Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Aug. 26.-án reggel írtam Nektek, délután fél három körül életmentő műtétre toltak be ismért a mütőbe.Kérdeztem Tőletek mennyi ideig normális a hűvelyi vérzés, hát az enyém nem volt az.10x4 cm hematómás vérzésem volt ami egy kis érből szivárgott lassan de biztosan. Tegnap engedtek haza.nem a saját orvosom műtött hanem egy széleskörü tudással rendelkező orvos akinek csak örök hálával tartozom, mert megmentette az életemet.Már kismedencei hashártya összanövéseim is voltak, gyulladt gócok a hasamban, rengeteg infúzió antibiotikum lefolyt,Reménykedem, hogy most már minden rendben lesz, bár még a mai napig nem tudom feldolgozni a történteket.Mindenkinek jó egészséget, kitartást, gyors gyógyulást.
Gyöngyi
Megy a tötyögès. Holnap haza is tötyöghetek. :) Az én csodaelixírem tegnap reggel:
-tejeskávé
-1 kanál paraffinolaj
-reggelire vajas-dzsemes kenyér
-1/5 liter kefir
megkoronázva
-1 glicerines kúppal.
A nővérke nagyon jót derült. 5 perc és mennem is kellett. Ha ez az ára a hazamenetelnek én bármit megteszek. :)
Sziasztok!
Még nem érkezett el a műtéti nap, sajnos.
Érdeklődöm, hogy inzulinrezisztenciás beteg van itt a csoportba?
Gyógyszert is szedek rá, azt a műtétkor és utána hogy tudom bevenni?
Köszi
Szia Katusa2!
A műtét után 1 napig algopyrint szedtem utába semmit, cataflam-ot írtak még fel ha kellene, de nem kellett. Nincs már őrült fájdalom és jó ha "érzel", mert így nincs felelőtlen mozdulat.🙏
Dorka! Nagyon ügyes vagy, csak tötyögjél ügyesen.👍 Az ágyból kelés is jobb lesz napról napra. Inni, inni, inni. Nagyon kell a folyadék.
Molnarmarta!
Óvatosan a boltba, semmi emelés hajlás. "Mindent a szemnek semmit a kéznek"😊. Roppant büszke vagyok rád ügyes vagy.👍
A kaukázusi kefír nagyon jó, napi 1l-t ittam meg úgy 8-10 hónapig. Gyógyuljatok csajszik, szóljatok ha segítség kell.
Üdv mindenkinek: 💖Timi
Szia Kajszi72!
Még nem mertem elindúlni a boltba😊.Olyan vagyok mint aki kissé be van drogozva.
Itthon ügyin mozgok de egyedül mégsem indulok neki.Holnap viszont mennem kell az OTP-be,majd kerítek kísérőt.
De lesz ez jobb is idővel,s visszazökkenünk.Szép napot kívánok neked😊!
Ismét szia Katusa2☺!Figyelmetlen voltam ,csak most látom mit írtál.
Szóval a kaki ügy rendben😊!Ez nagy dolog!A kaukázusi kefír amúgy is nagyon egészséges és jót tesz a bèlflórának!
Ahogy az előző hozzászólásban írtam én már nem szedek bogyókat.Nem fáj a pocakom.A pocakra az Espumisa t-valamit segít.
A varratszedés után is könnyebb lesz!
Te "csak" 10 szurit kapsz?Nekem 30 van.Mindig a párom adja,tegnap nekem kellett.Azt hittem hanyatt vágom magam.A két karom már csuda színes,mostmár a combom is alakul.
Neem,nem cipelek csak nézelődöm😊!
Szép vasárnapit kívánok!!!
Szia Katusa!Úgy 2 napig szedtem reggel és este az Algoflex rapidot.Mondjuk nekem inkább a derekam és a lábaim fájtak a gerincsérv miatt,kevésbé a pocakom.A gyomorvédő az nagyon fontos,èn Pantoprazolt szedek most.Ja és hasznos lehet még egy kis probiotikum is mert a belek most igencsak sérülhettek.A Probium nagyon bevált,nem drága de jó!
Nekem még reggelről őrült hasgörcsöm szokott lenni,aztán futás😊
Szép napot neked!
Érdekes amit írsz, én otthon tán egyszer ittam flectort, nem fájt semmi. Allergiás vagyok, csak diklofenakot ehetek. A gyogyói sem egyformák, van amelyik káliummal, van amelyik natriummal kötött. A flector az utóbbi, a rapid hatása szinte azonnali és hosszantartó, szerintem a legjobb a diklofenak tartalmú gyógyszerek között.
És szinte biztos, hogy nem lesz szükséged rendszeres szedésre.
Ha letompítod magad, nem fogod érezni, amikor a tested finoman jelzi a pihenő riadót. Nem reagálsz, túlerőltetsz, akkor tényleg fájni fog, mert izomgörcsöd lesz. Ha erre megint csak gyogyóval válaszolsz a lazítás, pihenés helyett, tovább savasodsz, lassúl a sebgyógyulás, a görcs pedig átterjed a környező szervekre, az izomzatra, még szarabb lesz.
Szóval óvatosan a fájdalomcsillapító kajálással. Kalap kakit! 🌻
Szia. Az az ágyba ki- be mutatvány a legnehezebb és a legröhejesebb is. Mint valami hátára fordult nagy bogár, úgy kepeszt az ember. Eleinte majdnem annyi ideig tartott bemászni az ágyba, mint amennyi a folyosón totyogás volt.😀
Csak így tovább, holnap még erősebb és ügyesebb leszel! 🌻
Csak így tovább Dorka! Tötyögjél minél többször, egyre jobb lesz! A fájdalomcsillapítót pedig kérd, smikor érzed, hogy kell!
Gyors gyógyulást!
Az “öregektől” 😃 kérdezem a fájdalomcsillapítókat. A kórházban algopirin és diklofenák 50mg közül választhattam, érdekes az algopirin nekem nem jött be, így napi 3x kaptam a diklot. Itthon kész patika van különböző hatóanyagokkal: cataflam dolo 25mg és rapid változat (ez ugyebár diklos) voltaren dolo (szintén), algoflex rapid és nurofen (ibuprofen), panadol (paracetamol). Nos ami miatt litániát írok, hogy a diklot nem szabad 1 hétnél tovább folyamatosan szedni. Viszont van mellette a szuri. Ti mit szedtetek? És kb mennyi ideig kell számítani rá, hogy kellenek a bogyók?
Ha reggel beveszek egyet, elvagyok vele kb 3-ig. Lefekvés előtt meg csak biztos ami sicher alapon vettem be,hogy jól aludjak. Oldalt merjek már aludni? Bocsi a hülye kérdésekért😜😃
Szia Márti!
Drukkolok a bolthoz, biztos ügyes leszel! De nem elfelejteni ám, hogy ne cipelj semmit, nekem ez a legnehezebb, emlékeztetni magam, hogy pl most ne én legyek az, aki kinyitja bukóra az ablakot😜
Képzeld kaki-ügyben úgy làtszik, nálam beválik a napi 2x élőflóra (gyorsan lekopogom), reggel egy natúr actimel és uzsira délután egy nagy fél literes kaukázusi kefír. Persze figyelek mellette,hogy nehéz kaját ne egyek, de eddig nem kellett a gyümipép sem a kompòt. ☺️
Úgyhogy boldog vagyok.😁
Leboltoltam a szomszédasszonyommal a szurikat (10-et kaptam), ő ápolónő, ha felkel a család, át is hívom,hogy adja be nekem.
Te még szedsz fájdalomcsillapítókat?
Szia. A boltról: Készülj fel rá, hogy mindenki ijesztően gyorsabban mozog majd nálad.
És arra is, hogy baromira el fogsz fáradni. Nem a megtett méterektől, hanem a koncentrációtól. 😀
Szia Timi70!
Nem aggódom akkor az eskem-beskem miatt☺!
Lassan többet vagyok fel és kevesebbet fekszem.Holnap lemerészkedem a 200 m-re lévő boltba is picit szétnézni.
Hú a torna az nagyon érdekel😊😊!!!Semmiképp műtét ,bármi más ami segít helyrejönni!
Köszönöm most is a kedves ,erőt adó soraidat!Csodaszép hétvégét neked❤!
Szia Katusám!
Hatalmas megkönnyebbülés a varratok nélkül lenni!Meg lettem dícsérve,ügyesen gyógyulok.
Hagyd magad,hogy kényeztessenek picit!Tudom nem jó érzés a kiszolgáltatottság de most sajna ez van.Lesz ez máshogyan is hála az istennek😊!
Annyit legyél fel amennyi jól esik és annyit is pihenjél!
Én és a mackótestvér pocak végképp nem szokjuk egymást.De ehhez is idő kell!
A könnyű széklethez ne feledd a gyümipépet!Fájdalommentes lábadozást kívánok Katusa!!!!
Szia. A helyzetváltoztatást csak, mint a lassított felvétel lenne, úgy csináld, akkor kisebb az esély a szédelgésre. Totyogni viszont kell, a mozgás megemeli a vérnyomást, és a beleknek is segít a munkában, az étvágyat is meghozza. De a legfőbb, hogy hidd el, minden letotyogott méter erőt ad és bátorságot. Szinte büszkeség tölti el az embert, amikor eljut a liftig, aztán a büféig és így tovább. 😀
Kalap kakit mindenhez!
Szia, engem 5 napja műtöttek, nincs vérzésem abszolút, de a dokim úgy engedett el, hogy kis mértékű, pecsételő vérzés még belefér.
Szerintem nem árt, ha beszélsz a tiéddel, aztán megnéz, ha indokoltnak tartja.
Szia Dorka, ma már mocorogjál apránként, a katérertől gondolom megszabadítottak, pisilni úgyis menni kell, és igyál rengeteget! Nekem a győri édes keksz(sima) jobban csúszott, mint a háztartási, próbálj azt rágcsálni. Én aznap már ittam egy kaukázusi kefírt is, ill. minden reggel ettem egy natúr actimel joghurtot.
Holnap kakit kell produkálnod, hogy tudják, hogy minden működik odabent- nyilván még alig ettél, magadtól kicsi a sansz,hogy fogsz- ezért is egyél, hogy erősödj és legyen a gyomrodban valami. Én laevolac szirupot kaptam, az meghajtott. De még aznap magatól is sikerült, irtó boldog voltam!😜
Szóval kitartás, napról napra jobb lesz a helyzet. Holnap a csövet is kiszedik, anélkúl még jobban érzed majd magad.
Gyors gyógyulást!
Szia Timi!
Köszi most is a jó tanácsokat🥰
Furcsa, hogy itthon takarékra kell tennie magát az embernek, de ez most tényleg fontos,hogy ne erőltessem meg magam. Jövök-megyek, mondtam is a családnak, hogy a kórházban is róttam a köröket a folyosón, ne izguljanak, nem sok, amit itthon látnak tőlem (pedig csak ma reggel jöttem haza😁) de most is pihizek, meg fogok még sokat.
Jó hétvégét!
Szia Márti!
Milyen varratok nélkül, kényelmesebb így? Nekem majd szerdán lesz. Ma jöhettem haza☺️ Mindenki körülöttem akar ugrálni, úgy kell csitítani őket😃
Jó lábadozást!
A mozgásforma neve: spirálstabilizáció. Itt van egy rövid isnertető, de a keresőbe beütve több és bővebb információt kaphatsz.
Üdv: 💖Timi
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?