Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia. Csak annyit, hogy nem kell feküdni, sem a kórházban, sem otthon. A műtét utáni nap már önálló sétálgatás, totyogás van. Van ahol a laparoszkóposokat már aznap este fellállítják. 3-5 nap a kórház, ez függ a kórháztól, dokitól, általános állapottól, a műtét lefolyásától. Totyogás és pihenés, ebből áll a felépülés. Először több a pihi, de napról napra többet bírsz majd talpon lenni.
Akinek megmarad a méhnyak és a petefészkek, lehet havi maszatolása, mert a petefészkek működnek, van ciklus. De ez szinte semmi, általában pisiléskor egy kis barna trutyi a papíron, nem több.
Hőhullámai annak lesznek, akinek kiveszik a petefészkeit, vagy leállnak a petefészkei idővel.
De ezekről a doki biztosan beszélni fog.
És a legfontosabb: nem fáj. Ha mégis, kérj gyógyszert.
Műtét után kapsz fájdalomcsillapítót, másnap valszeg már nem is kell. Néha sajog majd ott bent, érzed majd, hogy szabtak- varrtak, de nincs nyüszkölős fájdalom.
Arra viszont még hónapokig figyelned kell, hogy mit eszel. A fújós, nehéz kaják felejtősek. Kalap kakit!
🙂🌻
Köszönöm, hogy írtál.
Kórházba meddig kell feküdni?
Műtét után otthon is feküdni kell?
Utána sokáig volt fájdalmad?
Egyáltalán nem jön meg a havi bajod?
Nincsenek hőhullámok?
Sziasztok!
Én új vagyok ezen a téren. Tegnap közölte a Doki, hogy várólistára tesznek, méheltávolítás lesz majd laparoszkoppal.
Érdeklődöm, hogy miben változott az életetek, vagy egyáltalán változott valami, hogy eltávolították a méheteket?
Hosszú műtét?
Gyorsan lehet gyógyulni?
Kell érte hálapénzt adni?
Köszönöm a válaszokat.
Es akkor hogyan tovabb ? Ez borzaszto jo hogy a penzt elveszik
..mintha kedvelesbol futkaroznank nogyogyaszhoz basszus ...
Köszönöm szépen.
Bízom benne nagyon én is,hogy nem ment tovább és befejeződik ez a rémálom.
Köszönöm a válaszod.
Itt mindíg megnyugszom,mert annyira jól körülírod a dolgokat,hogy minden gondja elmúlik az embernek.
Próbálok nem negatívan hozzáálni a helyzethez,mert mostmár csak azt érzem,hogy kaptam egy új esélyt az élethez és erre vigyázni is fogok.
Akkor ott,abba a székben űlve egy új élet kezdődött számomra.
Julcsi, Epervirág!
Nagyon drukkolok Nektek!!!
Írjatok majd!
Annyira szepen megfogalmsztad...es annyira igaz ..Az este eldontottem ha 3 ho kezeles utan nem lessz jobb akkor es olvasva titeket nagyon ugy nez ki..kivetetem nem rizikozom.meg fiatal vagyok hamarabb regeneralodom ..es hogy meghoztam ezt a dontest valahogy megnyugodtam.
Szep napot nektek !
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?