, köntös, szabadidő ruha (haza jönni), pléd, kispárna 2, fehérnemű én kb 12 db-ot vittem + 1 hasszoritós bugyit ami nem volt rajtam, zokni 5 pár, sportmelltartó 2db, fésü hajgumi csatt, papucs 2 pár 1 zuhanyozni 1 szobai, tisztasági betét 3 féle ( na ez is elég lett volna csak egy), gyógyszer: saját amit esetleg rendszeresen szedsz, algopiryn, espumisan, SPORKUPAKOS ÁSVÁNYVÍZ, ropi, negró, reklám szatyor, papirzsepi, szalvéta, pohár, kés, villa, kanál, telefon, töltő, füles, könyv, szemüvegtörlő.😊 Na így nézett ki az én pakkom.
Az evéssel kell majd vigyázni, gyakorlatilag diétáztam. Gyümölcs (citrusfélék, aprómagvas pl: eper) tiltó listán, puffasztó ételek tiltólistán. Csak kimélőt!!! Kaukázusi kefír, barack befőtt, alma kompót, húsleves, párolt hús, rizs, törtkrumpli az első héten. Külön ennivalót ne vigyél, csak ropi és negró volt nálam. Elég amit enni adnak, én 24 óra után pépeset kaptam. Igaz akciós műtétem volt 😉 egyet fizet kettőt kap, mert a vakbelem is kivették ha már ott voltak. 😊
Kérdezz ha bármibe segíthetek. Szép napot!
Az erő legyen veled!😊
Üdv: 💖Timi
Szia!
Engem csütörtökön műtenek. Nekem a méhem marad, csak "nagy takarítás" lesz. Ha jól emlékszem nekem azt mondta az orvos, hogy kb. 1,5 órás lesz a műtét. Nyitott hasi műtét, bikini vonalban vágnak. A lábadozásról még nem tudok nyilatkozni, de itt sokan leírták már.
Én a szokásos dolgokat viszek. Ruhából kényelmeset, én fázós vagyok, úgyhogy viszek vékonyabb hosszú újjú hálóinget illetve pizsamát. Nem viszek sok ruhát, törölközőt, de azért legyen váltás, ha valamelyikkel történik valami. A mennyiségek függnek attól is, hogy tud-e valaki úgy jönni hozzád, hogy hozzon szükség szerint pótlást. Hozzám jön be minden nap a párom, úgyhogy vele tudok hozatni bármit. Papucsból ne felejts el kettőt vinni, mert mi pl. anyunak annak idején csak egyet raktunk be elsőre, ráadásul gyógypapucsot. Szegény zuhanyzás után már csak az ágyban tudott lenni, mert a papucsa tocsogott a víztől. Én még azon gondolkozom, hogy viszek be szúnyogriasztót (bár nem tudom lehet-e használni), de legalább ilyen magamra fújósat viszek, mert mostanában nagyon vérmesek. Evőeszközt kell vinni, én viszek kis flakonban mosogatószert is. Biztos ami biztos alapon vettem neogranormon krémet és viszek fenistilt. Ami még könnyen otthon maradhat talán a telefontöltő. Hazaútra én hosszú egyberuhát viszek és ruhából egyébként is olyanokat viszek, amit könnyű fel- levenni. Bugyiból vettem olyanokat, aminek elég laza a gumija, olyan kis vékony semmilyen. Nadrágból is csak olyat viszek, aminek az a vastag lapos gumija van, hogy biztosan ne nyomorgasson sehol. Ékszereket én egyébként sem hordok, de most biztos, hogy mindent otthon hagynék. Párnát, plédet érdemes vinni, mert a kórházi ágyneműk általában nem túl kényelmesek. Könyv, rejtvény, füles a telefonhoz. Ja és ha már rejtvény, akkor toll is. :) Vagy ha valaki szereti, akkor színezőt is vihet. Fertőtlenítő kendőket szerintem nem felejti el az ember, meg a tisztálkodószereket. Ha szükségét érzed, akkor esetleg száraz sampon, bár én azt még sose használtam, nem tudom mennyire jó ötlet. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de pár oldallal előbbre is talász egy nagyon alapos listát, ami Timi írt már ide többször is.
Én kértem külön szobát illetve a párom erősködött, ez fizetős, de itt legalább van külön zuhanyzó, wc a szobához. Nem a folyosó végére kell menni tisztálkodni meg mosdóba.
Kitartás! Gyorsan túl leszünk rajta :)
Jól vagyok, köszi.
Most már csak kicsit érzékeny. De ahogy írták is, napról napra jobb lett.
Neked mikor lesz kB. küret utáni szövettan?
Sziasztok!
Június 3.-an hétfőn volt méh es petefeszek eltávolítasom laporoszkopiával.
Érdeklődnék hogy kinek hány napig kellett adnia a Clexane injekciót műtét után?
Kedves Eva
Pont 1 eve volt a mütetem. 1 kg plussz van rajtam jelenleg. En is feltem, hogy feljön ram kapasbol 10 kg. De eddig szerencsem volt. Odafigyeles a titka. Legalabbis igy erzem. A vernyomas kicsit magasabb.
Üdv: Zsanett
Nekem nincs semmi. Illetve ami volt az egy gombostűfejnyi barna pötty, két napig, de szó szerint csak egy pötty egész nap.
A doki azt mondta, hogy pecsételés lehet. Vérzés már nem lesz.
Neked kell látni, hogy milyen. Belefér a pecsételésbe?
Nálam a méhnyak is ment teljesen.
Akkor gyorsan túlestél ezen is.
A lefekés, felkelés is egyre jobb lesz.
A tüsszentés, köhögés az biztos nem lenne kellemes, nekem van, hogy így is belenyilal az alhasamba, pedig még meg sem műtöttek. :) De 1-2 percig görcsöl, aztán elmúlik.
Azért még pihenj sokat, nem muszáj még feszegetni a határokat, csak kényelmesen. :)
Egyébként napról napra könnyebb.6 napja műtöttek.
A lefekvés és felkelés ami szúró érzéssel jár, ha nem figyelek. Tüsszenteni még nem mertem.
De napközben nincs már hasi fájdalom.
Vagy keress megint másik orvost vagy keresd fel ezt az orvost újra.
Ha megteheted inkább keress egy jó orvost.
Szia Évi!
Az már jó, ha otthon vagy. Vigyázz magadra!
Ez az eredmény jónak tűnik, de persze, majd az orvos is megerősíti.
Gondolom egy hét múlva varratszedés, akkor biztos elmondja ő is, hogy mit jelent ez a diagnózis.
Még egyszer jó pihenést! :)
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?