Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma reggel pozitív lett a tesztem! Gyakorlatilag 2 hónap próbálkozás után összejött a baba. :) Kedden megyek a dokimhoz, gondolom utána heamatológus és a szurik. Majd beszámolok róla!
Szia!
Örülök, hogy segíthettem valamelyest. Én is a Kaáliba járok, javaslom keresd fel őket, de ott mondani kell Leidened, hogy tudjanak róla.
Szia!
Nekem sem igazán természetes ez a hasba szuri. Konkrétan nagyon félek tölek. Mondjuk One egy kicsit megnyugtatott. Köszi is ezért neki. :-)
De szerintem a cél a fontos. Biztos elég vacak lesz az elején, de tudni fogjuk, hogy a babáért csináljuk.
Mi június-július körül tervezzük a "babaprojekt" elindítását. Addig még kicsit szeretnénk rá lelkileg és testileg is felkészülni.
Köszi Lányok!
Már a sorstársak létezése is nagyon megnyugtató tudat, Yda Neked külön köszönöm a biztató példát. Hát az biztos, hogy új helyre megyek, a Kaáliban gondolkodom. Még csak most kezdek beletanulni a témába, de igyekszem felvértezni magam, és kérdésekkel fogom bombázni a sima nőgyógyászomat is. Őszintén szólva megrémültem, mennyire rutinosan beszéltek a hasbaszurikról, de felteszem, ha egy olyan jó meddőségkezelő orvost találok, mint pl. a sima nőgyógyászom, akkor én is magaménak fogom érezni ezt az "életstílust":)
Igen, H.Csiga, fő az optimizmus! Írjatok, hol tart a gólya!
Sziasztok!
Csak azért írom le a következöket, hogy lássuk, nem minden reménytelen.
Egyik ismerösöm mesélte, hogy a barátnöje is Leidenes és ezért kicsit problémás volt a terhessége. Sok-sok kivizsgálás és felkészülés és szuri után teljesen természetes módon esett teherbe. Bár veszélyeztetettebb volt, mint az átlag, több orvosi ellenörzésre kellett járnia és végig szurizta magát, de végül egy teljesen egészséges, gyönyörü kisfiúnak adott életet. :-)))
Szóval, a lényeg, hogy hinni kell.
Jó lenne, ha hamarosan ezen a fórumon is beszámolhatna valaki egy pozitív tesztröl. Vegyétek úgy, hogy most mindenkinek küldtem egy gólyát!!! :-)
Szép napot!
Szia!
Ismét én vagyok. Amit elfelejtettem mondani, hogy a kezelés során a heamatológusommal folyamatsan tartottam a kapcsolatot és 2 hetente-havonta jártam vérvételre. Ezt azért neked is tanácsolom.
Szia!
Én is Leidenes vagyok, mégpedig homozigóta, tehát sokkal nagyobb a véralvadásom mint a heterozigótának. Ennek ellenére már több inszeminációs kezelésen estem át problámamentesen, mivel nálunk sem akar jönni a baba. Az inszemináció során én csak clostyvegitet kaptam, majd ovitrelle tüszőrepesztőt, az inszemet követően pedig utrogestánt. A felsoroltak közül csak a clostylbegit az ami hormontartalmú (tudtommal), de az én dokim egyáltalán nem aggódott ezen kezelés miatt. Sőt a nőgyógyászom , aki egy nagyon neves doki sem aggódott a clostylbegit szedése miatt. Szerintem keress egy megfelelő dokit, mert az inszem nem olyan veszélyes mint ahogy neked mondták. Bár orvos nem vagyok, csak a saját tapasztalataimat írtam le.
Sziasztok,
remélem még újjáéled a fórum! Én 4 éve tudom, hogy Leiden-mutációm van, és a történeteiteket olvasva egyre hálásabb vagyok annak a főorvosnak, aki komolyan vette a panaszaimat.
3 év fogamzásgátló szedés után kezdtem érezni, -először csak "ugrálós torna", hosszú bulizás után, később egyre többször-, hogy ólmosan nehezek a lábaim. Féltem, hogy nyafogásnak tartják majd, de a doki azonnal dns vizsgálatra küldött, mondván, sok fiatal lányt lát mostanában trombózist kapni. No, hát bejött a gyanúja. Fg.tabletta száműzve, egyéb kezelést nem javasolt.
A gyógyszer elhagyása után a párommal nem igazán védekeztünk-max.naptármódszerrel-, ha jön a baba, hát jöjjön, ha nem, hát nem alapon. Nos, azóta nem kopogtatott, bennünk-najó, főleg bennem- viszont megszületett az elszánt akarás:)
A párom-aki azóta férjjé lépett elő- már járt vizsgálaton, és kiderült, hogy ő biztosan oka a kudarcoknak.Az nem teljesen egyértelmű nekem, hogy az én leidenem is csökkenti a teherbeesés veszélyét?
Egy biztos, számunkra az inszemináció lesz a következő lépés. Ill. az én teljes kivizsgálásom. Jártam is egy meddőségi központban, ahol az arrogáns, türelmetlen, kioktató doktornő elmondta, hogy náluk csak hormonkezelés mellett végeznek inszeminációt, hogy legyen legalább 4-5 petesejt, amit megtermékenyítenek. Megkérdeztem egy másik dokit is, aki gyakorlatilag saját felelősségemre bízta, hogy vállalom-e a nagydózisú hormonkezelést, mert az ugye "nagyon veszélyes". Nabumm.
Hallottam viszont olyan helyekről, ahol a nő megfelelő állapota-peteérés, jó hormonszint stb- esetén foglakoznak azzal az egy, stimuláltlanul beérő petesejttel, és elvégzik így, hormonkezelés nélkül is az inszeminációt.
Tudtok ilyen helyről,netán sikeres akcióról? Előre is köszi.
Sziasztok!
Mi most kezdjük a babaprojektet a párommal. :) Én is leidenes vagyok, ti szedtek valamilyen terhesvitamint? Nekem a Gravida szimpatikus, de benne van a leírásában, hogy :"A készítményben lévő K-vitamin csökkentheti az együtt szedett véralvadás gátlók hatását." Nekem ugyan még nem kell véralvadás gátló, de szedhetem ezt szerintetek?
Köszönöm!
Sziasztok!
Tapasztaltabb sorstársaktól szeretnék tanácsot, információt kérni: 37 hetes terhes vagyok, és pár hete állapították meg Leidenes vagyok. (Most váltottam dokit, mivel az előzőt hidegen hagyta, hogy anyai ágon a felmenőim nagy része a szülést követően mélyvénás trombózist kapott.) A héten voltam heamatológusnál, aki Clexane-t írt fel (40mg), hogy a szülésig híguljon a vérem, illetve utána dupla adagot kell injekcióznom egy darabig. Az aggályaim a következők: a baba megszületésekor kötelező jelleggel kap K vitamint (Konakion)éppen az újszülöttkori vérzékenység ellen, s aztán havonta kell adagolni 2mg-ot. Aki már átesett hasonlón, meg tudná mondani, hogy Leidenes mamánál ez hogy működik? Csak mert minden, ami az én véráramomba bekerül, az bekerül a babáéba is, ebben az esetben a Clexane is. Ilyenkor a baba kap valamit még pluszba? Vagy rászűrnek nála is a Leidenre?
A másik kérdésem pedig az, hogy a hasonló kezelés mellett mennyire várható, hogy a menstruációs vérzés előbb jelentkezik és intenzívebben?
Nagyon köszönöm Mindenkinek, aki elmondja a véleményét!
Kedves Yda!
Nagyon köszönöm a válaszodat. Igazán sokat segítettél. :-)
Anyukámnak volt fiatal korában 2 alkalommal is trombózisa. Biztos örököltem.
Amúgy van egy 10 éves kislányom, de sajnos 2 terhességem az utobbi 1,5 évben sikertelenül végződött, ezért küldött el az orvosom erre a vérvizsgálatra. Szeretnék minél hamarabb kisbabát, de most nem várt dolog ezt mégjobban megnehezíti úgy látom.
Sziasztok!
Végigolvasgattam ezt a fórumot és nagyon sok hozzászólás van, ami rossz dolgokat ír le, elrettentő példákat. Azért ugye van köztetek olyan is, akinek pozitív tapasztalatai is vannak.
A háziorvosom azt mondta, hogy a férjem és én barátkozzunk meg a gondolattal, hogy csak egy babát vállaljunk. Ez tényleg igaz? Még csak most tartunk az első tervezésénél, de mindig úgy gondoltuk, hogy több gyerekünk lesz. :-(
Szia!
Nekem ebben a hónapban van két éve, hogy elkezdtük a babaprojectet. Májusban a 2. inszemináció sikeres volt, teherbeestem. Sajnos azonban 5 hetesen elvetélte. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem volt szükség műtéti beavatkozásra, de így is nagyon megviselt. 2 hónap pihi után 1 hónapot adtunk a természetnek, de nem lett eredményes, nem lettem babás. Most ebben a hóünapban folytattuk a 3. inszeminációval. Az eredmény csak a jövőhét végén lesz meg, mert úgy döntöttem, hogy elegem van a sok negatív élményekből. Egyszer lássam, hogy igen vagy sem. Bár az az igazság, hogy most egy kicsit érdekes módon alakult ez az időszak, ugyanis az végig tanultam, az inszem előtti napon vizsgáztam. Az inszem napján egy nagyon erős migrént kaptam, ugyhogy örültem, hogy be tudtam egyáltalán kúszni a Kaáliba. Úgyhogy valahogy most nem ez volt az első és egyetlen dolog, ami lekötötte volna a figyelmemet. Az biztos, hogy most nem mondhatták rám, hogy a nagyon rágörcsöltem a babatémára. A férjem például azt mondta, hogy csoda lenne ha sikerülne. Én nagyon bízom azért ebben a csodában.
Szia!
Ne haragudj, hogy ilyen szakaszokban reagálok írásodra, de jelenleg kb. 5 dolgot csinálok egyszerre és csak fokozatosan jutnak eszembe a dolgok.
Szerintem heamatológushoz kell elmenned! Ő tudja értékelni a leletedet és azt is meg tudja mondani, hogy mi a teendőd. Amúgy az eredményed főleg azt tartalmazza, hogy valamelyik szülőtől kaptál egy olyan gént melynek következtében hajlamosabb vagy a trombózisra, vérrög kialakulására. Ez leginkább olyanokban fog rád kihatni, mint pl. ha gyermeket szeretnél óvatosabbnak kell lenned, esetleg a heamatológus felír neked a terhesség idejére injekciót, továbbá nem javasolt fogamzásgátló tabletta szedése sem. A trombózishajlamod - mivel heterozigóta vagy - az átlagnál 8-10%-al nagyobb. De ettől nem kell teljesen megijedni. Nagyon sokan vagyunk. Menj el heamatológushoz, szinte minden kórházban van.Ő mindenről alaposan tájékoztatni fog.
Szia!
Nagyon régen voltam már ezen az oldalon, kb. fél éve, vagy talán több is. Mi ujság van veled, illetve a többiekkel?
Ja és nézd meg még ezt is:
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk