Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Zárójelben: ha olyan a helyzet, egy hímnemű főnököt meghátrálásra lehet kényszeríteni azzal, ha nagyon materalista stílusban elregélitek, milyen is ez a műtét. Kezdve a branülök beszúrásával... béltisztítás, étlen- szomjan, altatás, intubálás, huszonpár centiméteres vágás a hasfalon, a kiszabott testrészek további vizsgálatra mennek, eredmény, kórkép csak hetek múlva, min. 2 órás a műtét, a belső gyógyulás 3 hónap, az orvosilag javasolt lábadozó idő 6 hét. Pont.
Aki hagyja, hogy végigmond az vagy pszichopata vagy szociopata. Végső esetben mazochista és a dominákra gerjed. 😂
Egy tetves injekciós tűtől elájul a fele férfi népesség... sokkolni kell őket szép szavakkal, kedves hangon, folyamatosan fenntartva a szemkontaktust. 😂
Így egyszerre leszel az elesett, támogatni való nő és a bátor amazon. Mindkettő ellenállhatatlan.😵😀
Szia Dio08!
Én nem magyarázkodtam a főnökömnek,egyszerűen annyit mondtam,hogy lesz egy nôgyógyàszati műtétem,ami után 6 hét táppénzre kényszerülök. Természetesen, ha előbb munkára késznek érzem magam, akkor kevesebb. Pasi,így nem kérdezett semmit,sőt ő maga mondta,hogy maradjak csak otthon 6hetet,de úgy menjek vissza,hogy meggyógyultam.
Nem kell elmondani, ha nem akarod pláne ha nehéz pillanatokat okoz,senkinek semmi köze hozzá. Nő kollégák kérdezték, nyilván ők eleve együttérzőbbek, nekik is csak a tényeket mondtam,mi kerül ki és ennyi. Nem meséltem el az előzmènyeket, csupán akivel nagyon jóban vagyok, ismeri a teljes sztorit.
Az otthoni bedolgozás lehetősége szerintem bizonyos esetekben jó, de alapvetően szívásnak tartom. Ne hagyd, hogy kihasználjanak! Eleve a hátadra sem fogod kívánni a munkát, magadra fogsz és kell is koncentrálnod. Valamint az ülés sem kényelmes kezdetekben.
A másik, hogy táppénzt kapsz és közben elvárják, hogy dolgozz? 😳 ez nem valami fair.
Bocsi, nem megbántani akarlak, csak segíteni.
Yallah2
megnéztem az adatlapod nagyon csinos vagy😀
Remélem műtét után nekem is lesz újra erőm hogy elkezdjek táncolni..
A mai délelőtt nem volt egyszerű.
Több mint egy éve kemény menzesszel szinte 0 hiányzással melózok és most három kollégámnak és a főninek is beszélnem kellett az állapotomról a helyettesítésem miatt. Erről beszélni nekem nem túl egyszerű...
Be fogok segíteni otthonról, de az október eleji műtétet 1 hónapig otthon heverhetem ki.
Végeredményben nagyon emberi beszélgetések voltak.
Szia!
Igen, szerencsés alkat vagy biztosan, de azért kicsit meg is nyugtattál! 😀😀😀 Remélem a következmények nem jönnek feltétlenül! De amikor olvasok róluk akkor kicsit beijedek
Köszönöm!!!!!!!!!!!
De hol van az még ! Először a műtétet kell túlélni!
Szia Timi,
Képzeld az oldaltfekvés már egy hete jól megy, nem is kellett alápolcolnom a hasam.☺️ a bal oldalon érdekes mód kényelmesebb, mint a jobbon, de ez is valami, mert nagyon nehezen bírtam, hogy csak kiterülve hanyatt tudtam ezelőtt feküdni.😜
Magnéziumot elkezdtem szedni, mert olyan hülye érzésem van, amikor hanyatt lefekszem és kinyújtom a lábaimat, késztetésem van rá, hogy kinyújtsam-kifeszítsem egyesével mindkét lábamat, aminek következtében a hasam is nyúlik, de az már nem annyira király érzés, ezt valami görcsszerű dooogbak tudtam be, gondolom a magnézium jó lesz rá. Nektek volt valaha ilyesmi?
Puszi mindenkinek és jó hétvégét meg a fennmaradó részében!😘
Pont azért, amit a dokid is mondott fontos a mocorgás és a pozíció váltás fekvés közben is. Még akkor is, ha soká lesz nyugi odabent.
Éjszaka órákon át ugyanabban a pózban vagyunk, ébren kell kompenzálnunk az egyoldalúságot. Otthon majd könnyebb lesz, mert mindig eszébe jut az embernek valami, kell egy könyv, egy újság, elhúzni a függönyt, áááá, eszek pár szem kekszet, kéne friss kávé, hol a kutya/ macska - ilyenek. Ezek a teljesen hétköznapi dolgok, és a totyogósan előadott házimunka mind változatos mozgásformákkal járnak, segítik a gyógyulást, és akadályozzák a letapadások kialakulását.
És az első mosogatás, kaja rittyentés vagy teregetés eufórikus örömét is megéled majd, büszke leszel, egy igazi hős. Aztán alszol utána vagy két órán át, mint akit szeneslapáttal csaptak fejbe...😂 Ezek az apró hőstettek nagyon sok erőt adnak mentálisan.
Kitartás, türelem, jó totyogást és pihit kívánok, meg persze a kalap kakit!😀🌻
Szia Katusa!
Nem sokáig tartott a bizakodásom , ma reggel megint sok véres váladék távozott, a gyógyszerek szedése mellett.Holnap megint kiakad az orvos , mert már nem tud velem mit kezdeni.
Kedves Kajszi72, nagyon köszönöm a biztatást, most úgy érzem elmegyek a fürdőbe és jól kisírom magam.
Köszönöm Nektek minden biztatást.
Tegnap kérdeztem rà épp, hogy meddig fogom érezni a méhem helyén azt az "ürességet". Azt mondta a doki, hogy 6-8 hét kell mìg azok a szervek amik eddig körülötte voltak, elfoglaljàk a helyüket.
Ezért nem tudok oldalra fordulni még, mert kell negyed òra amíg rendezödik a hasam, ha visszafordulok ugyanannyi amíg visszaàll. Nagyon gàz 😐
Gyöngyi, hagyj időt magadnak, még gondolatban se sürgesd a tested. Nincs etalon, hogy hányadik napon hány lépés és óra. Mindenkinek más a ritmusa, és az se mindegy milyen fizikai állapotban voltunk a műtétkor, honnan kell visszaerősödnünk.
A pityergéssel semmi baj nincs, így oldódik a feszültség, ami még benned van. Ha van kedved, próbálj ki egy módszert, amikor el vagy kesernyézve és sírsz. Menj be a fürdőbe ilyenkor és nézd magad a tükörben. Ne csukd be a szemed (nem könnyű 😵), nézd magad és hagyd, hogy kijöjjön belőled minden szar. Lehet, hogy zokogás, káromkodás lesz belőle, valószínűleg beszélni is fogsz magadhoz, és esély van némi nevetésre is. De csak nyitott szemmel működik. Utána sokkal jobban érzi magát az ember.
És hogy a Te szavaiddal éljek, eltelt vagy 3 hónap addig a kerítésen való átugrásig... 😀
Kalap kakit mindenhez! 🌻
Mütét utáni autózáshoz: a hátsó ülés jobb, mint az anyósé... táska vagy valami nagy akármi a szabad oldalra és párna, hogy tartson, az ajtó felől is szép kövér párna vagy párnák. Sokat segít. És természetesen kényelmes gatya, ami nem szorít, nem vág sehol.
😀
Szia Katusa2!
Na ez pontosan így lesz még egy jó darabig, van amikor minden happy és semmit nem érzel, majd másnap tiszta sz@r minden itt fáj ott nyilal, amott keményedik. Az időjárás változást is megérezzük.
A kocsikázás sem túl fincsi még. Ez normális. A belső varratok míg felszívódnak több hónap fog eltelni, közel sem gyógyúl olyan gyorsan mint kivűl.
Hason alvásra nincs protokol, egy kispárnát tegyél oldalt fekvésbe a hasad alá és így próbálj meg aludni, ez már majdnem olyan mint hason. Fogod érezni mikor feküdhetsz hasra.
Üdv: 💖Timi
Ma volttunk kisebb bevásárlókörúton, ami alatt értem a lidlt meg egy gyógyszertárat, mert persze ahogy elkezdődött a suli, vele együtt a kórságok is felütötték a fejüket.
Kocsikázással együtt 1,5 óra alatt jártuk meg, de a kocsiutat még mindig rém rosszul viseltem, mintha össze-vissza keveredne odabent minden szervem🥺 ez még ilyenkor okés? Kedden volt 2hete a műtét.
Meg ugyan belül nem fáj, de a draincső helyét akkor is szoktam érezni nèha. Furcsa, hogy pl tegnap abszolút nem éreztem, míg ma igen.
Ezt is elkönyvelhetem normális jelenségnek?
Hason mikor mertetek aludni? Anno ez volt a kedvenc alvópozícióm.
Meglásd az, hogy otthon leszel, már javít a közérzeteden☺️
A kaki meg egyszer csak lesz, utána lehet pezsgőt bontani😃
Szia Gyöngyi!
Végtelenül sajnálom,hogy még mindig nincs vége a megpróbáltatásaidnak😔 De nem szabad feladnod, elhiszem, hogy el vagy keseredve, de rendbe fogsz jönni, csak erre gondolj!! Ha minden értéked jó, uh se mutatott semmit, akkor nem lehet odabent semmi baj, lehet tényleg a hüvelyben egy ér a ludas. Azzal meg ne foglalkozz, hogy a doki rákérdezett a nemi életre, nyilván neki ezt a kérdést is fel kell tennie...
Remélem a vérzéscsillapító és a fájdalomcsillapító együtt megszűnteti a bajt! Koncentrálj a gyógyulásodra!
Puszilunk!😘
Nagyon köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat.
Nagyon sokat jelentett. Végigolvastam öket 10szer biztos. Ma még kértem egyszer fàjdalomcsillapítòt, de sokkal jobban vagyok. Kaptam ma màr könnyü-vegyes kajàt. Étvàgyam javul. Este volt a doki kivette a drént. Holnap jön 11-re és mehetek haza.
Kaksi nincs, de puki van. Azt mondta a dokim, ezen ne görcsöljek, ha puki van, lesz kaki is. Mozognak a belek, az a lényeg.
Úgyhogy tényleg millió puszi Nektek!
Szia Katusa!
Köszönöm érdeklődésedet,de ha "el vagyok tünve", akkor az sok jót nem jelent.Amikor legutóbb leírtam nektek a második műtétem rövid történetét, úgy gondoltam már sínen vagyok lassan de biztosan elindulok a gyógyulás útján.Ez így is történt szerdáig. Azon a napon egy kicsit többet sétáltam, este piros vérzéssel az ügyeleten voltam hűvelyiultrahang hasi vérzést kizárása miatt, tapogatás kézzel , műszerekkel ami igen kellemetlen. Másnap reggel ez mind megismétlődött + vérvétel.Nagyon kedves az orvosom ( II),de akkor éppen nem pirosan véreztem hanem barnás,sárgásan.A férjem este felcímkézte a betéteimet és mondta mutassam meg holnap.Pénteken megint bent voltam a klinikán, igaz most nem kellett bemutatni mert látta Ő is és tegnap láttam először a tanácstalanságot az arcán. A vérképem jó, a gyulladási receptorok teljesen a normál értéken vannak, mivel nekem csak hüvelycsonk van és ott pattant el egy ér vagy........Megkérdezte az orvosom, hogy nem élek nemi életet amitől el kezdett vérezni megint.Megszégyenültem!!!!Felírt DICLOFENAC DUO-t valamint vérzéscsillapítót.Tegnap óta már jobbára csak savós váladék távozik, hol kevesebb, hol több.Hétfőn megyek ismét a klinikára.Én most jelenleg ne látom az alagút végét de nincs olyan nap , hogy ne sírnák egy kicsit.Aug. 13-án műtöttek először, lassan mát át kellene ugranom a kerítést.Neked és Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok.
Gyöngyi
Szia Kajszi72!😉
Végig pépes kaját kaptam, sőt a műtét után 24 óráig nem is ehettem, mert a vakbelem is kikapták. Szóval amit Ewyca-nak írtam az a tapasztalatom. Tiszta idegbetegség volt mire a semmi kaja mellett tudtam valamit produkálni. Utána viszont semmi gond nem volt. Egy percet sem puffadtam, nem voltak bélgörcsök... stb. Szóval a kimélő étel nálam bejött.
Azért ez a kaka téma mindig felmerül, mint nehézség.
Nem tudom, hogy volt e még valaki rajtam kívül, aki végig pépes kaját kapott a kórházban, kiváncsi lennék, neki milyen tapasztalatai voltak.
Asszem 4. nap délelőtt kaptunk két fehér bogyót, arra az esetre, ha délután 3-ig sincs produkció. 🙂
Szia Ewyca!
Ez a kaki téma igen nehezen alakult nálam is, már tiszta idegbeteg voltam miatta. Habos kávé, kaukázusi kefír zsemle beleaprítva és rengeteg folyadék ami segített kb 3 nap után. Pluszba a nővérektől kaptam ricinus olajat amit úgy ettem napi háromszor, hogy hiba nem volt benne. Igazából ha nem produkáltam volna akkor hashajtó (már be volt készítve). Tudom könnyű mondani, de tényleg ne kattogj rajta folyamatosan. Annál rosszabb.
Szia Katusa!
De drága vagy,hogy nem felejtettèl el!
Nehezen bírtam,sajnos hamar el is kellett jönnünk.Ezt leszámítva csodás volt minden!Az ülés nagyon fájdalmas tud lenni.Kegyetlenül puffadok,gondolom attól nyomódik és fájnak a sebek.Rengeteget fekszem.
Ha lenne lehetőség privátban szívesen küldenèk kèpet😊.Pusza neked!
Muszáj eszegetni és sétálni, amit csak bírsz, attól fognak mozogni a beleid. Nekünk adtak laevolac szirupot, hogy legyen kaki, úgy látszik ez is kórháza válogatja. Ettől sikerült reggel, sőt délután már magamtól is egy kicsit, irtó büszke voltam magamra😃
Látniuk kell, hogy átjárható és jól működik minden, ezért fontos ez a kaki téma. Ami nekem a mai napig segít: már a kórházban is megettem reggelire egy activia natú/ bármilyen joghurtot, és a sokat emlegetett kaukázusi kefírt uzsira megiszogattam. Ha kávézol, azt is lehet nyugodtan, az is jó hozzá. És mellette sok folyadék!!
Kérdezd meg, hátha kaphatsz laevolacot, ha amúgy nem megy a dolog (mert mitől is menne, ha jóformán alig ettél) az elég kíméletes, megiszod, rá egy pohár víz és spuri a wcre.
És ne csüggedj, az eleje szar, de utána napról napra jobb lesz☺️
Pedig eszegetni kell, különben se energia, se jókedv, se végtermék...
De igazából nem vagy elkésve, 3-4 nap kell hozzá. A kórházban mondta az egyik vizites, idősebb doki, hogy semmi baj, sok méter belünk van, mire a kevés kajából lesz valami, az idő. Nem is csesztettek minket.
Igyál valami cukros löttyöt, teát vagy a gyömbért amit írtam, kis kalória löket.
És ha maradnod kell még, az se a világvége. Próbálj meg nem rástresszelni a kaka témára, totyogj, eszegess, igyál sokat, foglald le magad valamivel. Kalap kakit! Konkrétan meg azt a diónyit! 😋😀
Kértem este fàjdcsillapítót. Tudtam aludni kicsit. Ma haza mehetnék ha lenne kaksi. De enni nem igazàn tudok, mitöl lenne....
Azt sejtettem, hogy nem lesz egyszerü.....de hogy ennyire nem!?
Köszi a jótanàcsokat.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?