Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Köszi Lányok! Asszem nem is nagyon maradt kérdésem.
De ma már nagyon szarul aludtam, vergődtem össze-vissza éjjel😜 úgy túllennék már a műtéten!!! Idegesít,hogy olyan a hasam, mintha lenyelt volna egy sárgadinnyét😩 roppant kiváncsi vagyok, mennyit vesz el belőlem ez a nyavaja! Biztos jó pár kiló! Na megyek, ebben a pár napban el kell boronálnom mindent a melóhelyen, amit csak tudok. Írok majd, hogy viselem a dögrovást😃🤭😜
A szuriról: Páciens és doki ill. kórház függő. Vérnyomás, véna problémák, túlsúly, tunyaságra való hajlam, pszichés állapot, hormonális állapot, az esetleges volt összenövések mind játszanak, amikor eldöntik, hogy mennyi véralvadás gátlót javallanak.
Nem kell tőle parázni, egy rohadt szúnyogcsípés kellemetlenebb. Simán bőr alá kell beadni. 😉
Szia. Nekem a külső varrat is felszívódó volt - hasi huszonpár centi - így nem volt varratszedés, csak a 6 hetes kontrollon találkoztam a dokival. Lehet felétek is azzal dolgoznak. 🙂
Én 6 hét után mentem melóba, ami fizikai erőt is kíván, szép lassan emeltem a terhelést, úgy 5 hónap kellett, hogy nagyjából elérjem a korábbi erőnlétemet. Az első héten minden nap kipurcantam, pedig rengeteg segítséget kaptam. Nagyon fontos a fokozatosság, és hogy elfogadd a tested zsigeri jelzéseit.
Most, másfél évvel később ugyanolyan terminátor vagyok, mint voltam. Mészárszék nélkül szép az élet. Kalap kakit mindenhez!😀🌻
Szuper, nagyon örülök☺️
Én is nagyon bízom benne,hogy max 5 hét után talpra állok! Én irodában dolgozom.
A varratszedésről akartam még kérdezni Benneteket, nekem műtét után 6 héttel lesz. Sokaktól olvastam,hogy 8.nap körül már kiszedték a varratokat😳 ez akkor most hogy van? Vagy lehet, hogy náluk nem varrtak, hanem kapcsoztak? (Anno császárnál nekem is kapcsok voltak)
Akkor fogjunk kezet😃 kávé az kell.
Amúgy érdekes, hogy én mikor visszamentem dolgozni a két gyerek után, akkor kezdtem kávézni, előtte soha, ill. max 3in1, ami kb semmire sem jó.
Olvastam a műtét utáni szuriról😩 erről nem mondott még semmit a doki. Mitől függ,hogy kell-e? Ezt szívesen kihagynám...
Sziasztok! Köszi a válaszokat, jó, hogy vannak sorstársak☺️
Már azon kattogok, mi mindent kell még csinálnom, mielôtt bevonulok a kórházba. Hétfő reggel már menni kell,de a műtét kedden lesz.
Tényleg, akit már császároztak, mennyiben más ez a műtét? Oké az nyilvánvaló,hogy kiszednek ezt-azt, de nekem ugyanúgy bikinivonalon fognak vágni. Első nap császár után emlékszem,hogy gyenge voltam,mint a nyárfalevél,de aztán mikor ott volt a lányom is a fiam mellett, úgyhogy nem nagyon értem rá foglalkozni magammal. Egy császárom volt egyébként. Szóval akkor is vágtak mindent keresztbe... a doki azt mondta, hogy kb olyasmire számíthatok, mint akkor.
????😳😩
Szia!
Én 44 évesen most a nyáron júniusban estem át a műtéten! Ahogy neked is, nekem is a méhemet vették ki, méhnyak, petefészek maradt! Az elő 2 nap ami nehezebb a műtét után, de aztán folyamatosan jobb.😊 Már a 2.héten főztem, mostam(lányom pakolta én felügyeltem😉). Arra figyeltem, hogy ne emeljek rutinból semmit, nem hajoltam. A férjem bevásárolt a lediktált dolgokat hozta. Azt hiszem így még spóroltunk is,😊... No para, tényleg arra figyelj,hogy folyamatosan igyál,puffasztó ételek tilos, és járkálj ameddig csak bírod, mert egyre jobb lesz. Muszáj is járkálni, mert nekem hasi vágással volt a műtét, és közölték velem a 2.este hashajtót fogok kapni..tehát a wc-ig mindenképpen el kellett érnem!! Nagyon vicces volt, a szobatársakkal egymáson röhögtünk. Szóval no para, meglesz, túlesel rajta, és jobb lesz!!!!😊
Magamról annyit, hogy két gyerkőcöm van,42 éves vagyok. De ennek ellenére totál ki voltam készülve, hogy a méheltávolítás az egyetlen tartós megoldás a problémámra- egy bazi nagy miómám van😩 Aztán kerestem egy új dokit, aki egyből elnyerte a bizalmam, részletesen elmagyarázott mindent (nem úgy, mint az előző...) és rájöttem, hogy ez nem katasztrófa, ezután is van élet! Úgyhogy próbálok pozitívan hozzáállni, bár most már,hogy mindjárt itt az esemény, kezdek izgulni. Főleg,hogy otthon menjenek a dolgok az én részvételem nélkül is -gondolok itt arra,hogy jó ideig bevásárolni sem tudok majd,stb stb.
