Középiskolai felvételi (beszélgetés)
6.
Gratula!
Nálunk is nagy lesz az öröm.
78 pont (41 magyar, 37 matek)
:)
Nem dupla, de súlyozzák a Szent Istvánban a matek szakon, 1,2es szorzó a matek, 0,8as szorzó a magyar.
Árpád matek szakon magyar 50pont, matek 150 pont.
Sziasztok,
8.
Valaki esetleg tud mondani pár szót az E5 humán szakáról? Leányzó elcseszerintette a matekot, ezért kicsit áttervezés van nálunk és korábban nem került szóba ez a szak.
Szívből gratulálok!
Megkérdezhetem, hol írta? Honlapon is vannak eredmények?
Kelenföldig 10 perc a busz, ha azonnal jön (gyalog 25 perc, nem pálya). Az átszállás a vonatra szintén idő, kicsit több a metrónál (az 2 perc sincs a busztól ajttól ajtóig).
Ha a Major a Délitől 5 percre lenne gyalog, akkor időben megérné. De még egy átszállás és utazás kell hozzá, ami hátrány a pillanatnyilag preferált busz+metró kombóhoz képest.
Aztán lehet, hogy amúgy sem lenne esélye.
Szerintem nem. Vagy legalábbis nem igazán.
kapál > kapa
zenebona > zene
Idegen szó meghonosul, aztán az rövidül le, _mintha_ magyar toldalék/összetétel alakította volna az eredetit.
Köszönet érte, csak dobd be, amit találsz!
A munka megvár... 😇
Nem hiszem el, a miskolci Avasi Gimi is megvan (hatodikos és nyolcadikos eredmények):
De már tényleg kezdem a munkát...
Na jó, nem bírtam ki, még a miskolci Földesre is ránéztem és íme:
nyolcadikos és hatodikos eredmények
Igen, néztem is, hogy mindig laza 20-assal legalább az országos átlag felett vannak.
Ebben az is benne lehet, hogy aki nem kifejezetten oda akar menni, az nem feltétlenül ott ír, mert tart a pontozástól. Én is azt gondolom, hogy egy topsuliban pl. más fogalmazásokhoz vannak szokva a javítók.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?