Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Gica:nekem a 11.napon 4500volt az E2 és terhes lettem:-))))A doki mellesleg nagyon örült minidg a jó magas E2-nek és nincs is azzal baj,csak vigyázni kell hogy ne repedjenek meg idő előtt a tüszők(Gonapeptyl vagy Cetro)tudod,hogy akiket kicsit túlstimuznak azoknak gyakran sikerül:-)))
A Halosperm vizsgálattal meg tudják nézni hogy a spermium fejben lévő kromoszóma (merthogy otthordozza a kromoszómát)az teljesen jó -e vagy pedig esetleg töredezett (az nem tudom mit jelent,de így mondják,az nem jót jelent).Mert ha töredezett,akkor nem tud megtermékenyíteni,vagy ha mégis tud,akkor korai vetélés lesz a vége.(gondolom ez az andrológiai ok a vetélésnél).
A férjem esetében van egy teljesen átlagos spermakép,számot és mozgékonyságot meg mindent tekintve akár lehetne spontán babánk is.
Ehhez társul egy meglehetősen rossz HBA eredmény,amin meglepődtek a debreceni Kaáliban,mert szerintük akinek jó a spermaképe annak jó a HBA-ja is,de számtalan példa van itt a Hoxa-n is rá,hogy ez nem igaz!!!
Most csináltuk a Halosperm vizsgálatot(nincs még eredménye)ami majd megmutatja hogy a látszólag alakilag ép spermiumokban mi a helyzet a kromoszómákkal ami miatt nem tud megtermékenyíteni rendesen.Első lombiknál 15petesjtből csupán 7,második lombiknál 12petesejtből csupán 3 lett ICSI-vel!!!!
A férjem a kariotipizálás szerint talpig férfi,semmi eltérés nincs genetikailag:-))))valami mégsem stimmel.Sajnos az előző helyen megcsinálták volna a 4.lombikot is mindenféle vizsgálat és utánajárás nélkül,ezért mentünk Győrbe.
gondolod időhúzás?Köszi.remélem úgy lesz, és remélem nem stimulálnak most túl.mert ezt is ugye utólag mondták ki, bár tudtam.10. napon 1500 feletti E2.........
az lesz, csak kíváncsi volt doki van e genetikai oka az eltérésnek.a teszto egy picit alacsonyabb, de még benn van a normálba, de ennyit találtak.
Na megintbugyanazt írtuk, persze higy ezért van icsi.
Majd bele jössz......sajnos....jobb lenne ha nem ilyenekről beszélhetnénk de majd el jön az az idő is:-)))
Nálunk alapból csak ICSI jöhet szóba, ezt már mondta a nődokim a párom eredménye láttán...
Igen ez oké, de azért van a biológus, hogy ezeket kiszűrje.
Gica sztem ezen most tedd tűl magad, nekem nagyon időhúzásnak tűnik, ilyen eredmények mellett áprilisban biztosan sikerülni fog, főleg ha már spontán is sikerült.
na az ilyen alaki eltérésekhez nem értek,az nálunk szerencsére nincs(amúgy minden más rosszaság van).Amelyiknél feji eltérés van,az képes egyáltalán megtermékenyítésre?Akkor meg van a megoldás:ki kell válogatni azokat amelyiknél nincs alkai eltérés és azzal ICSI
Hát én kezdek elveszni a vizsgálatok között, meg a szavak között, csak úgy zúg a fejem...
és szerinted nekem tényleg kellene genetika, meg immunológia?
Hát azért írták hogy genetikai oka van a vetélésnek,mert azzal minden felelősség lemegy a dokik válláról!Nekem is azt írták Sub Klinikai vetélés oka ismeretlen,noha későb belátta a doki,hogy sárgatest elégtelenség miatt nem tudtak megtapadni!
Mindketten 7 sejtesek voltak és három naposak.
KÖSZI:-)ÉN IS ÖRÜLÖK NEKI:-)
De ez annyi fele lehet....van egy ismerős másik fórum első lombik vervetel napján tesztelt negatív lét úgy ment be ez nem sikerült....es ott közöltek vele gratulálunk ön terhes...szoval most boldog kismami......
látóterenként - jól mozgó és annak kb felénél alaki, feji eltérés látható.
Gica szupeer hogy minden okés apival!!!!
köszi:-)
néztek:-)HBA%
halosperm nem volt.az mi?
karotipizálás volt, az ok
ezek is voltak és normál
Igen ET + 6. Nap halványan de pozitív volt...:-)))
Na ez meg már micsoda? Kinek kell nézni és miből? és hol?
Köszi Gica a szép verset:-))
hány naposat kaptál vissza?
Ilyenkor már pozitívak voltak?
Nekem a vv reggelén nagyon halvány volt a csík, bár nem is volt valami extra teszt.
Én ugyanazt nem értem, nem kötekedsz. Azt, hogy van benne alaki eltérés az azoknak akiknek azért nem tökéletes az eredménye mondhatnánk car, azoknàl azért előfordul ês az természetes.
Gica,nálunk hasonló probléma van a férjemnél és túlvagyunk már 1-2 vizsgálaton,ezért próbálnék segíteni.
Csináltak már neki HBA tesztet?Halosperm vizsgálatot?teljes 23pár kromoszóma kariotipizálása volt,vagy csak a homociszteint és az MTHFR-t nézték?
További ajánlott fórumok: