Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok. Fiamnak szombat délutánra fejfájása lett, teszt + lett. Lehet, hogy a vírus már vizsgán is "hatott".
Itthon szinte hibátlan matekokat írt, most jó, ha 37 pontja lesz. Magyar kb. 35.
Az eddig nézegetett rangsor elején lévő gimikről igy valószínűleg lecsúszik.
Segítenétek kérlek más gimiket és szakirányokat Észak- ill. Nyugat-Budapesten találni/ajánlani?
Érdeklik a természettudományok: fizika, informatika, kémia. Magyar sajnos kevésbé. Angol B2, német haladó.
Nem eminens, akkor tanul, ha kell. Szeret sportolni, nagyon "jó fej" (elfogultság nélkül). Jobban passzol neki a jó hangulatú szabad szellemű vidám közösség és a nem túl poroszos/konzervatív tanári kar.
Van ötletek? Mit ajánlanátok, hova jelentkezzen? Nagyon köszönöm előre is. Zoli
Trefort: 87,5/110
Apáczai: 77/100
felvizsga.eu-n a tavalyi szóbelire behívás pontjai még benne vannak
Ilyen formában nem tartozik rájuk, de alakulhatott volna másként. Végül is mindegy, innen nehéz lenne ezt megoldani. A lényeg, hogy nem lett volna szabad ezt így csinálni egyedül a gyerekeknek, mert kicsúszott a kezükből. Nem tudom, hogy melyik és miért osztotta meg a kapott képeket a suliban. Lehet, hogy a többiek - akik benne voltak a csapdaállításban - nem is tudtak erről. Tulajdonképpen ez fordította ellenük az egészet.
Ha pár szülővel együtt bebattyognak az igazgatóhoz, valószínűleg az is elég lett volna ahhoz, hogy hasonlóképpen járjon el.
Igen. Nekem szó szerint ez volt az első gondolatom. "Szegény Borian, tényleg nagyon el lehet keseredve!"
Nyolcadikban a 65 pont az nem gyűjtő kategória! Nem topsulis, de jó közepes. Persze szuper jó az eü suli, ha a gyerek azt szeretné, de itt korábban nem az volt a cél.
Kérdés, miből lesz 4ese, mondjuk énekből? :)))
De azért tegyük hozzá, hogy erős általánosban végig kitűnő, 99 pontot írt gyerekről beszélünk... Neki lett egy négyese. :) Viszont örülök, hogy szereti és jól érzi magát. :)
Négyes a biziben?! Megindult a lejtőn. :D
Viccet félretéve szuper jó eredmény, ezt a bizonyítványt sokan szeretnék maguknak, szerintem még az Apáczaiban is! :)
Ezek reális tervek és jó iskolák. A pesszimizmust most már hanyagold, szóbeliken ügyes lesz és javít a lányzó.
Én a nővérképzőt nem látom hogy hogyan illeszkedik a gyerek terveibe. Nézz órahálókat hogy ne érjen meglepetés.
Nekem sem tetszik az iskola reakciója. Főleg, hogy diákok a nyílt napon dícsérték az igazgatót, hogy mennyire kiteszi szívét-lelkét az iskoláért és a diákokért.
Azt én sem értem, hogy a szülők miért nem álltak a diákok mellé.
Én sem beszélgettem soha a gyerekeimmel arról, hogy kell "intézni" ilyesfajta helyzetet. Úgy látszik tényleg nem árt, mert büntetést kaphat, még ha nem is ő a hibás.
Igen, én is azt találom elkeserítőnek, hogy a szülők nem álltak egységesen a gyerekek mellé.
Ahogyan visszaemlékszem a gimis éveimre, a mi sulinkban nagyon erős volt az érdekérvényesítés, még tüntettünk is, nem is egyszer.
Ez a Vörösmarty volt, ahol kifejezetten normális volt, hogy lehet véleményünk és meg is hallgatják azt.
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm.
Igen, nagyon a határon billeg, egy-két, vagy akár fél pontokon múlik, hogy a másodvonalbeli tt-s gimikbe behívják-e szóbelizni és ott még nagyon jól kell szerepelnie. :-(
Már írtam az ofőnek, hogy sok iskolát fogunk beírni, mert millió dologtól függ, hogy bekerül-e sóbelire (mennyien jelentkeznek, akik jelentkeznek mit írtak stb.)
Jelenleg a Szinyei, Jedlik, Deák, Leövey, Nagy László, Teleki Blanka, Sztehlo merült fel tt vonalon, de visszapályázunk a Vörösartyba, a 8. keri Vörösmartyba sport osztályba (oda nem mehet tt-re, mert németes), a Kölcseybe öko szak plusz sport, esetleg a francia kéttan, kis szerencsével nem lehetlen, Kossuth.
A végére beteszek egy nővérképzőt (Bókay kéttan), hallott róla bárki bármit? Felhívtan a tájékoztatóban megadott telefonszámot, de egy portás vette fel azzal, hogy e-mailben érdeklődjek.
Elképesztő. Nemcsak az, hogy ez megtörténhet, hanem a probléma kezelése is. Ilyenről konkrétan nem beszéltem én se a srácokkal, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy otthon ne mesélnék el milyen gondjuk van ezzel a tanárral. (Ahogy már előfordult más jellegű probléma kapcsán, annak se lett szép vége, de tudtunk róla, nem ért váratlanul, és az iskola is korrektül kezelte, ahogy mi szülők is.)
Azért kíváncsi vagyok mi lesz a vége a történetnek, mert biztos nem annak kéne a megoldásnak lenni, hogy másik iskolába viszik a srácokat.
Rettenetes az egész. Tipikusan a "legjobb védekezés a támadás" taktikát vetik be a gyerekek ellen. Az külön felháborít, hogy a szülők sem állnak mögéjük egységesen.
Valahogy sose jutott még az eszembe, hogy a gyerekemmel ilyesmiről beszélgessek, mármint arról, hogy nehogy magándetektívesdit játsszon. Azt hiszem fogok.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?