Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!!
Nekem 3 hete volt a műtétem, a méhemet vették ki. Először arról volt szó, hogy hüvelyi úton, de végül császáros vágás lett belőle! Ne aggódj, mindenki úgy van vele, hogy fél, de minden ok lesz! Persze kellenek hozzá a szobatársak is! A mi szobankban rajtam kívűl még egy csajszinak volt ilyen műtétje, a többiek kisebb műtéteken estek át, nagyon jó hangulat alakult ki igen hamar!! Mi annyit nevettünk egymáson, hogy a végén azért fájdogaltunk már!🙂 Persze fájdalom is van, de napról-napra egyre könnyebb volt! Ma már úgy jarok, mint előtte(mar a második héten is), figyelek ra, hogy ne emeljek rutinból.. Szóval no para, hamar gyógyulunk.. Kitartast neked, és elég lelkierőt, hogy megtudjal nyugodni!! 🙏🤗😊
Sziasztok Csajszik!
Remélem mindenki jól van! Akit műtenek azoknak sok erőt kitartást kivánok! Higyétek el minden rendben lesz! Csak idő kell és kitartás!
Addig is olvassátok a blogomat ami remélem sok erőt ad nektek, új bejegyzés: [link]
Puszi nektek❤️😘🙏
Ne aggódj! Hidd el minden rendben lesz!
Én is (s mindenki) tartottam tőle, de csak addig, míg össze nem haverkodtam szobatársaimmal, akik nagyobb része épp ezügyben volt bent. Erőt adtunk egymásnak. Pedig a fiataltól idősig, nagyon vegyes korosztály jött össze. A legidősebb nyugdíjaskorú,de fiatalos. Mindenki jól vette a nehéz akadályokat, de szerintem jót tett, hogy a rossz dolgok mellett jókat (fájdalmasakat 😂) tudtunk minden nap nevetni.
A kapcsolatot mai napig tartjuk telefonon.
Túl leszel rajta, aztán minden nap egyre jobb lesz.
Kívánok neked gyors regenerálódást, s lehető legjobb szobatársakat.
Sziasztok!
Egy kicsit el voltam tűnve de most már itt vagyok . Nekem 18-án csütörtökön lesz a mèheltàvolitó mütètem. Szerdán kell befeküdnöm eddig még teljesen nyugodt voltam de most már kezd beindulni a para gép .Remélem leszek Majd olyan állapotban
Sziasztok
6 hete volt méh és egyoldali petefészek eltávolításom.
Jól vagyok, nem fáj semmim.
Azért írok, hogy aki tart tőle, tudja, hogy sex terén nincs probléma. Tegnap volt a 6 hét 2.nap,s hát a műtét óta az első együttlét.
Igaz, mivel tartottam tőle, így síkosítót is vettünk és használtuk.
Kedves Kajszi!
A brutál kinyomhatatlan pattanások az államon/halántékon, az időszakos bevizesedés, könyök izületi fájdalom nálam és a 0libido nálam is játszik pedig nincsenek petefészkeim, 52kg vagyok (152cm) egy kicsi úszógumival?!
Nem próbáltad meg a Mexikói vad Yamgyökér kapszulát? napi 800mg-ot kell belőle szedni (2x1)?! Az agyalapi mirigyre is hatással van, így egyensúlyba tudja hozni az ösztrogén-progeszteron szintet! Én most is szedem, de csak napi egyet, meg Barátcserje kapszulát is, és így teljesen jól vagyok, nincs banyalázam egyáltalán és a szakáll növekedésem és alábbhagyott! :-) Az idegbaj elkerülésére (13éves kamasz fiam van és önerőből építkezünk is már 3 éve) és hogy ébredés nélkül egyhuzamban tudjak aludni a Neuro Relax kapszulás szedem, este 2db-ot. A rendszeres sporttal és diétával így rendben van a közérzetem is!
Üdv,
Edit
Sztk nőgyógyász simán kiírja a hormonvizsgálatot. Az eredményt meg viszed ahova kell.
Nem tudok ilyen 3. meg 21. napos tiltásról, nem is logikus, van akinek rövidebb, van akinek hosszabb a ciklusa.
Amúgy a hormonvizsgálat mért adatai egy táblázatfélében kerülnek kiértékelésre, ahol a referencia határok a különböző alap állapotoknak megfelelően vannak meghatározva. Van egy adatolt értéked, ami mást jelent a ciklus elején, ovulációkor, ciklus végén, preklimax vagy klimax idején. Érdemes a D vitamint is megnézetni.
Magyarán megkapod a laborpapírt és mintha ufók írták volna ufóknak valami galaktikus nemtommiről.😵😀
De a dokik értik. 😀
Egyébként igen, rajtam is játszik a túlsúly.. Főleg az elmúlt egy évben. Egy 15 kg mínusz minimum rámfér. Sportolgatás volt kB áprilisig. De azóta nem. Most meg nem is futhatok a műtét miatt még. Bár a bicajt lassan előveszem megint.
Viszont mindig volt mensi előtt két héttel elviselhetetlen mellfeszülés, meg ilyenek. Most már három hónapja az sincs.
Tényleg jó lenne tudni hogy mégis kihez menjek.
Igen, kb erre gondoltam. Viszont ha nem tud hol tartanék a ciklusban akkor mégis mikor néznek hormont? Mert így nem játszik a 3. és 21. nap.
Szóval nekem ösztrogén dominancia is volt, de fel sem merült, hogy a nődoki nézessen hormont.
Most akkor mégis. Endokrinológus foglalkozik ezzel?
Igaz, ahhoz meg beutalo kellene.
Viszont azt olvastam, hogy a kezeletlen ösztrogén dominancia tud ám csúnya dolgokat okozni.
Szerintem más aspektusok is vannak a hormonpótlás témában.
Akinek az elhúzódó vérzések és a méhnyálkahártya megvastagodás miatt vették ki a méhét, annak ab ovo nem volt rendben a hormonháztartása. Ösztrogén dögivel, progeszteron alig. Ha hájacska is van jócskán, akkor még több ösztrogén. Nyalánkságként némi pajzsmirigy probléma vagy akár a korai klimax is árnyalhatja a dolgokat. Petefészek ide vagy oda, úgy gondolom totál egyénfüggő, hogy kell- e hormonpótlás.
Példaként önmagam: a kiindulás durva ösztrogéndominancia, alap hájmennyiség, jött a fél év progeszteron, amire a test reakciója a még több háj lett, csatolt cukiságokkal, mint pl. az éltes, kövér anyókákra jellemző k urva magas vérnyomás, ödémásodás. Gyógyszer leállítva, majd műtét előtt kényszerűségből egy hónapig újra. Méh kikerül, emiatt egy nap alatt fogyok 6- 8 kg vizet.
A mészárszékkel párhuzamosan ( sőt már előtte is) klimax. Tokkal- vonóval, kimaradó ciklusokkal, banyavízzel, libidó csökkenéssel, izületi gyulladásokkal, stb.
A doki azt mondta a kettő együtt is megy.
Most, megmaradt petefészkekkel tovább játszom a sztorit. Amikor van peteérésem, nő a hajam, mint állat, mélyszöveti pattanásaim és mini keléseim lesznek, növesztem a szakállam, bevizesedek a ciklus utolsó hetében és szorulásos leszek a maszatig. Amikor nincs peteérés, nő a bajszom és burjánzik a szemöldököm, a hajam normálisan nő, szexet a hátam közepére se kívánom és fájnak a kézizületeim. Fogytam, de nem eleget, rettegek a hájamban levő és termelődő ösztrogéntől, meg attól amit okozhat. Ha a szervezetem normálisan regált volna a progeszteronra, szedném, mert a petefészkem még mindig gyártja az ösztrogént, de a gestagénem meg nincs vele arányban. Én azért imádkozom, hogy minél hamarabb leálljanak a petefészkeim, mielőtt tele leszek melanómákkal és egyebekkel.
Viszont ha dilis vagyok bármelyikre ráfoghatom. 😂😂😂
Az egyik hasi nyirokmirigybe volt áttét a 12böl amit kivettek
Elég lazán sikerült vennem és most sem foglalkozok vele nagyon.
A kezelések alatt is sportoltam futottam
Jol érzem magamat a szex nem olyan mint régen de ennyi belefér.
Jók a kilátásaim ez a lényeg
Jaaa így már értem igen akkor neked nagyon fontos a rákszűrés hiszen a hüvelyedben is felütötte a fejét a rák ez akkor mindent megmagyaráz.
Ezt nem tudtam ne haragudj.
Nagyon sajnálom ami veled történt!!! Nem lehetett egyszerű ezt átélni. Nekem korábban rák megelőző állapot miatt volt egy műtétem és én akkor nagyon kiborultam pedig a mai eszemmel már tudom, hogy olyan nagy veszélybe még nem is voltam. Abból kigyógyultam aztán jött ez a másik amiért a nagy műtét volt ajánlott.
Tavaly januárban vették ki a méhem, méhnyakat petefészkeket és 12 hasi mirigyet Áttétes méhtestrákom volt
Utána kaptam 28 kismedencei sugarat és kettőt a hüvelybe mivel a 12 nyirokból az egyikbe már áttét volt
Remélem ezzel megúsztam
Ilyenkor a hüvelybe jelenhet meg Azért kell ellenőrizni
Volt itt egy hasonló sorstársunknak akinek sajnos ott újult ki
Persze, a hüvely erősítésének érdekében az intim torna nagyon jó. A Kriston torna kifejezetten erre javallt. Úgy tudom, hogy ez a fajta torna a hüvely és a gát izmainak erősítésére szolgál. Ehhez nem sok köze van a méhnyaknak. Létezik a Kegel módszer is ami a hüvelyi orgazmust hivatott fejleszteni és ami szintén a hüvelyi izmokat is erősíti.
A hüvelyboltozatból vett rákszűrést a doktornőd? Talán volt korábban HPV-d? Ugyanis az a vírus ott is jelen lehet nem csak a méhszájon viszont a hüvelyt szerencsére nem szokta megbetegíteni.
Ha nincs méhed akkor nem lehet méhtest rákod sem. Vagy neked nem is vették ki a méhedet? Bocsi de most kicsit megzavarodtam a rákszűrés hallatán. :-)
Köszönöm Évi
Még egy kérdésem lenne
Ha nincs méhnyak akkor van értelme az intimtornának?
Nekem mos csinált a doktornő rákszürést a hüvelybotozatból
a méhtest rák miatt kellett mert ott van esély az
a kiújulásra
Sziasztok!
Van itt néhány kérdés ami foglalkoztat minket mert ugye nem mindegy, hogy hogyan tovább. Megpróbálok választ adni rá remélem hasznos lesz számotokra.
Először a hormon: Akinek megmaradt a petefészke annak nem kell semmilyen hormon pótlás, ugyanis a petefészkek ugyan úgy ellátják a feladataikat ahogy korábban. Van minden hónapban peteérés is sőt a premenstruációs folyamatok is jelentkezhetnek (kajarohamok, idegesség, mellfeszülés). A pete megérik és a hasüregbe esik ahol végül felszívódik. Akinek kiveszik a petefészkeit annak kell hormon, mert ezzel megszűnik mindenféle hormon ellátás a szervezetében.
Hüvely kicsúszás: Valóban ijesztő a dolog. Nekem kivették a méhemet a méhnyakkal és a petevezetékekkel együtt. Tehát a petefészkek és a hüvely is megvannak magunkban.
A petefészeknek van saját tartó szalagja ami tartja őt. A hüvely viszont már nincs rögzítve sehova de mivel a hüvely egy tiszta izom szerv, így tartja magát.
A műtét során levarrják a végét, csúnya szóval egy zsákutcát képezve vele de lehet zokninak, vagy fordított U alaknak is mondani.:-) Alapból nem rögzítik csak ha nem marad a helyén egy helyreállító műtéttel de ennek kicsi az esélye. Itt az elégtelen hormonellátás is okozhat hüvely renyheséget de nekem azt mondta a dokim, hogy ez kb. 10.000-ből 2 alkalommal fordul elő.
A méh kivételével, ha a méhnyak is eltávolításra kerül, megszűnik a rákszűrésre való járási kötelezettség.... Illetve felváltja az ultrahangos ellenőrzés, amit szintén évente kell megejteni.
Röviden ennyi. Remélem tudtam válaszolni a benneteket érintő kérdésekre.
Puszi
Igen nekem is ezt mondta
Nekem zoknihoz hasonlította.
De akkor sem értem. Eddig a méh és a méhnyak tartotta.
És hallottam hogy még így is előre esik valakinek a hüvely.
De az hogy nem olyan jó azt szerintem a hormonhiány okozza. Nálam még pluszba ott van a 2 hüvely sugár
Az nem tett jót a nyálkahártyának.
Akkor az enyém csak ott van?
Azt mondta nem fog kiesni és hogy nem kell rögziteni
Yallah régebben írtad hogy ha méhnyak sincs hova rögzítik a hüvelyt
Voltam a dokinőnél aki műtött és megkérdeztem tőle hova rögzítette Azt mondta sehova nem kell rögzíteni.
Ezt most nagyon nem értem.
Ha nincs méhnyak akkor mi tartja.
Szia kissévi79!
A kontroll gyakorisága attól is függ,hogy miért történt a műtèt.Nekem rosszindulatú elváltozás miatt,igy az első éven 3 havonta jártam,most már csak 6 havonta kell menni.Viszont hormonos laboron még nem voltam.Rà is kérdezek majd,hogy kell-e nekem olyan 🤔
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?