Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
17478. cirbolya2 (válaszként erre: 17475. - Yaweb)
2014. máj. 16. 22:57
Remeljuk mihamarabb rendben leszel, jobbulast neked!
17477. 3a5c305959 (válaszként erre: 17476. - Suzie06)
2014. máj. 16. 20:51
Amikor pozitiv lett a teszt akkor meg nem voltak tuneteim. Talan egy kicsit magasabb volt a homersekletem es estenkent lazasnak ereztem magam.
17476. Suzie06 (válaszként erre: 17474. - 3a5c305959)
2014. máj. 16. 20:36
En ebayrol rendletem 10db volt 2£korul:) neked mik voltak a tuneteid persze azon kivul h nem jott meg?
17475. Yaweb
2014. máj. 16. 18:38

Sziasztok lanyok,

Pont ma 1 honapos a draga kisfiam es kepzeljetek megint fertizesem van es megint egy ujabb antibiotikum :-( ha rosszabbodik akkor korhaz megint :-(

Ugyanugy a jobb oldalam. Mar arra is gondoltam, hogy valamit bennem hagytak :-(

17474. 3a5c305959 (válaszként erre: 17472. - Suzie06)
2014. máj. 16. 16:03
Nekem a nem vart utan majdnem ket hettel kesobb lett eloszor pozitiv a teszt mivel nem a ciklusom kozepen estem teherbe hanem a vegen. Tudsz olcson tesztet venni a pound shopban ha akarsz es tesztelhetsz reggeletne mig pozitiv nem lesz vagy meg nem jon.
17473. cirbolya2
2014. máj. 16. 11:12
Szerintem erdemes ovulacios teszttel nezni mikor van peteeres, az alapjan tudod mikor kellene megjonni. Lehet kesobb volt peteeres.
17472. Suzie06
2014. máj. 16. 09:25
Sziasztok!Tegnap vagy tegnap elöttre nem vártam és nem is jött meg,viszont ma csináltam egy tesztet és negativ :( nem értem :(
17471. cirbolya2
2014. máj. 14. 12:27
Cambridge, kozel 10 eve mar... Szeretjuk nagyon!
17470. VendrinerPiroska (válaszként erre: 17463. - Suzie06)
2014. máj. 13. 00:04
Lehetsz terhes, de a teszt még nem feltétlenül mutatja ki. Elvben a Clearblue és a Boots bizonyos tesztjei a menses megjötte előtt 4 nappal már mutatják a terhességet, de csak kb. 50% pontossággal. Jobban jársz, ha megvárod azt a napot, mikor a mensesednek meg kellene jonnie és akkor tesztelsz.
17469. bbyke (válaszként erre: 17468. - Cirbolya2)
2014. máj. 12. 22:49
június 16 :) Te merre laksz? :)
17468. cirbolya2
2014. máj. 12. 20:52
Akkor nem vagy messze:)! Mikorra varod a babat?
17467. bbyke (válaszként erre: 17466. - Cirbolya2)
2014. máj. 12. 09:10
Luton :)
17466. cirbolya2
2014. máj. 11. 21:24

Sziasztok! Jo latni, hogy meg mindig megy a forum :)!! Udvozlet mindenkinek!

Ki hol lakik?

17465. 3a5c305959 (válaszként erre: 17463. - Suzie06)
2014. máj. 4. 10:17
Akkor ha jol szamolom kb 5-6 nap mulva (nem) kene megjonnie, ugye? Ilyenkor szerintem meg korai a teszt. A terhesseg elso tunetei elegge hasonlitanak a menstruacio elotti tunetekhez, amiket eddig nem nagyon vettel eszre, most viszont ki vagy hegyezve mindenfele valtozasra. Egy eleg jellegzetes tunet viszont hogy magasabb a testhomersekleted, nekem estenkent 37 fok fele is felment. Szerintem varjal a kovetkezo nem vart elso napjaig es akkor tesztelj ujra. Elofordulhat hogy meg akkor sem lesz pozitiv, nekem a lanyommal a nem vart utan 12 nappal lett eloszor pozitiv a teszt. Addig is semmi alkohol, semmi extra A vitamin vagy E vitamin es szedjed a terhessegi vitamint. Sok sikert! :-)
17464. Floralys (válaszként erre: 17463. - Suzie06)
2014. ápr. 28. 21:16
Szia. Ovulacios napok a kovetkezo mestruacios ciklusod elso napja elotti 14ik napon kezdodik. vannak ilyen ovulacios kalkulatorok a neten. Az alapjan kitudod szamolni mikor van lehetoseged teherbe esni.
17463. Suzie06
2014. ápr. 28. 13:51
Sziasztok!A véleményetekre lennék kiváncsi.Két hete a ciklusom 5. napján(a menstruácium utáni első napon)voltunk együtt a barátommal,védekezés nélkül,mert tervezzük a babát:)Ezután 5 nappal enyhe szurkálást éreztem egész délután.Tesztet csináltam a hétvégén de negativ illetve ma is egyet de az is negativ.Azóta már többször voltunk együtt ugyanúgy védekezés nélkül.Ma kis émelygést,haspuffadást érzek illetve mintha a melleim is kicsit megnöttek volna.Szerintetek lehetek terhes?Ha igen lehet túl korán teszteltem?előre is köszi a válaszokat.
17462. Floralys
2014. ápr. 28. 13:13

Orulok, h mar otthon vagy. Baratnomnek is kinyilt a sebe, de nem csinaltak vele semmit.

Megneztek, hogy a mehszaj zarva van e?

Mivel gorcsoltem.

Szerencsere minden rendben van.

Alapos volt a dokino, viszont a problemamra nem kaptam valaszt.

17461. Yaweb
2014. ápr. 28. 11:14

Ehetsz-ihatsz vajudas kozben. Csaszarnal nem.engednek mar sem inni sem enni. En baromi szomjas voltam mire a mutobe ertunk de adtak par korty vizet. Meg is mondtak azert nem ihatok, mert rosszul lehetek tole. Nem tudom, hogy attol-e de hanytam a csaszar alatt is...

Mi gyogyulgatunk,4 napot toltottem a korhazban. Csutortokon jottem haza mire pentekre kinyilt a jobb oldalamon a sebem es most valadekozik :-(

A hozzaertesrol: az en midwifejaim vajudaskor egy ir es egy bolgar no volt. Az operacios csapat mrg egyszeruen isteni, igazan hozzaerto emberek. Jobbat nem.is kaphattam volna meg ha fogadott dokim is lett volna. Jottek a napok alatt meglatogatni bennunket meg aztan engem is. Nagyon pozitivva tettek az egesz borzalmat.

Viszont az igaz, hogy elso babasokat nem igazan veszek komolyan. Ez ellen nem tudsz mit tenni. Minden kerdesre ott a midwife. Ezt el kell fogadni. Azt viszont en sem ertem milyen huvelyes vizsgalatot csinaltak hiszen en tulhordtam a 2.babat is es nem.nyultak fel csak mikor mar a fajasok megkezdodtek. Sot mikor elment a magzatviz azt mondtak nem is fognak nyukalni, mert fenall a fertozes veszelye, ugyhogy osszesen a 41 het alatt 3x nyultak fel!

17460. Floralys (válaszként erre: 17459. - Kismaja77)
2014. ápr. 27. 01:17

Tudom milyenek az otthoni orvosok, sajnos volt benne reszem. Maganrendelesre mentem HAmvas dokihoz pesten , azt hittem ha mar fizetek akkor normalisan korultekintoen fog eljarni. Kaptam receptet, ilyen-olyan vervizsgalaton vettem reszt, majd megallapitotta, hogy ne stresszeljek es elmulik minden bajom. Persze a fajdalmam egyre nagyobb volt. Debrecenben talaltam egy normalis nogyogyaszt, de akkor mar olyan volt az allapotom, hogy azonnali mutet. :(

En otthon szerettem volna szulni, egy ismeros szulesz csajszinal, de az elet maskepp hozta.

Elso babaskent mindenen aggodom. De bizom benne, hogy minden rendben lesz.

17459. kismaja77 (válaszként erre: 17453. - Floralys)
2014. ápr. 26. 21:46

Hidd el olyan személy lesz ott veled, aki érti a dolgát. :) Dilettánst nem engednének be, ebben biztos lehetsz. Csak mert nem orvos vezeti le a szülést még nem jelenti azt, hogy az, aki levezeti a szülést nem tudja mit csinál. Arról nem is beszélve, hogy oda kell figyelnie és ráadásul még dokumentálnia is kell mindent... szó szerint étsd a mindent!

Amúgy meg ott lesz az orvos egy lépésre, és ha csak egy iciri piciri concern is felmerül a te vagy a babád épségét illetően kb 2 mp alatt bent van a csapat. Nálam kétszer fordult ezt elő... tényleg nem hezitáltak és tényleg pillanatok alatt bent volt mindeni.

Én amúgy azt gondoltam végig, hogy renben, hogy otthon ezerféle vizsgálatot végeznek és mindenre odafigyelnek, de ugyanúgy követnek el hibákat és szép számmal... sajnos nem egyre tudok példát a közvetlen környezetemben. Plusz kampányok indultak el az ambuláns szülés lehetőségéért, olyan anyukák kezdeményezésére, akik már végigcsinálták, tehát valószínüleg olyanoktól, akik tudják, hogy mit miért kérnek. Amiről otthon álmodnak, az nekünk itt adott.

Sokan írják azt is, hogy az orvos bent sem volt, oda sem ért, max csak a végén ment be éppenhogycsak megfogni a kibujó gyereket és hasonlók. Tehát nagytöbbségben otthon sincs ott az orvos közvetlenül a szülő nő mellett, sőt! Sokszor oda sem ér időben, mégsem lesz semmi baj. Legalábbis a választott orvos, "csak" az ügyeletes, aki ugye nem úgy látja el a kismamát, ahogy... persze, mert nem neki megy a hálapénz... itt erre sincs gond. Az orvosnak, aki bent van, kutyakötelessége mindenkit egyformán ellátnia a legjobb tudásának megfelelően.

Összességében itt sokkal több gyerek születik, így úgy gondolom sokkal nagyobb kell, hogy legyen a tapasztalat. Tudják, hogy mit miért csinálnak. Igen, persze sok esetben a spórolás vezérli őket, de ebben benne van az ésszerüség is, ami otthon szerintem inkább hiányzik. Rengeteg egészséges gyereket segítenek a világra itt is, csak kevésbé aggódva és túlparázva. Itt a lényeg a nyugalmon van, otthon a szétparáztatáson... szegény sógornőm, aki most várja a második babáját, már halomra cincálták pedig még csak fél időben van. Tiszta ideg sokszor... míg egy ismerős, aki szintén most várja a második gyerekét, de itt nem volt annyi vizsgálaton, de sokkal nyugodtabb. Persze lehet ez alkati kérdés is, de biztos vagyok abban is, hogy a környezet is sokat tesz rá, márpedig otthon nem a kismamák megnyugtatása a cél. Sajnos.

Hidd el, hogy senki sem akar itt rosszat. Ha indokoltnak látnak egy vizsgálatot megcsinálják. Nekik sem érdekük, hogy baj legyen. Egyáltalán nem.

Tudják mit csinálnak.

17458. 3a5c305959 (válaszként erre: 17457. - Floralys)
2014. ápr. 26. 21:40

Azert 35 eve is tudtak annyit hogy hugyholyag nincs osszekottetesben a szulocsatornaval. Kulonben evezredeken keresztul csecsemok billio haltak volna meg mert a tudatlan anyjuk ivott vajudas kozben

:-)))

17457. Floralys (válaszként erre: 17456. - 3a5c305959)
2014. ápr. 26. 20:32

Nem mondtam, hogy orvos mondta. viszont 35 evvel ezelott meg nem tudtak annyi mindent mint most. :)

Beszelgetek sok kismamaval es mindenkinek mast mondanak a vedonok, orvosok. Akkoriban sem volt ez maskepp. Szoval butasag vagy nem, akkor anyukamnak ezt mondtak mig vajjudott.

Amugy meg teljesen lenyegtelen.

Otthon hatalmas gondot forditanak a babuci koldokere itt semmit.

Rengeteg vervizsgalat, nogyogyaszati vizsgalatok itt nem es meg lehetne sorolni. Regen 2 hetig is bent voltak a korhazban szules utan, mert ugy gondoltak ez a szukseges ido. MAra mar lecsokkent 3-4 napra.

Itt az is csak 1 nap. :)

17456. 3a5c305959 (válaszként erre: 17455. - Floralys)
2014. ápr. 26. 18:05
Nem arra emlekszik rosszul anyukad hogy nem ihatott hanem arra hogy miert nem. Irtam hogy otthon miert nem hagyjak enni-inni a kismamakat. Tudom hogy ez igy van, de nem azert mert megfulladna a gyerek. Ez egy nagyon nagy butasag es egeszen biztosan semmilyen orvos nem mondta ezt anyukadnak.
17455. Floralys (válaszként erre: 17454. - 3a5c305959)
2014. ápr. 26. 17:38

Nem hinnem, hogy anyukam rosszul emlekezne, sot biztos vagyok benne, hogy jol emlekszik. Mai napig vannak olyan korhazak ahol nem engedik, inni a vajjudo kismamakat. Eves az meg felejtos. Rakerestem neten es eleg sokan irjak, hogy nem engedtek. Szoval errol ennyit.

Szerintem a szulest senki nem felejti el, ez egy olyan emlek ami halalunkig kristalytiszta emlekkent el bennunk.

17454. 3a5c305959 (válaszként erre: 17453. - Floralys)
2014. ápr. 26. 16:45
Szerintem anyukad rosszul emlekszik erre. Azert nem szoktak otthon hagyni hogy egyen-igyon a kismama mert ha csaszarra kerul a sor akkor baj lehet. De mar ez is egy elegge elavult nezet csak otthon picit begyoposodottek az emberek. Nyugodtan egyel-igyal ha jol esik. En tuti nem birtam volna ki harom napot etel-ital nelkul.
17453. Floralys
2014. ápr. 26. 15:03

Koszonom a sok segitseget. Itt tenyleg teljesen mas minden. Otthon legalabbis mikor meg anyukam szult akkor ugye meg az volt, hogy nem szabad inni, mert megfulladhat a gyerek. Bar ahogy olvasom az otthoni szules es terhesgondozas is valtozik.

Ami meg ugy zavar, hogy nem lesz ott velem egy olyan szemely aki erti a dolgat. Gondolok itt egy szulesznore akiben megbizom, akire rabizhatom a picurim eletet.

Tudom, hogy neha mufurcok a vedonok, dokik, mert szegenykek nagyon el vannak havazva es vannak akik meg idegesitik is oket. Igy eleg nehez kedvesnek lenni. De alaposak es megnyugtatoak tudnak lenni, foleg amikor latjak rajtam, hogy parazok.

5-6 orat vartam a Maternity klinikan lattam, hogy megallas nelkul dolgoztak es mennyien jonnek szulni. Kicsit be is paraztam, de ez termeszetes.

Megnyugtato amit irtok, viszont en megis csak szeretnem ha csinalnanak egy uh t. Akkor latnam, hogy rendben van a dragam.

Viszont ezt nem tudom, hogyan tudnam elerni. Megprobalom majd 2 het mulva megkerni Mr Bookert csinaljon egy uh t . Proba szerencse.

17452. kismaja77 (válaszként erre: 17448. - Floralys)
2014. ápr. 26. 14:19

Ezeket a dokinők nem rémlenek. NÁlunk is volt egy fiatalka, de az nem angol volt... illetve brit volt, tehát aki már itt született, de a szülei még valszínű nem. :)

Ne aggódj, hogy nem foglalkoznak annyit veled, mint amennyit szeretnéd. Ez itt, Angliában, főleg Londonban teljesen normális. Első terhességnél megapara, tudom, főleg, hogy az ember olvassa az otthoni fórumokat is, és beszél otthoni ismerősökkel is, akik meg adják az ívet pluszban, hogy otthon ezért vagy azért már ez vagy az van... és ettől az itteniek felelőtleneknek tűnnek, de valójában csak nem túlaggódok... meg itt nincs extra money a zsebbe, amiért muszáj valamit produkálni. Már ha érted mire gondolok. :-/

Hidd el, hogy a pici vérzés és a keményedés is belefér... igen, otthon már ezért befektettek volna a kórházba, de nem vagyok benne biztos, hogy az tényleg olyan jó dolog. Amúgy az, hogy neked a huszonxedik héten volt hüvelyi vizsgálatod iszonyat extrém és tuti, hogy alaposak voltak és aggódtak, különben nem tették volna. Egyébként az neked is jobb, ha 1) otthon maradhatsz, 2) nem nyúlkálnak fel sokszor, mert az azért nem szerencsés dolog. Itt azért nem is csinálják.

Tudom, hogy nehéz nyugodtnak maradni, de hidd el, hogy jobb úgy. :) Nem lesz semmi baj.

Nekem a szülésfelkészítő hasznos volt. Rengeteg dolgot elmondanak a szülésről, mire lehet számítani, megmutatják az eszközöket, amiket lehet, hogy használni kell, demonstrálják, hogy milyen az, ha császárra kerül a sor, és még rengeteg hasznos infóval ellátnak. Nekem mindig megnyugató volt, ha beszéltem egy midwife-al erről és éppen ezért a szülésfelkészítő is ilyen volt. Mi az egész naposat válaszottuk, ahol délután volt a szoptatásról is előadás/beszélgetés. Mellesleg nagyon vicces volt. A délelőtti foglalkozáson, ahol a szülésről volt szó, csak az apukák kérdeztek folyton... nagyon tudtak ám mindent, :) mi csajok csak csendben sunnyogtunk (kb akartunk már túllenni az egészen), délután meg, mikor szoptatás jött szóba már inkább az apukák hallgattak és a leendő anyukák kérdezgettek.

Beöntés itt nincs és inni is szabad... szerintem ez csak a hülye amcsi filmekből maradt benn az emberekben, hogy nem szabad. Vihetsz be bármit, csokit, üdítőt.... 10 fogásos megavacsorát, ha szeretnél, de akkor ott nem ez lesz a legfontosabb. :)

17451. 3a5c305959 (válaszként erre: 17450. - Floralys)
2014. ápr. 26. 12:31
Jezusom hol hallottad ezt a baromsagot hogy az ivas veszelyezteti a gyereket?? Ez csak akkor igaz ha alkoholt iszol. Vizet vagy sport italt inni kifejezetten kotelezo vajudas alatt hogy ne szaradj ki. A kitolasi szakasznal nem igazan fogsz az ivasra gondolni, kiveve ha nagyon elhuzodik es mondjuk a gas&airtol kiszarad a szad. Akkor kortyolhatsz egy kis folyadekot ha jol esik.
17450. Floralys (válaszként erre: 17449. - 3a5c305959)
2014. ápr. 25. 23:27

Megneztek a meszajat, meg vettek valami kenetet amitol vereztem. :(

Gorcsolt a hasam es ko kemeny volt ezert mentunk be es egybol monitorra kotottek. Termeszetesen a masfel oras varakozas utan .

Junius 7 en megyek szulesfelkeszitore, remelem hasznos lesz.

Ugy hallottam inni nem is szabad.

Mert veszelyezteted a gyereket.

Vagy az a kitolasi szakasznal van?

17449. 3a5c305959 (válaszként erre: 17448. - Floralys)
2014. ápr. 25. 20:29

Nem, itt nincs beontes. Miert csinaltak huvelyi vizsgalatot? Azt itt nem szoktak a 40. het kornyekeig. Bar rajtam szivmonitor is csak akkor volt eloszor.

Szulesnel arra szamits hogy amig nem vagy 4 cm vagy tobb addig nem igazan erdekel senkit hogy mi van veled. Ezt nem szabad szemelyeskedesnek felfogni, egyszeruen a midwiveok el vannak havazva es nem ernek ra arra hogy ott uljenek az agyad mellett amig nem vagy az "established labour" szakaszaban. Szoval jo ha a ferjed melletted van, es neha kicsapja a balhet a noverpultnal hogy nezzenek mar rad. De inkabb ne idegeskedj, amig jol vagy setalgass, egyel-igyal ha tudsz, csinald meg a sminked meg a hajad a szules utani kepekhez :-) Ha mar 4-5 cm vagy akkor attolnak a szuloszobaba, ahol viszont mar lesz midwife-od aki elvileg veled lesz egesz ido alatt. Nyugi! Minden rendben lesz!

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook