Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!
Írtam privit.
Ezt a hashajtót felírják??Nekem azt írták hogy a recepción kapok 2 Darmol tablettát.
Ha a patikában meg tudom venni csak azért nem látogatom meg egy nappal korábban a kórházat.
Szia Dio08
A hashajtót én a kórházba a gyógyszertárban veszem meg.2 kis üvegecske,rémes íző.Ott adnak hozzá tájékoztatót.Műtét előtti reggel 10 kor iszom meg otthon az első üvegecskével.Otthon kell végig csinálni.Másnap reggel kell a kórházba menni reggel 7-re.Hú most csak ennyit tudok írni,mert vissza kell mennem dolgozni.Kiváncsi lennék téged ki műt.🙂
Sote2😀szintén. Én pont a az utánad következő héten vonulok be.
Melinda te érted hogy mi van az előtte napi hashajtóval? Azt beszedjük és hazamegyünk? Másnap reggel meg becsekkolunk a műtéthez??
Egyelőre nincs para örülök hogy hamar kaptam időpontot.
Én is arra gondoltam hogy a 2 hét kevés gyógyulni. Én könyvelek.
Ha sokat vagyok otthon begolyózok.Lehet akkor próbálok hosszabb home officet kérni.
Köszi a tanácsokat. Espumisan nem használt eddig. Ha nem fájna a belem semmi bajom nem lenne. Ülni nem tudok, az nagyon kellemetlen. Próbálok sétálni de nagyon rövidekre sikerül csak.
A drént se vették ki még. Az is idegesít.
Szia Ewyca!
Espumisan 3×2.Én iszom a borsmenta teát is.A beleim rettenetesen fájnak nekem is,keresik a helyüket.Jól fel vagyok puffadva,mintha köveket cipelnék.Én ma vagyok 3 hetes.Jól voltam 2 hétig és sajnos sokat is mozogtam,tettem-vettem.Most rendesen visszaestem.Fekvést tanácsolt a doki.
Köménymag leves is jó még!
Jobbulást neked!Ja még valami!Az ülés az nagyon nem tesz jót!Félülő az már jobb😊!
Dio08
Nekem is két hetet mondtak,de nekem ez elég hihetetlen,mert mindenki 6 hetet otthon van. Én ezért is kérdeztem itt meg a fórumon ki meddig van egy ilyen műtét után otthon,mert értem én,hogy a laparaszkópia után gyorsabban gyógyulunk,de azért a belső sebek szerintem nekünk is lassabban gyógyulnak.
Dio08
Szia. Pénztáros vagyok,de néha ,ha a vevő nem emeli meg az árút,akkor nekünk kell,ami lehet 30 kg is lehet. Hajolgatni is kell.Van amikor kiküldenek árut tölteni.Nekem is elvileg Chrobak műtétem lesz. Téged hol műtenek?Engem a Sote 2 Klinikán. Nekem sok kicsi miómám van,és nem tudják eldönteni,hogy adenomyosis van vagy sem. A nőgyógyászom szerint adenomyosisos a méhem,mert az előző laparaszkopiánál azt látta,de az MR ezt nem igazolja. Sokat fáj a hasam legfőképpen vérzés utáni időkben.
Ewyca : Espumisan esetleg?
Szia Melinda!
Irodai munkát végzel?
Nekem is most 2019.10.04én lesz laparos Chrobak műtétem.
1 nagy méhüreg fele növő miómám van. Erős menzesz és béka popsija alatti hemoglobin,vas értékkel.
Végre találtam egy rendes orvost és remélem ha túl leszek a műtéten, végre teljes értékű anyu és nő leszek, mint rég....
Nekem az orvos két hét táppénzt mondott. Kicsit tudom majd tolni az időt home officba is. De a műtét utáni 4. héten már dolgoznom kell. Irodai munka, de 40 perc bkv!
Még az anesztes konzilium és egy ambuláns bemutatás van hátra. Remélem a menzesz lehetővé teszi hogy meg is jelenjek....hát izgi lesz.
Anikó
Csajok!
Nincs erőm visszakeresni, hogy mit szedtetek haspuffadásra?
A műtéti dolgaimmal semmi bajom, de a beleim nagyon fájnak. Mozog a belem már, de puki, kaki nincs még.
Mit javasoltok?
Tim70 Szia Timi!
Köszönöm szépen,hogy megírtad,hogy mire számíthatok.Nagyon félek,de gondolom ezzel mindenki így van! Szép napot kívánok Neked / Nektek/!
Szia Melcsi!
Először is üdv a klubba...😉
Akkor sorba amire tudok válaszolok:
6 hét táppénzre ki fog írni, annyi lehet, szakorvosi javaslatra tovább is. 9 hétig voltam, én szerettem volna, nem hibáztam benne. Volt táppénzes felülvizsgálat ahol minden papírt el kellett vinnem a körzetihez és oda jött egy főorvos. Megnézte mivel műtöttek, hol dolgozok és nem akart visszaküldeni ő se dolgozni. Nyugi a 6 héttel nem lesz gond.
A műtét utáni 1-2 nap ultra sz@r, de kibírható. Kapod a fájdalom csillapítót az segít.
Nálam vérzés semmi nem volt tangába (varrásnélküli) és tisztasági betéttel toltam végig. De kinek-hogy. Hasi műtétem volt bikini vágással, fullba ment minden, plusz akcióba kaptam egy vakbél műtétet is ha már ott voltam.(azzal nem volt gond, biztonságból vették ki).
Ne izgulj segítünk ha kell!
Üdv: 💖Timi
Sziasztok!
Igen! Sok- sok sztorin vagyok túl, 2 nőgyógyásznál jártam, az egyik hasi műtéttel teljes méheltávolítást végezne, a másik laparaszkopos, részlegeset ( méhnyakrák marad).
A második mellett döntöttem, de most sem vagyok biztos abban, nem kellene e a mehnyakat is eltávolítani, ( egy rizikofaktorral kevesebb)! Úgy látom sose lesz vége az agyalásomnak!A petefészket mindkét orvos benthagyja ( igen határozottan!) ( És tényleg sok ismerősömnek pár évvel az első műtét után jött a következő)
Közben vizsgálták a szívemet, nem volt biztos, hogy altathatnak!
Szó szerint minden nap valamilyen orvosnál ültem, hosszú hosszú órákig a vizsgálatra várva! Ezért nem is írtam sokáig, de köszönöm a hozzászólásokat!!!!!!!!!!!!
Minden függőben volt tegnapig! De szerencsére altathatnak, így a műtéti előjegyzés is megtörtént! ( okt 1)
Valaki esetleg több hónappal Chrobak műtét után?
Üdv: Décsi2
Sziasztok!
Remelem mindenki jol van.
En tegnap atestem a muteten. 3 oras volt, mert mast is talaltak. De mar minden oke. Meg az intenziven, de mar ki tudok menni. Igy a katetert kivettek. Holnap a masik kabelt is.
Sziasztok. Melinda vagyok. Mindenkinek aki túl van a műtéten gyors felépülést kívánok!
Nekem most 27-én lesz Chrobak laparoszkópiás műtét állítólag adenomyosis miatt,de van sok kis miómám is.
Nekem az lenne a kérdésem,hogy egy ilyen műtét után meddig voltatok táppénzen. Sajnos az én körzeti orvosom nem hiszem hogy mer 4 hétnél több táppénzt adni,mert fél a felülvizsgálattól.Viszont én nagyon szeretnék 6 hetet itthon lenne utána. A másik amitől félek,hogy műtét után nagy fájdalomra számítsak? Lehet vérzés? Köszönöm előre is ,ha válaszoltok.
Ne para, ha nem gyulladt, akkor csak tisztul a bezáródáshoz. Ha van hájacskád, és ugye a műtét is a hormonkatyvasz miatt volt, akkor valószínűleg több vizet tart vissza a tested eleve.
Hívd fel a dokidat, de szerintem menj el a házidokidhoz vagy a sebészeti rendelésre, ha van nálatok.
Nekem a drain helye gyógyúlt hónapokig, mert hosszú volt a cső útja a hájamban. Lejártam a helyi sebészeti rendelésre, ott mutogattam a dokiknak, csak, hogy megnyugtassanak, nem fog a lelkem is kifolyni belőlem. 😂
És gondolom szúrod még a véralvadás gátlót, ilyen szituban az is hátráltatja a bezáródást. Meg a szövetek is mocorognak még egy ideig.
Másoknak is volt ilyen problémája varratszedés után, meg a drain likjával is.
De jobb, ha látja doki, egyrészt, mert megnyugtató, másrészt meg hátha maradt ott egy kis madzag, bár ez igen ritkán fordul elő, de erre is volt már itt példa.
Kalap kakit! 🌻
Sziasztok!
Új vagyok bár már március óta olvasom a hozzászólásokat.Timi és Kajszi állandó bátorítását.
Most kaptam időpontot október 4re laparos chrobak műtétre (petefészek méhnyak marad)
Tudtok segíteni hogy mennyi idő múlva lehet dolgozni?Ülőmunkám van. Holnap szeretnék beszélni a főnökömmel hogy mi legyen.
Szia Dorka!
Ne idegeskedj, de egyálltalán nem árt ha beszélsz az orvosoddal. Ne kenj semmi kence-ficét, varázs porocskát, csillámot...😂 a sebre. Tisztán szárazon kell tartani ( még mindig javaslom a kamilla teás lemosást, törlést).
Üdv: 💖Timi
Köszönöm Kajszi!!!Holnap lesz az esküvő,szorítok az erőnlétemért.
Köszi a Flektor tippet!Az Algoflex rapid valahogy most nem akar hatni.
Köszi a jó tanácsokat,szükségem is van rá ha már így kitoltam magammal!
Szép délutánt!
Ezelőtt én is hálóing-ellenes voltam😜😂- nem is volt egy sem! Anyukám segített ki vele (hál Isten fiatalos, nem mami-hálóingeket hozott be😃).
Na ezt a témát is kiveséztük😃
Bevallom utálom a hálóinget...😂
Kórházban meg azért is, mert elalszol, forgolódsz, aztán a hátsódat bámulja minden látogató a nyitott ajtók miatt. Na nekem ilyen paráim vannak.😵😂
Akkor hálóing-pizsi témában más a tapasztalatunk, nekem a pizsi nem jött be, a hálóingben éreztem jól magamat. (Két csövem is volt, azoknál is jobb volt,hogy nincs ott semmi) kinek a pap, kinek a papné😃
Itthon én is macinaciban vagyok, ez nem is kérdés... csak gondoltam a varratszedésre megpróbálok egy normális gatyát húzni, hát nem volt jó ötlet, de túléltem. Azért remélem 2-3 hét múlva jobb lesz a helyzet e téren, csak csökkennek lassan a puklijaim.
Drukkolok nagyon Márti, hogy holnapra jobban légy,de addig is pihi ezerrel🙏☺️ Utána pedig újra csigatempó.😉
Ui: és sok boldogságot a lányodéknak!☺️
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?