Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47428. Tim70 (válaszként erre: 47427. - Molnarmarta)
2019. aug. 30. 13:31

Szia Molnarmarta!💖

A lányod esküvőjén is minden rendbe lesz. Kb így a műtét után nagyon rövid idővel egy családi évfordulós szülinapra utaztam el kb 100 km-ert. Kicsit lasabban meg meg pihenve teljesen rendbe volt minden. Igazából aki nem tudta nem is vette észre, hogy nemrég műtétem volt.

A gerinc sérv nem játék, nem vagyok orvos, de pont most hallottam egy tornáról, ami segít a gerinc sérvnél. A hétvégén ki is próbáltam egy hógatáborba (halkan jegyzem meg ez is egy újabb hobbim lett 😉) kötelekkel kellett gyakorlatokat végezni. Megkeresem a nevét és egy másik posztba leírom. Egy utánaolvasást megér.😉

Kitartást, csodaszép napot!

Üdv: 💖Timi

47427. molnarmarta (válaszként erre: 47421. - Tim70)
2019. aug. 30. 10:38

Szia Timi70!

Köszi a mindig pozitív gondolataidat!!!Szuper segítség vagy nekünk!

Igazad van,a TÜRELEM a lényeg!

Tegnap a párom elvitte a műtétem előtt készült gerinc ct eredményemet a reumatológus barátjának.Első szó amit mondott:"műtét".Viccnek is rossz.Tehát ha a jelenlegi állapotom javúlni fog,irány az idegsebész.Mindez 43 évesen.Nos Timi ,ezért fogyott el a türelem.Minden jött egyszerre...

Vissza a témánkhoz😊! Óvatosan eszek,piciket.Valaki írta,hogy a nyers gyümi nem túl nyerő.Valóban nem az.Marad a kompót.

Ma varratszedés lesz.Két lépést teszek ezáltal előre😊😊.

12-én a lányom férjhez megy,össze kell hát magam kapni.

Köszönet neked mindenért!!!Szépséges napot!

47426. molnarmarta (válaszként erre: 47424. - Katusa2)
2019. aug. 30. 10:23

Szia Katusa!Nem átlátszó folpack szerű kötés van a seben?

Nekem másnap már lehetett zuhizni.Nem ázik át!De a folpack az nagyon jó ötlet😊!

A széklettel lehetnek gondok hiszen kevesebbet eszünk és mozgunk.Nekem bevált a gyümi püré,gyümis bébipép reggelről utána pici tejes kávé vagy víz.Így nem kell szenvedni.

Az Espumisan csodákra képes!Köszi a jó tanácsot!Örülök,hogy mehetsz haza!!!!!Én 2-3 napig nem leltem a helyemet,voltak mélyrepüléseim.Mostmár kezdek helyrebillenni!

Szép napot,sok erőt testileg és lelkileg is!!!

47425. Tim70 (válaszként erre: 47424. - Katusa2)
2019. aug. 30. 10:22

Szia Katusa2!

A frissentartó fólia jó megoldás lehet, én tötölközőt "csavartam" rá, és külön felül mosakodtam, majd külön alul zuhanyoztam. A varrat szedés után volt még rajta kötés aznap, majd le kellett venni. Áztatni nem szabad, de itt már nem lesz baj ha víz éri, bár én nem vizeztem még egy darabig, kamilla teával töröltem naponta többször át (ezt javasolta az orvosom, semmi kence-fice nem kell rá). A lényeg, hogy tisztán kell tartani, nem dunsztolni, a levegőn szabadon könyebben gyógyul. Még bugyit se nagyon hordtam itthon 😊😊😊.

Otthon már egyre jobb lesz, ne felejts el inni és tötyögni. Ha jelez a szervezet pihike, ne terheld túl magad. Ne emellgess és ne hajolgass.

Kérdezz ha valami utmutatásra van szükséged, a tapasztalatunkat megosztjuk.

47424. Katusa2 (válaszként erre: 47420. - Molnarmarta)
2019. aug. 30. 08:10

Hát ez az..én is a többiek tanácsaiból építkeztem főleg.

Ilyen téma a seb lehet-e vizes vagy nem? Az egyik nővér azt mondta,hogy nem baj,ha a kötés átvizesedik zuhanyzásnál (nyilvan nem a sebet locsolva) utána àtköti és segond. A másik azt mondta, hogy vigyázzak ne legyen vizes a kötés se. ????

Jövő szerdán varratszedés. Addig inkább vigyázzak nagyon, hogy ne vizesedjen,ugye? Gondoltam arra, hogy betekerem magam ott frissentartó fóliával😃 mert így még rendesen letuhanyozni sem tudok. Valakinek valami tuti praktikája erre?☺️

Ja, és holnap mehetek haza, hurrááá😀

47423. turbomotor
2019. aug. 29. 21:33

Sziasztok.

Két hete volt műtétem, méh,méhnyak,egy petefészek..

Már alakulók nem volt egyszerű..

Nem véreztem eddig ma meg kicsit véreztem . Szerintetek ez még belefér?

47422. Tim70 (válaszként erre: 47413. - Katusa2)
2019. aug. 29. 17:58

Szia Katusa!

Hajrá előre...nagyon ügyes vagy!

Üdv:💖Timi

47421. Tim70 (válaszként erre: 47412. - Molnarmarta)
2019. aug. 29. 17:56

Szia Molnarmarta!

Bármikor jöhetsz hozzám! 💃💃💃

Minden nap nézem az oldalt, segítek ha tudok.

A pocak szépen le fog menni, TÜRELEM!!!!

Megfelelő étketéssek sokat segíthetsz, puffasztót tiloss! Rengeteg folyadék és próbálhatod az espumisan-t. Az étkezés azért fontos, hogy ne legyen erőlködés a "nagydolog"😉.

A fájfalom nyilalgatás még minden irányba lesz egy jó darabig. Ez normális. A belső varratok felszívódása több hónap. Néha itt, néha ott szúr bele.

Szólj ha elakadsz, vagy bátorítás kell!

47420. molnarmarta (válaszként erre: 47418. - Katusa2)
2019. aug. 29. 14:21

Köszi Katusa!Mindent elmondok a dokinak de azt érzem itt több hasznos infót kapok😊.

Ügyi doki de neki minden elfogadható és minden belefér bármi panaszom is volt-van.

Szűkszavú...Majd lesz jobb is tudom!Nem vagyok egy nyafi és feladós fajta😆.

Akkor lassan te is hazamehetsz már.

Pihenj,erősödj,gyógyulj meg!Mindannyian!

47419. Katusa2 (válaszként erre: 47417. - Dorka72)
2019. aug. 29. 13:20

Dorka, neked is csak azt tudom írni,hogy tarts ki. Benn vagy a kórházban, most már haza nem küldenek, eljön a te időd is😉

És apró öröm, de öröm,hogy legalább ehető a kaja😄 ma itt is egész jó ebédet adtak:pörkölt volt tésztával, nem volt túl fűszeres... viszont ami táncot utána a beleim járnak, hát csúcs😁

47418. Katusa2 (válaszként erre: 47415. - Molnarmarta)
2019. aug. 29. 13:13

Márti, nekem ez a műtét utáni 2.nap, kedden műtöttek.

Mindent kérdezz meg a dokidtól, ne légy szégyenlős!! Ki más tudna válaszolni, ha nem ő?!

Próbáld ki az espumisant! Most még én is úgy érzem magam, főleg evés után, mint Döbrögi😃 de idővel ez is jobb lesz.

Kitartás! 🥰

47417. Dorka72
2019. aug. 29. 12:07
"Végre" kaptam egy ágyat ma. Időpont továbbra sincs....csak annyi hogy holnap. Talán ez rosszabb így mint bármi más. Már rég túl lehettem volna ilyenkorra az egészen. Az első halasztást még viseltem....de a második már kiütött. 2 orvos van össz vissz...ha valamelyiknél esetleg szülés jön közbe akkor tolódik...2 anesztes van szintén az egész kórházra. Riasztó az egész. Most csak fekszek és jár az agyam. Semmi nem köt le. De legalább az ebéd ehető volt. Küldjetek egy kis pozitív energiát mert az fogytán van. ❤
47416. molnarmarta (válaszként erre: 47413. - Katusa2)
2019. aug. 29. 11:30

Most olvasom a posztodat.Akkor még kórházban vagy.

Igen a nagyi bugyi most egy ideig a barátunk kell;hogy legyen.

Jobbulást,mosolygós gyógyulást neked!

47415. molnarmarta (válaszként erre: 47414. - Katusa2)
2019. aug. 29. 11:26

Szia kedves Katusa!Pénteken műtöttek,hétfőn már el is engedtek.Pénteken lesz a varratszedés,akkor kicsit kifaggatom az orvost.Sajnos ő minden panaszomra eddig (a műtét előtt) csak mosolyogva annyit mondot:"belefér".

Az Espumisant ajánlotta most egy barátnőm is aki a szülészeten ápolónő.Szerinte a legjobb.Ő is átesett a műtéten már.

Neked mikor volt a műtét?

Köszönöm a kedves szavaidat Katusa!!!

47414. Katusa2 (válaszként erre: 47411. - Molnarmarta)
2019. aug. 29. 11:18

Márti akkor téged már haza engedtek? A pocakom nekem is feszül meg még fog is jó darabig, írták a többiek. Fokozatosan megy majd vissza.

Dokidat kérdezted a panaszaidról? Espumisan bogyó esetleg jó lehet, azzal biztosan nem àrtasz.

Jobbulgatást Neked is!

47413. Katusa2
2019. aug. 29. 11:14

Sziasztok!

Egyre jobban érzem magam. ☺️ Már teljesen csőtelenítettek, így nem kell hurcolnom magammal semmit. Ma reggel kaptam laevolac szirupot, az hatott, úgyhogy hurrá, mostantól nem fognak ezzel presszionálni😜 minden müködik!

Hála Istennek hüvelyi vérzés sincs! A mamabugyiról viszont abszolút megfeledkeztem, ma felvettem volna bugyit de irtóra zavart. Anyukámat kértem meg, hogy szerezzen be magas bugyit, ami nem piszkálja a sebet.

Szóval ha minden jól megy (és úgy fog☺️) szombaton mehetek haza. Alig várom, mert az alvás itt nem nagyon megy.

Köszi a sok bíztatást, a tanácsaitok rengeteget segítettek! 🥰 Akartam írni először, hogy üdv a méhetlenek táborában, de az nagyon nem hangzott jól😃

47412. molnarmarta (válaszként erre: 47382. - Tim70)
2019. aug. 29. 09:10

Szia kedves Timi!

Jól esik olvasni az optimista,szívet megmosolyogtató gondolataidat!

Mi újak belőletek tudunk erőt meríteni.

Ha elakadok jöhetek hozzád???😊

Köszi szépen!Márti

2019. aug. 29. 09:02

Hahó kedves csoporttagok!

Jó tudni,hogy nagyon nem vagyok egyedül...43 éves vagyok..

6 napja történt a teljes méheltávolítás a p.vezetőkkel együtt.

Mocorgok amennyit tudok óvatosan majd lefekszem ha fáradok.

Legnagyobb gondom a hatalmas méretű,feszülő pocakom.Persze tudom ez most így van rendjén de tudjátok mennyire kellemetlen érzés.Valakinek erre valami bevált bogyó esetleg?Van közöttetek olyan akinek végbél felé sugárzó fájdalma volt?

Hosszú és szenvedéssel teli hónapok után már sajna kevesebb a türelmem.2 hónapja egy újjabb gericsérvvel is küszködöm egyéb gerincet érintő degeneratív elváltozásokkal egyetemben.Szóval sok ami sok😯!

Szívesen és köszönettel veszem a tapasztalaitokat!Gyógyulós,könnyedebb napokat kívánok nektek!

47410. yallah2 (válaszként erre: 47396. - Décsi2)
2019. aug. 28. 19:33
Szia! Engem 3 éve műtöttek. Mindent kivettek tokostul vonóstul. Igazság szerint már el kellett volna híznom, meg kellett volna öregednem mert már 54 vagyok, egyetlen csontom sem tört még el, a hőhullámok elhagytak műtét után 3 hónappal. De a súlyom ugyanott van, mint a műtét előtt, a vérképem jobb, mint valaha. És kapom a bókokat, hogy jól nézek ki. Jól is érzem magam. Khm. Lehet, csak szerencsém van?
47409. 004d73c8f0
2019. aug. 28. 18:54
Sziasztok Lanyok! Nagyon reg voltam itt.de neha olvasgatok. Fel eve műtöttek. Chrobak mütet volt. Okoskodni nem akarok. Az idö a gyógyir a kitartas. Ez lassu folyamat. Regeneralodni kell. De helyre jön. Fel ev utan erzem hogy mar rendben vagyok. Sajat magunknak is ra jövünk mi hogy a jo. Hüvelyszarazsagra tudom tanacsolni ne wc papirt hasznaljatok. Csak nedves törlökendöt. Es semmi hiba nem lesz. Nekem bevalt. Semmi valtozas eddig semmiben jol vagyok. Egyetlen gond van sajnos azota. A magas vernyomas. Sajnos ez nagyon kinos. De remelem helyre jön ez is. Türelem,kitartas lanyok! 🙂. Sok szerencset mindenkinek 🙂🙂.
47408. Kajszi72 (válaszként erre: 47406. - Katusa2)
2019. aug. 28. 07:57
Üdv utána! Csak így tovább! Napról napra erősebb leszel, meglátod majd. Igyál sokat, pukizz, togyogj, pihenj! 🌻
47407. Katusa2 (válaszként erre: 47405. - Dorka72)
2019. aug. 28. 07:21

Hidd el, ez bennem is lezajlott. Aztán beletörődsz, hogy ez a megoldás a gondodra és onnantól jobb lesz.

Képzeljétek a műtét előtt kaptam ugye nyugtatót infúzióban, amitől úgy elkezdtem nevetni😃 rá pár percre pedig a könnyeim folytak😜

47406. Katusa2 (válaszként erre: 47395. - Tim70)
2019. aug. 28. 07:17

Sziasztok!

Mára összeszedtem magam,hogy írni tudjak, a tegnap elég cudar volt. A műtét jól sikerült☺️ Ahogy írtam, 10-re már a szobában voltam full kótyagosan- sajnos én nem durmoltam olyan sokáig utána, hamar észhez tértem, csak szenderegtem. Fél5-kor jött a nővér, hogy megyünk zuhanyozni. Hát ekkor még hiába akartam, nem tudtam két lépésnél többet megtenni, levert a víz, visszafeküdtem. Aztán kb 1 óra múlva ismét nekirugaszkodtam és ügyesen lezuhanyoztam☺️

A fájdalomcsillapító nagyon kell, sajnos éjjel is csak addig tudtam aludni, míg tartott a hatása, aztán kértem a következő bogyót. 3db kekszet mertem csak eszegetni, meg inni, mert sajnos egy hányást nem úsztam meg- a nővér szerint sokat ittam (2-3 kortynál többet nem ittam egyszerre pedig). Ma hajnalban már adtam egy bélmozgató koktélt (infúzióban) aztán bátrabban eszegettem. A katéter is kikerült, felkeltem ügyesen, tityitotyizok 😃 ahogy kell.

Altattak engem is, el nem tudtam volna képzelni ezt a műtétet érzéstelenítésben😬 szerintem úgy horror lehet, hogy hallasz mindent...

Ma már kaptam vérhigító injekciót is, és otthonra is lesz még 10 szuri.

Szóval egyre jobb a helyzet☺️

47405. Dorka72
2019. aug. 27. 23:54
Köszönöm...megerősítettetek a döntésben. Alszom inkább. A halasztások miatt így is off vagyok. Legalább effelől megnyugodtam. Bár ma már elkapott a sírógörcs is. :(
47404. Kajszi72 (válaszként erre: 47399. - Dorka72)
2019. aug. 27. 23:01
Szia. Volt már szó erről itt, asszem tavaly év vége felé, és az altatás nyert a tapasztalatok alapján. Kalap kakit mindenhez! 🌻
47403. Kajszi72 (válaszként erre: 47400. - Ritti77)
2019. aug. 27. 22:54

A pete nem mindig szívódik fel olyan hipp- hopp. Akkor pedig betokozódik. Körbeveszi egy kötőszöveti burok és ebben a zárványban dolgozza fel a szervezet. A falósejtek bezabálják, lebontják, már zárt környezetben, hogy ne fertőzhesse a testet. Mint a tüske a bőrödben. Amit gyulladásnak hívunk az a test lokális védekezése a kórokozók ellen, mini láz, hogy kinyírja a támadókat és segítse a sejtjeink harcát. Az ödéma, a duzzanat a kiválasztódott vérsavó, amit a behatolás helyére vezényel a testünk, tele harcra kész falósejtekkel. A genny pedig a csatában elhullott fagociták tömege, akik a támadókkal a "hasukban" kinyiffannak, majd utat keresnek a testen kívülre. Ez a kifakadás.

A petesejtet, mint idegent, hasznavehetetlent érzékeli a testünk, támadóként azonosítja. Mivel a belül van, elkülöníti a normál szövetektől és ebben a kifejlesztett tömlőben, cisztában próbálja lebontani.

Ha a folyamat lassú, mind több és több falósejt küzd, nemcsak a petesejttel, hanem a halott fagocitákkal is. Néha ezért önmagát generálja és már akkora tömlőt növeszt hogy akár a környező szerveket is nyomhatja, ez fáj.

Ha a ciszta szerencsésen kipukkan még ifjan és kisméretűen, akkor a test pitty- putty semlegesíti, felszívja a halott sereget.

Ez így eléggé konyhanyelven lett megfogalmazva, de nagyjából ez történik.

A ciszták sokfélék lehetnek, tartalmuktól és az elhelyezkedésüktől függően. Ami minket érint az a méheltávolítás után a petefészkeken elég általánosan jelentkező ciszta.

Amíg borsónyi nem is tudunk róla. Nincsenek tünetek, nem fáj.

És nagyon halkan jegyezném meg, hogy minket se hülyék műtöttek, hanem hozzáértő nőgyógyászok.

47402. yallah2 (válaszként erre: 47400. - Ritti77)
2019. aug. 27. 20:13
Kinek így, kinek meg egészen másként.
47401. yallah2 (válaszként erre: 47399. - Dorka72)
2019. aug. 27. 20:05
Aludj inkább.
47400. Ritti77 (válaszként erre: 47398. - Yallah2)
2019. aug. 27. 18:13
A pete felszivodik. Nem lesz ciszta belőle. Akkor az mástól lehet. Nekem több ismerősöm is van akinek nem lett ciszta ja. Évek alatt sem. De érdeklődj utána megbízható orvostól
47399. Dorka72
2019. aug. 27. 17:21
Sziasztok! Új vagyok itt...Ma halasztották el másodjára a műtétemet. Méheltávolítás lesz miómák miatt.:( Orvos és asszisztencia hiány miatt tolódik. Péntekig van időm eldönteni hogy altatás vagy gerincbe adott érzéstelenítés legyen. Egyenlőre az utóbbitól a frász tör ki. Kérhetek tapasztalatokat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook