Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47368. Linda1977 (válaszként erre: 47367. - Katusa2)
2019. aug. 21. 12:38
Sok szerencsét kitartást😊4,5 kg fogytam e műtét után. De ez szervezet , operáció függő is szerintem. Kit mennyire hogy kínoznak meg, s milyen a páciens fájdalomküszöbe.
47367. Katusa2 (válaszként erre: 47366. - Kajszi72)
2019. aug. 21. 06:21

Köszi Lányok! Asszem nem is nagyon maradt kérdésem.

De ma már nagyon szarul aludtam, vergődtem össze-vissza éjjel😜 úgy túllennék már a műtéten!!! Idegesít,hogy olyan a hasam, mintha lenyelt volna egy sárgadinnyét😩 roppant kiváncsi vagyok, mennyit vesz el belőlem ez a nyavaja! Biztos jó pár kiló! Na megyek, ebben a pár napban el kell boronálnom mindent a melóhelyen, amit csak tudok. Írok majd, hogy viselem a dögrovást😃🤭😜

47366. Kajszi72 (válaszként erre: 47365. - Kajszi72)
2019. aug. 20. 23:24

A szuriról: Páciens és doki ill. kórház függő. Vérnyomás, véna problémák, túlsúly, tunyaságra való hajlam, pszichés állapot, hormonális állapot, az esetleges volt összenövések mind játszanak, amikor eldöntik, hogy mennyi véralvadás gátlót javallanak.

Nem kell tőle parázni, egy rohadt szúnyogcsípés kellemetlenebb. Simán bőr alá kell beadni. 😉

47365. Kajszi72 (válaszként erre: 47363. - Katusa2)
2019. aug. 20. 23:13

Szia. Nekem a külső varrat is felszívódó volt - hasi huszonpár centi - így nem volt varratszedés, csak a 6 hetes kontrollon találkoztam a dokival. Lehet felétek is azzal dolgoznak. 🙂

Én 6 hét után mentem melóba, ami fizikai erőt is kíván, szép lassan emeltem a terhelést, úgy 5 hónap kellett, hogy nagyjából elérjem a korábbi erőnlétemet. Az első héten minden nap kipurcantam, pedig rengeteg segítséget kaptam. Nagyon fontos a fokozatosság, és hogy elfogadd a tested zsigeri jelzéseit.

Most, másfél évvel később ugyanolyan terminátor vagyok, mint voltam. Mészárszék nélkül szép az élet. Kalap kakit mindenhez!😀🌻

47364. Gica75 (válaszként erre: 47363. - Katusa2)
2019. aug. 20. 15:29
Nos, igen nekem vmilyen kék madzag volt benne, és az ötödik napon kiszedték! Nem kapocs, de vmilyen varrat volt az is! Hétfőn műtöttek és pénteken varratszedés után haza is engedtek!😊
47363. Katusa2 (válaszként erre: 47362. - Gica75)
2019. aug. 20. 14:10

Szuper, nagyon örülök☺️

Én is nagyon bízom benne,hogy max 5 hét után talpra állok! Én irodában dolgozom.

A varratszedésről akartam még kérdezni Benneteket, nekem műtét után 6 héttel lesz. Sokaktól olvastam,hogy 8.nap körül már kiszedték a varratokat😳 ez akkor most hogy van? Vagy lehet, hogy náluk nem varrtak, hanem kapcsoztak? (Anno császárnál nekem is kapcsok voltak)

47362. Gica75 (válaszként erre: 47361. - Katusa2)
2019. aug. 20. 13:32
Igen, dolgozom! 5 hetet voltam táppénzen! Aug.1 óta dolgozom! Nyári taborokban vettem részt! Tanár vagyok, úgyhogy ez mászkálós munka! Az első 3 hetet szinte csak pihenéssel töltöttem, de mivel eléggé izgága emberke vagyok, hamar lábraálltam! Persze az emeléssel még most is vigyázok, nem emelek semmi nehezet! De ez változó mindenkinél, hála Istennek én nagyon gyorsan gyógyultam, szövettanim is negatív lett. Szóval jól vagyok☺️
47361. Katusa2 (válaszként erre: 47360. - Gica75)
2019. aug. 20. 12:54
Dolgozol már Gica? Mennyi időt voltál otthon? Milyen jellegű munkád van, ülő irodai vagy mászkálós?
47360. Gica75 (válaszként erre: 47359. - Katusa2)
2019. aug. 20. 12:06
Igen, ugyanolyan bikinivonal vágás lesz! Nekem spontán szüléseim voltak, úgyhogy engem most vágtak így először! Injekciókat nem kaptam, mivel mozogtam! Talán te is megúszod!!😉☺️
47359. Katusa2 (válaszként erre: 47356. - Yallah2)
2019. aug. 20. 10:12

Akkor fogjunk kezet😃 kávé az kell.

Amúgy érdekes, hogy én mikor visszamentem dolgozni a két gyerek után, akkor kezdtem kávézni, előtte soha, ill. max 3in1, ami kb semmire sem jó.

Olvastam a műtét utáni szuriról😩 erről nem mondott még semmit a doki. Mitől függ,hogy kell-e? Ezt szívesen kihagynám...

47358. Katusa2 (válaszként erre: 47355. - Gica75)
2019. aug. 20. 10:08
Igen a gyerekek most megtudják, milyen az, amikor anyának mindig van mit csinálnia otthon😜😃 de nem is baj, úgyis ezt egy kicsit elb.tam anno, hogy a szükségesnél többet nem kértem tőlük, aztán persze rám maradt (13 és 15 évesek)
47357. Katusa2 (válaszként erre: 47354. - Judge)
2019. aug. 20. 10:06

Sziasztok! Köszi a válaszokat, jó, hogy vannak sorstársak☺️

Már azon kattogok, mi mindent kell még csinálnom, mielôtt bevonulok a kórházba. Hétfő reggel már menni kell,de a műtét kedden lesz.

Tényleg, akit már császároztak, mennyiben más ez a műtét? Oké az nyilvánvaló,hogy kiszednek ezt-azt, de nekem ugyanúgy bikinivonalon fognak vágni. Első nap császár után emlékszem,hogy gyenge voltam,mint a nyárfalevél,de aztán mikor ott volt a lányom is a fiam mellett, úgyhogy nem nagyon értem rá foglalkozni magammal. Egy császárom volt egyébként. Szóval akkor is vágtak mindent keresztbe... a doki azt mondta, hogy kb olyasmire számíthatok, mint akkor.

????😳😩

47356. yallah2 (válaszként erre: 47349. - Katusa2)
2019. aug. 20. 08:22
Semmi baj a kávéval! Elősegíti az emésztést! Én lepaktáltam a takarítónővel, hogy amíg ott vagyok főzzön nekem napi 2 kávét , a többit adja el, igya meg stb. Ott csinálják ezt. Aki látogatóba jött? Mindenki kávét hozott, így aztàn a műtét utáni napon ittam vagy négyet. Kellett is mert megvonásos tüneteim voltak miatta. Remegés m3g ilyenek.
47355. Gica75 (válaszként erre: 47353. - Katusa2)
2019. aug. 20. 08:21

Szia!

Én 44 évesen most a nyáron júniusban estem át a műtéten! Ahogy neked is, nekem is a méhemet vették ki, méhnyak, petefészek maradt! Az elő 2 nap ami nehezebb a műtét után, de aztán folyamatosan jobb.😊 Már a 2.héten főztem, mostam(lányom pakolta én felügyeltem😉). Arra figyeltem, hogy ne emeljek rutinból semmit, nem hajoltam. A férjem bevásárolt a lediktált dolgokat hozta. Azt hiszem így még spóroltunk is,😊... No para, tényleg arra figyelj,hogy folyamatosan igyál,puffasztó ételek tilos, és járkálj ameddig csak bírod, mert egyre jobb lesz. Muszáj is járkálni, mert nekem hasi vágással volt a műtét, és közölték velem a 2.este hashajtót fogok kapni..tehát a wc-ig mindenképpen el kellett érnem!! Nagyon vicces volt, a szobatársakkal egymáson röhögtünk. Szóval no para, meglesz, túlesel rajta, és jobb lesz!!!!😊

47354. judge (válaszként erre: 47353. - Katusa2)
2019. aug. 19. 23:24
Szia, én hozattam a kaját 2 hétig, de kávét főztem, reggeliztem. Műtét előtt mindent kitakarítottam alaposan. Sokat pihentem eleinte, sorozatokat néztem, olvasgattam, sétálgattam először csak a lakásban, majd az udvaron is picit. A bevásárlást is elintéztem auchan online pl, a férjem mhelyére kértem, ő meg hazahozta.Amikor először voltunk bevásárolni, csak ténferegtem, sokat leültem mindenhová:) De egyre jobb lesz,úgyis fogod érezni!Pihenj sokat, amúgy én 44 voltam, mikor műtöttek ( tavaly). Ne izgulj,az első nap rossz a kórházban, de egyre jobb lesz.
47353. Katusa2 (válaszként erre: 47350. - Tim70)
2019. aug. 19. 22:08

Magamról annyit, hogy két gyerkőcöm van,42 éves vagyok. De ennek ellenére totál ki voltam készülve, hogy a méheltávolítás az egyetlen tartós megoldás a problémámra- egy bazi nagy miómám van😩 Aztán kerestem egy új dokit, aki egyből elnyerte a bizalmam, részletesen elmagyarázott mindent (nem úgy, mint az előző...) és rájöttem, hogy ez nem katasztrófa, ezután is van élet! Úgyhogy próbálok pozitívan hozzáállni, bár most már,hogy mindjárt itt az esemény, kezdek izgulni. Főleg,hogy otthon menjenek a dolgok az én részvételem nélkül is -gondolok itt arra,hogy jó ideig bevásárolni sem tudok majd,stb stb.

Ti ezt hogy éltétek meg?

47352. Katusa2 (válaszként erre: 47350. - Tim70)
2019. aug. 19. 21:08
Megtaláltam mindent!😃
47351. Katusa2 (válaszként erre: 47350. - Tim70)
2019. aug. 19. 21:03

Szia Timi!

Köszönöm válaszod.

Most visszaolvasva magam, hülyeséget írtam, a méhnyak és a petefészek marad meg. Neked is maradtak, vagy minden ment? Mikor műtöttek?

Próbálom visszakeresni, amiket írsz, de még új minden ezen az oldalon😜

Szép estét! Andi

47350. Tim70 (válaszként erre: 47349. - Katusa2)
2019. aug. 19. 20:16

Szia Andi! Nagy kávés vagyok, már a műtét másnapján ittam. Nem tiltották.😊 Az evés egy hosszabb történet, többször írtunk már róla. Próbáld meg vissza olvasni az oldalamat, de ha nem megy szólj és írok jó néhány tanácsot. Viszont 1-2 nap türelmet kérek mert akkor lesz időm.

Nagy ölelés mindenkinek! 😘

Üdv: 💖Timi

47349. Katusa2
2019. aug. 19. 18:53

Sziasztok! Nekem 27-én lesz a műtétem, méhnyakat és a petevezetőket hagyják meg csak. Utána olvastam sok helyen, itt is, de most már kezdem érezni a zabszemet😜😩Szeretnék már túllenni rajta, és hamar regenerálódni. Egy nagyon fontos kérdésem van😃 a kávé tud rosszat tenni a műtét utáni napokban? Nem nagyon tudok nélküle létezni😜 nyilván nem a kórházi napokra gondolok, hanem mikor már otthon van az ember. Ti miket ettetek, ami könnyű kaja?

Köszi a válaszokat! Üdv, Andi

47348. yallah2 (válaszként erre: 47347. - Sissi75)
2019. aug. 19. 11:11
A hossza nem befolyásolja mert annyira nem rövidítik meg, de mivel a méhnyak már nem termel nyákot, száraz leszel. De vannak jó hüvelykrémek meg síkosítók meg azért nedvesedés lesz ha jók felhúz a párod!😊😊😊😊😊
47347. Sissi75
2019. aug. 18. 20:57
Sziasztok!Engem 10-én műtenek.Az orvos mindent kivesz,csak a petefészkeket hagyja bent.Viszont félek-mivel kiveszi a méhnyakat is-nem szabja-e rövidre azt a részt?Akinél így csinálták,nem rontott a szexuális életén?
47346. editke3
2019. aug. 18. 08:13

Sziasztok Csajok!

Remélem mindenki jól van! Erősek vagytok mindannyian szóval hajrá csak előre! Aki a műtét előtt áll azoknak üzenem túl lesztek rajta és minden rendbe jön! Csak higyetek benne! Addig is itt van egy kis erő az én sztorim!

[link]

47345. yallah2
2019. aug. 15. 23:37
Hahóóó! Remélem, mindenki jól van! A nyaralóknak kellemes kikapcsot, a gyógyulóknak kitartást, az előtte állóknak bátorságot a régieknek nagy ölelést!
47344. Kajszi72 (válaszként erre: 47343. - Kajszi72)
2019. aug. 7. 01:57
Óóó, és a kaja! Még jó ideig jobb, ha kerülöd a fújós kajákat, mert egy borsóleves vagy egy zöldbab főzelék is okozhat bazi nagy fájdalmakat. 😵😀
47343. Kajszi72 (válaszként erre: 47342. - Honóra11)
2019. aug. 7. 01:54

Szia. A laparosok biztos nyaralnak. 😀 Lehet, hogy ciklusod van, azért fájdogáltál, vagy túl sok volt a mozgás. Egy biztos, ha a fájdalom erősödik, vagy állandósul és a hólyagodat is furának érzed, változott a pisilés mechanizmusa érzetre, akkor menj vissza egy ultrahangra a dokihoz, akkor is, ha nemrég volt a kötelező műtét utáni kontroll.

Nem írsz előzményekről, de a császárosoknak pl. általában eleve voltak összenövéseik, ezek miatt a gyógyulás is fájdalmasabb tud lenni. De a megmaradt belső szervek is helyezkednek még egy darabig. A mozgás nagyon fontos továbbra is. Kitartás és kalap kaki! 🌻

47342. Honóra11
2019. aug. 4. 12:04

Sziasztok!

7 hete volt laparoszkóposan méh, méhnyak és petevezetők eltávolitásom. A műtét óta van maszatolásom, doki szerint ez természetes, és a belső varratok felszívódása (ami kb. a 2. hónap körül kezdődik) miatt addíg is elhúzódhat valakinél.

Volt valakinek még ilyen?

Tegnap óta kicsit fáj a hasam, és a hólyagom is fáj a pisilés végen. Tapasztalt valaki ilyet?

Köszönöm a válaszokat!

47341. TJudit72
2019. aug. 2. 13:49
Köszönöm szépen a válaszokat és tájékoztatást.
47340. fmadri (válaszként erre: 47336. - TJudit72)
2019. aug. 1. 08:24

Szia Judit!

Engem lassan 2 éve műtöttek, laparoszkóppal, a méhemet és a méhnyakamat vették ki, petefészkeim maradtak.

Én 2 éjszakát töltöttem csak a kórházban, fájdalmam alig volt, simán bírtam hazafelé a másfél órás autózást is persze félig fekvő helyzetben.

Kell utána a sok pihenés, de a szervezeted úgy is jelzi csak hallgass rá!

A székrekedéssel én is megküzdöttem, nekem a Hunyadi víz segített. Szövödmény nekem a hólyaggyulladás volt, sajnos a katéter okoz ilyet, de az antibiotikum megoldotta.

Kérdezz nyugodtan, segítek amiben tudok!

Pozitív gondolkodás a gyorsabb gyógyulás kulcsa. Nekem nagyságrendekkel jobb lett az életminőségem a műtét óta, egy percre sem bántam meg.

47339. Linda1977 (válaszként erre: 47338. - Kajszi72)
2019. júl. 31. 22:33
Egyetértek veled teljesen,én kelhetem fel aznap ,s másnap sem mert lég mellet kaptam, fájdalom az pedig szervezet függő, kit mennyire hogyan gyötörték meg.nekem konkrétan rengeteg összenővésem volt a két császár miatt, s valószínű emiatt volt rosszabb .De normál esetben minden így van ahogy írtad

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook