Középiskolai felvételi (beszélgetés)
8.
Nekünk is az Illyés a fő cél, a németre van halvány esélyünk, ha marad a tavalyi pont. Én ebben reménykedem, hogy marad, mert az Illyés célközönsége a 80 felett írok, ők pedig kevesebben vannak idén. Ugyanúgy gondolkozom, mint te aztán lehet csak magunkat nyugtatgatjuk ezzel :D Nagyon várom a listát. Gyerekem kiskorában oda járt úszni tanulni :)
A JAG haladó angol nyeket mi is jelöltük, talán az meglesz, meglátjuk. Ott mi csak azt jelöltük, más nyelvet nem.
8
Kicsit izgulok a felvételi pontok miatt, hisz ebben az évben 4000-rel több gyerek írt felvételit (legalábbis a statisztika szerint, ami 90% feldolgozottságú).
Viszont már a 70 pont felett írók is kevesebben vannak idén, mint tavaly (226-tal), a 80 felett írók pedig 527-tel vannak kevesebben, mint tavaly. Ez ad okot némi reménykedésre.
De az eddigi évek ponthatárait nézve az látszik, hogy minden évben emelkednek a ponthatárok :-(
Ezzel én is pont a napokban szembesültem, hogy az érdi VMG mennyivel előrébb van a HVG listán, mint a JAG, mégis ez utóbbiba mennyivel magasabbak a ponthatárok.
Nekünk kb egyforma táv lenne a 2 suli, de a fiamat nem tudtam rábeszélni, hogy a VMG-t is írjuk be a sulik közé.
Mi a JAG spanyol és angol haladó nyek-re pályázunk (negyedik és ötödik helyen), mellette beírtuk a 4 éves angol-olasz és angol-spanyol szakot is. Aztán meglátjuk, eljutunk-e idáig a sorban.
saját uszoda?
nálunk nem lenne kérdés, ha nem a város túlsó felén lenne :-)
Illyés a tapasztalat szerint nyelvben és matekban elég jó. De a gimis oldalon olvashatsz véleményeket, illetve érdemes az érettségi statisztikáikat is megnézni. A hatos osztály erősebb, mint a NYEKesek, de mivel jó bizi+jó írásbeli kell a bekerüléshez, elég stabil az alap.
JAG is jó iskola, remek helyen, de kevésbé kiemelkedő eredményekkel.
Szia!
Nagyon köszi a drukkot jól fog jönni!!
Akkor reménykedünk tovább!
Illyés (2020-ban 11.) 15.
EJG (2020-ban 3.) 2.
JAG (2020-ban 84.) (csak az első oldal van fent a neten, de bant van az 50-100 között.
érdi VMG (2020-ban 36.) 31.
Igen, itt a kerületben gyakorlatilag nincs is, az egy egyházi Margiton kívül. Úgyhogy innen utazni kell. Illyés, belváros, XII. kerület felé.
Szóval szerintem is simán föl lehetne futtatni.
8.
Esetleg meg tudná valaki nézni a 2021-es HVG listán ezeket a sulikat?
Illyés (2020-ban 11.)
EJG (2020-ban 3.)
JAG (2020-ban 84.)
érdi VMG (2020-ban 36.)
Köszi szépen!
Köszi!
Nekem a tavalyi, 2020-as HVG lista van meg, ha az segítség:
JAG 84.
Rákóczi 66.
érdi VMG 36.
Ehhez képest a JAG 123 ponttól hívott be idén, az érdi VMG meg 100-tól.
Sziasztok!
Mi a közvélekedés, 8.osztályosok köréen magasabb vagy alacsonyabb ponthatárokra számíthatunk idén, mint a korábbi években? (Furcsa magyar írásbeli, több gyerek miatt kérdezem...)
Biztos volt korábban szó, csak nem tudom az egész fórumot visszaolvasni...
Köszönöm előre is a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?