Ti ezt hogy éltétek meg?
Szia Timi!
Köszönöm válaszod.
Most visszaolvasva magam, hülyeséget írtam, a méhnyak és a petefészek marad meg. Neked is maradtak, vagy minden ment? Mikor műtöttek?
Próbálom visszakeresni, amiket írsz, de még új minden ezen az oldalon😜
Szép estét! Andi
Szia Andi! Nagy kávés vagyok, már a műtét másnapján ittam. Nem tiltották.😊 Az evés egy hosszabb történet, többször írtunk már róla. Próbáld meg vissza olvasni az oldalamat, de ha nem megy szólj és írok jó néhány tanácsot. Viszont 1-2 nap türelmet kérek mert akkor lesz időm.
Nagy ölelés mindenkinek! 😘
Üdv: 💖Timi
Sziasztok! Nekem 27-én lesz a műtétem, méhnyakat és a petevezetőket hagyják meg csak. Utána olvastam sok helyen, itt is, de most már kezdem érezni a zabszemet😜😩Szeretnék már túllenni rajta, és hamar regenerálódni. Egy nagyon fontos kérdésem van😃 a kávé tud rosszat tenni a műtét utáni napokban? Nem nagyon tudok nélküle létezni😜 nyilván nem a kórházi napokra gondolok, hanem mikor már otthon van az ember. Ti miket ettetek, ami könnyű kaja?
Köszi a válaszokat! Üdv, Andi
Sziasztok Csajok!
Remélem mindenki jól van! Erősek vagytok mindannyian szóval hajrá csak előre! Aki a műtét előtt áll azoknak üzenem túl lesztek rajta és minden rendbe jön! Csak higyetek benne! Addig is itt van egy kis erő az én sztorim!
Szia. A laparosok biztos nyaralnak. 😀 Lehet, hogy ciklusod van, azért fájdogáltál, vagy túl sok volt a mozgás. Egy biztos, ha a fájdalom erősödik, vagy állandósul és a hólyagodat is furának érzed, változott a pisilés mechanizmusa érzetre, akkor menj vissza egy ultrahangra a dokihoz, akkor is, ha nemrég volt a kötelező műtét utáni kontroll.
Nem írsz előzményekről, de a császárosoknak pl. általában eleve voltak összenövéseik, ezek miatt a gyógyulás is fájdalmasabb tud lenni. De a megmaradt belső szervek is helyezkednek még egy darabig. A mozgás nagyon fontos továbbra is. Kitartás és kalap kaki! 🌻
Sziasztok!
7 hete volt laparoszkóposan méh, méhnyak és petevezetők eltávolitásom. A műtét óta van maszatolásom, doki szerint ez természetes, és a belső varratok felszívódása (ami kb. a 2. hónap körül kezdődik) miatt addíg is elhúzódhat valakinél.
Volt valakinek még ilyen?
Tegnap óta kicsit fáj a hasam, és a hólyagom is fáj a pisilés végen. Tapasztalt valaki ilyet?
Köszönöm a válaszokat!
Szia Judit!
Engem lassan 2 éve műtöttek, laparoszkóppal, a méhemet és a méhnyakamat vették ki, petefészkeim maradtak.
Én 2 éjszakát töltöttem csak a kórházban, fájdalmam alig volt, simán bírtam hazafelé a másfél órás autózást is persze félig fekvő helyzetben.
Kell utána a sok pihenés, de a szervezeted úgy is jelzi csak hallgass rá!
A székrekedéssel én is megküzdöttem, nekem a Hunyadi víz segített. Szövödmény nekem a hólyaggyulladás volt, sajnos a katéter okoz ilyet, de az antibiotikum megoldotta.
Kérdezz nyugodtan, segítek amiben tudok!
Pozitív gondolkodás a gyorsabb gyógyulás kulcsa. Nekem nagyságrendekkel jobb lett az életminőségem a műtét óta, egy percre sem bántam meg.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?