Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47548. Kajszi72 (válaszként erre: 47546. - Molnarmarta)
2019. szept. 11. 11:14

Köszi, én már okés vagyok. Másfél éve műtöttek. 😀

Nyugodtan mozdulhatsz, kb., mint a műtét utáni pár napban.

Ha bírod a diklofenákot, ajánlom a flectort, mert gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is, és izomgörcsre is ajánlják. A nospánál többet ér, az biztos.

Viszont ha már nem fájsz, légyszi ne kezdj el maratonozni 😋. Mozgás- pihenés, mozgás- pihenés. És ha ebben fegyelmezett vagy, az esküvőn jó néhány lötyögős táncot is simán bevállalhatsz. Kalap kakit!🌻

47547. Kajszi72 (válaszként erre: 47544. - Katusa2)
2019. szept. 11. 10:58

Nem értek veled egyet. A hálóing tekeredik, felgyűrődik, sose ott van, ahol lennie kellene. Én végig gatyában voltam, a hálóing addig volt rajtam, amíg a szobába kísértek az őrzőből. Ugyanígy volt a laparos műtétnél, gatya elől lehajtva, amíg a köldökömből cafogott a gumikesztyű.

A sebek be vannak fedve, egy réteg pamuttól nem fog fájni semmi se.

A kórházba min. 5 db pamut mami bugyival kell menni, ezeket még otthon is jó ideig használja az ember. Kik- ben mindig kapható. Zoknit vagy nagyobbat, vagy bokaalattit, ezeket könnyebb felvenni.

Cipzáras, gombos gatya felejtős. Mackó naci, vagy modernebbűl fittnesswellness gatyó, nagyobb méretű leggins, ilyenekben jól elvan az ember.

Műtét után még a hasi bőr is érzékenyebb a gyepálástól, ezért is ajánlott a pamut cuccok használata.

Lidliben, aldiban szinte mindig kaphatók ilyen- olyan pamutgatyák, és nem aranyáron.

47546. molnarmarta (válaszként erre: 47537. - Kajszi72)
2019. szept. 11. 10:56

Szia Kajszi😊!

Már bármit megtennék csak kicsit könnyebb lenne!!!Hatalmasat hibáztam azzal,hogy túlpörögtem.

A párom figyelmeztetett,hogy az a legveszélyesebb időszak mikor már jobban vagy,bírod magad,nincs fájdalom..

Mert attól még ott belül nagyon nincs rendben semmi.

Most bezzeg mozdúlni s merek😯

Köszi ked es Kajszi minden jó tanácsot!Gyógyulást kívánok neked is!Legyen szép a mai napod!

47545. molnarmarta (válaszként erre: 47540. - Katusa2)
2019. szept. 11. 10:45

Jajjj Katusa ,nagyon haragszom magamra.Jól voltam,bírtam magam egész nap.Nehéz dolgokat nem csináltam de nem is pihiztem sokat.A lányom esküvője holnap lesz.Két tanuval indúltak ,végül 30-an lettünk.Az elmúlt hét és a hétvége is arról szólt,hogy ruha,cipő,táska után kajtattam.

Olvastam némi szakirodalmat amiben leírják,hogy akinek a méhnyakat is eltávolították annak még nehezebb a gyógyulás mert nincsen alátámasztás.

Úgy érzem a belek nyomják alul a hasamat.Ha felkelek fognom kell a hasamat alul s úgy picit jobb.

Sajnos makacs és öntörvényű vagyok.Hatalmas hiba!

S most rendesen ki is vagyok.Megérdemeltem!

A holnapi napot bírnom kell valahogyan.Ha 2- 3 órát leszek ott már annak is nagyon fogok örülni.

Szép napot neked kedves Katusa!!!

47544. Katusa2 (válaszként erre: 47530. - TJudit72)
2019. szept. 11. 10:15

Tjudit72, sokmindent leírtak előttem a lányok, de hasznos, ha visszaolvasol még.

Ami nekem eszembe jutott, hogy vegyél magas derekú és a mostaninál egy számmal nagyobb mamibugyikat, mert minden más kényelmetlen lesz. Eleve meg lesz puffadva a hasad, ezért jó, ha nagyobb bugyival készülsz.

A másik, hogy hálóingeket vigyél, nehogy pizsamát (én pizsit hordok így nagy okosan pizsikollekciót vittem, na ez felejtős, mert a hasadon ne legyen semmi, úgy kellett behozatnom hálóinget és napokig bugyi nélkül voltam a kórházban, így volt a legkényelmesebb😜).

A várakozás napjait a műtétig túl kell élni, de ahogy Kajszi is írta, remek teendő a takarítás😃 utána úgysem fogsz tudni semmit csinálni.

47543. Kajszi72 (válaszként erre: 47528. - Ewyca)
2019. szept. 11. 10:13
Gondolunk rád, jó ébredést és finom intravénás málézólöttyöt! ❤🌻
47542. Katusa2 (válaszként erre: 47532. - Dorka72)
2019. szept. 11. 10:00

Dorka, a mai célkitűzésem a bolt😃 ami az utcánk aljában van. Ezt a távot már többször teljesítettem, úgyhogy mennie kell most is.

Hú ne is mondd, mikor varratszedésre mentem, gondban voltam, mit vegyek fel. Végül fel tudtam venni egy cipzáras gatyát, de a kocsiban húztam is le egyből😜

47541. Katusa2 (válaszként erre: 47537. - Kajszi72)
2019. szept. 11. 09:56
Kajszi, tökéletesen kihoztad a lényeget: a türelem a legnehezebb. Vannak napok, amikor tök nyominak érzem magam😃😂😜 hogy jóformán alig haladtam valamit előre az elmúlt napokhoz képest. De ugye ezt nem tudom siettetni, akár tetszik akár nem.
47540. Katusa2 (válaszként erre: 47536. - Molnarmarta)
2019. szept. 11. 09:50

Màrti, pihenj sokat, remélem tegnap óta javult a helyzet és kevésbé érzed a hasad! Hogy tudtál ennyire pörögni, ezen nagyon csodálkozom. Én ma vagyok 14 napos, de többet fekszem mint fent vagyok. Mindent apró részleteiben csinálok, elfáradok, ha túl sok. Sétálni járok minden nap, de az se több fél óránál, utána le is kell feküdjek, pontosabban felrakom a lábaimat és félig ülő helyzetben pihenek.

Nagyon vigyázz magadra!!! Mikor lesz a lányod esküvője? Tudom,hogy sok intézendő van ilyenkor, de ne te legyél ebben az úttörő! Elég, ha a nagy napra készülsz, hogy akkor ott tudj lenni és jól legyél teljesen ☺️

47539. kati037 (válaszként erre: 47530. - TJudit72)
2019. szept. 11. 08:49
Szia TJudit72 ! Az ital és a kaja sztem mindenkinél egyéni, de a "k" betűsöket- karalábé, káposzta, kel, karfiol, nagy ívben kerüld el. A brokkoli is ide sorolható Én nem ettem semmit, ami a bélműködést lassítja -rizs, krumpli, fehér kenyér, péksütemény- puffaszt, vagy olajban sült. Kedvenc kajám a párolt cukkini lett. :) Nekem a rostos italok nem igazán jöttek be, mert meg kellett vagy 2 l-t inni a hatás eléréséhez, a legtöbb rostos ital meg hemzseg a kalóriától. A 85 éves szomszédasszonyom javasolta a borsmenta teát, mint szélhajtót és hashajtót, az tényleg működött. De ez, véleményem szerint egyéni. Próbáld ki, ha nem működik, akkor ne erőltesd. A Stadalax meg a egy borzasztó dolog, mert én simán összeestem tőle. Munka: Kettő hétig nagyjából a lakáson belül mozogtam, a bűvös hat hét után mentem vissza dolgozni, irodában dolgozom, de az első kettő hétben kb 4 óra munka után leléptem. Beállíttattam az otthoni gépemet, hogy a fontosabb ügyeket távmunkában el tudja intézni. Ha fájt a hasam, vagy rosszul éreztem magam, akkor úgysem tudtam normálisan a munkára koncentrálni. Ülni sem lehet egyfolytában 8 órát, óránként felállok és sétálok, vagy kitalálok valami mászkálós elfoglaltságot. Gyógyulás: Ez még mindig tart... Jobbulást és kitartást kívánok.
47538. kati037 (válaszként erre: 47522. - Tim70)
2019. szept. 11. 08:30
Szia Timi! Köszi a választ. Köszi a tippet is, igaz nem futócipőt vásároltam, mert futni lusta vagyok. :) Naponta 4-5 km-t gyalogolok és most kezdek el női tornára járni. Meggyőződésem, hogy nagyon sokat segített a felépülésben a mozgás. Tényleg nagyon jó a csoport és sok kérdésre itt találtam meg a választ, nem a dokinál.
47537. Kajszi72 (válaszként erre: 47536. - Molnarmarta)
2019. szept. 10. 21:11

Márti, és mindenki, aki érintett! Amikor jön a jel, a kis szúrás, a befeszülés, akkor rögtön egy fél órás, órás vízszinttel általában feloldható az egész. Ülni nem elég. Lehet el is alszol,ha szükséged van rá. A szervezetünk az alvással kényszerít pihenőre minket. A buksi kikapcsol, az izmok elernyednek. Gondolom majd mindenki vitt már alvó kisgyereket egyik helyről a másikra, nyeklenek, lóg kezük- lábuk, mindenük. Ilyen állapotban regenerálódik az izomszövet, ez a tényleges pihenés, a teljes lazaság. Ha nem engeded meg magadnak a szünetet, visszaesel a gyógyulásban. A besavasodott, túlerőltetett szövet fájdalommal jár. A test pedig az összeforrasztás és a folyamatos erősödés helyett kénytelen az izomlázat, a lokalizált gyulladást gyógyítani, a görcsöt feloldani. Erre megy el az energia. Te meg közben moslékul érzed magad, görcsölsz, fájsz - nem kicsit - szar lesz a közérzeted, mert bár tegnap a csillagokat hoztad le az égről, ma épp csak a budira tudod kivonszolni magad.

Nőként a "mit bírunk" és a "mi az amit lehet" szinte soha nem egyenlő. Most ki kell kényszeríteni magatokból ezt az egyenlőséget. Ehhez kell a rohadt nagy türelem. Türelem önmagatok irányába. Be kell venni a leszarom tablettát.

Egyszer írtam már erről, azóta sincs jobb példám: olyan ez az egész, mint egy lépcső... ha úgy érzed, át tudsz lépni két - három fokot is, ne tedd! Visszaesel és lejjebbről kell elindulnod, mint ahol utoljára álltál. Ezen a lépcsőn csak akkor tudsz felmenni, ha minden lépcsőfokra rálépsz. Ha egyet kihagysz, csúszda lesz belőle... Uff.

Sok türelmet és kalap kakit mindenhez!🌻

2019. szept. 10. 18:48

Sziasztok lányok!

Mindenkihez szólbék akiket az elmúlt napikban,hetekben műtöttek.

Ma vagyok 17 napos.Hazakerülésem után már a 4.nap környékén olyan jól voltam,hogy magam sem hittem el.Többet voltam fel mint amennyit feküdtem.Napról napra egyre többet bírtam.Kicsattantam a jókedvtől.A lányom esküvőjére készülök-vásárlás,fodrászkodás, ügyintézés...

Tegnap már fájt a hasam rendesen.Ma már rosszabb a helyzet mint a műtét utáni napokban.Az orvosom szerint meg lett eröltetve,nyugalomra ítélt.

Kicsit nagy kört futottam ugyan,a mondandóm lényege az,hogy legyetek türelemmel és adjatok időt a testnek a gyógyulásra!!Ha jobban is vagy ne kapjon el a hév!!!!Én most kicsit be vagyok sz..va.

VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!!!

47535. molnarmarta (válaszként erre: 47522. - Tim70)
2019. szept. 10. 18:38

Szia Tim70!

Igen bizony mostmár lelassítok!!!Jöttek a jelek rendesen.A doki pihire intett.

Gyorsan szerettem volna gyógyúlni de a szervezet nagyon okos és küldte a jeleket.

Köszi Timi,hogy mindig erősítesz minket😊❤!

47534. molnarmarta (válaszként erre: 47521. - Kajszi72)
2019. szept. 10. 18:34

Szia Kajszi72!

Mindenben amit írtál igazad van!Ma már nagyon beparáztam a fájdalomtól és felhívtam a dokit.Azt mondta belefér,de vegyek vissza.Nospa forte és fájdalomcsillapító,fekvés...

Akinek a méhnyakat is eltávolították ott még vacakabb a helyzet😣.

Te,hogy vagy???

Köszönöm a sok jó tanácsot!!!Pusza!

47533. Kajszi72 (válaszként erre: 47531. - Kajszi72)
2019. szept. 10. 13:58

Ja, 6 hét után jön a nagy kontroll, nem kell visszasietni a melóba. A belső varratok felszívódása kb. 3 hónap.

Szóval lehet, hogy kívülről csak 4 kis heged lesz, de belül át leszel szabva rendesen.

Ha van időd, menj vissza pár hónapot itt az oldalon, olvasgass, lehet olyan infót is találsz, ami eddig fel sem merült benned kérdésként.

És ha bármi van, előtte, utána, ami nyugtalanít vagy kérdőjel, ha netán elszaródik a kedved, írj, mindig lesz aki válaszol. 😀

47532. Dorka72 (válaszként erre: 47525. - Kajszi72)
2019. szept. 10. 13:48
Elnapoltam a boltba menést. Keresnem kell valamit ami rámjön. Amikor bementem a kórházba még tombolt a kánikula. De mostanra a nyáriruha nem elég. És csupa szűk nacim van. :(
47531. Kajszi72 (válaszként erre: 47530. - TJudit72)
2019. szept. 10. 13:48

Műtét után sok víz, amúgy pedig amit a kórházban adnak kaja, az elég lesz. Max. ropi vagy kekszikék még.

Otthon majd könnyű kaják, azt is többször keveset. Kerülni kell mindent, ami felfújhat. 😀

47530. TJudit72 (válaszként erre: 47527. - Kajszi72)
2019. szept. 10. 13:25

Köszönöm a választ!

Enni vagy esetleg inni mit javasoltok?

Utánna mennyi idő kb. a gyógyulás?

Dolgozni mikor lehet menni,irodai munkában dolgozom.

47529. TJudit72 (válaszként erre: 47528. - Ewyca)
2019. szept. 10. 13:14
Sok szerencsét! Gyors gyógyulást!
47528. Ewyca
2019. szept. 10. 12:41

Sziasztok!

Elfoglaltam a kórházi lakosztályomat.

Innen sodródok az árral. 😀

47527. Kajszi72 (válaszként erre: 47526. - TJudit72)
2019. szept. 10. 12:31

Szia. A béltisztítás alap, hogy legyen hely melózni a dokiknak. Fájni nem fog rettentően, kapsz fájdalomcsillapítót, ha nem elég, akkor kérhetsz ráadást. A hasad fel lesz puffadva műtét után, kényelmes mami bugyikat és mackó nacit vigyél magaddal.

Ha lapar is, a mozgásod lassabb lesz és a koordinációd is rosszabb lesz, ezért olvashatod itt a totyogás, csoszogás jókívánságokat. 😀

Nem emlékszem semmilyen extra fizikai érzésre. Amikor újra munkába állnak a belek, a gázosodás "pofozgatja" a belső varratokat, ez kellemetlen, de kibírható. Nincs semmilyen üresség érzés, ha erre gondoltál, nem lötyögnek a bennmaradt szervek erre- arra. 😀

A műtét előtti héten nagyszerű idegnyugtató a takarítás. Kalap kakit!🌻

47526. TJudit72
2019. szept. 10. 09:47

Sziasztok!

Az én műtéti napom szeptember 30.-a, hétfő.

Vasárnap kell befeküdnöm, délig.

Gondolom hashajtót kell inni.

Laparoszkopósan mondták a műtétet.

Az után is fájni fog? Milyen érzésre számítsak?

Már most félek, izgulok.

Köszönöm szépen a válaszokat.

47525. Kajszi72 (válaszként erre: 47524. - Dorka72)
2019. szept. 10. 06:35

Szia. Ugye lesz, aki veled totyog? A komfort zónán kívüli első kirándulás kissé megtépázhatja az embert, fizikailag és lelkileg is.

Jobb, ha van melletted valaki, aki biztonságérzetet ad. Kalap kakit!🌻

47524. Dorka72 (válaszként erre: 47523. - Katusa2)
2019. szept. 9. 23:20
Sziasztok! Lassan alakulok. Néha megriadok egy-két dologtól...de jó hogy itt vagytok és mindíg segítetek. Ma vagyok 11 napos. A tehetetlenség engem is kiborít. De majdcsak elmúlik ez is. Holnap el akarok csoszogni a boltba. Csak 2 háznyira van. Remélem nem.fog ki rajtam. ☺ Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek! 💖
47523. Katusa2
2019. szept. 9. 21:12

Sziasztok!

Ma tök depi voltam😩 nyilvánvaló attól,hogy egyfolytában esett sz eső,alig keltem fel az ágyból.😜

Én is eljutottam oda,hogy nagyon siettetném a felépülést,iszonyat idegesít, hogy fáj a hasam. Nem belül, hanem kívül, amit már mondtam, a puklik és felette levő, köldök alatti rész. Húzódik, olyan,mint az erős izomláz, de fáj is, főleg a puklis rész,ha megnyomódik.

Nem mondom ma minden baj volt😜😃😫 na abbahagytam a nyavajgást!

Ewica, megy a drukk, no para, hamar túlleszel rajta!

Gyöngyi hogy vagy, ha olvasod, írj pár sort!

Dorka te is rendben vagy már, ugye?

Többieknek jó éjt és köszi,hogy tartjátok bennünk a lelket!😘

47522. Tim70 (válaszként erre: 47519. - Molnarmarta)
2019. szept. 9. 20:00

Szia Molnarmarta!

Ahogy Kajszi írta fog még fájdogálni, keményedni, puffadni a has jó pár hónapig. Időjárás változást simán jelzi, de azt is ha pihenned kell, mert túl toltál valamit. Puffadás lehet valami ételtől, még nagyon óvatosan! Ne parázz, de figyeld a tested jelzéseit, még rengeteg pihenésre van szükség.

Szia Kati037!

Üdvözlünk itt! 😊 Elhiszem, hogy nem volt kedved irogatni, mindenki másképp dolgozza fel a vele történteket. Annó én a műtét előtti napon írtam előszőr. Nagyon jó csapat van itt, a régiek vissza-vissza néznek, ahol tudunk segítünk egymásnak.

Néha az is elég ha kitudjuk magunkat beszélni egy olyan helyen ahol nem sopánkodnak és sajnálkoznak rajtunk.

(Ja én vagyok a "futócipős"😉🏃‍♀️. Azóta is futok, lassan egy éve shakti táncra járok és néhány hónapja elkezdtem jógázni is. Szóval nagyot fordítottam az életemen. Soha rosszabb döntésem ne legyen😉😉😉).

Szia Ewyca!

Szorítunk Neked. Nyugi minden rendbe lesz. Az erő legyen veled! Ahogy bent leszel már felgyorsulnak az események nem lesz idő agyalni. Itt vagyunk ha bátorítás kell,vagy tapasztalatra van szükséged.

Üdv: 💖Timi

47521. Kajszi72 (válaszként erre: 47519. - Molnarmarta)
2019. szept. 9. 18:03

Nem Timi, de válaszolok. Ez még hónapokig jellemző lesz, bármikor jöhet. Időjárás változás, a ciklus, túlmozgás, ételek, bármelyik okozhatja.

Két héten vagy túl, innentől kell majd a nagy türelem, mert már eloszlott a műtéti riadalom, az ember néha terminátort játszik, előjön a csakazértis és a majdénmegmutatom, mert olyan nagyon gyógyulni akarunk. De ezek csapdák és visszavetnek, lassítják a gyógyulást.🌻

A műtéti hegek időjóst csinálnak az emberből, az biztos. 😀 Kalap kakit és sok türelmet!😀

47520. kati037
2019. szept. 9. 17:29
Sziasztok! 58 éves vagyok 4 hónappal ezelőtt diagnosztizáltak méhtest rosszindulatú daganatot nálam, a méhemet a petefészkeimet és a mirigyeket kivették, extra bónuszként a hasi összenövéseket is megszüntették. Hormonpótlást nem kaphatok, mert hormon túltermelés okozta a daganat kialakulását. Nagyon sokat segített ez az oldal, írni nem igazán volt kedvem, de sok hasznos tanácsot kaptam Tőletek. Volt egy bejegyzés, az, hogy ki írta, azt nem tudom, -de leírta, hogy a műtét után beruházott egy futócipőre és azóta fut- én világ életemben magas sarkú cipőkben jártam, de vettem egy sportcipőt, azóta ahová csak lehet, gyalog megyek. Most úgy érzem, hogy a műtét előtti teljesítményem 80-90 %-ánal tartok és azt gondolom, hogy a napi fix gyaloglás segített a felépülésben. Köszönöm annak a hölgynek, aki ezt leírta így ismeretlenül is. Mellette muszáj diétáznom, mert minden - a tiltólistán szereplő kaját nem eszek- felfúj úgy duplára. A napi nagy dolognál nekem a Hunyadi, vagy Ferenc Jóska víz ami segít, de minden nap eszem gyümölcsöt és paradicsomot. A hajolgatás még nehezen megy, de nem is erőltetem. A cipekedést is a férjemre hagyom, úgy max 3 kilónyi mennyiség, amit viszek. A hideg front baromira kikészít, de erről más is írt. Aki ezt olvassa, annak zökkenőmentes felépülést és kitartást kívánok.
2019. szept. 9. 17:04

Szia Timi70!Te vagy a mi "anyusunk"😊!Szerinted normális így a 16.napon,hogy előjött egy kis alamuszi hasfájás és puffadás,alhas feszülés?Már olyan jól voltam az elmúlt napokban-mindent megcsináltam.

Igaz front is van.Jött a nagy eső és a hideg is...

Parázom picit.

Jó,hogy itt vagy nekünk!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook