Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Jó reggelt mindenkinek:-)
Köszike! :) Hát nem tudom mikor lesz eredmény, de megkérdezem mindenképpen! :)
Köszi lányok. 2 hét múlva tesztelhet elvileg. Úgy izgulok mintha a sajátom lenne. Egyrészt mert a bátyám nagyon nagyon váygik rá, másrészt meg ah SB-nek testvére nem lehet legalább egy unokatesója legyen akivel kapcsolata is van (mert van neki jó pár de azokkal nincs kapcsolatunk)
Én nem voltam kívános. Mikor apu műtétje volt idegsségemben végizabáltam és utána gy maradtam. Aztán szülés után arra fogtam a zabálást, hoyg majd akkor lesz jó sok tejem.
Jó reggelt!Drukkolok nektek!Mikor lesz eredmény?
Jó reggelt mindenkinek!
Cicus megy a drukk a bátyádéknak!
Jo lenne, igen. A lanyommal voltam anno nagyon durva. Langos, pizza, fank...ezeket kívantam. A piaci langost...meg hajnalban is. Nagyon durva voltam...
Nem, reméljük te a végén sem fogsz hízni. Én a szoptatás végére majdnem plussz 40nél tartottam.
Jó reggelt!
Megy a drukk!!!
Hat cicus nagyon nem bannam, ha en is így lennek a vegeig ahogy te is voltal.
Én a 22. hétig csak fogytam, sajna után elkezdtem zabálni és nagyon kövér lettem a szoptatás végére. Túlsúlyos nők ha odafigyelnek van hogy semmit nem híznak.
Nekem a vérnyomásom kimondottan alcsony volt végig és a cukrom tökéletes.
A kombinal es az AFP nel is neztek itt debiben de hallottam, hogy mashol nem. Beszeltem legutobb a vedonovel es ha a jo istenke is ugy akarja szoptatas utan irany egy endokrinologus. Azt csodalom, hogy eddig meg jo a vernyomas es a cukor. Az pedig oriasi mak, hogy eddig meg nem híztam a pocakosodas ota. Talan Hangi babo ebben is segít vagy nem tudom.
Értem. Én terhesen valamivel kevesebb volt, de voltam 113.kgosan lombikom. Most csak picit vagyok kevesebb mint te, híztam 5kg-t.
Érdekes mert nekem nem számolták bele az integrált tesztbe szerintem a súlyom, mert nem rémlik, hogy bárki akkor kérdezte volna.
Nagyon sok. 97 kg. Gondolhatod....
Miért milyen súlyod, csak mert mindig írod, hogy nem jó de nem tudom, hoyg sok vagy kevés.
Sziasztok! Szia Cicus! Megy nekik a drukk!!!
Avike mond, hogy nem mondtam neki butasagot. Mindenki mas es mindenkinek egyeniek az eredmenyei ezert kell merlegelni. Ha minden eredmeny jo akkor nem erdemes kockaztatni, persze csak akkor ha valaki mindenkeppen akarja eredmenytol fuggetlenul is. Nekunk ugye nem volt tu l sok valasztasunk persze tiltakozhattam volna de akkor juniusig tuti bolondokhazaba kerulnnek. Azertt az en sulyom eleg gaz es itt azt is neztek mindenhol. Szoval, ha jo minden eleg a tanacsadas reszvetele sztem. Borzaszto milyen ketsegek koze tudjak sodorni a kismamakat.....es ugy gondolom egy lombikos kismamanak meg sokkal nehezebb a dontes. Talan erdemes errol az allaspontrol Czeizel okibat. Meg o is azt mondja, hogy indokolatlanul dobaloznak ezzel az amnioval.
Tegnap hivtam azt a szamot ahol lehetne erdeklodni. Nem adnak felvilagosítast. :-( A postalada ures. Ma van csutortok. Mar csak egy het! Szep napot neked es mindenkinek!
Köszi. Jajj nagyon nagyon izgulok értük.
En emlekszem. :((( es megy a drukk! :)
Sziasztok!
Nem tudom emlékezteke, hogy ősszel meséltem a bátyámék inszeméről, hogy elhalt 4-5 hetesen az embrio, de csak később derült ki. Na mindegy. Szóval ma mennek a következőre, kéretik drukkolni.
Szia Andi leírom az én estemet,hátha segít a döntésben mit is szeretnétek,mi nyugtat meg Amnio ügyben.12+0 nődokim egészséges baba 1,5tarkóredő orrcsont látható,4 nappal későb genetika 2,4tarkóredő orrrcsont látható minden szerve épnek látszó Kombi teszt eredmény lombik+ICSI,+37éves anya közepes kockázat 1:665Down-ra kora miatt genetikai tanácsadóba jelentkezzen! megvolt "Önöknek jók az értékeik kérik az Invazív beavatkozás elvégzését?" válaszom nem köszönöm.taglalta a doki,hogy fél %alatt van az esély a beteg babára a beavatkozás ennél jóval nagyobb kockázattal jár! kérik? mondom nem kérjük. Erre ráírja a papírra Amniocentézis javasolt volna,de a Gravida nem kéri kellő felvilágosítás ellenére! na a felvilágosítás az itt volt a neten amit utána olvastam!16hetes uh-n minden okés babka fejlődik minden méret rendben de a dokim szerint menjünk el egy szív uh-ra,biztos ami biztos alapon,mert lombik babáknál több a szív rendellenesség.Na az is megvolt 18.héten ott is minden szuper.Nekünk így mentek a dolgok! az a helyzet szerintem az Amnioval,hogy fél szavakkal javasolják,aztán rád hárítanak minden felelősséget!Ha van eltérés,vagy gond akkor meg kell nyugodni,és csak az amnio 100%-os amennyiben nincsen gond akkor vagy elfogadod vagy nem!Ez csak az én döntésem de én előre elmondtam a dokimnak a genetikusnak nézegethetik uh-n elmegyek minden vizsgálatra,de nem megyek amniora annyit vrtunk,vágytunk a babára,hogy ha lesz valami baja én akkor is bevállalom,és én azt érzem hogy egészséges!Nem erőltettek semmit amúgy!
Lugosítás: a csajok az ires fórumon vmi green mixet szednek. Lúgosit, méregtelenít...nem tudom ilyesmire gondoltál- e?
Felajanlhatjak, ha nem jo valamilyen eredmeny de nem vagy koteles elfogadni.35 felett szoktak ajanlani de nagyon sokan nem elnek vele.
Rogton mondta, hogy amnio, nem lombik...:-)
Akkor szoktak.ajanlani a viz levetelt, ha rossz a kombinalt teszt erermenye,ha rossz az AFP,ha magas a tarkoredo vastagsaga. Ha lombik icsi akkor is levetetnek, mert akkor mar eleve rosszabb a kombi teszt eredmenye. A 34 sztem meg egy super kor. Nekem hulye volt a genetikus.holgy. Meghallotta, hogy lombikosak vagyunk,lebetegezett minket es mar nem is erdekelte mi van a papiron rogton mondta, hogy lombik.
Ha jo az uhon minden es jok az eredmenyeid akkor en nem csinaltatnam meg. Bar mar orulok, hogy megcsinaltattam es tuti.legkozelebb is megcsinaltatom mert ugye en csak 38 leszek julisuban es csak elveteltem 3*. De nekem rossz lett a kor a suly es a .lombik icsi miatt a kombi tesztem en ezert dontottem a vizleszivas mellett.
Köszi lányok! És keresem az összefoglalókat is, de mára már kész vagyok, megyek aludni! Jó éjt!
Én is pontosan ennyi vagyok :-) nekem egy szóval sem említették a magzatvizet, illetve nem ezen okok miatt ( kor+lombik) hanem más miatt deaz téged nem érint. 1,7 volt a tarkóredó amúgy nálunk.
További ajánlott fórumok: