Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47518. Ewyca
2019. szept. 9. 12:13

Összepaktam a motyómat.😐

Holnap bevonulok.

Még most a végrendeleten agyalok 😅

47517. Kajszi72 (válaszként erre: 47516. - Dorka72)
2019. szept. 8. 14:51

Szia. A varráskor nagyon összeszorítják a szöveteket, úgy öltögetnek minket össze. Amikor a varratokat kiszedik a szövetek ellazulnak a szorításból, a cérnák helyén jöhet pici vér vagy savó.

Arra kell figyelni, hogy ne legyen felülfertőzés, tisztán kell tartani, nyugodtan mosd meg normálisan, töröld szárazra, ( hajszárító jó barát), semmi kence- fice, megnyugtatásul betadinozhatod is.

Ha messze vagy a kórháztól, a házidoki vagy a rendelői sebészeti rendelésen is megmutathatod elsőre.

(Van varrott hegem a térdemen, karomon, plusz négy laparos és a nagy bikini vágás, meg egyéb sport és rosszasági maradványok) 😀

47516. Dorka72
2019. szept. 8. 12:20
Sziasztok! Talán ma már jobb. Egy pici foltot hagyott a ruhámon. De már csak rózsaszín. Egyenlőre többet fekszem ma....tegnap nekiálltam főzni..most úgy érzem több pihenés kell. Ha holnapra nem múlik el maradéktalanul akkor hívom a dokit.
47515. Katusa2 (válaszként erre: 47512. - Dorka72)
2019. szept. 8. 11:18

Szia Dorka,

Javult? Dokiddal beszéltél?

47514. Tim70 (válaszként erre: 47512. - Dorka72)
2019. szept. 7. 22:26

Szia Dorka72!

Nem tudom megnondani, hogy nornális-e. Nekem nem volt.

Ami fontos, hogy tartsd tisztán a sebet, kamilla teával ha letörölgeted az nem árt. Ha nyugodtabb lennél, hívd fel az orvosod vagy menj be a kórházba és nézesd meg.

Üdv: 💖Timi

47513. Ewyca (válaszként erre: 47512. - Dorka72)
2019. szept. 7. 22:16

Van valami változás?

Remélem nincs baj 😔

47512. Dorka72 (válaszként erre: 47511. - Kajszi72)
2019. szept. 7. 07:04
Nagyon ideges vagyok. Még mindíg szivárog valami a sebből. Tegnap 11-kor szedtek varratot. Ez normális?
47511. Kajszi72 (válaszként erre: 47508. - Dorka72)
2019. szept. 6. 21:59

A Yallah által írottakhoz tennék hozzá annyit, hogy nincs standard, nincs etalon, mindenki a saját ritmusában halad. Lesz olyan nap, amikor nagyon megy minden, és lesz olyan is, amikor csak kajáért és klotyózni kelsz majd fel. Nem kell megijedni, ha nem lesz kedved egy lépéshez se. A testünk okos, okosabb, mint a tudatunk. Hallgass a sugallatra, az első jelre vágd magad vízszintbe. Ha nem erőlteted a dolgokat és türelmes leszel magaddal, elfogadod a tested által diktált ritmust, gyorsan megy majd a regenerálódás.

És itt most hónapokról beszélek, nem napokról vagy a bűvös 6 hétről. Kb. fél év, amire olyan 80%- os lesz az emberlánya. A maradék 20-hoz kell egy év.

Sok türelmet, jó totyogást!

47510. yallah2 (válaszként erre: 47508. - Dorka72)
2019. szept. 6. 21:15
Minden nap egy kicsit távolabb sétálj. Házimunka? Seggen ülve némi zöldségpucolás, szünet. Következő mozzanat szünet. Fél óra meló fél óra pihi. Aztán minden nap lehet emelni a dózist melóból. 5 percenként. Ha úgy érzed, azonnal vízszint. A Maratont azért még ne fusd le! :))))
47509. yallah2 (válaszként erre: 47495. - TJudit72)
2019. szept. 6. 21:11
Most mondhatnék akármit de nem tudok, hülyeséget meg nem akarok. Tulajdonképpen ezt diabetológusnak és az aneszteziológusnak karöltve kell megoldania. Orvosi feladat.
47508. Dorka72
2019. szept. 6. 17:59
Sziasztok! Ma túlestem a varratszedésen. Viselhető volt. Itthon kicsit bepánikoltam utána mert kicsit vérzett a seb egyik vége. El is fáradtam pedig oda-vissza csak 30 km a kórház. Meg ma sikerült eltüsszentenem magam. Élmény volt. A séta már egesz jól megy. Mi legyen a következő fázis? Ma vagyok 8.napos.
47507. Katusa2 (válaszként erre: 47506. - Kajszi72)
2019. szept. 6. 16:15

Köszi Lányok most is, nagyon sokat segítetek!🥰

A mai sétát már sokkal jobban bírtam🙏☺️ Remélem nem fog nonstop esni az elkövetkező napokban,hogy mászkálhassak kicsit az utcán is! Mindenesetre holnap megyünk a vásárolni (csak egy lidl😜) juhéjj! 😃

Jó hétvégét mindenkinek!

47506. Kajszi72 (válaszként erre: 47504. - Katusa2)
2019. szept. 6. 02:02
Egy praktikus megoldás ilyen esetekre, addig is, amíg terhelhetőbb leszel: felezd vagy harmadold a mosott göncöt, teregetéskor rakd egy székre, akármire, hogy magasabban legyen, így nem kell mélyre hajolgatni és az egyoldalú mozgás ideje is rövidebb, szakaszoltabb lesz. 🙂
47505. Tim70 (válaszként erre: 47504. - Katusa2)
2019. szept. 5. 22:09

Szia Katusa2!

Pontos időt nem tudok írni, de gugolni már lehet, hajolni még nem azzal várj néhány hetet, az emelés pedig a legutolsó, amit most még nem szabad. Fokozatosan fogod magad hozzászokatni újra a súlyokhoz. Még hat hét után sem fogsz súlyt emelni. A ruhás kosár talán már meg lesz. Kb 1 év kellett nekem mire gond nélkűl emeltem nehezebb dolgokat is, de teljesen őszíntén nem erőltetem a nagy súlyok emelését még most sem. Lehet elkényelmesedtem 😁. Jelezni fog a szervezet ha valami nem tetszik neki, belenyilal, keményedik...

47504. Katusa2
2019. szept. 5. 20:43

Lányok, részemről még egy kérdés, amit okosan elfelejtettem megkérdezni a dokitól, lehajolni ill. leguggolni felvenni az állandóan leejtett dolgokat mikortól lehet?

A másik meg az emelés. Nyilván nem súlyemelésre gondolok😜, hanem pl egy vizes ruhával teli ruháskosár megemelésére. Vagy ezek mind a 6 hetes kontroll után kezdhetők majd el?

47503. Ewyca (válaszként erre: 47502. - Katusa2)
2019. szept. 5. 12:57
Köszi a kefíres tippet. Laktózérzékeny vagyok, de azt hiszem van laktózmentes változatban is ☺
47502. Katusa2 (válaszként erre: 47496. - Tim70)
2019. szept. 5. 12:52

Köszi a bíztatást, igyekszem🤞☺️ Igazából a puklikat érzem, azok olyan fájdogálósak. A seb tényleg olyan, mintha itt sem volna.

Hú én is szétunatkozom magam😜 hiába kezdtem el soroztit nézni, az sem köt le teljesen. A fotózás még nem jutott eszembe,de jó ötlet😃

Ivással nincs gond hàl Isten, eleve sokat iszom. Viszont a kaukázusi kefírnél komoly kívánalmaim vannak😂 ezelőtt meg sem kóstoltam, most egyedül a lidl-ben kaphatót (ez itt a reklám helye😃) tudim meginni, kóstoltam még 3 fajtát, mindegyiktől vert a víz, nem tudtam meginni. De kell az emésztéshez nagyon, Ewica ezt Neked ajánlom, már a kórházban is ittam.

Szép napot mindenkinek!🥰

47501. Ewyca (válaszként erre: 47500. - Tim70)
2019. szept. 5. 11:48

Köszi.

Akkor a jövő hetemet ott töltöm 😊

47500. Tim70 (válaszként erre: 47499. - Ewyca)
2019. szept. 5. 11:39

Szia Ewyca!

5 napot voltam bent. Vasárnap délután volt a bevonuló, hétfőn műtét, péntek haza. 8. nap varratszedés.

47499. Ewyca
2019. szept. 5. 11:17
Még egy hülye kérdés. Hány napot voltatok utána még kórházban?
47498. Ewyca
2019. szept. 5. 10:52

Az altatástól és amúgy a műtéttől se tartok. 4 éve volt egy nagy balesetem 9 műtéttel raktak össze. 2.5 hónapot voltam kórházban.

Csak ezek az előkészületek 😝

Köszönöm a bíztatást 😊

Katusa! Gyors gyógyulást 😘

47497. Kajszi72 (válaszként erre: 47494. - Katusa2)
2019. szept. 5. 10:35

Pont így volt... 😁 A huplik majd visszahúzódnak, a heg kisimúl, az érzéketlenség is elmúlik. A kék-zöld- lila azért van, mert a benti munkákhoz szétfeszítették a hasad, kicsit meggyepálták a szöveteket. Ez is felszívódik, helyrejön. 😁

A kipurcan, pihen marad még, ügyes vagy, hallgass a testedre továbbra is, így a leggyorsabb a regenerálódás.

47496. Tim70 (válaszként erre: 47494. - Katusa2)
2019. szept. 5. 10:33

Szia Katusa2!

Amit írtál minden pontosan úgyan úgy történt nálam is. A kék lila zöld színkavalkád szépen napról napra szebb lesz. Én minden nap lefotóztam 😁, hogy lássam a változást.(ennyire unatkoztam).

A csuga üzzemmód alap, lesz jobb is. Alapból egy 5 perces 2 zsemle vásárlása a pékségbe egy délelőtti program volt. 😊😊😊

Harmadikon lakok érdekes módin nekem a lefele menet volt gázosabb. Nagyon ügyes vagy, széoen hakadsz.

A has érzéketkensége még hónapokig el fog kísérni, és az érzés is mintha bekeményedne, ha túl tolod a fentlétet. A jó levegőn a séta nagyon-nagyon jót tesz. Ne felejts el sok folyadékot inni! Gyógyulj, pihenj, tötyögj-lötyögj, és ne felejtsd el, hogy most TE vagy a legfontosabb.

47495. TJudit72 (válaszként erre: 47469. - Yallah2)
2019. szept. 5. 09:53

Szia. Nekem a cukrom jó szokott lenni, az inzulinom nagyon magas, arra szedem a gyógyszert.

Azt hogy tudják megnézni, hogy kell e gyógyszer?

4 hónapja szedem a gyógyszert rá.

Köszi a választ

47494. Katusa2 (válaszként erre: 47492. - Ewyca)
2019. szept. 5. 09:26

Hát persze😃 azért fogsz örülni neki,mert ez már tényleg azt jelzi,hogy a finishben vagy a műtét előtt. 😉 Nálam ugyanúgy történt, mint amit Kajszi írt alabb😃

A nyugi infúzió meg tényleg nagyon ütős😃 világomról nem tudtam, békésen szuszogtam, csak arra ébredtem fel, hogy tolnak a műtőbe (a saját ágyunkkal), aztán még két perc nézelődés, és se kép se hang.

Lányok nekem tegnap kiszedték a varratokat (bikinivonalas csinos smile-m van) hát úgy nézek ki, mint akit megvertek, maga a seb hibátlan, de sárga-zöld ill. véraláfutásos részek is vannak felette, na meg pukli, mintha a madzagit túl szorosra kötik és felette lebeg a bőr😜 nektek is ilyen volt? Gondolom majd szépen visszahúzódik, de most még a bal szélen elég viccesen néz ki.

És én még igencsak csiga üzemmódban vagyok(ez a 9.nap), eltötyögök, de sokat kell pihennem. A sebet is érzem ill. nem érzem, ez nagyon furi,mert érzéketlen de mégse, értitek ugye?😜 Legyek türelmes, igaz? Reggel megcsináltam a gyerekek reggelijét aztán úgy rogytam le az ágyra, mint aki nem tudom mennyi ideje fent van...😳

Lépcsőnk is van, igyekszem leredukálni a fel-le mászkálásokat, de érdekes mód lefelé nem gáz, felfele viszont totál Mount everest-érzés, lépésenként, úristenjussakmárfel 😂

Ma viszont kicsit kimerészkedek az utcára, teszek egy sétát mami-üzemmódban. Amíg szép idő van.🙏

47493. Kajszi72 (válaszként erre: 47492. - Ewyca)
2019. szept. 5. 08:18

Szia. Anno én teljes harci szettel készültem a fosatásra, hogy megóvjam a hátsómat. De van valami abban a löttyben, ami semlegesíti a savakat, nem csíp, nem fáj, csak kijön.

Másnap hajnalban volt beöntés is, az se fájt, csak furcsa érzés, meg szapora léptek a klotyóig.

Megnéztem, hogy indokolt volt- e a művelet... 😁

És igen az volt, csinos sárgarépa maradványokat láttam az előző napi levesemből. De ez se fájt, utána lezuhanyoztam és tisztán, illatosan vártam a műtéti előkészületeket.😀

47492. Ewyca
2019. szept. 5. 07:08
Mindegy... Csak túlélem valahogy 😅
47491. Katusa2 (válaszként erre: 47483. - Ewyca)
2019. szept. 4. 21:41

Légy erős, nekem volt hashajtó lötyi (szorbit)—kb két óra múlva kezdett hatni, de akkor aztán kipucolt rendesen- majd este kellett volna még beöntés is, amit ezért megúsztam, de hajnalban adtak egy beöntést, ezt nem tudtam kibekkelni. 😃😜

A beleknek teljesen üresnek kell lenniük, azért ez a hercehurca.

47490. Ewyca
2019. szept. 4. 21:17

Most megnyugtattatok...:-)

Köszi

Még van 5+1 napom. Ma épp voltak depis pillanataim. Utáltam a mensiket, ma múlt el az utolsó...talán nem fog hiányozni. De azért 32 évig velem volt minden hónapban :-) :-)

47489. ddöncike (válaszként erre: 47487. - Ewyca)
2019. szept. 4. 21:07
Kipucolás után, kapsz egy kis nyugicuccot is, és nem lesz már az sem annyira para.😊👍

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook