Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szerintem megcsinálják rögtön, csak nem hozzák nyilvánosságra.
Szerintem utóbbiak egyszerűen azért, mert adott a határidő, és nem izgatja őket, hogy előre dolgozzanak. Tologatják, amíg lehet. És igen, valóban értékelni kellene annak a néhány iskolának az empátiáját, akik igenis tájékozatatnak, kiteszik a listát, ahogy tudják, gondolnak arra, hogy ez mit jelent a gyerekeknek meg a szülőknek. Megérdemelnének egy nagy köszönömt. :)
Nézd meg a gimiskola.nhely.hu GYIK pontját.
Sajnos egyet kell értenem veled.
Pedig ez konkrétan egyáltalán nem gyerekbarát. Jó, jó, lehet azt mondani, hogy még megbeszélik, meg akik a COVID miatt nem tudtak szóbelizni, azokra várnak, és ebben az évben ez akár még igaz is lehet.
De a többi évben is utolsóként szóbeliztetnek (utolsó jó benyomás? Fáradtan mit hoz ki magából a gyerek?), és nem sietik el a javítást sem (írásbeli).
Azok az intézményke pedig, akiknél nincs szóbeli, végképp nem érttem, miért nem tesznek ki ideiglenes listát előbb. Ezt is spannolásból? Hogy senki ne érezze magát befutó helyen? A legjobbak úgyis tisztában vannak azzal, hogy biztos a helyük csak az írásbeli plusz vitt pontok alapján.
Nem ezzel vívják ki, hanem (vissza)élnek vele, hogy megtehetik.
Sziasztok:)
Kislányom osztálytársának szeretnénk segíteni.
Egy próbát megér, mert itt mindig van aki tudja :)
Nagyon jó írásbelit írt, 3 iskolát jelöltek meg, (szerintem simán felveszik) de most annyi jó infót kaptak egy suliról, hogy megpróbálnák. Van erre lehetőség így utólag?
6. osztályos most.
De bizony, ez is a helyzetüket erősíti, hogy mindenki rájuk vár. Senkit nem érdekel a szegény kis Leövey vagy Szinyei, hiába rakta ki már a rangsorát. Az a bizonyos oldal viszont le fog fagyni, annyian frissítik majd, az utolsó utáni másodpercekben.
Na, nem ezzel vívja ki a tiszteletet, az biztos. Szerintem visszaélnek a helyzetükkel a sulik. Majd egyszer ez is változik...
Pedig annak az intézménynek a renoméja, aki ebben az élen jár, nagyon is magasan van mindenkinél. Ki az, aki legutolsónak javít, legutolsóként közli a szóbeli ponthatárokat, legutolsóként szóbeliztet, legutolsóként teszi ki a rangsort? Na ki? :)
Az én szememben a lassan, nehézkesen kommunikáló intézmények renoméja elég alacsonyan van. Ráadásul a fiatalok a célközönségük - bár ezt a legtöbb iskola még csak mondja, de nem fogja fel - márpedig a fiatalok nem díjazzák a tötyörgést.
Amiért nem tették ki a központi eredményét is sokáig. Úgy érzik tőle, nagyobb a renoméjuk, ha húzzák, növelik a feszültséget. Mint egy showműsorban.
Szólni kéne az igazgatóknak h sokkal többre tartják azokat akik nem húzzák feleslegesen az amúgy is pattanásig feszült idegrendszerét a gyerekeknek, de főleg a szülőknek :)
Az is kirakhatná, aki a múlt héten szóbeliztetett online. De elvi okokból nem teszik ki.
Leöveynèl lekèrdezhetôek a tagozatos többletpontok,holnaptôl pedig az ideiglenes rangsort is felrakjàk.
De a Veres Pálné és a Trefort például már simán kirakhatná. Egészen felesleges ez az egerészés.
A Radnóti pl holnapra tette a pótokat, gondolom, h minél többen kikerüljenek addig egy esetleges karanténból.
Sajnos általában a kettő egyszerre derül ki.
Kitartást mindenkinek!
De ettől függetlenül persze tök jó lenne már látni valahol legalább a saját szóbeli pontszámainkat, a listával kapcsolatban már sokkal türelmesebb tudnék lenni. :-)
Én azzal nyugtatom magam, hogy ahol van/volt szóbeli, ott biztos nem akarják addig kitenni, míg az utolsó karantén miatt lemaradtat is meg nem hallgatják...
Igen. Presztízskérdést csinálnak belőle, hogy utolsó pillanatban tegyék ki :-(
Vki mondja már meg miért ülnek a sulik az ideiglenes rangsoron?! Főleg ahol szóbeli sem volt??!! Vagy ahol múlt héten lerendezték a szóbeliket?! Ez vmi stratégia akar lenni?
Vörösmarty, Móricz, Sashegyi Arany, Szinyei. De nálunk a gyerek kicsit mást szeretne, mint ami szerintem legjobb lenne neki. Majd tisztul a kép, hogy hová van jó esélye.
Nem, a lányom a média tagozatra jelentkezett, de az osztály másik és harmadik harmada a rajzosok és a drámások lesznek, ezért írtam így. Az az igazság, hogy azon dilemmázunk, hogy bár a Szinyeibe valszeg nem kerül be, de mégis úgy állítjuk össze a sorrendet, hogy biztos, ami tuti, az a sorrend legyen, ahogy tényleg érzi. És jelen pillanatban se a Szinyeiről nem tud sokat, se a Leöveyről.
Így a Teleki nélkül nektek melyik iskolák jönnek szóba?
Vörösmarty, Szinyei ha jól emlékszem?
Itt a pályázati kiírás:
[link]
És tulajdonképpen igaza is van, meg nem is. Tény, hogy már egészen jók a szoftverek - magyar esetében is - persze, alaposan át kell nézni és javítani, de sokkal kevesebbet kell güzülni, mintha mindent bepötyög valaki. Főleg olyankor jön jó, ha valaki hosszabb anyagon dolgozik és útközben éri az ihlet. Olyankor nyilván nem ül le, de célszerű lediktálni, nehogy elvesszen egy-egy jó gondolat. Később meg lehet vele dolgozni, szerkesztgetni.
Ami meg a matekot illeti, ott kevésbé vannak terjengős szövegek, annál több speciális jel és képlet. Úgyhogy nem csodálom, hogy nem annyira motiváltak.
Köszi szépen a választ Erzsi nevében is, mi végül nem írtuk be a Telekit.
Ezt sajnos még múlt hét elején tették ki a módosítások előtt.
További ajánlott fórumok: