Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Köszi
Valamennyire megnyugodtam. De teljesen csak akkor, ha a doki szájából hallom majd.
Szia!
A klinikán, vagy a Kenéziben??
Ez még nagyon friss, úgyhogy csak neten tudtam kikeresni it jelent a diagnózis.
Jóindulatú petefészek daganat.
Az is rajta van a szovettanon, hogy malignitásra utaló jel nincs.
Szia
Igen már itthon.
A szövettan is az eeszt.gov.hu oldalonar elérhető. Cystadenoma serosum a diagnózis. A méh és többi rendben.
Szia. Akkor és most is rákerestem erre az injekcióra, egyedül egy orosz oldalon említették meg ( egy hormonkombó, amiben tesztoszteron is van). Se magyar, se német,se angol nyelvű keresés nem járt sikerrel.
Ki írta fel? Miért nem keresel egy dokit, akinek beszámolsz az anamnézisedről, megvizsgál, hormon állapotokat is elemzi, esetleg belgyógyászhoz is elküld, vagy megnézik a csontsűrűséged, stb, és a vizsgálatok eredményei alapján kapsz hivatalos magyarországi forgalomban levő hormonkészítményt a bajodra.
Szia Acer77!
Nekem is kivették mindkét szervet a méhet és petefészkeket de nem engedték laparaszkóppal mert ha vannak nem egészséges sejtek azokat szépmaszatolják vele a doktor szerint. mÁsoktól is ezt hallottam, hogy bár nagyobb és hosszabb műtét de érdemesebb teljes hasi úton kivetetni, kövezzetek meg, de te még előtte állsz, és kérheted. Főleg ha esély van rá hogy rák felé mehetnek a sejtek.
Ha megcsinálják megkönnyebbülsz hogy "csak" ezzel kell megbírkóznod, és nem egy még nehezebb történettel kedves! Erre koncentrálj elsősorban!!!! gondolok rád, ha megírod a pontos idejét a műtétnek.
Nem kibírhatatlan fájdalom, de nagy műtét, és igénybe veszi az egész szervezetet, és ne aggódj túlzottan előtte mert az felviheti a vérnyomást, és az nehezííti az altatást. Puszi és bátorság, jobb lesz!
Szia Kissévi!
Hogy vagy hazaengedtek már ?
Köszönöm szépen a válaszokat lányok.Akkor sajnos még űlhetek itthon.
Egyébként is nagyon rosszkor jött ez a műtét.
Jövő héten ballag a fiam,jövő hónapban férjhez megy a lányom és kivagyok vonva a forgalomból.
Szerencsére azért hamar regenerálódom.Lassan,de biztosan a házimunkát már gördülékenyen megcsinálom,persze azért van kivétel.
Szia Julcsi! Minimum 6 hetet mond az orvos, 9 hét után mentem vissza. Ment volna hamarabb is, de nem akartam a legnagyobb (húsvéti) őrületbe visszamenni.
Üdv: 💖Timi
Szia!
Megy majd neked is a drukk! :))
Remélem, hogy sikerül a laparaszkóppal a műtét, azért abból gyorsabb a felépülés, gyerekek mellett ez nagyon nem mindegy.
Nekem miómákat vesznek ki. Két választásom volt:
1. Először méhtükrözéssel kiszedik a külső miómákat, majd, ha felépültem, akkor laparaszkóppal a többit, de itt se volt 100%, hogy a végén nem kell-e mégis laparatómia
2. Nyitott hasi műtéttel egy műtét során eltávolítják az összeset
Én inkább a 2. lehetőséget választottam.
Én zöldséggel és gyümölccsel is így vagyok. De még örülök, ha kijönnek a szelek, de inkább az szokott lenni, hogy 2-3 napig felpuffadva járkálok. Elég vékony vagyok, látványos, ha felpuffadok, volt, hogy a villamoson át akarták adni a helyet. :)
A zöldségeket egy fokkal jobban viselem, a gyümölcstől meg is fájdul a gyomrom és hányingerem lesz. Zöldség- gyümölcsleveknél ugyanez a helyzet. Főzve, párolva, sütve se nagyon bírja a gyomrom.
Igen, ennyit az egészséges életmódról.
Egyedül a céklával nincs bajom, szerencsére szeretem is.
Szia!
Csak így tovább :) A technikát kénytelen hamar elsajátítani az ember.
Az jó, hogy már nem kell gyógyszer, a szúrkálás az még egy darabig társad lesz.
Én a fájdalomcsillapítózástól félek, mert elvileg nem szedhetek fájdalomcsillapítót. Úgyhogy a migrénes fejfájástól a fogfájásig, mindenféle görcsökig már mindent kibírok gyógyszer nélkül (na, nem könnyen azért), de műtétem még nem volt.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat !
Első hallásra elég keménynek tűnik.
Én általában reggelire Zabkását eszek valamilyen friss gyümölccsel ízesítem de csak egy pár szemmel.
Tízórai egy kis uborka vagy paradicsom .
Ebédre eszek egy kis levest vagy egy tányér főételt.
Uzsonnára szintén egy kis zöldség . Vacsorára általában egy fehérje turmixot iszok . Ennek ellenére 1 dkg sem akar lemenni rólam .
Igaz a mozgás nem viszem túlzásba . Bár reggeltől estig menetben vagyok dolgozom estére el is fáradok és főleg ebbe az állapotban nem is nagyon kívánom .
Remélem a műtét után hamar felépülök és megpróbálok valamilyen mozgásforma után nézni .Ami egy kicsit lájtosabb és nem ilyen ugri bugri, mert ezt már úgyse bírnám .
Szia Nagyeva2!
Ugyan nem nekem címezted a kérdést, de -12kg-al talán kompetens vagyok a témába.
Az életmód váltás egy összetett folyamat volt, nem csak a táplálkozás változtatását jelentette.
Első lépésként leszoktam a dohányzásról, egyik percről a másikra.
Elkezdtem sportolni, kezdetbe sétáltam minden nap egyre növelve a távot és az időt 2-3 hét után kb 1.5-2 órás sétákat tettem az erdőbe.
Műtét után kb az 5-6. héttől elkezdtem óvatosan kocogni és kerékpározni (az orvosommal megbeszéltem). Heti 2-3 alkalommal futok 5km-t. Hozzá tenném nem voltam egy sportőrült, a buszhoz se futottam soha 😊. A következő lépés a jóga tánc lett (ez már hónapokkal a műtét után) heti 1 alkalommal.
Ezzel párhuzamosan az étrend: nem eszek pékárut semmit, csak heti 2db sima vizes zsemlét. Nincs tészta, rizs, burgonya. Helyette köretnek: bulgur, köles, kusz-kusz, reformköret vöröslencse, édesburgonya, cékla.(próbáltam mást is de nekem nem jött be pl:hajdina).
Semmi olyat nem eszek amibe tartósítószer(különösen a nátriumglutamát amit kerülök),adalék, szinezék, vagy mesterséges ízfokozó van (így a felvágottak is kikerültek az étkezésemből)
Helyette: tojás, hal (pl lazac), fűszerezéshez a zöldfűszerek minden mennyiségbe.
Csak oliva olajat használok, nincs margarin, ízesítésre még a balzsam ecet, citrom, méz ami nálam játszik. Édesítésre mézet, vagy nádcukrot használok.
Rengeteg levest eszek, többnyire krémlevest (liszt helyett pl petrezselyem gyökérrel süritek, kevesebb vizet használok a főzésükhöz).
A husokat (bármilyet) sütőzacskóba készítem, a zöldségeket is így rakom mellé, nem fő a vízbe minden tápanyag, mert így csak párolódik.
Napi 2l folyadék az alap, és napi szinten iszok magam készített turmixokat (pl:alma, kivi, bébispenót, ásványvíz kombó az egyik kedvencem).
Délelőtt általába gyümölcsöt eszek, és turmixot iszok. Estére tojás, sajt, nyers saláta, hal, kefír ami nálam belefér a vacsora kategóriába.
Nem számolok kalóriát, ha megkívánom eszek csokit (bár inkább aszalt gyümölcsöt), vagy fagyit is mert az nagy kedvencem.
Remélem egy kis inspirációt kaptál. Ha bármibe segíthetek szólj.
Üdv: 💖Timi
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?