Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia. Lehet apróságokat csinálni, sőt kell is, de 20- 30 perc fekvést közé kell iktatni. Szóval teszel- veszel, fekvés. Aztán megint szorgoskodsz egy kicsit és fekvés, és így tovább. Ha váltogatod egész nap, akkor nem fog a hasad bekeményedni, görcsölni, fájni. Ha hagyod az izmokat visszalazulni, akkor egyre többet bírsz majd mozogni. Ha nem hagyod és talpon lenyomsz egy műszakot, akkor az izmok besavasodnak, görcsölnek, fájnak és szarnak erősödni, örülnek, ha másnapra helyrehozzák magukat.
Olvass, nézz sorozatokat, köss, horgolj, csinálj fotóalbumot a lányaidnak, nézegess őszi- téli dekoráció ötleteket a neten, keresztrejtvény, felnőtt szinező, bármi, amire eddig nem volt időd... 😀 Próbálj meg türelmesebb lenni önmagadhoz, úgy gyorsabb a gyógyulás. 🌻
Sziasztok! 11 napja volt a műtétem, egy hete vagyok itthon. A méhemet vették ki, petefészkek maradtak. Hüvelyen keresztül volt a műtét. Két csodaszép kislányom van, ezért nem nagyon viselt meg a gondolat. 37 éves vagyok. A második terhesség után meglazultak az izmok és leszállt a méhem, kint volt már a mehszajon kívül, nagyon zavaró volt.
Sajnos a műtét után lett egy kis komplikáció, lett egy vérrög a hasamban, ezért még az nap sürgősen lett még egy műtétem, és nem úsztam meg a has felvágást. Szóval két műtétem volt egy nap.
Sajnos még többet fekszem napközben, amit elég nehezen viselek, mert szeretek szorgoskodni. Van segítségem, de nagyon nehezen bírom a semmit tevést. Kicsit pórul is járok délutánra mindig. Sajnos eléggé megfájdul a hasam délutánra.
Pedig csak aproságokat csinálok. De ezek szerint ezt sem kéne.
Hát a WC-zés még egy kicsit szenvedés, de már kezdem megszokni. Remélem hamarosan könnyebb lesz. Még elég sok a belmozgásom, szeles vagyok.
Az evéssel nincs bajom, van étvágyam most már.
Próbálok kint is sétálgatni kicsit naponta, de még 10 percnél tovább nem ment.
Az ülés sem megy sokáig.
Tényleg kell az a hat hét pihi?😩
Bocsi kicsit hosszúra sikerült. ☺️
Örülök hogy rátok találtam.
Üdv mindenkinek Heni
Az a biztos, ha műtét előtt van fraktált küret, így sokkal többet tudnak majd arról, mi is a helyzet odabent.
Amióta itt vagyok asszem három emberkét műtöttek újra, mert nem volt előzetes küret és a kivett cuccok szövettana újabb beavatkozást tett indokolttá. Asszem nem kell ragoznom, mennyire szar lehet ezt átélni fizikailag és mentálisan is.
Szóval inkább egy elővizsgálat és kis plusz idő.
Viszont a dokid nagyon alapos és lelkiismeretes... és ez nagyon fontos a bizalom szempontjából.
Óóóó, és sajna, az a türelem, ami műtét előtt kell, kutyatúró ahhoz képest, amire a lábadozáskor szükséged lesz. 😵😀 Kalap kakit mindenhez!🌻
Csak ügyesen, szép lassan totyorásszál, aztán pihi, aludni napközben én sem tudtam, ha éjjel megy, az fontosabb.
És sok folyadék! Enni meg 4-5x inkább kis adagokat, sokat úgysem tudsz egyszerre.
Én 5kg-t dobtam le magamról, amit kb most is tartok☺️ Mondjuk ebből ki tudja milyen súlyú volt a mióma, bele se akarok gondolni.😱
Átérzem, nekem csecsemőfej nagyságú volt, igazából akkor nyugodtam meg,mikor megtudtam a szövettan eredményét.
Kitartást, túl leszel hamarosan mindenen!! Tudom a műtétre várakozás a legrosszabb, de gyorsan peregnek a napok!
Nekem a tüsszentés már meg se kottyan, eljött ez az idő is☺️
Viszont jól összeszedtem vmi kórságot, tegnap úgy fájt a torkom,higy azt hittem megbolondulok, és mellé úgy csiklanozott a torkom,hogy köhögési ingerem volt tőle, na a köhögés nagyon nem hiányzik! 😕 mára már jobb,de irtó sz&rul aludtam miatta.
De hogy dicsekedjek kicsit, képzeljétek napinta 2x kb 2km-t màr ügyesen, normál tempóban sétálok! Apró örömök az életben☺️
Szia!
Ne aggódj, teljesen normalis! Lassú lépések, ne törődj azzal, hogy ki mit szólhozzá! Ha neked most a fekvés tesz jót tedd azt! Amint úgy érzed, magadtól is menni fog. Azért a rövid tedd ide tedd oda járkálást folyamatosan növeld, és nem lesz semmi baj!☺️☺️☺️
Sziasztok!
Nos, igen. Sokan mondják, hogy hamar beleegyezünk a mütétbe! De! Ezt csak az érti meg igazán, aki átesett a műtét előtti kinlódáson. Speciel nekem 7 héten keresztül volt vérzésem. Már a küret és gyógyszerek sem segítettek, és igen,eljutottam arra a szintre, hogy már ha csak ez segíthet, ám legyen! Jún.24.-én volt a műtétem,az anyaméhtestet vették ki, hasi műtéttel. Az első egy-két nap valóban rossz, de utána napról napra jobb lett! Persze ez mindenkinél más. Az itt olvasottak segítettek nekem abban, hogy ne hagyjam el magam!
Tényleg nem érzem magam kevesebbnek senkinél! Sőt, most bárhová bármikor mehetek, nincs rettegés! Egyáltalán nem kell szégyelnünk magunkat!
Örülök, hogy itt lehetek veletek! Bárkinek szívesen válaszolok én is, ha tudok..😊
Van egy bibliai idézet, engedjétek meg, hogy idézzek belőle:
"Ne félj és ne rettegj, mert veled van az Úr, a te Istened, bármeree jársz!.."
Vigyázzatok magatokra! Kitartást a műtét elött állóknak, regenerálódjatok, pihengessetek...😁
Szia!
Erre nincs írott szabály.
A szervezet okos, tudja mennyit bír. Hallgatni kell rà 😉.
A 11.napon nekem is jobban esik a fekvés még.
Szia Sissi75!
Be fog indulni az a fránya kaka is😉, ezzel majdnem mind megszenvedtünk. Nekem a kaukázusi kefír, rengeteg folyadék és a kávé segített, megtámogatva egy kis ricinus olajjal. Már tiszta idegbeteg voltam.
Egyik nap sem lesz egyforma a másikkal. Egyik nap a hegyet megmozgatnád és minden happy, a másik nap felkelni sem lesz kedved és itt ott nyilal fáj, szúr, keményedik. Ez normális jelzi a szervezet mire van szüksége. A pihenés is hozzá tarozik a gyógyulás folyamatához.
Türelem!!!
Üdv: 💖Rimi
Szia. Nem vagy elkésve kaka ügyben, egyél, ne stresszelj rá, hosszú a bélszakasz és mire a kevés kajából lesz valami végtermék, az idő... 😀
Ha pedig maradnod kell, az sem a világ vége, bár az ágyad biztos kényelmesebb, mint a kórházi. Fontos, hogy tudják a dokik, hogy a béltraktus átjárható, végül is matattak egy keveset odabent. Csak lazán... ha puki van, kaka is lesz! 😀🌻
Jobbulást neked!
Laparoszkoposan csinálták?
Szia. A könnyen beleegyeztélt dumálóknak üzennék...
Amikor már darabos és 10 napot meghaladó a menstruáció, akkor a méh már a rossz hormonirányítás miatt nem tud megfelelően működni. Erején felül próbál megtisztulni, a sok vérzés vérszegénységet okoz, amely állapot tartós fennállása akár a test alapműködését is negatív irányba befolyásolja. A másik, hogy a méh nyálkahártya sejtjei ilyenkor már nem a normális sejtállapotot mutatják, cisztikus, göbös, akár gyulladt is lehet, nagyobb az elrákosodás veszélye. Ezért javasolják a műtétet.
És végül, akinek fogalma sincs, hogy milyen megterhelő és életnyomorító a mészárszékkel együtt élni, az ne minősítgessen másokat.
A világ szebb lesz, nem a vérzésektől való félelem uralja majd a mindennapokat. Nem vécétől vécéig tervezed az életed. És ha hallanál merő sajnálatból, a nőiségedet érintő, negatív, együttérzésnek álcázott kritikát, ne törődj vele, itt vagyunk rengetegen élő ellenpéldának. Nem lettünk nemtelenek, nők vagyunk. Nem lettünk 200 kilósak, sem összeaszott öregasszonyok. 😀Kalap kakit mindenhez!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?