Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
van köztetek akinek már van nagyobb gyermeke.
Lánykám összeszedett tetvet az iskolában. Tudtok valami megelőző kezelést erre itt? Spray, sampon stb
Kiirtottam neki mindet, tiszta, serkementes. De már a 2. alkalom :(
nem konkrétan a témába vág, de engem Zoéval sima szülésnél is bent tartottak egy napot, mert szivárgott a magzatvíz előtte 24 órával.
Sima szülésnél sem alap, hogy aznap hazamehetsz :(
Sziasztok
Van koztetek olyan aki csaszarral szult elsore es a 2.rendes szules lett? Persze mindketto itt kint Angliaban. Ha igen, akkor ugyanugy hazamehetsz mint aki normal uton szult par ora utan vagy azert bent tartanak egy napot megfigyelesre? Elore is koszi a valaszokat, ha lesznek
Koszi a segitseget. Mocorog a dragam, van amikor 1-2 napig nem erzem vagy eppen nem tunik fol, de van olyan nap amikor porog ;) En valasztottam a klinikat Mr Booker szakterulete miatt. Busszal 1-1,5 ora az ut. Wimbledonban lakom.
Nekem sajnos el van zarodva mind ket petevezetom :(
Ezert csakis lombikkal lehetett babank. Halat adok , hogy igy is lehet babam es elsore sikerult.
Sajnos valamiert nem birom a terhelest, ha mar kiteszem a labam Colliwoodba , mar jelentkezik a barnas folyas.
18 ik hetre nagyon faradekony lettem, kepes volnek egesznap aludni.
Jah és főleg azért írtam mindezt, mert lehet, hogy ha erősen sötét barna a folyásod, akkor jobb, ha inkább otthon pihensz, mint uh-ra rohangálsz.... mert ezzel pont a pihenést ütöd agyon. :-(
Ha nem görcsölsz és nem piros, akkor tuti, csak távozik a szutyok és az csak jó.
Nyugi és kitartás! :)
Ha barnás folyásod van, akkor az azt jeletni, hogy ürül a vérömleny... ha élénkpiros lenne a vér, az jelentne rosszat.
Nekem egy hatalmas hematomám volt és csak egyszer indult meg picit. Nagyon ijesztő volt, rohantunk a kórházba és ott mondták, hogy ez csak jót jelent. Ettől függetlenül nehéz volt megnyugodni.
Feküdj sokat, és még annál is többet, valamint egyél c vitamint. Az segít a legtöbbet a felszívódásban. Én kb 1000mg-t nyomtam magamba. Kaptam valami gyógyszert is (nem itt volt amúgy, hanem otthon), de végeredményben az is C vitamin volt. Az segíti a vér felszívódását. Amúgy biztos lehet benne valami, mert alapból vedeltem a narancslevet, már akkor is, amikor még nem tudtam, hogy mi van. Egyszerüen kívánta a szerveztem... és ennyi volt a kívánosság, semmi több, a 9 hónap alatt. Viszont 15 hétig feküdtem a 8. héttől. Kicsit hosszú folyamat volt.
És tényleg fekvés... vizszintes pózban... én mikor megkérdeztem ülhetnék e inkább, akkor közölték, hogy inkább ne. :-/
Szia!
Szia! Sajnalom hogy elvesztetted az egyik babadat. Sajnos en is atestem ket vetelesen. En kaptam otthon progeszteron potlast. Egy magan nogyogyasz siman fel tudja irni, itt nem szoktak adni. Viszont a progeszteron nem fogja elmulasztani a veromlenyt es szerintem ez nalad a nagyobb problema most. Szerintem pihenj sokat, ha nem kezdesz el jobban verezni akkor valoszinuleg a masik babaval minden rendben van. Ha elkezdesz verezni akkor egy maternity A&E-n meg tudnak UH-ozni. Remelem minden rendben lesz!
Ahogy no a mehed a mehlepeny egyre feljebb csuszik (szerencsere). Ha nagyon alacsonyan van akkor elallhatja a baba utjat szuleskor, ha ez latszik a 36. hetes uh-on akkor biztosan csaszaroznak. De azt mondod hogy az egyik leleten mar az van hogy fent van. Az jo.
A mehszajat minden Uh-n nezik csak maximum nem mondjak neked ha minden ok.
Szia!
Golder Greenben van szerdankent magyar baba-mama klub. Varandos anyukak is szoktak menni baratkozni, inni egy kavet/teat egyutt az anyukakkal.
Ha erdekel a facebookon megtalalod: humusz, baba-mama-pocak vagy valami ilyesmi a neve :-)
Van több midwife clinic, de ha a kórházba hívnak, akkor valahol te is itt laksz a környéken (mert, hogy körzetekre van felosztva Croydon és az alapján döntik el ki, hova menjen midwife-ot látogatni).
Tudom mit érezhetsz, mi nekünk ugyan végül természetes úton sikerült, de akkor már 3 éve próbálkoztunk és fel voltunk iratkozva a lombik programra (mert, hogy azt mondták, hogy csak azzal lehet, még az inszeminációt sem javasolták). Ezért is jártunk a kórházba a meddőségi klinikára hosszú ideig. Mondjuk ez nekik különösebben nem számított, de mindegy. (mármint a terhesség alatt)
Próbáld meg nem túlparáznia dolgot, nekem végülis sikerült, csak a végén morcultam be, de ha bármi gondod van, bármikor hívhatod őket, meghallgatnak. Ha nem hívnak be, mert ők úgy gondolják, hogy ez nem probléma, de te mégis úgy érzed, hogy szeretnéd, ha megnéznének, akkor a Triage-ba bármikor bemehetsz. Ez már a szülészeti részlegen van, walk-in clinikként működik és kutya kötelességük komolyan venni. Bár arra készüj fel, hogy sokat kell várni, mivel érkezési sorrendben hívnak be és hát szoktak lenni egy páran. Croydonnak amúgy ez a hátránya, hogy baromi sokat élünk itt és a kórház understaffed. :-/
Ha nem találod a Triaget, kérdezz meg bárkit, hogy hol van, de ha gondolod én is szívesen megmutatom neked. Itt lakom a közelben, szal nem gond.
A másik, hogy én a 18-19. héten éreztem előszőr rugni a lánykámat, de hallottam olyanról is, aki csak a 22-en. Szóval még simán időben vagy ezzel. :)
Maga a terhesség nekem olyan ilyen is volt, meg olyan is. :) Az első 16 hét pokol volt, mert egy hematoma miatt feküdnöm kellett... utáltam. Innentl kezdve viszont jött egy pörgős szakasz. Nem bírtam leállni. Annyi energiám volt mint még soha az életben, nem bírtam leállni, folyton csinálnom kellett valamit. Ez nagyjából kitartott végig, még a 42. héten is volt, hogy 2-3 órát sétáltam, csak már a lendület volt lassabb. :) Meg, hát minél nagyobb lett a hasam, annál nehezebb volt vele az élet. Ráaádásul én kánikulában voltam hajrás, így a nem alvásra, az éjszakai 30 fok még pluszban rátett egy lapáttal.
Fájdalmak voltak végig, hol kisebbek, hol nagyobbak, hol okésak, hol rémisztőek. De mindenki mondta, hogy ez ezzel jár (sajnos) és ne idegeskedjek. Persze könnyű volt mondani. :) :) :)
De végig kell csinálni, nincs mese. Ez szerintem sem egy kellemes állapot és a boldogság ne továbbja, főleg elsőre, amikor még minden olyan titokzatos és bizonytalan és rémisztő, de kitartást, már a felén lassan túl vagy. :)
Szenved itt mindenki, csak ezt nem szoktak hangoztatni. Mindenki csak a jo dolgokat meseli. :)
Mert a tobbire igazabol nem szamit, csak amikor eppen at eled. ;) Igy a 17 het derekan mar javult a helyzetem.
:-)
Azt hittem csak en szenvedek/szenvedtem igy. Korulottem mindenki jol van, maga a csucs es mennyorszag a terhesseg...en meg ostoroztam magam, hogy milyen borzaszto ember is vagyok...
Ma vagyok 31 hetes de alig varom, hogy vege legyen. Reggelente ketoldali borzaszto csipofajdalomra ebredek. Ha felkapom a kisfiam akkor estere leszakad a hatam. A puffadasrol, bofogesrol, gyomoregesrol nem is beszelve. Gaviscon fogy rendesen. A fiamnal is literszamra ittam es alig volt haja...
En a 16. het kornyeketol kezdtem jobban erezni magam. Sokkal tobb energiam volt mint elotte pedig en is azt hittem mi lesz meg itt ha mar most haldoklom :-)
De valahogy a masodik trimeszterben beut a feszekrako laz es fogkefevel sikaltam a padlot minden nap.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?