Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
17598. kismaja77 (válaszként erre: 17597. - Yaweb)
2014. jún. 21. 09:53
Like. :)
17597. Yaweb
2014. jún. 21. 08:29

Mindig is lesz 2 tabor: csaszarral szulni vagy termeszetesen, szoptatni vagy tapszerezni.

Szerontem nem attol jo anya valaki ha termeszetesen szul es szoptat minimum 3 eves koraig.

En ugy gondolom, legalabbis nekem borzaszto volt mindket szulesem es nagyobb fajdalmam is volt, mintha rendesen szultem volna. Koztudott, ha a gyerek nem jol helyezkedik el vagy csaszar van azok a nok tobbet szemvednek. Az en peldam a veglet. Senkinek nem kivanom azt amit mindketszer keresztulmentem es most 9 hettel a szules utan is mi fajdalmon megyek keresztul. Szoval amit mondani akartam, aki szereti a fajdalmat es a epi ellen van tegye azt, mindenki maga dontheti el hogyan hozza vilagra a gyermeket. Nem fog oklevelet kapni azert sem ha epivel csinalja, de akkor sem ha epi nelkul. Az a legfontosabb, hogy a mama es baba egeszseges legyen!

17596. 3a5c305959 (válaszként erre: 17595. - Cirbolya2)
2014. jún. 21. 00:10
Latod en is majdnem harom napig vajudtam es nem konyorogtem csaszarert. Sot, az utolso 6-7 orat kellemes beszelgetessel es alvassal toltottem aztan 15 perc alatt megszultem. A midwife azt mondta utana hogy ilyen nyugodt szulesben meg nem volt resze. En azt kivanom barcsak mindenkinek ilyen jo elmeny lenne a szules. :-)
17595. cirbolya2
2014. jún. 20. 22:51
Furcsa olvasni a sok bejegyzest az epiduralisrol. Valahogy ez nekem nagyon nem jon be. Amikor az elso babam szultem 3 napig vajudtam, igaz a 3. ejszaka mar annyira ki voltam merulve hogy csaszarert konyorogtem (ami persze epiduralissal jar) szoval azert az ember a korulmenyek hatasara valtoztathatja a nezeteit, de igy "jozanon" el nem tudom kepzelni... remelem masodjara is minden siman fog zajlani :)
17594. Floralys
2014. jún. 20. 16:53
Szerintem nincs olyan szules ahol ne lephetne fol komplikacio. Van doki szerencsere. Nekem valahogy ez a szimpatikus, nem az epiduralis. Bar kitudja mi lesz meg :) Parazok a szulestol, de szerintem ezzel mindenki igy van. MAsodiknal mar sokkal okosabb leszek. Amugy is barmikor meggondolhatom magam. Legalabbis ezt mondtak, Majd ott kiderul :)
17593. 3a5c305959 (válaszként erre: 17592. - Floralys)
2014. jún. 20. 14:49
Ha a birth centre ahol szulni akarsz olyan korhazban van ahol van orvosok altal vezetett szuleszet is akkor az szerintem jo lesz elso szulesnek. A birth centreben kapsz sajat szobat vajudni meg szulni ahol a parod is veled lehet vegig. Ha nem inditanak es komplikaciomentes a terhesseged akkor ez a legjobb es legbiztonsagosabb lehetoseg. Kiprobalhatod a kadat is, ha nem tetszik ki lehet belole maszni. Szerintem a meleg viz nagyon jo vajudas alatt, de en szemely szerint nem szulnek vizben mert nagyon ritkan elofordul hogy a baba belelegzi a vizet. De tudom hogy sok midwife tamogatja a vizben szulest, szoval annyira nem lehet veszelyes. :-)
17592. Floralys
2014. jún. 20. 13:42
Elvileg apa is bent lehet a medenceben es ha meggondolom magam akkor egy pillanat alatt leengedik a vizet. Nagyon izgulok es nem tudom melyik szulesi forma lenne a legjobb.
17591. 3a5c305959 (válaszként erre: 17590. - Kismaja77)
2014. jún. 18. 23:48

Igen a vizben magadnak kell elkapni a babat.

Az epiduralisrol meg annyit hogy azert tudjak top up-olni mert egy katetert hagynak a csigolyak kozott, amin idorol idore megy az erzestelenito. Ezzel tudjak szabalyoznI pl hogy amikor jon a kitolas szakasza akkor mar nem adnak, igy jobban erzed hogy mi tortenik es hamarabb kimegy a hatasa. En pl mar ereztem a labaimat a varras vegere es utana nem sokkal a sajat labamon mentem ki zuhanyozni.

17590. kismaja77 (válaszként erre: 17588. - Floralys)
2014. jún. 18. 21:01

A medencés szülésre a birth centreben van lehetőség, ahol elméletileg nincs orvos. Így ott nem jár epiduráls.

Viszont!

Ahol te fogsz szülni, ott a birthcentre közvetlenül a szülészet mellett van, így ha meggondolod magad szülés közben nem hinném, hogy probléma lenne, hogy kapj.

Szerintem nagyon sokan vannak, akik útközben gondolják meg magukat azügyben, hogy kérnek inkább, így nem kell előre mondanod. Nekem annyi volt a birth planemben, hogy én, ha arról lesz szó, kérek.

Egy dolog van az epidurálissal. Ha már nagyon kinyíltál és már a kitolási szakasz előtt vagy közvetlenül, nem szoktak adni. De ez sem feltételnül van így, mert már hallottam ennek az ellenkezőjét is, valamint én is a spinálist közvetlenül a kitolás előtt kaptam.

17589. Yaweb
2014. jún. 18. 20:29

Ezt barmikor kerheted de kell vagy 20-25 perc mire hat. Nem hat egybol. Azt hiszem a kitolasi szakaszban mar nem.kerheted. altalaban az elejen kerik, szep rohigcselve elvajudsz mig ki nrm tagulsz 10 cmre es onnantol jon a munka ;-)

Medences szulesnel csak gaz van ha jol tudom. Ott viszont vigyazni kell, mert ott nem tud segiteni a midwife hogy kihuzza a babat a vegen, hanem.neked kell teljesen kinyomni.

Azert nem.erintheti meg senki a babat es segithet neki, mert ha megerintik akkor levegot venne es belefulladhat a vizbe.

17588. Floralys (válaszként erre: 17587. - Yaweb)
2014. jún. 18. 17:52

Szoval ha medences szulest valasztom akkor felejtos az epiduralis. .

Top up :) tetszik :D

Ezt barmikor kerhetem? vagy elore szolni kell, hogy en szeretnek majd egy ilyen szurit.

27. ikere kaptam idopontot vegre a mw hoz. Bar eddig se volt igazan hasznos tanacsuk. Forumokon sokkal tobb hasznos infot kap az ember. Vicc

Epp ezert lennenek, hogy segitsenek. NA de mindegy, szerencsere vannak tapasztalt anyukak akik tudnak segiteni.

Koszonom

17587. Yaweb
2014. jún. 18. 16:47

A hatadba szurnak amit alig erzel. Elore kell dolni. Az anesztes kitapogatja a gerinceset aztan lefertotleniti majd leragasztja a hatad es egy negyzetet hagy meg majd ahova szur. A nyakadnal meg majd lesz egy kis cso abba adjak majd a top upot. Merthogy egy ido utan ennek is elmegy a hatasa es kerheted hogy adjanak meg egy adagot. 3x lett az enyem top upolva

A labaidat nem erzed es csak fekudni tudsz. Bent lesz a kateter. Az elso 2 oraban nem ihatsz vagy ehetsz semmit. Aztan kiveszik a katetert es ennyi.

17586. Floralys
2014. jún. 18. 15:12

Na ez szep. Es igy bizza magat az ember rajuk. Lanyok az epiduralis erzestelenitot, hogyan kepzeljem el?

