Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

2019. szept. 3. 08:39

Sziasztok!

Aug. 26.-án reggel írtam Nektek, délután fél három körül életmentő műtétre toltak be ismért a mütőbe.Kérdeztem Tőletek mennyi ideig normális a hűvelyi vérzés, hát az enyém nem volt az.10x4 cm hematómás vérzésem volt ami egy kis érből szivárgott lassan de biztosan. Tegnap engedtek haza.nem a saját orvosom műtött hanem egy széleskörü tudással rendelkező orvos akinek csak örök hálával tartozom, mert megmentette az életemet.Már kismedencei hashártya összanövéseim is voltak, gyulladt gócok a hasamban, rengeteg infúzió antibiotikum lefolyt,Reménykedem, hogy most már minden rendben lesz, bár még a mai napig nem tudom feldolgozni a történteket.Mindenkinek jó egészséget, kitartást, gyors gyógyulást.

Gyöngyi

47457. Tim70 (válaszként erre: 47456. - Dorka72)
2019. szept. 3. 06:31
Szuper vagy 😂😂😂 na valami hasonló kombóval "kezeltem" magam én is. Az olajat úgy ettem mintha fizettek volna érte.😘
47456. Dorka72 (válaszként erre: 47452. - Tim70)
2019. szept. 3. 02:01

Megy a tötyögès. Holnap haza is tötyöghetek. :) Az én csodaelixírem tegnap reggel:

-tejeskávé

-1 kanál paraffinolaj

-reggelire vajas-dzsemes kenyér

-1/5 liter kefir

megkoronázva

-1 glicerines kúppal.

A nővérke nagyon jót derült. 5 perc és mennem is kellett. Ha ez az ára a hazamenetelnek én bármit megteszek. :)

47455. Menetlevél (válaszként erre: 47454. - TJudit72)
2019. szept. 2. 18:02
Szia.2 tipusu gyógyszeres cukorbereg vagyok.Aznap mikor befeküdtem még reggeliztem es megittam a gyógyszert. Utána addig nem ittam amíg nem kaptam a kórházban az első étkezést.Kaptam az infúziót. Cukromat rendszeresen mérték és minden rendbe volt.5.5 és 6.4 között volt a cukrom.
47454. TJudit72
2019. szept. 2. 11:38

Sziasztok!

Még nem érkezett el a műtéti nap, sajnos.

Érdeklődöm, hogy inzulinrezisztenciás beteg van itt a csoportba?

Gyógyszert is szedek rá, azt a műtétkor és utána hogy tudom bevenni?

Köszi

47453. yallah2 (válaszként erre: 47449. - Kajszi72)
2019. szept. 1. 17:32
Na jó végülis kihagytam a hosszútávon szót. 2 nap alatt természetesen nem lesz baj.😊
47452. Tim70 (válaszként erre: 47441. - Katusa2)
2019. szept. 1. 16:22

Szia Katusa2!

A műtét után 1 napig algopyrint szedtem utába semmit, cataflam-ot írtak még fel ha kellene, de nem kellett. Nincs már őrült fájdalom és jó ha "érzel", mert így nincs felelőtlen mozdulat.🙏

Dorka! Nagyon ügyes vagy, csak tötyögjél ügyesen.👍 Az ágyból kelés is jobb lesz napról napra. Inni, inni, inni. Nagyon kell a folyadék.

Molnarmarta!

Óvatosan a boltba, semmi emelés hajlás. "Mindent a szemnek semmit a kéznek"😊. Roppant büszke vagyok rád ügyes vagy.👍

A kaukázusi kefír nagyon jó, napi 1l-t ittam meg úgy 8-10 hónapig. Gyógyuljatok csajszik, szóljatok ha segítség kell.

Üdv mindenkinek: 💖Timi

47451. molnarmarta (válaszként erre: 47438. - Kajszi72)
2019. szept. 1. 11:04

Szia Kajszi72!

Még nem mertem elindúlni a boltba😊.Olyan vagyok mint aki kissé be van drogozva.

Itthon ügyin mozgok de egyedül mégsem indulok neki.Holnap viszont mennem kell az OTP-be,majd kerítek kísérőt.

De lesz ez jobb is idővel,s visszazökkenünk.Szép napot kívánok neked😊!

47450. molnarmarta (válaszként erre: 47440. - Katusa2)
2019. szept. 1. 10:58

Ismét szia Katusa2☺!Figyelmetlen voltam ,csak most látom mit írtál.

Szóval a kaki ügy rendben😊!Ez nagy dolog!A kaukázusi kefír amúgy is nagyon egészséges és jót tesz a bèlflórának!

Ahogy az előző hozzászólásban írtam én már nem szedek bogyókat.Nem fáj a pocakom.A pocakra az Espumisa t-valamit segít.

A varratszedés után is könnyebb lesz!

Te "csak" 10 szurit kapsz?Nekem 30 van.Mindig a párom adja,tegnap nekem kellett.Azt hittem hanyatt vágom magam.A két karom már csuda színes,mostmár a combom is alakul.

Neem,nem cipelek csak nézelődöm😊!

Szép vasárnapit kívánok!!!

47449. Kajszi72 (válaszként erre: 47445. - Yallah2)
2019. szept. 1. 10:53
Engem akkor véd az univerzum. 😂 Középfül gyulladáskor volt, hogy 20 tasakot ittam meg két nap alatt. 😵
47448. molnarmarta (válaszként erre: 47441. - Katusa2)
2019. szept. 1. 10:51

Szia Katusa!Úgy 2 napig szedtem reggel és este az Algoflex rapidot.Mondjuk nekem inkább a derekam és a lábaim fájtak a gerincsérv miatt,kevésbé a pocakom.A gyomorvédő az nagyon fontos,èn Pantoprazolt szedek most.Ja és hasznos lehet még egy kis probiotikum is mert a belek most igencsak sérülhettek.A Probium nagyon bevált,nem drága de jó!

Nekem még reggelről őrült hasgörcsöm szokott lenni,aztán futás😊

Szép napot neked!

47447. Dorka72 (válaszként erre: 47443. - Kajszi72)
2019. szept. 1. 10:41
Na....kikapták a csöveimet. Felért egy szüléssel. Mostmár bugyiban nyomom mint a nagyok. 😀 Pisilni csak a zuhany alatt tudtam egyenlőre. Azt mondjátok a kefír jó lesz hogy meginduljon valami a beleimben? Elég zárt a kör amit megehetek mert ugye a cukrom is rátesz egy lapáttal. De kipróbálom. Keďden hátha hazaengednek. Akkor már csak a varratszedés marad. Juhhhé!
47446. Katusa2 (válaszként erre: 47444. - Kajszi72)
2019. szept. 1. 10:34
Köszi Kajszi, persze nem akartam tömködni magamba a gyógyszert, a reggel a rosszabb, de akkor tűrök, hogy gyorsabban gyógyuljak. ☺️
47445. yallah2
2019. szept. 1. 09:58
A Diklofenakkokkal vigyázzatok! Gyomorfájást okozhat és kimarhatja a gyomornyálkahártyát. Kell mellé valami gyomorvédő ha tartósan szeded. Én anno Sebészeti koktélt szedtem ami Diclofenac+ Doloramol(paracetemol) volt. Ezt adtuk bent a betegeknek is. De saját tapasztalatom nem volt jó vele. Átváltottam Algoflex fortéra. Az bevált. Kb Összvissz 3 hétig szedtem fájdalomcsillapítót. Aztán csak melóban meg tánc előtt. Aztán akkor sem. Aki bírja, jó lehet még az Advil Ultra lágyzselatin kapszula.
47444. Kajszi72 (válaszként erre: 47441. - Katusa2)
2019. szept. 1. 09:32

Érdekes amit írsz, én otthon tán egyszer ittam flectort, nem fájt semmi. Allergiás vagyok, csak diklofenakot ehetek. A gyogyói sem egyformák, van amelyik káliummal, van amelyik natriummal kötött. A flector az utóbbi, a rapid hatása szinte azonnali és hosszantartó, szerintem a legjobb a diklofenak tartalmú gyógyszerek között.

És szinte biztos, hogy nem lesz szükséged rendszeres szedésre.

Ha letompítod magad, nem fogod érezni, amikor a tested finoman jelzi a pihenő riadót. Nem reagálsz, túlerőltetsz, akkor tényleg fájni fog, mert izomgörcsöd lesz. Ha erre megint csak gyogyóval válaszolsz a lazítás, pihenés helyett, tovább savasodsz, lassúl a sebgyógyulás, a görcs pedig átterjed a környező szervekre, az izomzatra, még szarabb lesz.

Szóval óvatosan a fájdalomcsillapító kajálással. Kalap kakit! 🌻

47443. Kajszi72 (válaszként erre: 47439. - Dorka72)
2019. szept. 1. 09:09

Szia. Az az ágyba ki- be mutatvány a legnehezebb és a legröhejesebb is. Mint valami hátára fordult nagy bogár, úgy kepeszt az ember. Eleinte majdnem annyi ideig tartott bemászni az ágyba, mint amennyi a folyosón totyogás volt.😀

Csak így tovább, holnap még erősebb és ügyesebb leszel! 🌻

47442. Katusa2 (válaszként erre: 47439. - Dorka72)
2019. szept. 1. 09:01

Csak így tovább Dorka! Tötyögjél minél többször, egyre jobb lesz! A fájdalomcsillapítót pedig kérd, smikor érzed, hogy kell!

Gyors gyógyulást!

47441. Katusa2 (válaszként erre: 47438. - Kajszi72)
2019. szept. 1. 08:59

Az “öregektől” 😃 kérdezem a fájdalomcsillapítókat. A kórházban algopirin és diklofenák 50mg közül választhattam, érdekes az algopirin nekem nem jött be, így napi 3x kaptam a diklot. Itthon kész patika van különböző hatóanyagokkal: cataflam dolo 25mg és rapid változat (ez ugyebár diklos) voltaren dolo (szintén), algoflex rapid és nurofen (ibuprofen), panadol (paracetamol). Nos ami miatt litániát írok, hogy a diklot nem szabad 1 hétnél tovább folyamatosan szedni. Viszont van mellette a szuri. Ti mit szedtetek? És kb mennyi ideig kell számítani rá, hogy kellenek a bogyók?

Ha reggel beveszek egyet, elvagyok vele kb 3-ig. Lefekvés előtt meg csak biztos ami sicher alapon vettem be,hogy jól aludjak. Oldalt merjek már aludni? Bocsi a hülye kérdésekért😜😃

47440. Katusa2 (válaszként erre: 47436. - Molnarmarta)
2019. szept. 1. 08:44

Szia Márti!

Drukkolok a bolthoz, biztos ügyes leszel! De nem elfelejteni ám, hogy ne cipelj semmit, nekem ez a legnehezebb, emlékeztetni magam, hogy pl most ne én legyek az, aki kinyitja bukóra az ablakot😜

Képzeld kaki-ügyben úgy làtszik, nálam beválik a napi 2x élőflóra (gyorsan lekopogom), reggel egy natúr actimel és uzsira délután egy nagy fél literes kaukázusi kefír. Persze figyelek mellette,hogy nehéz kaját ne egyek, de eddig nem kellett a gyümipép sem a kompòt. ☺️

Úgyhogy boldog vagyok.😁

Leboltoltam a szomszédasszonyommal a szurikat (10-et kaptam), ő ápolónő, ha felkel a család, át is hívom,hogy adja be nekem.

Te még szedsz fájdalomcsillapítókat?

47439. Dorka72 (válaszként erre: 47435. - Kajszi72)
2019. szept. 1. 07:28
A csöveket talán ma veszik ki. Még 2 van bennem. A katétert meg az infúziót már nem kell húznom magammal. Azt reggel kivették. 3x felkeltem fürdeni meg 4-szer sétáltam 8-10 métert. Inkább a felkelés lefekvés ami kiborít. De már jobb mint tegnap volt. A beleim azok szaladgálnak körbe körbe. Sok erőt adtok! Köszi mindenkinek! 😘
47438. Kajszi72 (válaszként erre: 47437. - Molnarmarta)
2019. szept. 1. 05:36

Szia. A boltról: Készülj fel rá, hogy mindenki ijesztően gyorsabban mozog majd nálad.

És arra is, hogy baromira el fogsz fáradni. Nem a megtett méterektől, hanem a koncentrációtól. 😀

47437. molnarmarta (válaszként erre: 47428. - Tim70)
2019. aug. 31. 22:11

Szia Timi70!

Nem aggódom akkor az eskem-beskem miatt☺!

Lassan többet vagyok fel és kevesebbet fekszem.Holnap lemerészkedem a 200 m-re lévő boltba is picit szétnézni.

Hú a torna az nagyon érdekel😊😊!!!Semmiképp műtét ,bármi más ami segít helyrejönni!

Köszönöm most is a kedves ,erőt adó soraidat!Csodaszép hétvégét neked❤!

2019. aug. 31. 22:02

Szia Katusám!

Hatalmas megkönnyebbülés a varratok nélkül lenni!Meg lettem dícsérve,ügyesen gyógyulok.

Hagyd magad,hogy kényeztessenek picit!Tudom nem jó érzés a kiszolgáltatottság de most sajna ez van.Lesz ez máshogyan is hála az istennek😊!

Annyit legyél fel amennyi jól esik és annyit is pihenjél!

Én és a mackótestvér pocak végképp nem szokjuk egymást.De ehhez is idő kell!

A könnyű széklethez ne feledd a gyümipépet!Fájdalommentes lábadozást kívánok Katusa!!!!

47435. Kajszi72 (válaszként erre: 47430. - Dorka72)
2019. aug. 31. 18:32

Szia. A helyzetváltoztatást csak, mint a lassított felvétel lenne, úgy csináld, akkor kisebb az esély a szédelgésre. Totyogni viszont kell, a mozgás megemeli a vérnyomást, és a beleknek is segít a munkában, az étvágyat is meghozza. De a legfőbb, hogy hidd el, minden letotyogott méter erőt ad és bátorságot. Szinte büszkeség tölti el az embert, amikor eljut a liftig, aztán a büféig és így tovább. 😀

Kalap kakit mindenhez!

47434. Katusa2 (válaszként erre: 47423. - Turbomotor)
2019. aug. 31. 11:38

Szia, engem 5 napja műtöttek, nincs vérzésem abszolút, de a dokim úgy engedett el, hogy kis mértékű, pecsételő vérzés még belefér.

Szerintem nem árt, ha beszélsz a tiéddel, aztán megnéz, ha indokoltnak tartja.

47433. Katusa2 (válaszként erre: 47430. - Dorka72)
2019. aug. 31. 11:29

Szia Dorka, ma már mocorogjál apránként, a katérertől gondolom megszabadítottak, pisilni úgyis menni kell, és igyál rengeteget! Nekem a győri édes keksz(sima) jobban csúszott, mint a háztartási, próbálj azt rágcsálni. Én aznap már ittam egy kaukázusi kefírt is, ill. minden reggel ettem egy natúr actimel joghurtot.

Holnap kakit kell produkálnod, hogy tudják, hogy minden működik odabent- nyilván még alig ettél, magadtól kicsi a sansz,hogy fogsz- ezért is egyél, hogy erősödj és legyen a gyomrodban valami. Én laevolac szirupot kaptam, az meghajtott. De még aznap magatól is sikerült, irtó boldog voltam!😜

Szóval kitartás, napról napra jobb lesz a helyzet. Holnap a csövet is kiszedik, anélkúl még jobban érzed majd magad.

Gyors gyógyulást!

47432. Katusa2 (válaszként erre: 47425. - Tim70)
2019. aug. 31. 11:20

Szia Timi!

Köszi most is a jó tanácsokat🥰

Furcsa, hogy itthon takarékra kell tennie magát az embernek, de ez most tényleg fontos,hogy ne erőltessem meg magam. Jövök-megyek, mondtam is a családnak, hogy a kórházban is róttam a köröket a folyosón, ne izguljanak, nem sok, amit itthon látnak tőlem (pedig csak ma reggel jöttem haza😁) de most is pihizek, meg fogok még sokat.

Jó hétvégét!

47431. Katusa2 (válaszként erre: 47426. - Molnarmarta)
2019. aug. 31. 11:14

Szia Márti!

Milyen varratok nélkül, kényelmesebb így? Nekem majd szerdán lesz. Ma jöhettem haza☺️ Mindenki körülöttem akar ugrálni, úgy kell csitítani őket😃

Jó lábadozást!

47430. Dorka72
2019. aug. 31. 09:50
Sziasztok! Tegnap délelőtt túlestem a dolgon. Egyenlőre csak fekszem. Reggel felkeltem egy gyors zuhanyra de majdnem elájultam. Még bennem a csövek meg az infúzió...addig nem mozgok. Enni nem nagyon tudok de legalább nincs fent a cukrom. 😊 A vényomásom is kemény 90/60 Nagyon fáj de remélem napról napra jobb lesz.Puszi nektek,és köszönöm a támogatást. 💖
47429. Tim70 (válaszként erre: 47428. - Tim70)
2019. aug. 30. 13:38

A mozgásforma neve: spirálstabilizáció. Itt van egy rövid isnertető, de a keresőbe beütve több és bővebb információt kaphatsz.

[link]

Üdv: 💖Timi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook