Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47698. Kajszi72 (válaszként erre: 47697. - Bakiheni)
2019. szept. 24. 19:18

Szia. Lehet apróságokat csinálni, sőt kell is, de 20- 30 perc fekvést közé kell iktatni. Szóval teszel- veszel, fekvés. Aztán megint szorgoskodsz egy kicsit és fekvés, és így tovább. Ha váltogatod egész nap, akkor nem fog a hasad bekeményedni, görcsölni, fájni. Ha hagyod az izmokat visszalazulni, akkor egyre többet bírsz majd mozogni. Ha nem hagyod és talpon lenyomsz egy műszakot, akkor az izmok besavasodnak, görcsölnek, fájnak és szarnak erősödni, örülnek, ha másnapra helyrehozzák magukat.

Olvass, nézz sorozatokat, köss, horgolj, csinálj fotóalbumot a lányaidnak, nézegess őszi- téli dekoráció ötleteket a neten, keresztrejtvény, felnőtt szinező, bármi, amire eddig nem volt időd... 😀 Próbálj meg türelmesebb lenni önmagadhoz, úgy gyorsabb a gyógyulás. 🌻

47697. Bakiheni
2019. szept. 24. 18:17

Sziasztok! 11 napja volt a műtétem, egy hete vagyok itthon. A méhemet vették ki, petefészkek maradtak. Hüvelyen keresztül volt a műtét. Két csodaszép kislányom van, ezért nem nagyon viselt meg a gondolat. 37 éves vagyok. A második terhesség után meglazultak az izmok és leszállt a méhem, kint volt már a mehszajon kívül, nagyon zavaró volt.

Sajnos a műtét után lett egy kis komplikáció, lett egy vérrög a hasamban, ezért még az nap sürgősen lett még egy műtétem, és nem úsztam meg a has felvágást. Szóval két műtétem volt egy nap.

Sajnos még többet fekszem napközben, amit elég nehezen viselek, mert szeretek szorgoskodni. Van segítségem, de nagyon nehezen bírom a semmit tevést. Kicsit pórul is járok délutánra mindig. Sajnos eléggé megfájdul a hasam délutánra.

Pedig csak aproságokat csinálok. De ezek szerint ezt sem kéne.

Hát a WC-zés még egy kicsit szenvedés, de már kezdem megszokni. Remélem hamarosan könnyebb lesz. Még elég sok a belmozgásom, szeles vagyok.

Az evéssel nincs bajom, van étvágyam most már.

Próbálok kint is sétálgatni kicsit naponta, de még 10 percnél tovább nem ment.

Az ülés sem megy sokáig.

Tényleg kell az a hat hét pihi?😩

Bocsi kicsit hosszúra sikerült. ☺️

Örülök hogy rátok találtam.

Üdv mindenkinek Heni

47696. Sziszike3 (válaszként erre: 47690. - Katusa2)
2019. szept. 23. 17:16
Pontosan a várakozás a legrosszabb,majd eljon az idő és tul leszek végre ezen is!
47695. Sziszike3 (válaszként erre: 47692. - Kajszi72)
2019. szept. 23. 17:14
Koszonom ,igen annak örülök olysn orvosom van aki alapos mindenben ,tavaly volt egy nagy gerincmutetem,intenziven is voltam az 5 orás mutet volt ,ott elkaptam valami fertőzést ,szétnyilt a sebem,ott is átéltem egy két dolgot.Igy felvagyok készulve már mindenre .Köszönöm a biztatást.
47694. Ewyca (válaszként erre: 47693. - Viva70)
2019. szept. 23. 16:31
Kitartás......más nem jut eszembe 😊
47693. viva70
2019. szept. 23. 16:09
Sziasztok! Korábban már írtam a fórumba. Vérzés, plusz mióma gondokkal küzdök évek óta én is. Korábban volt mióma embolizáióm, de nem oldotta meg maradéktalanul a problémát. Hol erős volt, hol maszatolt, hol kimaradozott a vérzésem... Tavaly december elejétől idén június elejéig viszont semmi nem volt. Ez volt a leghosszabb vérzésmentes időszakom eddig. Már kezdtem azt hinni egyenesben vagyok. Aztán elkezdett alkalomszerűen pecsételgetni a nyáron... Majd augusztus elejétől fogva "itt felejtette" magát nálam. Azóta hol jobban, hol kevésbé van... De ami leginkább nyugtalanít, hogy furán kemény lett a hasam alja. Két hete voltam nőgyógyásznál. Megnézett ultrahanggal..., de nem tudta egyértelműen megmondani, hogy mit lát... Csak valami 9 cm-est mondott. Hogy ez most a méhem nagysága, új mióma, vagy valami más...? Daganat netalán...? Korábban csak a régi összezsugorodott, kocsonyássá vált miómám látszott. Szerdán megyek küretre, aztán annak függvényében látjuk meg a többit. Nagy a valószínűsége, hogy sorstárs leszek én is. Én már elfogadnám ezt is, csak ne rosszindulatú elváltozás legyen...
47692. Kajszi72 (válaszként erre: 47685. - Sziszike3)
2019. szept. 23. 15:15

Az a biztos, ha műtét előtt van fraktált küret, így sokkal többet tudnak majd arról, mi is a helyzet odabent.

Amióta itt vagyok asszem három emberkét műtöttek újra, mert nem volt előzetes küret és a kivett cuccok szövettana újabb beavatkozást tett indokolttá. Asszem nem kell ragoznom, mennyire szar lehet ezt átélni fizikailag és mentálisan is.

Szóval inkább egy elővizsgálat és kis plusz idő.

Viszont a dokid nagyon alapos és lelkiismeretes... és ez nagyon fontos a bizalom szempontjából.

Óóóó, és sajna, az a türelem, ami műtét előtt kell, kutyatúró ahhoz képest, amire a lábadozáskor szükséged lesz. 😵😀 Kalap kakit mindenhez!🌻

47691. Katusa2 (válaszként erre: 47686. - Sissi75)
2019. szept. 23. 15:13

Csak ügyesen, szép lassan totyorásszál, aztán pihi, aludni napközben én sem tudtam, ha éjjel megy, az fontosabb.

És sok folyadék! Enni meg 4-5x inkább kis adagokat, sokat úgysem tudsz egyszerre.

Én 5kg-t dobtam le magamról, amit kb most is tartok☺️ Mondjuk ebből ki tudja milyen súlyú volt a mióma, bele se akarok gondolni.😱

47690. Katusa2 (válaszként erre: 47685. - Sziszike3)
2019. szept. 23. 15:09

Átérzem, nekem csecsemőfej nagyságú volt, igazából akkor nyugodtam meg,mikor megtudtam a szövettan eredményét.

Kitartást, túl leszel hamarosan mindenen!! Tudom a műtétre várakozás a legrosszabb, de gyorsan peregnek a napok!

47689. Katusa2 (válaszként erre: 47688. - Ewyca)
2019. szept. 23. 15:07

Nekem a tüsszentés már meg se kottyan, eljött ez az idő is☺️

Viszont jól összeszedtem vmi kórságot, tegnap úgy fájt a torkom,higy azt hittem megbolondulok, és mellé úgy csiklanozott a torkom,hogy köhögési ingerem volt tőle, na a köhögés nagyon nem hiányzik! 😕 mára már jobb,de irtó sz&rul aludtam miatta.

De hogy dicsekedjek kicsit, képzeljétek napinta 2x kb 2km-t màr ügyesen, normál tempóban sétálok! Apró örömök az életben☺️

47688. Ewyca
2019. szept. 23. 14:52
Ma átestem életem legbrutálabb élményén. 4-et tüsszentettem egymás után. Úgy éreztem, hogy gyomorszájtól kiszakad mindenem.
47687. Gkkati (válaszként erre: 47685. - Sziszike3)
2019. szept. 23. 13:05
Fél a fejjel! Tudom, hogy már túl szeretnél lenni az egészen (akárcsak én) de a kürttel legalább tudják mi a helyzet odabent. Október 26 pedig el jön hamar. Nekem július 5-én volt az utolsó küret ezért nem kell most újra.
47686. Sissi75 (válaszként erre: 47677. - Tim70)
2019. szept. 23. 11:53
Köszi,be is indult☺ Így reggel végre hazajöhettem.Egyelőre nem tudok mit kezdeni magammal itthon.Kóválygok,a hasam húzódik,de aludni nem tudok.Na de majd belerázódom az itthonlétbe is☺Köszönöm az eddigi segítségeteket!☺
47685. Sziszike3
2019. szept. 23. 11:33
Sziasztok .ma délelott voltam a főorvosnál mutéti megbeszélésen,hát kicsit azért elkeseredtem ,mert nem ezzel számoltam.megnézték utltrahanggal az egyik mióma szerkezete azt mondták valahogy nem tetszik nekik,rendellenes a formája.Na most az van hogy jovőhéten hétfőn lesz egy kisebb mutétem a küret,a doki szeretné ezt megcsinálni mütét előtt azt mondta ,kel a szövettan.Majd a nagy mütét laporoszkopos méheltávolitás okt.26 án lesz.Az ultrahang alatt is annyira fájt az egész hasam alja ,ahogy nézték,már várom a szenvedésnek vége legyen.Most igy várakozo üzenmodban vagyok addig ..
47684. Gica75 (válaszként erre: 47669. - Kajszi72)
2019. szept. 22. 22:00
Teljesen egyetértek veled!! Sokkal könnyebb és "lazabb" minden! Végre!!😁😘
47683. Gica75 (válaszként erre: 47678. - Panka77777)
2019. szept. 22. 21:47

Szia!

Ne aggódj, teljesen normalis! Lassú lépések, ne törődj azzal, hogy ki mit szólhozzá! Ha neked most a fekvés tesz jót tedd azt! Amint úgy érzed, magadtól is menni fog. Azért a rövid tedd ide tedd oda járkálást folyamatosan növeld, és nem lesz semmi baj!☺️☺️☺️

47682. Gica75 (válaszként erre: 47669. - Kajszi72)
2019. szept. 22. 21:43

Sziasztok!

Nos, igen. Sokan mondják, hogy hamar beleegyezünk a mütétbe! De! Ezt csak az érti meg igazán, aki átesett a műtét előtti kinlódáson. Speciel nekem 7 héten keresztül volt vérzésem. Már a küret és gyógyszerek sem segítettek, és igen,eljutottam arra a szintre, hogy már ha csak ez segíthet, ám legyen! Jún.24.-én volt a műtétem,az anyaméhtestet vették ki, hasi műtéttel. Az első egy-két nap valóban rossz, de utána napról napra jobb lett! Persze ez mindenkinél más. Az itt olvasottak segítettek nekem abban, hogy ne hagyjam el magam!

Tényleg nem érzem magam kevesebbnek senkinél! Sőt, most bárhová bármikor mehetek, nincs rettegés! Egyáltalán nem kell szégyelnünk magunkat!

Örülök, hogy itt lehetek veletek! Bárkinek szívesen válaszolok én is, ha tudok..😊

Van egy bibliai idézet, engedjétek meg, hogy idézzek belőle:

"Ne félj és ne rettegj, mert veled van az Úr, a te Istened, bármeree jársz!.."

Vigyázzatok magatokra! Kitartást a műtét elött állóknak, regenerálódjatok, pihengessetek...😁

47681. Ewyca (válaszként erre: 47680. - Panka77777)
2019. szept. 22. 18:17
Nem. Engem vàgtak.
47680. Panka77777 (válaszként erre: 47679. - Ewyca)
2019. szept. 22. 17:56
Neked is laparoszkópiás volt?
47679. Ewyca (válaszként erre: 47678. - Panka77777)
2019. szept. 22. 16:11

Szia!

Erre nincs írott szabály.

A szervezet okos, tudja mennyit bír. Hallgatni kell rà 😉.

A 11.napon nekem is jobban esik a fekvés még.

47678. Panka77777 (válaszként erre: 47677. - Tim70)
2019. szept. 22. 15:26
Sziasztok!Tudnátok segíteni abban, hogy kb. mennyi az "ideális" (tudom, amenyni jól esik) fekvés-sétálás- ülés arány. Én többet fekszem, holnap lesz két hete, hogy műtöttek, lapar volt, kivették a méhem (méhnyak megtartással ) és egy petefészkemet.Duzzad-puffadt még a a hasam, petefészek, amit kivettek, az az oldal még fájdogál. Oldalt alszom, nekem az a legkényelmesebb és működik!Kajákkal is vigyázom, főleg sok levest, főzelékeket eszem, semmi puffasztót, édességet szerencsére nem is kívánom.
47677. Tim70 (válaszként erre: 47674. - Sissi75)
2019. szept. 22. 10:53

Szia Sissi75!

Be fog indulni az a fránya kaka is😉, ezzel majdnem mind megszenvedtünk. Nekem a kaukázusi kefír, rengeteg folyadék és a kávé segített, megtámogatva egy kis ricinus olajjal. Már tiszta idegbeteg voltam.

Egyik nap sem lesz egyforma a másikkal. Egyik nap a hegyet megmozgatnád és minden happy, a másik nap felkelni sem lesz kedved és itt ott nyilal fáj, szúr, keményedik. Ez normális jelzi a szervezet mire van szüksége. A pihenés is hozzá tarozik a gyógyulás folyamatához.

Türelem!!!

Üdv: 💖Rimi

47676. kati037 (válaszként erre: 47667. - Yallah2)
2019. szept. 22. 10:49
A felépulésben a Ti tanacsaitok segitettek, amiért örök hálám.
47675. Ewyca (válaszként erre: 47670. - Sissi75)
2019. szept. 22. 09:44
Nekem 11-én szerdai nap volt a mütét és utàna hét kedden tudtam elöször wc-re menni. Engem a 4. napon hazaengedtek. Doki nem paràzott ezen. Azt mondta ha mozognak a belek, be fog indulni.....igaza lett.
47674. Sissi75 (válaszként erre: 47672. - TJudit72)
2019. szept. 22. 08:18
Köszönöm.Nem laparoszkóppal,hanem bikinivonalban vágtak.Tegnap egész jól voltam,ma mintha hasbarúgtak volna.
47673. Kajszi72 (válaszként erre: 47670. - Sissi75)
2019. szept. 22. 08:17

Szia. Nem vagy elkésve kaka ügyben, egyél, ne stresszelj rá, hosszú a bélszakasz és mire a kevés kajából lesz valami végtermék, az idő... 😀

Ha pedig maradnod kell, az sem a világ vége, bár az ágyad biztos kényelmesebb, mint a kórházi. Fontos, hogy tudják a dokik, hogy a béltraktus átjárható, végül is matattak egy keveset odabent. Csak lazán... ha puki van, kaka is lesz! 😀🌻

47672. TJudit72 (válaszként erre: 47670. - Sissi75)
2019. szept. 22. 07:56

Jobbulást neked!

Laparoszkoposan csinálták?

47671. TJudit72
2019. szept. 22. 07:54
Sziasztok! Egy hét múlva kell befeküdnöm, vasárnap és hétfőn 30-án műtenek. Már most nagyon félek. Gondolom vasárnap a tisztulás napja lesz.
47670. Sissi75
2019. szept. 22. 07:30
Sziasztok!Nekem csötörtökön volt a műtétem.Nyilván már előtte nap sem,de pénteken is csak valamikor délután tudtam enni.Tegnap már kicsit többet.Viszont reggelenként kettesével kapom a Dulcolaxot,semmi eredménye.Viszont a beleim mozognak.Ezt érzem.Félek,majd emiatt nem engednek holnap haza.
47669. Kajszi72 (válaszként erre: 47656. - Sziszike3)
2019. szept. 22. 04:44

Szia. A könnyen beleegyeztélt dumálóknak üzennék...

Amikor már darabos és 10 napot meghaladó a menstruáció, akkor a méh már a rossz hormonirányítás miatt nem tud megfelelően működni. Erején felül próbál megtisztulni, a sok vérzés vérszegénységet okoz, amely állapot tartós fennállása akár a test alapműködését is negatív irányba befolyásolja. A másik, hogy a méh nyálkahártya sejtjei ilyenkor már nem a normális sejtállapotot mutatják, cisztikus, göbös, akár gyulladt is lehet, nagyobb az elrákosodás veszélye. Ezért javasolják a műtétet.

És végül, akinek fogalma sincs, hogy milyen megterhelő és életnyomorító a mészárszékkel együtt élni, az ne minősítgessen másokat.

A világ szebb lesz, nem a vérzésektől való félelem uralja majd a mindennapokat. Nem vécétől vécéig tervezed az életed. És ha hallanál merő sajnálatból, a nőiségedet érintő, negatív, együttérzésnek álcázott kritikát, ne törődj vele, itt vagyunk rengetegen élő ellenpéldának. Nem lettünk nemtelenek, nők vagyunk. Nem lettünk 200 kilósak, sem összeaszott öregasszonyok. 😀Kalap kakit mindenhez!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook