Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47728. Tim70 (válaszként erre: 47724. - Yallah2)
2019. szept. 25. 22:08

Szia!

Nincs semmi hátránya, kb 6 héttel a műtét után kezdtem futni ez már lassan 1.5 éve. Orvos enhedte, nincs gond.

Üdv: 💖Timi

47727. Vera45 (válaszként erre: 47712. - Melcsi 75)
2019. szept. 25. 21:11
Bennem is ugyanezek a gondolatok motoszkáltak. 🙂 De valószínűbb, hogy a stressz, az izgalom okozza mindezeket, hiszen a probléma nálad is régóta fennáll, ezek nem szűnnek meg hirtelen, csak az ember reménykedik hátha. Túl leszel rajta, megnyugszol és egy sokkal felhőtlenebb élet vár. 🙂
47726. Adri2 (válaszként erre: 47724. - Yallah2)
2019. szept. 25. 21:08

Szia Yallah 2

Igen nálam is ez a helyzet. Januárban volt a műtétem. Csak huvelycsonk van. Előtte futottam. Nem rég kezdtem újra. Kicsit félek mert azt hallottam, hogyaz úgy meg tud ereszkedni. (és nekem pont méhsüllyedés miatt lett eltàvolitva.)

Szóval jó lenne tudni probléma lehet-e belőle.

47725. yallah2
2019. szept. 25. 18:29
Aki még nincs túl rajta, egy dolgot jegyezzen meg!!! Ez a műtét nem olyan mint a kozmetikusnál a szemöldökgyanta! Bemegyek mwgcsinálják és rohanok tovább. Akármilyen módszerrel is műtenek, ez műtét. Altatnak. Ez már eleve stressz az agynak. Igen az agynak. Szervet szerveket vesznek ki. Ereket artériákat kötnek le, szabnak varrnak. Megnyunyálnak mindent. Nyitva vagy óriásira. Vagy fel vagy fújva. Ez stressz a szervezetednek. Aztán szépen összestoppolnak. A szervezet regenerálódik. De lassabban , mint amikor elvágod az ujjad. Ilyen műtét után természetes hogy nem szaladsz világgá! Sőt! Nem szaladhatsz világgá. Adj időt magadnak. A szervezeted okosabb mint Te. Már bocsi! IDŐ!!!!!😊😊😊😊😊
47724. yallah2
2019. szept. 25. 17:57
Helló! Van itt most valaki, aki teljes Hysterectomián esett át és csak hüvelycsonkja van és rendszeresen kocog vagy fut???? Érdekelne, hogy van e valami hátránya?
47723. Sissi75
2019. szept. 25. 16:36
Nekem hasi vágás volt.A műtét után arra emlékszem,ordítva ébredtem a szobában.Négyen álltak körbe.Ordítottam,és hajtogattam,hogy hányingerem van.Aztán megint filmszakadás.Mikor magamhoz tértem,már nem fájt annyira.Ittam két korty vizet,simán visszajött.Éjjelre infúzióztak.Még másnap délben is kijött belőlem még a víz is.Valamikor estére jöttem úgy rendbe,hogy jólesett egy fél pohár kefír.Aztán már egyre jobb lett.De viszont meglep,hogy még mindig ennyire gyenge vagyok egy hét után is.Azt hittem,jobban bírom majd.
47722. Kajszi72
2019. szept. 25. 16:00

Nekem volt laparos műtétem, jóval a histerectomia előtt, és sokkal, de sokkal szarabbúl mozogtam, mint a hasi vágás után.

Laparnál se mindegy, hogy milyen izmot luggatnak ki és milyen idegi utakat szakítanak meg.

Itt pedig belül mindenkit ugyanúgy szabtak - varrtak.

Annak ott bent is meg kell gyógyulnia. Akinek összenövéseket szedtek szét, vagy endometrikus gócokat távolítottak el, több belső gyógyulni valója van.

Leírtuk már többször, én is, más is, nincs etalon, nincs standard a gyógyulásra.

Mindannyian mások vagyunk, más a genetikai hozadékunk, más a műtét előtti egészségi állapotunk, más a fájdalomküszöbünk és eleve különbözik az általános fizikai és mentális állapotunk, a veszteség fejben feldolgozása. Ebből adódóan mindenkinek más a ritmusa, másmilyen a teherbírása.

Önmagunkra kell figyelni és "de" -k nélkül kell elfogadni amit a testünk sugall, és azonnal annak megfelelően cselekedni.

Timit jó egy hónappal előttem műtötték, és ő írta akkor (én csak olvastam még 😁 ), hogy amikor egy incifincit jelez a hasa, ő bizony eldob mindent és vízszintbe vágja magát egy kis időre.

Követtem a példát, figyeltem magam és megtanultam értelmezni a jeleket.

Cirka egy hónapig leszartam a világot, önző lettem és csak a saját lábadozásom uralkodott mindenek felett. Aztán ahogy erősebb és koordináltabb lettem, helyreállt a világ a megszokott rendbe. 😁

47721. Dorka72
2019. szept. 25. 15:48
Sziasztok! Régen jelentkeztem. Látom egyre jönnek az újabb és újabb tagok. :( Nagyon megszenvedtem.az elmúlt napokat. Pénteken 4 hetes leszek....és ma reggel ért az az öröm hogy talán csak összeforr az a fránya seb. Kb 2 hét lemaradásban vagyok a gyógyulást illetően. Elején sokat voltam fent merthogy de jól bírom. 2.hét végére kb 3 cm darabon szétnyílt a sebem. Ijesztő volt. Az orvos türelemre intett. Most többet fekszem mint az elején. Vigyázzatok magatokra! És ne erőltessétek a dolgokat. Nem véletlen van kiszámolva hogy 6 hét. Gyógyuljatok! ❤
47720. Bakiheni (válaszként erre: 47718. - Katusa2)
2019. szept. 25. 15:00

Katusa, most már próbálok figyelni magamra, szeretnék minél hamarabb rendbe jönni.

Több pihenő, kis sétákkal. 😀

47719. Bakiheni (válaszként erre: 47717. - Panka77777)
2019. szept. 25. 14:58

Panka!

Igen most már kezd helyre állni a wc-zés, bár a nagy dolgoktól még mindig félek ☺️. Van hogy könnyebben megy de van hogy kicsit hangosabb vagyok közben 😂

47718. Katusa2 (válaszként erre: 47714. - Bakiheni)
2019. szept. 25. 14:51

Heni ez tök természetes, türelmesnek kell lenned magadhoz, mert lassú a gyógyulás, de napról napra jobban bírod majd.

Sétálgass, utána pihenő, egy kis házimunka, pihenő és így sorban. Én is nagyon siettettem volna, hogy jobban bírjam már a dolgokat, de ez nem az akaraton múlik😜 időt kell adni a szervezetnek. Úgyis érzed, ha elfáradsz, akkor pihi.

Én tegnap voltam 4hetes és már nagyon jól érzem magam, napi 2x 2km-eket tudok sétálni normál tempóban szóval kezdem látni az alagút végét☺️☺️☺️ De a jövő hét még szigorúan pihi, és csak utána megyek vissza dolgozni.

47717. Panka77777 (válaszként erre: 47700. - Bakiheni)
2019. szept. 25. 14:45
Én is többet járok pisilni, pontosabban nagyon nehézkesen ürül ki vagy hogy is fogalmazzam....Nekem hétfőn volt jét hete hogy műtöttek.
47716. Katusa2 (válaszként erre: 47708. - Panka77777)
2019. szept. 25. 14:43
Gondolom a vérszegénység téged is érintett, a háziorvosom a Nővér tablettát javasolta, ez céklapor, más is írta itt a fórumon,hogy szépen rendbetette a vérképét és abszolút nem fog, tehát nem olyan,mintha vastablettát szednél, de a vasadat pótolni fogja. Én ezt szedem a C és D vitaminon kívül, ez utóbbi szerintem alap.
47715. Gabi0501
2019. szept. 25. 14:40
Sziasztok! 34 éves vagyok 3 gyerek anyukája. Eddig csak csendben olvastam a fórumot. Több műtét,mirena ,gyógyszeres kezelés után az orvosom a méheltávolítás mellett döntött,petefészkek maradnak. Volt olyan időszakom hogy 3 hónapig véreztem,most 2 hetente jön meg. Iszonyatos fájdalommal,és olyan szintű vérzéssel,hogy már volt hogy azon gondolkodtam bepelenkázom magam. Október 8.án lesz a műtétem a 2.számú nőgyógyászati klinikán,(laporoszkópos) Nagyon izgulok😞 igazából az ébredés utáni időszaktől félek,mert nimcsenek jó emlékeim,mindig nagyon oda vagyok,de gondolom ez normális. Műtét után jelentekezem a beszámolómmal.😊
47714. Bakiheni
2019. szept. 25. 14:33

Sziasztok!

Jó olvasni ezt a sok jó tanácsot.

Sajnos tényleg minden úgy van ahogy írjátok.

Két hete műtöttek, de csak lassan megy minden. Sokáig nem tudok fent maradni.

Az ülés tényleg jó de az sem megy sokáig.

Ti is megérzitek az időjárás változásokat? Vagy ezt csak beképzelem magamnak?

Vannak jobb és nehezebb napok.

47713. Évi0519
2019. szept. 25. 13:40

Sziasztok Lányok!

Sokan írjátok a lábadozási időt mint kőbe vésett gyakorlatot.

Ezt nem lehet meghatározni mert nagyon egyénfüggő. Az se igaz, hogy a laporoszkópiával műtöttek hamarabb győgyulnak a hasi vágott társaiknál. Persze nem egy hosszú vágással kell megbirkózni, csak 4 kicsivel de az is vágás az is egy mély lyuk. Igaz ami igaz hamarabb gyógyul kívülről és kevésbé is fáj de belülről ott is olyan beavatkozás folyt mintha vágták volna az embert. Belülről ugyanúgy meg kell gyógyulni továbbá meg kell küzdeni a belek helyezkedésével.

Nekem májusban volt laporoszkópos műtétem eltávolították a méhemet méhnyakkal együtt valamint a petevezetékeket és elég nehezen álltam lábra. Pontosan betöltöttem a 8. hetemet mikor vissza mentem dolgozni és még a mai napig nem mondhatom el magamról, hogy teljesen jól vagyok. Tényleg a szervezet jelez azt komolyan kell venni! A héten töltöm a 18. hetemet és még mindig nehéz felmennem egy huzamba a lépcsőn a negyedikre mert fájdalom miatt meg kell pihenni. Cipekedni szintén nem tudok a nagy bevásárlásnál be van fogva a család mert max. 3 kilót bírok el.

Vannak még nehézségek, de napról napra egyre jobb.

Mindenkinek jobbulást eredményes és gyors felépülést.

47712. Melcsi 75
2019. szept. 25. 11:54

Szia Vera!

Köszönöm szépen! Remélem én is megúszom,de már gondolok klimaxra is,mert mióta nem jött meg,még melegség is jön rám,és furcsa szívverés. A lényeg legyek túl rajta!Bezzeg a méhem azóta nem fáj,csak minimális vérzés előtti görcsök vannak.

47711. Tim70 (válaszként erre: 47708. - Panka77777)
2019. szept. 25. 11:45

Szia Panka!

A szurkálás még egy jó darabig el fog kisérni. Nincs szabály, hogy ki mennyit fekszik, mert egyénfüggő. Annyit űlj amennyit jól esik, a fekvés pihenés is kell, de legyen mozgás, totyogás minden nap egyre több. Ebéd után egy jó alvás, majd sétálj újra. Csak figyeld a szervezeted és halgass rá, jelzi, hogy mire van szükség.

Vitamint nem szedtem, csak úgy étkeztem, hogy minél egészségesebb legyen. De ez is kinek hogy. A supradyn drazséval és a D vitaminnal mellé nem fogsz, de nem akarok egyetlen gyógyszernek sem reklámot csinálni.

47710. Vera45 (válaszként erre: 47705. - Melcsi 75)
2019. szept. 25. 11:41

Szia Melcsi!

Valószínű az idegeskedés miatt van, én ugyanígy jártam tavaly mikor műtöttek. A dokim megnézett hüvelyi ultrahanggal, hogy lássa a méhnyálkahártyát és megnyugtatott, hogy valószínű nem lesz vérzés a műtét napján vagy minimális csak, ami miatt nem kell elhalasztani. Próbálj tényleg nem rástresszelni, az nem segít. Kitartás és remélem minden a terv szerint alakul és pénteken túl leszel rajta.

47709. Kajszi72 (válaszként erre: 47706. - Dio08)
2019. szept. 25. 11:25

Sokunkkal etettek norcolutot vagy más progeszteron tartalmú gyógyszert a műtét előtti 1- 3 héten, elkerülendő a nemkívánatos vérzést.

Érdemes rákérdezni a dokinál,főleg akiknek már össze- vissza a ciklusuk és mészárszékeznek.

47708. Panka77777
2019. szept. 25. 10:34
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és örülök, hogy van ez a fórum, mert sok tanácsot, javaslatot olvasok. Napról napra egyre könnyebb a mozgás, igaz nekem laparoszkópiás műtétem volt.Ti szedtek valami erősítő vitamint? Az elmúlt két hétben sokat feküdtem és nagyon keveset sétáltam, lehet ez már valami lustaság, depiségféle. Kicsit félve lépek, holott nincs már fájdalom, de kb. 15 perc séta után szúrkálást érzek. Ti mennyit fekszetek egy nagy? Még ülni is kényelmes, csak azt nem tudom mennyit lehet.
47707. Melcsi 75
2019. szept. 25. 10:29

Szia Dio08!

Hát Én is szorítok Neked! Én most ez miatt rémesen ideges vagyok,mert szuper lesz,ha pl: egész napos koplalás után,és hashajtózás után holnap délután jön meg,vagy esetleg bent a kórházba miközben a műtétre várok....Aranyos vagy! de sajna nem tudok relaxálni,mert már olyan feszült vagyok!!!!!

47706. Dio08 (válaszként erre: 47705. - Melcsi 75)
2019. szept. 25. 10:12

Szia Melcsi75!

Egy cipőben járunk. Egy hét múlva lesz a műtétem szintén SoteII

Ma meg kellett volna jönnie. Semmi. Idegi alapon van?

Ma voltam bemutatáson és rákérdeztem. Ezen a klinikán nem műtenek vérzéskor. Bár az orvosom

szerint nem növeli a rizikót.

Ez van...

Te relaxálj én meg majd izgulok helyetted.

puszi:

Dió08

47705. Melcsi 75
2019. szept. 25. 09:36

Sziasztok!

Nekem pénteken lenne a méheltávolítás a méhnyak marad,de a szervezetem szórakozik velem. A ciklusom 24-28 napos szokott lenni,de ma a 34. napon vagyok,és sehol semmi...ilyen még sosem volt. Hívtam az orvosom,aki azt mondta,ha csütörtök vagy pénteken a műtét napján jön meg,akkor a műtét el marad.Hát szép kilátások! Most tiszta ideg vagyok ez miatt! 44 éves leszek,most méheltávolítás előtt köszöntene be a klimax?? Azt hiszem velem együtt meg ijedt a méhem.

47704. Tim70 (válaszként erre: 47701. - Boggantyú)
2019. szept. 25. 05:29

Szia!

A borotválást kórháza válogatja, nekem itthon kellett elintézni. A nagy többségre ez jellemző.

Az erő legyen veled a mai napon. Komplikáció mentes műtétet, fájdalom mentes ébredést.😘

Ja a meditáció tényleg segít. 😊

47703. Kajszi72 (válaszként erre: 47701. - Boggantyú)
2019. szept. 24. 21:02

Szia, először is kalap szart holnapra, jó ébredést és finom málézólöttyöt!

És igen, kopaszt rendeltek tőlünk, sőt, minálunk kérték, hogy egyénileg oldjuk meg. A nálad csak esetleges vágás és a katéter miatt. Jó munkát! 😀

47702. Kajszi72 (válaszként erre: 47700. - Bakiheni)
2019. szept. 24. 20:55
Valószínűleg délután és este iszol több folyadékot, csak ez fel se tűnik napközben... 😀 De az is lehet, ha betartod a napközbeni fekvő ciklusokat, ez is változni fog.
47701. Boggantyú
2019. szept. 24. 20:31

Sziasztok!

Egy hete találtam a fórumot és nagyon örülök neki, mert rengeteg hasznos tanácsot találtam! Igazi profi csapat vagytok!

Nekem holnap lesz a nagy nap, méh+petevezetékek eltávolítása.

Két császár után az orvosom jobbnak látta, ha laparoszkóppal műtenek. Így indulunk neki, ha valami komplikáció jelentkezik, akkor marad a vágás mint vészmegoldás. Ha nem fog jobban fájni a vége a császár utáni állapotnál, akkor már félig örülök.

Nem mondom, hogy nem izgulok, de próbálom helyén kezelni a dolgokat, relaxálok, meditációval lazítok. Sokat segít, ajánlom mindenkinek.

Lassan már zavar, hogy a férjem jobban izgul nálam... :D :D :D

Én inkább holnap reggel vonulok be, jó lesz a gyerekekkel még egy estét itthon....

A mai napom rettentő “változatosra” sikerült, felváltva olvashattam a retyin egy izgalmas krimit és végeztem be egy keresztrejtvényt a kötelező hashajtás folyamatában. Nos, elmondhatom, hogy a fenekem szebb napokat is látott, s már ráncolom a szemem, ha megkordul a gyomrom. Sebaj, nyitottam egy időpontfoglalásos oldalt a wc-hez a családom részére, mivel gyakoratilag beköltöztem oda.

A pakkom kész.

Egyetlen kérdésem maradt hátra az előkészületekkel kapcsolatban és örök hálám fog titeket üldözni, ha válaszoltok rá, bár lehet buta kérdés: kell-e teljes intim terület borotválás? (Szivesebben elintézném itthon, mint a kórházban)

Puszi nektek!

47700. Bakiheni
2019. szept. 24. 19:29

Az normális egyébként hogy többet járok pisilni mint előtte, főleg éjszaka.

Már gondoltam arra is hogy mivel nekem ott volt kint a méhem, úgymond "elzárta" a kijáratot nehezebben ment a pisi, most meg nincs ott semmi így könnyebben jön.

Lehet rosszul gondolom. ☺️

47699. Bakiheni (válaszként erre: 47698. - Kajszi72)
2019. szept. 24. 19:26

Köszönöm, hát igen muszáj lesz megeröltetnem magam és többet pihenni, mert ez így nem jó, hogy délután már semmit nem tudok csinálni. Pont mire megjönnek a lányok. 😀

Na akkor jöjjenek a sorozatok. 😀

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook