Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Mi a fenének cipeled a vödröt? Főleg lépcsőről lépcsőre? Cipeld a mopot.😋 Fentről lefelé érdemes lépcsőt takarítani. Leviszed a feléig, ha odaérsz a melóval leviszed az aljára a vödröt. Szakaszolva. Egyszerűbb és gyorsabb is. Lépcsőzni könnyebb, mint 30-szor megemelni a vödröt...
Gondolom lift nincs, de vannak tologatós, gurulós, akár duplavödrös takarító nemtommik, (kocsikák?) is. Ekkora terekhez illő lenne normális munkaeszköz is, bár ez minálunk nem jellemző sajna. Szobalányként ilyen duplavödrös izékkel dolgoztunk, nem lötyögtettük a hotelben a felmosólét a kezünkben. Hallokat, nagy tereket, lépcsőházakat így takarítottunk, de persze ott adott volt a lift.
Nem tudom milyen lehetőségeid vannak, de végső esetben használd fel a szabadságodat is, hogy legyen időd visszaerősödni. 🌻
Katusa!
Fantasztikus emberismerettel rendelkezel 😊.
Tényleg 40-es vagyok. Pontosan 45. 4 gyermekem van (25,23,20 és 14 évesek) és van 3 unokám a 2 legnagyobb lányomnál.
Szia Tim70
az anyagiak miatt megtehetném hogy itthon maradok csak nem tudom hogy az orvos hogy fog itthon tartani mert nekem a munkahelyen nincsen segítség amint írtam egyedül vagyok és én ettől az egytől félek nagyon jól bírom magamat most is elvagyok mai nap mondjuk pihentem tegnap dolgoztam vannak fájdalmak de ez ez elviselhető ez nem olyan vészes ez szinte semmi számomra ez a fájdalom
Szia Timi!
Köszönöm neked is, hogy megosztottad a tapasztalataidat, elgondolkoztam, mikor lesz amikor a sikosítóval kell barátkoznom.Most úgy tűnik majd egy távolabbi jövöben.
Katusa2 köszönöm.
Gyöngyi
Szia Katusa2!
Nem fogott meg. Több ismerósöm is szedte műtét után. 87-es hemoglobinnal jöttem ki a kórházból s az első vérvételnél már 130 fölött volt. A vas szint később rendeződött.
Kedves Yallah2!
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat, gondoltam én is rá,de ha ez a protokoll, akkor szúrni kell. Most viszont észrevettem, hogy megemelkedett a vérnyomásom amióta a vérzéscsillapítót szedtem.A hőhullámok vannak , de nem vészesek a többit még nem tapasztaltam, vagy nem tudom, hogy ettől van.
Szia Ninetta!
9 hétig maradtam otthon a műtét után, még így is igazi kihívás volt az első néhány hét. Kiméltek a kollegák hónapokig, nem engedtek 20dkg- nál többet emelni.😉💖 Nem is igazán szerett a hasam az emelgetést, ha túltoltam bekeményedett. Kb 9-10 hónappal a műtét után normalizálódott a helyzet.
Javaslom, hogy amig lehet és megteheted maradj otthon.
Üdv: 💖Timi
Szia Gyöngyvirág!
1.5 éve nálam is minden ment, a klimax szinte 1-2 hét után rámtalált.
Hőhullám kb 2 hónapig volt, de nem vészesen.
Az izületek kéz, könyök néha rakoncátlankodik, de ez is kezelhető.
Hüvely szárazság is velejárója ennek a műtétnek, a sikosítóval lehet barátkozni 😉 (lehetőleg E vitaminos legyen, de kinek mi jön be). És ebből adódik, hogy az első szexuális együtt lét is tartogat majd meglepetéseket. (Konkrétan olyan mintha újra elvesztenéd a szüzességed).
Remélem segítettem.
Üdv: 💖Timi
Én visszamentem 6 hét után fizikai melóra, de nem emeltem igazán nehezeket hónapokig. Az első hét rettentő nehéz volt. Leginkább a felismerése annak, hogy milyen lepkepuki vagyok. 😀 Ahogy erősödtem, úgy növeltem a terhelést, kb fél év kellett, hogy úgy 80%- ban utolérjem magam.
Meg kell beszélned a munkahelyeden, hogy korlátozott lesz a teherbírásod még jó ideig, de minimum 3 hónapig.
Ewyca, az írásaid alapján eddig azt gondoltam,hogy egy jó 40-es vagy😃, most meg olvasom,hogy unokáid vannak, nem semmi!☺️
Azért csak óvatosan a házimunkával, ne erőltesd meg magad! Én 1 hetesen kb semmit nem csináltam még😜nem volt erőm semmihez.
Bubuc76, és nem fogott meg a nővér tabletta egyáltalán, ugye? Nekem a plusz van, amiben van még 1-2 másik gyógynövény is, 3x2- t ír naponta, csak kettőt veszek be egyelőre. Aztán ha nincs semmi, akkor bátrabb leszek.
Gyöngyi, örülök a jó hírnek!☺️
Szia! Azért kérdeztem meg szúrod e magad, mert hajlamosít a vérhígító vérzésre. Erre gyanakodtam.
Jó hogy abbahagytad.
Nekem mindent kivettek . Totál. 3 hónapig volt még hőhullámom. Aztán azóta alig van. A súlyom plusz minusz 2 kg val jojózik. De az édességnek nem tudok ellenállni.😊Nagyon finom itt a fagyi nyaltam is nyáron eleget. Egyébként semmi extra. A vérnyomásom alacsonyabb. Némi izületi probléma akad de nem vészes.Jól viselem az életet.
Szia Yallah2!
Én péntek óta nem szúrom magam, mert elkezdtem szedni a vérzéscsillapít (EXACYL). Tegnap már azt sem szedem tovább, teljesen elmúlt a vérezgetés,az orvosom azt mondta most mát csak max. váladékozásom lehet. Megkérdezném Tőletek akiknek kivették a petefészkét is,ez igen nagy sokk volt a szervezetnek, van-e hőhullám,magasabb vérnyomás, vagy valami más furcsaság ami eddig nem volt?
Szia. Valószínűleg magas a fájdalomküszöböd, és műtét előtt is használtad az izmaidat rendesen, jó kondiban voltak. És sikeresen eltaláltad a mozgás- pihenés szakaszok hosszát.
A fáradtság természetes, így üzen a test, hogy elég lesz már a melóból, jöjjön a pihi. Szépen, lassan kitolódik az aktív idő hossza, és többet bírsz majd. 😀
Nekem se fájt, gyógyszert se kellett ennem, de az időjárás változás az belesajdított a hasamba azért rendesen néhányszor. Csak így tovább, kalap kakit mindenhez! 🌻
Sziasztok!
Most olvastam vissza. Sokan 10 vérhigító szurit kaptatok!? Én 30-at!!! 😱
Amúgy ma vagyok 1 hetes. Ma főztem, mosogattam, segítséggel teregettem. Sőt kicsit vásároltam is, szintén segítséggel. Ezt egész napra elosztva. Ha fáradok pihenek. Viszont ha sokat fekszek nappal, éjjel nem tudok aludni.
Meg ami a legrosszabb, nem tudom az unokáimat megdajkálni 😰
Mindenkinek kitartást! Gyors gyógyulást!
Sziasztok
ma két hete hogy megműtöttek kivették a méhemet A műtét előtt 3 császármetszés m&s volt.Petefészkek maradtak normális dolog az hogy gyakorlatilag szinte semmilyen fájdalmam nincs óvatosan dolgozok mosogatók főzök porszívózok lassan
felmosok viszont hamar fáradok?
És hogy bírtad az 5.hét után? Ülőmunkát vègzek?
Nővérekről jut eszembe, háziorvos ajánlotta a Nővér plusz tablettát, ami céklapor, szerves vas. 3x2 van ráírva, én egyelőre napi kettőt mertem bevenni, mert azért joghurttal és kefír támogatással is nehézkes még a kaki-téma. Ismeritek/szedtétek ezt a tablettát?
Hm! Kollégák főnök hozzáállása.....
Anno mikor megmondtam a munkahelyen, hogy műteni kell, azt kaptam majdhogynem , hogy mit képzelek én, hogy pont nyáron szabadságoláskor műttetem magam??!!!! Mikor megyek vissza???? Akkor már nagy lepényes vérzéseim voltak hónapok óta. Mért nem várok Őszig???? Hüjjjék! Nővérek. De nem fogták fel hogy állandóan vérezni veszélyes. Nem is bírták ki hogy kihúzzam a 6 hetet. Visszahívtak az 5. Után mert a másik kibukott. Ilyen is van
Szia Dio08!
3 hét múlva lett eredmény, tehát tegnap voltam 3hetes. Egész jól vagyok,értem ezalatt, hogy minden nap sétálok, otthon teszek-veszek,de mellette még sokat pihenek. Nekem hasi műtétem volt (bikinivágásos, a petefészkek maradtak a méhnyakkal együtt), nektek azért könnyebb lesz biztosan a felépülés. (Jól emlékszem, hogy neked és tán Melcsinek laparos műtétetek lesz, ugye?)
Hétfőn elmentem a gyerekeim szülői értekezletére, jó másfél óra ücsörgés volt,hát a végén már össze-vissza fetrengtem a széken😜nem volt már túl kényelmes.
Örülök,hogy akkor úgy rendeztétek a melóhelyeden,hogy neked is jó☺️
Neked is normálisan álltak hozzá, de olvastam tök szemét szitukat is, azért irogattam azt, amit🤭
Mindenkinek szép napot!🌞
Katusa2 Örülök a jó eredményednek.
Mennyi idővel a műtét után lett meg?
Most hogy vagy?
Amit a melóban kellett megbeszélnünk azt félre érted. A helyettesítésem miatt kellett beszélnem nagyfőnivel, aki azt kérte hogy akit érint azzal én közöljem a személyes részt úgy ahogy nekem jó.
Neki én is csak annyit mondtam hogy októberben női műtétem lesz és otthon fogok lábadozni 4 hétig. Persze a lányok mindent kiszedtek belőlem😀. Aki helyettesít annak a munkája mindenképp több lesz. Mi az elvégzett munkáról időnyilvántartást vezetünk. Így ha indokoltan túlléped a munkaidőd(helyettesítesz/táppénz alatt besegítesz) le tudod csúsztatni. Ez decemberben nagyon jól fog jönni. És ha visszatérek én is hamarabb át fogom látni a dolgokat
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?