Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én is méheltávolításra várok! És a szövettani eredményre, most már lassan 2. hete!
Tele kétségekkel, félelemmel!
Nekem többen mondták, hogy a petefészek kivételhez ragaszkodjak ( igaz még nincs szövettani eredmény)!
Viszont ott a csontritkulás, hormonháztartás felborulása és még rengeteg lehetséges következmény!
Mára már nagyon hosszúnak érzem ezt a kéthetes várakozást! Csak én viselem ezt ilyen nehezen?
Igazából még a megfelelő nőgyógyászt is ketesgélem!
Szia Katusa2!
Az "erő legyen veled"! 🙏 Probléma mentes műtétet, fájdalom mentes ébredést neked holnap. Ne félj a Te kezed is fogjuk! 🧚♀️. Kicsit lehet korai a tanács,de műtét után kérd a fájdalom csillapitót ha kell ne szégyelősködj, ahogy lehet rengeteg folyadék (víz, tea). Ami a legfontosabb, ahogy erőd engedi állj fel húzd ki magad és totyogj, menj amennyit bírsz. Szólj ha segíthetünk. Kitartást!
Üdv: 💖Timi
Szia Katusa2!
Drukkolok, szorítok Neked holnap reggel! Én februárban estem át ezen a műtéten, sokkal jobb az élet így! Majd meglátod Te is!
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a bátorító szavakat🥰 Holnap reggel velem kezdenek, ha minden jól megy, 10-re túl leszek rajta.
A szobatársaim màr elmesélték, hogy puki-büfi etikett nincs😃 ne zavartassam magam, sőt majd együtt örülünk egymás sikereinek😁
Szia Katusa2!
Nagyon gondolok Rád, sok szerencsét, kitartás, erőt az elkövetkező napokra , hetekre.Nekem holnap lesz két hete, hogy azóta jól vagyok-e? nem tudom, a vérzés egyre intenzívebb,a kevéshez képest.Olvastam német fórumokat , ott mindenkinek volt pici vérzése kb, 4-5 hétig.Teljes tanácstalanság, de pozítívan akarok tovább előretekinteni.
Sziasztok!
Na most már tényleg frászban vagyok. Naptár szerint jövő csütörtökön kellene megjönnie, a kórházba már holnap megyek és kedden megtörténik. Iszom a citromlevet,nehogy korábban beköszöntsön🥵 A doki azt mondta,hogy kevés vérzéssel még operál, drukkoljatok, hogy megússzam a mensit. 🙏
A pakkom mindjárt összerakom, Timi listája segítségével☺️ Amúgy házimunkàval mind megvagyok, mára csak a főzés marad ill. a mosógép zötyög. Délután ennek örömére mozizunk, az új Tarantino filmre megyünk☺️
Jó hétvégét mindenkinek! Gyöngyi remélem azóta minden rendben!
Szia Gyöngyvirág!
Nincs mit köszönnöd. Itt mindenki hasonló "cipőt" visel. 😉 Természetes, hogy megosztjuk a tapasztalatainkat. Meglátod néhány hét, hónap után már Te fogod a tanácsokat adni az újaknak.
💖💖💖annó a műtét előtt az én kezem is fogták itt a fórumon 🙏🙏🙏💖💖💖💖, amiért nem tudok elég köszönetet mondani.
Fel a fejjel minden rendbe lesz, pihenés, séta, tötyögés, rengeteg folyadék, kimélő ételek (gyümölcsök pl:citrusfélék, aprómagvas málna, eper, ribizli..és puffasztó ételek tiltólistán). Egyél többször keveset, leves, natur csirkemell, édesburgonya, törtkrumpli, almakompót, barack befőtt mind mind nagyon jó. A kaukázusi kefír pedig rendbe tartja a bélflórákat.
Ne siettes semmit haladj a saját tempódba 😊. Ha bármi segítségre van szükséged nyugodtan írj.
Tudod itt nincs tabu téma és 1-2 év távlatából már sokmindenre választ kaphatsz.
Gyors regenerálódást. 😘
Üdv: 💖Timi
Szia Timi!
Köszönöm Neked, és mindenkinek a bátorító szavakat, itt mindenki olyan kedves segítőkész, lehet olyan dolgokról beszélni amiről amúgy senkinek nem beszélnék, mert nem értenék meg.
Köszönöm Katusa2 az érdeklődésedet, nagyon jól esik minden bátorító szó.
Üdv mindenkinek: Gyöngyi
Most egy kicsit elkeserítelek... 😉😁 Műtét után jó ideig be lesz dagadva a hasad és a mackó naci lesz a legjobb barátod. Cipzár és gombok? Brrrr.😱😵😬 De majd szépen lassan ez megváltozik, ahogy kívül- belül gyógyulnak a sebek, regenerálódnak a szövetek, visszahúzódik majd a duzzanat. 😁
Ó, és jajveszékelés nem lesz, csak pukizás. 😁
Dehogy, csak jól hangzott🤣😎
Nem is akarnék egyedül lenni, jobb hallgatni a többiek jajveszékelését is😃
Mondtam is a férjemnek, hogy basszus új ruhatár kell,ha kijövök, olyan bomba alakom lesz😃 erre ő: inkább megtanul varrni, és becsippent itt-ott 1-2 centit, ne aggódjak😁 most már ilyeneken nevetünk...
Szia Gyöngyvirág!
1.5 éve szintén mindent kivettek, még néhány extrát is (pl ha már ott voltam a vakbelemet is). Hasi műtét, bikini vágás.
Lehet még a műtét után barnázás, de ha megnyugtatóbb nézesd meg magad a dokiddal. 😊 nincs két egyforma gyógyulási folyamat, nem lehet sablont ráhúzni. A tapasztalatainkat tudjuk megosztani, és mivel nem vagyunk orvosok, van, hogy kétségek vannak bennünk. Véleményem szerint inkább feleslegesen kérdezz a dokidtól, mint egyszer későn...
Egyet viszont biztosan állíthatok, idővel minden sokkal jobb lesz, de ne akard siettetni a dolgokat.
Kellett jó 9-10 hónap, mire a régi erőnlétem, pörgésem vissza állt, úgy,hogy a műtét utáni 5. héttől már elkezdtem futni (kocogni).
Minden rendbe lesz!!! 😊😊😊
Csak türelem!!!!!!!!!
Üdv: 💖 Timi
Így igaz!! No para, napról napra jobb lesz! Ne aggódj!!😊
A baldachinos ágy nem rossz ötlet, de kapaszkodóhoz ragaszkodj, hátha a szőke herceg nem lesz ott, hogy segítsen "elegánsan" felkelni😂
Foglaljuk össze a lényeget: bomna nők leszünk, ha túlvagyunk a műtéten és az azt követő néhány hét megpróbáltatáson😃 igaz?😉
Jaj de várom már! Ma telefonáltam a kórházba, hogy készítsék a baldachinos ágyam😁
Szia!
Köszi a válaszod szerintem ez lehet a normális ilyen műtét után. nekem viszont már a 9 nap és még mindig van ilyen barnás néha kicsit élénkebb, viszont mennyiségre nagyon kevés váladék.
Szia Timi!
Köszi a választ, egy kicsit elgondolkodtatott megint a helyzetem, igaz az orvos azt mondta 1-2 hétig lehet kevés vérezgetés.Nekem mindent kivettek mert ragaszkodtam, hogy a petefészkeim ne maradjanak, az orvosom meg azt mondta , hogy akkor már a méhszáj se maradjon.Fogalmam sincs, hogyan zárták le az utóbbit, igaz nem is fogok rákeresni.Reménykedni tudok csak, hogy mielőbb elmúlik....bár én úgy indultam erre a műtétre, hogy vért soha nem akarok többé látni a hüvelyembe.
Szia!
Nekem egy hétig volt vmilyen kis folyás, ami picit barnasabb volt! A doki azt mondta normális, amúgy én is izgultam miatta☺️
Szia Gyöngyvirág!
Nekem egyáltalán nem volt vérzésem a műtét után. 1-2 napig kellett tisztasági betét.
Szia Katusa:
7 kg-al lettem kevesebb mire kijöttem a kórházból, majd még 4 kg-tól szabadultam meg életmódváltással.
20 db szurival engedtek haza, combba adtam, a nővérkék megtanítottak rá.
5 nap után engedtek haza, majd 8. nap volt a varratszedés.
9 hétre mentem vissza dolgozni (nem akartam hamarabb). Rengeteget sétáltam az első naptól kezdve, gyorsan regenerálódtam.
Kérdezzetek nyugodtan.
Az erő legyen veletek 😊😊😊!
Üdv:💖Timi
Üdvözlet Mindenkinek!
Én ma regisztráltam, aug, 13-án műtöttek. 51éves vagyok kb. 5 éve szenvedtem vérzési rendellenségbe, amit már gyógyszeresen sem tudtak helyrebillenteni az utóbbi három hónapba.Némi félelemmel mentem be a klinikára, de reménykedtem , hogy valami jobb kezdődik ezután.Ezután jött a rémálom, amit részben magamnak köszönhettem , mivel vegetáriánus vagyok nagyok sok vért vesztettem így három egység vért kaptam két nap az szinte kiesett...megkérdezém tőletek mennyi ideig tart a hüvelyi vérzés? Most megyek mert nagyon elfáradtem. Jó egészséget mindenkinek.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?