Mert ugye egy mutetnel es a szulesnel gondolom teljesen mas.

Mutet utan nem erzed a vegtagjaid.

Mennyi ideig tart a hatasa ?

17585. Yaweb
2014. jún. 17. 21:54

Nem ertem miert mondanak ossze-vissza baromsagokat az amugy is rettego kismamaknak azok a midwifek akikhez terhesgondozasra jarunk.

En most rendes szulesnek indultam neki. Azt mondta a midwife akihez jartam, hogy max.4-6 ora amit hagynak vajudni, mert veszelyes az elozo csaszaromra nezve. Na ehhez kepest az 5 nap...mikor mondtam annak a szulesznonek ezt akivel vajudtam az kirohogott...kerdezte, hogy megis hogy gondoltam. Mondtam neki, ha tudom, hogy ugyanugy hagynak vegigszenvedni, mintha nem is csaszaros lettem volna eloszor akkor egybol planned csaszart kertem volna. De vegig azt mondtak, hogy nem vajudhatok annyit es oxitocint sem kaphatok. Ennek ellenere akartak adni de en nem kertem...

17584. 3a5c305959 (válaszként erre: 17583. - Kismaja77)
2014. jún. 17. 19:31
Hat az mar a nagyagyu, ahhoz anesztes orvos kell az tuti :-)
17583. kismaja77
2014. jún. 17. 19:25

Otthon szülésnél gázt lehet használni, pethidine-t nem tudom. De az előbbi nekem semmit sem ért... igazából be sem tudtam lélegezni, max arra volt jó, hogy rágcsáljam a pipát, amin keresztűl szívni kellett volna. Pethidinnel kapcsolatban meg ellenérzéseim voltak/vannak, ezt nem is próbátam és most sem szeretném.

Szóval érzéstelenítő alatt én az igazán ütős epit értem. :)

17582. Floralys (válaszként erre: 17580. - Kismaja77)
2014. jún. 17. 19:05

Nem nem ertettuk felre. Elegge szajbaragosan magyarazott a mw. Tobbszor elmondta elmutogatta mit hogyan csinalnak. Ha jol emlekszem akkor az otthon szulesnel is lehet hasznalni gazt.

A gaz nem is tudom, hogy fog e segiteni vagy csak hatraltatni fog. Mivel en a mutetek utan nagyon rosszul vagyok, kimerult, es hanyok. Szoval nem biztos, hogy kene nekem gaz.

17581. 3a5c305959 (válaszként erre: 17580. - Kismaja77)
2014. jún. 17. 18:37
Szerintem pethidine-t meg gazt adhat a midwife az otthon szulo nonek is mert ezekhez nem kell hogy orvos irja fel.
17580. kismaja77 (válaszként erre: 17573. - Floralys)
2014. jún. 17. 17:53

Nem lehet, hogy félreértettétek? Az tény, hogy előfordulhat epidurális/spinális érzéstelenítésnél, hogy valaki nem érzi a kitolást és ezért rá kell segíteni, de ez nagyon ritka. A legvégén én egy spinális érzéstelenítst kaptam, ami végre hatott, de simán éreztem amikor nyomni kellett. Plusz mondják is, így nagyon nincs szükség sem vákumra, sem fogóra, csak ha baj van. Sajnos nálunk nagyon felment a baba vérnyomása, így szükség volt rá és minda kettőre... ettől függetlenül nekem ugyanúgy kellett nyomni, azért mondom, hogy lehet érzeni.

Tény, hogy nem egy leányálom egyik sem... én is úgy voltam vele, hogy csak vákumot és fogót ne, de szerintem ezzel mindenki így van, érhető okokból. Ezekre továbbra is azt mondom, hogy remélem most nem lesz rájuk szükség. Viszont nem az érzéstelenítő miatt kellettek.

Az otthonszülés amúgy nekem is szimpatikus, de én nem vállalom be azt, hogy esély se legyen érzéstelenítőre. Márpedig ebben az esetben nem lehet kérni.

17579. Yaweb
2014. jún. 17. 12:55

En akkor kaptam ezt a szurit, mikor vajudtam az elsonel de semmit nem ert. Mikor szivtam a gazt, nekem olyan volt mintha full reszeg lennek es eszembe jutottak a teenager eveim :-D

De 10 percnel tovabb nem is szivtam, mert nagyon hanyingerem lett es hanytam is. Most igy visszagondolva valoszinuleg a fajdalom miatt inkabb, mert a 2.-nal is hanytam es akkor pedig nem is szivtam gazt. Most a mutet alatt is hanytam...

17578. 3a5c305959 (válaszként erre: 17577. - Floralys)
2014. jún. 17. 09:07
Igen, a pethidine az ilyen. Ezert nem szabad a szuletes elott kozvetlenul beadni mert almossa teszi a babat is.. En kaptam egy nappal a szules elott, annyit segitett hogy tudtam aludni tole egy orat. Szerintem nem volt hatassal a lanyomra. Bar szules utan keveset sirt es sokat aludt, a szoptatashoz felkelt. Szoval nem volt bajunk tole.
17577. Floralys
2014. jún. 16. 23:34
Na most jol elbizonytalanitottatok. :) Mutatott meg egy olyan szurit fajdalom csillapitot ami kokain szarmazek, nem emlekszem a nevere.
17576. 3a5c305959 (válaszként erre: 17574. - Yaweb)
2014. jún. 16. 22:12
En meg ugy ereztem magam a gaztol mintha nem lennek magamnal. Konkretan behalucinaltam hogy a Grey's anatomy-ban vagyok. En meg fejben ott akartam lennI a szulesen, hogy emlekezzek ra, nem csak ugy mint egy drogos alomra. En is aldottam az epit. Tobbszor szerelmet vallottam az anesztes orvosnak. Meg jo hogy no volt es a ferjem nem lett feltekeny :-)
17575. 3a5c305959 (válaszként erre: 17573. - Floralys)
2014. jún. 16. 22:09
Ez sem igaz hogy nem erzed a fajasokat, mert en ereztem oket. Olyan volt mintha magatol megfeszultek volna az izmok a derekam tajekan. De nem volt fajdalmas. Engem ez konkretan felhaborit hogy ilyen boduletes marhasagokkal akarnak elijeszteni az epiduralistol. Igen, a termeszetes szules a legjobb, de ne keltsenek mar alaptalan felelmet a kismamakban! Az hogy valaki epidutalist kap nem jelenti azt automatikusan hogy rogton fogo vagy vakum kell a szulesnel. Forditva viszont igaz; a fogos vagy vakumos szulesnel adnak epiduralist es csinalnak gatmetszest is. Na most jol felidegesitettem magam. Utalom mikor ilyen hulyesegeket beszelnek. Pl benne van a terhessegi konyvben hogy ne egyen a kismama mogyoro feleket. Meg a midwife is felolvasta a booking appointment alatt. Kozben meg mar egy jo ideje kidertitettek hogy epp hogy azzal szerez a baba vedelmet a mogyoro allergia ellen ha az anyukaja fogyaszt ilyesmit a terhesseg alatt. Az ilyenek engem annyira fel tudnak bosszantani.
17574. Yaweb
2014. jún. 16. 21:59

En mindket szulesemnel kertem. Igazi Godsend. Vegigrohogcseltuk a fajasokat. Most a 2.-nal nem.is kertem semmi mast.

A gaztol nagyon kiszaradt az orrom meg honapokkal utana is es csunyan verzett. Most is ajanlottak, de mondtam, hogy nem kell. Inkabb megvarom a szemelyt aki adja. Epp akkor hivtak ot is el a mutobe, de kivartam :-)

Mikor az elsot vartam, en is azt mondtam, hogy epit nem. A 2.-nal meg csak epit :-) mit tesz a tapasztalat :-)

Az elsonel 3.5 napot, a 2.-nal most aprilisban 5 napot vajudtam...

17573. Floralys (válaszként erre: 17572. - 3a5c305959)
2014. jún. 16. 20:47
Szulesfelkesziton a Mw mondta es mutatta, hogyan is csinaljak epiduralis erzesteleniteskor. Mivel akkor nem erzed a fajasokat ezert rasegitenek. Mutatott kulombozo eszkozoket es modszereket. Az a hatalmas tu sem volt szimpatikus. Az otthon szules es a medences szules volt szimpatikus. Ezert is vagyok ugy hogy most a medences szulest valasztom es ha tetszik a kovetkezo babucinal az otthon szulest valasztom.
17572. 3a5c305959 (válaszként erre: 17570. - Floralys)
2014. jún. 16. 16:45
Ezt nem tudom ki mondta neked de butasag. Nem kell vakumozni a babat az epiduralis miatt. Azt mondjak lassabb a kitolas mert nem erzed a fajasokat, de ez is hulyeseg mert en 15 perc alatt szultem, harom vagy negy gyomas utan, szoval nem hiszem hogy ennel sokkal gyorsabban lehet ezt csinalni. En is csak azert kertem epit mert inditottak, napokig vajudtam, ki voltam merulve, kaptam oxytocint is ami baromira felerositette a fajasokat es mar nem igazan tudtam kontrolallni, csak fajt egyhuzamban. En meg nem birtam volna ki ugy meg 5 vagy 6 orat. De kovetkezore ha nem kene inditani lehet en is medences szulesre szavaznek :-)
17571. kismaja77 (válaszként erre: 17570. - Floralys)
2014. jún. 16. 16:05

Vákumoznak? Ez nekem új.

Vákumozni, csak akkor vákumoznak, ha valamiért nem jön ki. Illetve, ha bármi komplikáció miatt meg kell gyorsítani a kitolás szakaszát. Ebben az esetben használnak vákumot és/vagy fogót. De csak mert kapott valaki epidurálist, még nem feltételnül kell vákumozni.

De nem rábeszélni akarlak, ne érts félre. Nincs szükség érzéstelenítésre alapesetben. Én is csak akkorra javasoltam neked, ha esetleg extra segítség kéne, hogy tágulj. Ebben az esetben is csak javaslom.

A maydayben az a jó, hogy a birthcentre közvetlenül a kórházban van. A medencés szülés ugye csak a birth centreben lehetséges. De ha bármi komplikáció lép fel, vagy meggodnolod magad az érzéstelenítőt illetően, akkor csak egy ajtó választ el a segítségtől. :)

Az jó, ha megpróbálod minél természetesebben, remélem sikerült érzéstelenítő meg minden egyéb nélkül végigcsinálnod.

17570. Floralys (válaszként erre: 17566. - Kismaja77)
2014. jún. 16. 15:29
Voltam szulesfelkesziton, es ugy dontottunk, hogy a medences szulest valasszuk. Az epiduralis azert sem tetszik mert szegeny babut vakumoznak. Elvileg szules kozben barmikor meggondolhatom magam, legalabbis a csajszikam azt mondta. Nekem ezzel az idopont keressel van a bajom, hogy elfelejtenek visszahivni. Az elso pultnal semmi gondom nincs, ott nagyon aranyos kedves a csajszi. De a masiknal....
17569. kismaja77 (válaszként erre: 17567. - Floralys)
2014. jún. 16. 15:25

Köszi... hát nem gondoltam volna, hogy tényleg sikerülni fog.

Most meg megint ez a para az elején, hogy kihúzni a 12. hétig. De a rutin azért ott van... most már nem esek kétségbe egy kis barnázástól. :) :) :) Az nem igaz, hogy nem izgulok, de már higgadtabban kezelem. :)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook