Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szeretnénk abba az irányba elindulni, hogy egységesítsük a jelenleg túlságosan széttagolt magyar iskolaszerkezetet. Nem szabad annyiban hagynunk, hogy sok diák tanulási útja már az általános iskolás évei során vakvágányára fusson. Az a cél, hogy mindenki megszerezze a szükséges alapkészségeket, és minél tovább együtt maradjanak a különböző társadalmi hátterű diákok.”
"...Kivezetnék a nyolcosztályos gimnáziumokat,..."
[link]
...Minpins
(Kimaradt a második n.)
Akkor ez most hogy is van? Minpiséké a Hajós, tiétek az angolos kéttannyelvű?
Csak hogy képben legyek. :)
Ez így van. A Flórián tér közeli, Szél utcai leánykollégiumban lesz 2 évig szeptembertől. Pont a fiam utolsó 2 éve ott. :)
Mondjuk mi 5 percre lakunk tőlle kb. XD
Kicsit de poroszos. De ettől függetlenül az én szabadság szerető lányom imádott oda járni.
Igen, ezzel egyet értek. Terveim szerint ismét megyünk teljes körű postcovid kardiológiai vizsgálatra. Csak a versenyengedély részére reagáltam.
A Veressel kapcsolatban mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy költöznek a felújítás miatt és legalább 2 évig máshová kell járni suliba.
De azért egy sportorvosi felülvizsgálat covid után nem teljesen hülyeség. A hosszú távú egészség fontosabb mint egy épp aktuális verseny.
Nálunk is a gyermek épp covidos. Úgy tudom, már nem vonják vissza covid miatt a sportorvosit.
Idén 2 hatodikos osztályt indítanak, és az egyikbe lesz felvételi. Lesz egy általános tantervű, és egy angol-német bontású nyelves osztály, és ebbe terveznek szóbeli felvételit.
Van ez a felvételizős FB csoport:
[link]
Igen, az Óbudait sokan írják mentőnek, mert nincs szóbeli. Akik oda járnak, azoktól jó véleményeket hallani a suliról.
Tavaly beszéltem az igazgatóval, mert nekünk is a listánkon volt a suli, nagyon segítőkész és barátságos volt.
A Veresben idén nincs szóbeli, így azt mindenképp beírnám még Zoliék helyében.
Illetve az Árpádot is megpróbálhatják, bár ott szerintem határeset a szóbelire való bejutás.
Szerintem működik az újraírás :)
Ismerősi körben vannak akik a NYEK-es év után sikeresen újráztak...
Az egyik a Xantusból -ahova egyébként a pótfelvételivel ment, mert elszámították magukat a rendes jelentkezéskor a listával:(- a VPnéG-be...
Óbudairól sajnos csak annak van, aki oda jár, mert még szóbeli sincs. Mi legalább voltunk nyílt napon. Nem rossz suli, de általában a jók inkább mentőnek írják be. Én is simán beírnám Major, Berzsenyi után, ha földrajzilag jó.
Sajnos nincs személyes tapasztalatunk az Óbudaiból.
Köszi szépen! Óbudai hangulata milyen? (Diákok, tanárok)
Hát nekem nagyobbikom oda járt (infóra), és minden téren imádtuk, azért is merem első heélyen ajánlani. Pont olyan, mint amit keresel. De a Berzsenyit is szívből ajánlom. Ott mi csak fél lábbal vagyunk érintettek (vendégtanulóként), de nagyon szuper hangulatú suli, laza, jófej tanárokkal, akik jól tanítanak is.
Köszi szépen! Major fizikáról hol tudok még szerinted info-t szerezni? Milyenek a tanárok, a hangulat, stb?
A2-t meg tud csinálni a kislány is biztos. Meddig kell? Biztos leghamarabb a szóbelin ellenőrzik. Sztem is megér egy telefont...
Ha Szentendre nincs messze nektek, az ottani Móriczban van TT és - ha jól emlékszem - infó is. Elég jó giminek mondják.
Óbudai esetleg? Ott van matek-fizika tagozat.
A Kosztolányiban van természettudományi tagozat.
Hú, nagyon köszi! :D Nem tudom, ezt hogy nem vettem észre, pedig szanszét elemeztem a táblázatban a felvételi ponthatárokat.
bocs, ezt a németes részt elfelejtettem, az angol tényleg fontos lenne. Megnéztem most Károlyinak erre vonatkozó előírását, hogy vagy jegy kell angolból vagy A2-es nyelvvizsga bizi a jelentkezésig. Hát ez az A2 jó nagy hülyeség szerintem, mert annak a szintje kb. 3 hónap alatt elérhető...és akkor mitől haladó angolosok ezek a csoportok, vajon?? Na, mindegy! Bár lehet, egy telefont megér, hogy tényleg ilyen "szigorúan" veszik e ezt a kitételt.
Fel fejjel, a 72 pont egyáltalán nem rossz. Berzsenyi fizika tagozatra elég lehet a szóbeli behíváshoz, ha max körüli a vitt pont.
Újpesten a Könyvesbe tavaly 168 volt a bejutási határ, ott nincs szóbeli, a suli pedig reál oktatásban erős.
További ajánlott fórumok: