Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
17358. 5c98b496b3 (válaszként erre: 17355. - Yaweb)
2014. febr. 21. 18:19
:) nem rossz amúgy egy éjszakát bent lenni, utána úgyis nagyüzem van otthon :D
17357. 5c98b496b3
2014. febr. 21. 18:18

van köztetek akinek már van nagyobb gyermeke.

Lánykám összeszedett tetvet az iskolában. Tudtok valami megelőző kezelést erre itt? Spray, sampon stb

Kiirtottam neki mindet, tiszta, serkementes. De már a 2. alkalom :(

17356. Yaweb (válaszként erre: 17354. - Floralys)
2014. febr. 21. 08:51
Kb. 20-30 fontert mar lehet kapni merleget az amazonon is. En is gondolkodtam rajta most, mert a kisfiam nem szopizott megfeleloen de mivel hozzank jart a midwife majd ket hetig 2 naponta( pont a nagy sulyvesztes es csaszar miatt, mert egyebkent csak az utanalevo napon megy ki) igy en nyomon tudtam kovetni. Az is biztos, hogy a gp-nel-altalaban- van baby clinic es oda el tudsz menni hetente lemeretni a kicsit, ezert itt nem hiszem, hogy sokan foglalkoznak merlegberlessel...
17355. Yaweb (válaszként erre: 17353. - 5c98b496b3)
2014. febr. 21. 08:47
Azt hiszem a valaszom attol figg, hogy minden rendben megy-e. Ugyhohy inkabb ugy keszulok, hogy bentmaradok rs ha nem is, akkor jon az orom :-)
17354. Floralys
2014. febr. 20. 22:45
Sziasztok. Olyan kerdesem volna, hogy itt van olyan lehetoseg, hogy baba merleget berelni ? Hogy mukodnek ezek a dolgok itt? Mire kell felkeszulnom a baba szuletese elott? Koszonom a segitseget. Elso babam, raadasul akkoriban fogunk koltozni mikor a kisdragammal ki vagyok irva.
17353. 5c98b496b3 (válaszként erre: 17350. - Yaweb)
2014. febr. 20. 10:19

nem konkrétan a témába vág, de engem Zoéval sima szülésnél is bent tartottak egy napot, mert szivárgott a magzatvíz előtte 24 órával.

Sima szülésnél sem alap, hogy aznap hazamehetsz :(

17352. Yaweb
2014. febr. 20. 10:17
Koszi, de a csaszarom itt volt kint es par het mulva-nagy remenyeim szerint- rendes szules lesz es csak azert kerdezem,mert a 2 eves kisfiam nagyon anyas es nem tudom mi lesz vele, ha bent kell maradnom a korhazban akar egy ejszakat is...
17351. 501b8238d1
2014. febr. 20. 09:42
Én meg Magyarországon
17350. Yaweb
2014. febr. 19. 20:50

Sziasztok

Van koztetek olyan aki csaszarral szult elsore es a 2.rendes szules lett? Persze mindketto itt kint Angliaban. Ha igen, akkor ugyanugy hazamehetsz mint aki normal uton szult par ora utan vagy azert bent tartanak egy napot megfigyelesre? Elore is koszi a valaszokat, ha lesznek

17349. Floralys (válaszként erre: 17336. - Kismaja77)
2014. febr. 18. 00:19

Koszi a segitseget. Mocorog a dragam, van amikor 1-2 napig nem erzem vagy eppen nem tunik fol, de van olyan nap amikor porog ;) En valasztottam a klinikat Mr Booker szakterulete miatt. Busszal 1-1,5 ora az ut. Wimbledonban lakom.

Nekem sajnos el van zarodva mind ket petevezetom :(

Ezert csakis lombikkal lehetett babank. Halat adok , hogy igy is lehet babam es elsore sikerult.

Sajnos valamiert nem birom a terhelest, ha mar kiteszem a labam Colliwoodba , mar jelentkezik a barnas folyas.

18 ik hetre nagyon faradekony lettem, kepes volnek egesznap aludni.

17348. Mokus04 (válaszként erre: 17347. - Kismaja77)
2014. febr. 17. 16:53
Mar varom a penteket,mindennek rendbe kell lennie!!! :)
17347. kismaja77 (válaszként erre: 17346. - Mokus04)
2014. febr. 17. 15:01
Az szuper, ha kaptál időpontot UH-ra... akkor legalább nem látatlanban kell kisilabizálnod, hogy mit és hogy is kéne csinálni. Amúgy ne aggódj, ha baj van, akkor nagyon odafigyelnek itt is!
17346. Mokus04 (válaszként erre: 17345. - Kismaja77)
2014. febr. 17. 10:51
Szia! Koszonom szepen! Ma felhivtuk azert a korhazat,hogy tudjanak rola es azt mondtak,hogy penteken szeretnek megnezni UH-on! Ugyhogy penteken UH! Remelem,hogy minden rendben lesz! Pihenni probalok annyit amennyit csak tudok,de egy 3 eves izgo-mozgo sajtkukac mellett nem mindig olyan egyszeru! ;)
17345. kismaja77 (válaszként erre: 17343. - Mokus04)
2014. febr. 16. 23:11

Jah és főleg azért írtam mindezt, mert lehet, hogy ha erősen sötét barna a folyásod, akkor jobb, ha inkább otthon pihensz, mint uh-ra rohangálsz.... mert ezzel pont a pihenést ütöd agyon. :-(

Ha nem görcsölsz és nem piros, akkor tuti, csak távozik a szutyok és az csak jó.

Nyugi és kitartás! :)

17344. kismaja77 (válaszként erre: 17341. - Mokus04)
2014. febr. 16. 23:09

Ha barnás folyásod van, akkor az azt jeletni, hogy ürül a vérömleny... ha élénkpiros lenne a vér, az jelentne rosszat.

Nekem egy hatalmas hematomám volt és csak egyszer indult meg picit. Nagyon ijesztő volt, rohantunk a kórházba és ott mondták, hogy ez csak jót jelent. Ettől függetlenül nehéz volt megnyugodni.

Feküdj sokat, és még annál is többet, valamint egyél c vitamint. Az segít a legtöbbet a felszívódásban. Én kb 1000mg-t nyomtam magamba. Kaptam valami gyógyszert is (nem itt volt amúgy, hanem otthon), de végeredményben az is C vitamin volt. Az segíti a vér felszívódását. Amúgy biztos lehet benne valami, mert alapból vedeltem a narancslevet, már akkor is, amikor még nem tudtam, hogy mi van. Egyszerüen kívánta a szerveztem... és ennyi volt a kívánosság, semmi több, a 9 hónap alatt. Viszont 15 hétig feküdtem a 8. héttől. Kicsit hosszú folyamat volt.

És tényleg fekvés... vizszintes pózban... én mikor megkérdeztem ülhetnék e inkább, akkor közölték, hogy inkább ne. :-/

17343. Mokus04 (válaszként erre: 17342. - 3a5c305959)
2014. febr. 16. 14:37
Koszonom! :) Azt mondtak,hogy a verzes lehet attol,hogy urul a veromleny...Nemtudom...
17342. 3a5c305959 (válaszként erre: 17341. - Mokus04)
2014. febr. 16. 14:24

Szia!

Szia! Sajnalom hogy elvesztetted az egyik babadat. Sajnos en is atestem ket vetelesen. En kaptam otthon progeszteron potlast. Egy magan nogyogyasz siman fel tudja irni, itt nem szoktak adni. Viszont a progeszteron nem fogja elmulasztani a veromlenyt es szerintem ez nalad a nagyobb problema most. Szerintem pihenj sokat, ha nem kezdesz el jobban verezni akkor valoszinuleg a masik babaval minden rendben van. Ha elkezdesz verezni akkor egy maternity A&E-n meg tudnak UH-ozni. Remelem minden rendben lesz!

17341. Mokus04
2014. febr. 16. 14:02
Sziasztok! De jo,hogy megtalaltalak benneteket! Leirom,hogy milyen dolgok tortentek velem mostanaban.Most 8 hetes kismama vagyok.2 hete volt verzesem,amit eleg eros hasfajas kisert,bementunk a korhazba,de egy vizeletteszt volt es hazakuldtek,masnap meg erosebb verzes volt -visszamentunk,akkor mar vettek vert+volt egy vizsgalat is! A progeszteron szintem mindig alacsony volt,az elso gyermekemnel is kaptam potlast( magyarorszagon) ,mondtuk nekik,de meg csak a verbol se neztek meg,gyogyszert meg csak akkor irnak fel,ha mar all a cipodbe a ver. Menjunk haza.5 nap mulva volt egy UH-vegre! Kiderult,hogy 2 baba volt,de mar csak 1 van...:( +van veromleny is mellette.Azota folyamatos barnas folyasom van,hol gyengebb,hol erosebb...Legkozelebb 12 hetes uh-ra kene menni,de en szeretnek hamarabb is egyet.Nem vagyok nyugodt.Mit csinaljak? Segitsetek!!!
17340. 3a5c305959 (válaszként erre: 17338. - Artemisz4)
2014. febr. 14. 15:02

Ahogy no a mehed a mehlepeny egyre feljebb csuszik (szerencsere). Ha nagyon alacsonyan van akkor elallhatja a baba utjat szuleskor, ha ez latszik a 36. hetes uh-on akkor biztosan csaszaroznak. De azt mondod hogy az egyik leleten mar az van hogy fent van. Az jo.

A mehszajat minden Uh-n nezik csak maximum nem mondjak neked ha minden ok.

17339. 3a5c305959 (válaszként erre: 17337. - Artemisz4)
2014. febr. 14. 15:00

Szia!

Golder Greenben van szerdankent magyar baba-mama klub. Varandos anyukak is szoktak menni baratkozni, inni egy kavet/teat egyutt az anyukakkal.

Ha erdekel a facebookon megtalalod: humusz, baba-mama-pocak vagy valami ilyesmi a neve :-)

17338. Artemisz4 (válaszként erre: 17304. - Kiki8802)
2014. febr. 12. 19:26
Szia. Nekem eddig 7 uh-m volt itt kint, a 20. heti vizsgálatnál az NT-t 1mm-rel vastagabb volt az átlagnál így a kórház átküldött egy másik kórházba uh-ra, mert ott jobb a gép, na ott is annyi lett, (utána privátba elmentem vértesztre, ami fizetős és amerikába küldik az eredményt, nem akartam amniót, ez a teszt is 99%on mutatja a genetikai rendellenességeket). Teljesen negatív lett minden, de azután mindkét kórház (azaz egy nagy kórházcsoport két tagja)hívogat vissza vizsgálatokra, ergó duplán van minden, persze néha mondják, h mondjam le a másik kórház uh-ját, mert felesleges menni (néha tényleg közeli dátumokat kapok) de én meg úgy vagyok vele, h délig melózom csak, délután megyek mindig, legalább többször nézik babcit.:) A 20. heti uh-n a méhlepényem alacsonyan volt és már akkor kaptam a 36. hétre időpontot egy másik csekkolásra. Bár nézegetve az eddigi uh-kat valahogy egyszer alacsonyan van egyszer fent a placenta, nem is értem, h mozoghat le-fel...Méhszájat mondjuk nem vizsgáltak egyszer se, pedig 30 hetesen még hazarepültem és mondtam is, h menni fogok, de semmi...Nekem az egyik midwife azt mondta, h kéthetente lásson valaki az a jó, szóval ők adnak időpontokat én meg mindig ezek közé szoktam a gp-hez kérni időpontot.
17337. Artemisz4
2014. febr. 12. 19:11
Sziasztok! Van itt esetleg valaki közületek észak-nyugat London közeléből? Én jelenleg a 33. hétnél járok, és jó lenne valakivel beszélgetni, esetleg a későbbiekben összefutni találkozni is, ha úgy alakulna :) Sajnos az ismerőseim a világ, azaz London másik végén élnek és esélyes, h egy darabig nem fogom bevállalni a pár órás metrózást, meg hát kicsit más is lett az érdeklődési köröm, mint nekik....:)
17336. kismaja77 (válaszként erre: 17326. - Floralys)
2014. febr. 6. 12:37

Van több midwife clinic, de ha a kórházba hívnak, akkor valahol te is itt laksz a környéken (mert, hogy körzetekre van felosztva Croydon és az alapján döntik el ki, hova menjen midwife-ot látogatni).

Tudom mit érezhetsz, mi nekünk ugyan végül természetes úton sikerült, de akkor már 3 éve próbálkoztunk és fel voltunk iratkozva a lombik programra (mert, hogy azt mondták, hogy csak azzal lehet, még az inszeminációt sem javasolták). Ezért is jártunk a kórházba a meddőségi klinikára hosszú ideig. Mondjuk ez nekik különösebben nem számított, de mindegy. (mármint a terhesség alatt)

Próbáld meg nem túlparáznia dolgot, nekem végülis sikerült, csak a végén morcultam be, de ha bármi gondod van, bármikor hívhatod őket, meghallgatnak. Ha nem hívnak be, mert ők úgy gondolják, hogy ez nem probléma, de te mégis úgy érzed, hogy szeretnéd, ha megnéznének, akkor a Triage-ba bármikor bemehetsz. Ez már a szülészeti részlegen van, walk-in clinikként működik és kutya kötelességük komolyan venni. Bár arra készüj fel, hogy sokat kell várni, mivel érkezési sorrendben hívnak be és hát szoktak lenni egy páran. Croydonnak amúgy ez a hátránya, hogy baromi sokat élünk itt és a kórház understaffed. :-/

Ha nem találod a Triaget, kérdezz meg bárkit, hogy hol van, de ha gondolod én is szívesen megmutatom neked. Itt lakom a közelben, szal nem gond.

A másik, hogy én a 18-19. héten éreztem előszőr rugni a lánykámat, de hallottam olyanról is, aki csak a 22-en. Szóval még simán időben vagy ezzel. :)

Maga a terhesség nekem olyan ilyen is volt, meg olyan is. :) Az első 16 hét pokol volt, mert egy hematoma miatt feküdnöm kellett... utáltam. Innentl kezdve viszont jött egy pörgős szakasz. Nem bírtam leállni. Annyi energiám volt mint még soha az életben, nem bírtam leállni, folyton csinálnom kellett valamit. Ez nagyjából kitartott végig, még a 42. héten is volt, hogy 2-3 órát sétáltam, csak már a lendület volt lassabb. :) Meg, hát minél nagyobb lett a hasam, annál nehezebb volt vele az élet. Ráaádásul én kánikulában voltam hajrás, így a nem alvásra, az éjszakai 30 fok még pluszban rátett egy lapáttal.

Fájdalmak voltak végig, hol kisebbek, hol nagyobbak, hol okésak, hol rémisztőek. De mindenki mondta, hogy ez ezzel jár (sajnos) és ne idegeskedjek. Persze könnyű volt mondani. :) :) :)

De végig kell csinálni, nincs mese. Ez szerintem sem egy kellemes állapot és a boldogság ne továbbja, főleg elsőre, amikor még minden olyan titokzatos és bizonytalan és rémisztő, de kitartást, már a felén lassan túl vagy. :)

17335. Kiki8802
2014. febr. 6. 10:04
Sziasztok! Lenne meg itt egy kerdesem, igaz az eddigiek kozul ez a legkomolyabb! Hetfon kiderult terhessegi cukorbeteg vagyok. 9,7 volt a terheleses cukorszintem. Es ezt 37 hetesen es 5 naposan voltak kepesek megvizsgalni......... Holott tudtak, hogy csaladban van cukorbeteg. Ok maguk is csak pislogtak nagyokat miert ilyen keson csinaljak ezt a tesztet. Most meg csak kapkodnak. Szombatra behivtak, hogy beinditjak a szulest, mert vesElyben lehet a baba. Azt szeretnem kerdezni van e( volt e) koztetek terhessegi cukorbeteg, es ha igen kerem nyugtasson meg! Utana olvasgattam ennek es azt irtak, hogy ha nincs kezelve ez a magasabb cukorszint a baba rendellenesegekkel is szulethet.:( :( kerem irjatok!
17334. Floralys
2014. febr. 5. 17:41
szerintetek lesz valami baj ha nem megyek a midwife hoz? Mar tobbszor telefonaltam idopontert, de meg egyszer sem hivtak vissza. Mar lebetuztem a nevemet, a maternity unit szamot is bedigtaltam es semmi valasz.
17333. Floralys (válaszként erre: 17332. - Yaweb)
2014. febr. 5. 17:39

Szenved itt mindenki, csak ezt nem szoktak hangoztatni. Mindenki csak a jo dolgokat meseli. :)

Mert a tobbire igazabol nem szamit, csak amikor eppen at eled. ;) Igy a 17 het derekan mar javult a helyzetem.

17332. Yaweb
2014. febr. 5. 14:45

:-)

Azt hittem csak en szenvedek/szenvedtem igy. Korulottem mindenki jol van, maga a csucs es mennyorszag a terhesseg...en meg ostoroztam magam, hogy milyen borzaszto ember is vagyok...

Ma vagyok 31 hetes de alig varom, hogy vege legyen. Reggelente ketoldali borzaszto csipofajdalomra ebredek. Ha felkapom a kisfiam akkor estere leszakad a hatam. A puffadasrol, bofogesrol, gyomoregesrol nem is beszelve. Gaviscon fogy rendesen. A fiamnal is literszamra ittam es alig volt haja...

17331. 3a5c305959 (válaszként erre: 17329. - Floralys)
2014. febr. 4. 18:56

En a 16. het kornyeketol kezdtem jobban erezni magam. Sokkal tobb energiam volt mint elotte pedig en is azt hittem mi lesz meg itt ha mar most haldoklom :-)

De valahogy a masodik trimeszterben beut a feszekrako laz es fogkefevel sikaltam a padlot minden nap.

17330. 3a5c305959 (válaszként erre: 17328. - Yaweb)
2014. febr. 4. 18:55
Yaweb, en is nagyon eros hanyingertol/hanyastol szenvedtem az elso 16 hetben es utaltam. Kozben meg gyomoregesem volt vegig emiatt nem tudtam gyumolcsot es tejet enni. Az orrom annyira be volt dugulva hogy tiszta orrspray fuggo lettem. Szenvedes volt, de megerte :-)
17329. Floralys (válaszként erre: 17328. - Yaweb)
2014. febr. 4. 15:56
Na igen, nekem sem megy siman a dolog. az elso 3 hetben ugy aludtam, hogy felig ultem, aztan amikor mar vizszintesen is tudtam fekudni, csak az egyik oldalt. Minden egyes mozdulatnal folebredek. 16 hetes vagyok, es meg nagyon sok van hatra es egyre rosszabb lesz. Nem tudok dolgozni, a hazi munkat is nehezen birom. De amikor ereztem, hogy megmozdult, amikor lattam az ultrahangon a vilag legboldogabb embere voltam. Barmit megtennek es meg is teszek hogy vegre a karomban tarthassam ;)
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook