Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszönjük!
Minden ilyen munka hozzátesz a közösséghez!
Olvashatóak Titeket, drukkolok, van néhány barát aki erintett… Az angol szakra maradt 8 hely tavaly. A német fullon volt. Ismerek olyat, aki kérvényt írt és szóbeli nélkül felvették angolra. Ha nem 84 hanem
83 lett volna a behívási ponthatár, akkor ez nem történt volna meg, de így is 200 embert hívtak be szóbelizni… 200 szóbeli a angolosból csak 37 akart oda menni. A szóbeli annyira lehangoló volt néhány gyereknek, hogy nem az E5-őt írták be utána elsőnek.
Sziasztok! Új vagyok itt. Hatodikos fiammal izgulunk épp nagyon, matekos beállítottságú, nekünk sem jött jól a könnyű matek, főleg figyelmetlenségi hibákkal... Pontot még nem tudunk.
Bethlen eredményeket felvittem Excelbe, ha küldjem valakinek valahogyan, írjatok. Extrém magasak az átlagok, mindkét tárgy AKG felett van.
Pár statisztika, nem tudom, mennyire esik szét a hozzászólásban, kiderül...
Átlag
Magyar 34,45
Matek 29,80
Összesen 64,25
Pontszám Gyerekszám
0-40 12
41-50 23
51-60 47
61-70 76
71-75 33
76-80 20
81-85 17
86-90 6
91-95 5
Összesen 239
Szia,
Együttérzek veled, bár ez gondolom, nem sokat segít.
A Szthélo-s félelemről csak annyit, hogy mivel nagyon nagy a túljelentkezés- kb, aki nem a Karinthyba megy, az oda-nem biztos, hogy olyan rossz gárda jön ott össze. Tavalyi ismerős gyerek minden vágya az Api volt, a pontjai alapján sajna nem jött össze, a Szthelo-ba ment. Jónak mondja, mert azok kerültek be, akik jó képességűek, de lemaradtak az élmezőny sulikról a rontott felvételi miatt. Negatívuma szerintem inkább a sok 0. óra. Emiatt kb ugyanakkor indul az ismerős gyerek suliba, mint az enyém a VPG-be (Szarvas csárda térről mindketten). A kerületi Vörösmarty-ról viszont gimi szinten egész jókat hallottam.
Mi is a Bethlenbe készülünk. 47 hozott pont és 78 írásbeli.
De most elgondolkodtam hogy beírjuk a VPnéG-t. Talán Illyést is. Sosem lehet tudni:) Semmibe nem kerül, de ha nem írjuk be és valami csoda történik, akkor meg foghatjuk a fejünk! Még a Szent Margitot fogjuk.
Szia! A versenyengedely visszavonason mi is atestunk, de a protokollban letoltott ido utan vizsgalatokkal visszaszerezheto, azonnal pecsetelnek is ha jok az eredmenyek :). Viszont jo elore foglalj idopontot a sportkorhazba, mert nem konnyu. Ha tudok segiteni a folyamatban irj privit!
(Ennel rosszabb -de szukseges -, hogy az edzesekbol is kiesik min 1 honapra).
Szia, 65 pont nem rossz szerintem, a Sztehlo felett bőven lesz még gimi. Pl Deák, Teleki, Színyei: ezekben van tt tagozat és simán bejut 65 ponttal. Sőt, a Deákban angol nyekes az osztály, így ha nem tetszik, még felvételizhet újra jövőre. Szóval don't worry, egy kis újratervezés és minden jó lesz!
Ps: most könnyen beszélek, de tavaly hasonló "utunk" volt 68 ponttal.
Szia, Borian!
Ne adjátok még fel! Tavaly, amikor a lányom hazajött a felvételiről, zokogott, hogy iszonyat rosszat írt, először meg se akarta nézni a feladatokat, és közben is újra elsírta magát: ezt is elrontotta, azt is. Magyart itthon 47 pont körül szokott írni, matekot 30-35 között. Élesben a magyar tényleg rosszabb lett a szokásosnál, de még így is 41 pont, a matekra pedig 33 pontot adtak, de észrevettem, hogy egy feladatnál helyes volt a logikája, csak mivel épp a végeredményt szúrta el, és a megoldókulcsbeliekhez képest eltérő módon oldotta meg, a javítótanár nem vette észre, hogy addig OK volt, és arra csak 1 pontot adott a 6-ból. Észrevételt tettem, megkapta a +4 pontot. Így 78 pontja lett, és most hónapok óta büszke olasz szakos a Lászlóban.
Szóval ne adjátok fel, nagyon szurkolok, hogy Nálatok is hasonlóan felfelé alakuljanak a pontok a mostani várakozáshoz képest! Másrészt Sárkányhoz már most kezdjétek el fogalmazni a méltányosságit, beleírva sportot, ott tanuló testvért és azt, hogy a gyereknek ez az álomsuli - ha első körben nem, hátha másodikban bejut!
Még valami: érdemes lehet valami NYEK-es helyet nézni mentőnek, mert végszükség esetén onnan jövőre újra felvételizhet normál 4 éves szakokra.
A Facebook csoportba valaki betette ezt a cikket. Mondjuk, elég kacifántos történet. Mély nyomot hagyott bennem megint, hogy még mindig volt közmondás a felvételin. Az jutott róla eszembe, hogy a fejétől bűzlik a hal.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?