Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Ez az a recept, amit a Forgácsban adtak csak már nem kellett kiváltani.
A ciklusom nekem általában 31 napos, kivéve november óta, amikor műtöttek a miómával. De 28 napnál rövidebb nem volt azóta sem. Meg a 2 inszem is kitolta pár nappal.
Nekem a nődoki semmit nem csináltatott még meg abban a kórházban, ahol melózik. Minden szarral a házidokihoz küld. Ő meg azt mondja, erre és erre a vérvételre ő nem adhat beutalót. Így amire nem tudnak küldeni, azt csináltatom magánban. Gasztrós dokihoz is úgy mentem magánba, hogy majd a kórházban csinálja a tükrözést. Ja...felajánlotta, hogy xx ezer Ft-ért akár holnap megtükröz a szomszéd szobában. Otthagytam a francba. Úgyhogy gasztróra a szakrendelőbe járok, de legalább tök rendes dokit fogtam ki. Az endós dokim is magán, de a vérvételeket meg az UH-t a szakrendelőben csinálják ingyen.
Nőgyógy ügyelettel én is szívtam, Sote2. Elindult a vetélésem, vasárnap hajnali görcsök, egész délelőtt görcsök, végül kb dél körül mentünk be az ügyeletre. A huzatos hideg folyosón ültettek délután 5-ig, mire jött egy doki és belémdöfte szó szerint a UH fejet. Mivel addig már gyakorlatilag egy csomó vért veszítettem és majdnem teljesen kitisztultam, ennyit bírt kérdezni a doki : "maga biztos benne, hogy terhes volt? Mert itt semmi jele" Anyád. Ez volt az első gondolatom. Aztán csak annyit mondtam, igen, annak a semminek múlt héten még szívhangja volt. Rosszul vagyok, ha csak a neve is eszembe jut annak a köcsögnek.
Vigyázz! Nem jó árat nézel!!! Ezekre van plusz EÜ támogatás! Ha a házipatika oldalán keresed, ott a bal oldalon van egy lista, látni fogod, hogy a Gonal-f 900NE "csak" 29712Ft. Ugyanígy jártam én is. Megkaptam a recepteket, kiszámoltam, hogy az 5 napi adag 64 ezer lesz. Aztán fizettem érte 24-et. Patikus mutatta a receptet, hogy hová rakta a doki az X-et. Tehát extra támogatott volt a Fostimon, Merional.
A cetrotide ovugátló viszont nem, meg a Prolutex progi sem.
Nekem rövid protokoll volt, a stimuszuri+ovugátló+repesztő+július 9-ig szedendő progik voltak össz 108ezer. A hosszú protokoll - mikor mensi előtt kezdik- szerintem drágább lesz, de ez csakk tipp.
Nézegettem ma a házipatika oldalán azoknak a szuriknak az árát, amit felvésett a Tanár úr a papírra. Hát szerintem nagyon alul lőtt a kb. 100e Ft-ból kijön szuri mondattal. Vagy látta, hogy torzul az uram arca a 350eFt-os munkadíj hallatán.
Szóval, ha véletlenül találkoznátok olyannal, akinek van fölös Gonal-F 450 vagy 900 nevű szurija, és eladná, gondoljatok rám. /a 900NE kiszetelésű 78000 Ft --nem, nem írtam el a nullákat -- és ez már a támogatott ár./
Úú, köszi-köszi átfutottam, de nekiesek még egyszer, mert sok minden nem vili. :)) Szerinted megcsináltassam ezt a szűrést? Lehet nem lenne hülyeség. Nem is mondtam nektek! Sóginőm egy nagyon profi dokinőhöz került, mert magasvérnyomásos, és elég szarok a laborleletei is, gyereket szeretnének már ők is. A dokinéninél 30.000 az első konzi, de egy órás! Nagyon vágja az endokrin témát is, ahogy tudom nőgyógyász-belgyógyász. Lényeg a lényeg, hogy sógornőmet is továbbküldte a Honvédba kivizsgálásokra, és egy csomó vizsgálatot lekér, amik nem túl pénztárcabarátok. Bejelentkeztem hozzá június végére, neki lehet felvetem ezt, hátha...
Selenorgot szedek én is hébe-hóba, borzasztó szaga és íze van, de nyomatom akkor! :))
Petyónak küldöm a Hashimoto miatt, de persze a többiek is olvassák végig nyugodtan.:
Nem csináltattam meg ezt a vizsgálatot (NK sejt szűrés), egyik doki sem adott beutalót vérvételre, és viszonylag elég drága. (30ropi) Már bánom. Ha nem tapadnak meg az "oroszkrémjeim", akkor viszont benevezek rá. Az endós dokinál futottam össze egy csajjal, akinek ilyenje volt, ő a terhesség ideje alatt járt folyamatosan valami intravénás kezelésre. Hát az se lehet egy leányálom. Az iromány végén van a kezelési lehetőség, az legalább megnyugtató, hogy ezekből egy párat kapok én is. Pajzshormont eszem, szteroidot adtak a Forgácsban, progit szintúgy, és a szelént is nyomom magamba. Petyó, szerintem barátkozz meg Te is a "macskapisi" szagú szelénnel :-)))) Milyet ettél? Én a Selenorgot választottam, de őszinte leszek: még nem szagolgattam soha:-)))
Nyugi, nekem is van már minden "bajom". Még a hányinger nem jelentkezett, de azt nem is nagyon várom. Attól nagyon félek.
Valami okos oldalon olvastam, hogy az a jó, ha minél rosszabbul van a kismama az első 3 hónapban. Ez nekem bejött. Az égvilágon semmi bajom nem volt, és nem is maradt meg a baba. De mi még tényleg nagyon "koraiak" vagyunk ahhoz, hogy tüneteket kellene produkálnunk. Persze ilyenkor azért pszichésen keressük, hogy "ez már biztos azt jelenti, hogy....":-))))
Képzeljétek, hogy jártam ma! Megunva a láblógatást és kihasználva a szép időt, elsétáltam a kisboltba. Kivel futottam össze? A leendő védőnővel. (előző -vetéléssel végződött terhesség okán már ismerjük egymást, azóta is nyaggat, ha találkozunk, hogy mikor megyek már hozzá) Vigyorogva mondtam neki, hogy remélhetőleg hamarosan kezelésbe vehet :-)))) Már egyből elkezdett számolgatni, mikor menjek hozzá.:-)))
Ugye ez valami égi jel volt, hogy beülti után ő az első, aki az utamba akad?
Igazad lehet, régen zombi pillanataimban elolvastam egy csomó fórumot, hogy már akkor tudta a kismami mikor kiugrott az ura mellől az ágyból, háááát nem tudom.
Jó kis hetek elé nézünk, olyan jó lenne már egy bréking nyúz egy két csíkos tesztről. Velem még mindig szórakozik az ovum, erősödik szerintem, de nem adom fel. Nem akarok mást, csak tudni hogy van és kész.
Ááá, nem érzek én semmit, meg ilyenkor még nem is lehet semmit. Eleve a beágyazódás is a mensi környékén fejeződik be, tehát addig tünet sem nagyon lehet.
Állítom, hogy én már minden tüntetet éreztem, amit a kismamik szoktak mondani. Csak nekik be is jött. :/ Szerintem azok sem a terhesség miatti tünetek, csak utólag már annak tudják be. :/
Szedem képzeld, de semennyivel nem alszom jobbat :))
Nem árt amúgy ha szemmel tartasz, mert hajlamos vagyok ezt-azt elfelejteni :D
Ma megyek órára egyébként! :)) Találtam a közelben hálistennek termet ahol oktatják, szóval tök jó, mert nem kell beutaznom a világot egy félórás csipőbillengetésért :D
Ugyanígy jártam ahogy Te ezzel a sírás dologgal. Nagyon eltorzul a fejem, nem rég fedeztem fel. Bár imádok grimaszolni is, a férjem utálja, de engem kifejezetten szórakoztat. Nagyon nevetek veled:DDD
Érzel valamit egyébként? Vagy az még korai volna?
Te erre kaptad a bio melatonint! Nem szeded (most szigorúan nézek)?
Muszáj figyelnem rád, mert itt ellébecolod a dolgokat. :D Szóval hallgatom a beszámolót, hogy halad az aviva. :D
Egyébként én nem vagyok szentimentális vagy érzelmes típus. A sok mizéria előtt azt hittem könnycsatornáim sincsenek. Azóta bepótoltam. :(
Szerintem várandósan is bömbölni fogok. Szegény férj... Én egyszer láttam magam sírni a gardrób tükréből, borzalmasan ronda. :D Abba is hagytam úgy meglepődtem. :D
Hirtelen az hittem a földet akarod megkerülni és erre kell a 80 nap! :)))
Ebben az lenne az igazi poén, ha augusztusban semmi szükség nem lenne a lombikra. Halottam már ilyet, készülődnek, hangolódnak és hopp. :) Simán összejöhet.
Egyébként nem értem, hogyha nektek az ikrek beleférnek, akkor miért nem lehet 2 babó? Ez hülyeség, én is kettő pöttyöt kérnék és nem azért, hogy maradjon egy, hanem mert kettőnek is van hely.
Szülinap... Ha most ez nekünk nega, akkor én szomorúan fogok szülinapozni. :( 27 évesen azt hittem, hogy én már egy kisgyermekkel töltöm a 30-at ... :(
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?