Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
17388. Floralys (válaszként erre: 17384. - Kismaja77)
2014. márc. 4. 11:11
Nekem nem mondta meg. Elso talink nem volt a legboldogabb. Sirtam es a megnyugtatasommal foglalkoztak. Holnap reggel lesz a masodik talink. Mar irom ossze a sok kerdest :)
17387. 5c98b496b3
2014. márc. 3. 18:40
babánk SMA hordozó, de egészséges :))))))))))))))))
17386. Yaweb (válaszként erre: 17385. - E.valeryy)
2014. márc. 3. 12:54

Szia. Nem tudom mennyit dolgoztal ott ahonnan eljottel de jogosult lehetsz a maternity allowancera meg igy is. Ha beutod a googlebe ott ki fogja dobni a direct.gov linkjet es a kerdesekre valaszolva megtudhatod, hogy jogosult vagy-e...

Hogy az ugynoksegek adnak-e melot? Hat sajnos eleg sok helyrol azt hallottam, hogy nem de azert probalkozni lehet.

Nezd meg a linket es ha jogosult vagy akkor intezd azt el. Igaz nem fizetnek sokat de megis valamit. Sok sikert!

17385. e.valeryy
2014. márc. 3. 12:00
Sziasztok! Teljesen más jellegű kérdés... Én most vagyok 16 hetes terhes, és néhány hete elvesztettem az allasomat, viszont a pocak már ugyan csak látszik. Szükségem van állásra, mert a babocanak meg kell venni mindent mire megerkezik. Hogy működik ez idekint? Elkuldenek majd ha mondjuk agencyhezvmegyek pocakosan, hogy dolgozni szeretnék? Van esélyem nyílt kártyákkal játszva, h munkát találjak, nem akarok segélyt meg ilyeneket, hanem konkrétan dolgozni akarok, mert bírom a munkát, és miért ne?! Nagyon szépen köszi :)
17384. kismaja77 (válaszként erre: 17379. - Floralys)
2014. márc. 2. 10:34

Most már minden rendben lesz, a nehezén végülis túl vagytok. :)

Neked is elmondta Mr Booker, hogy járt Bp-n... nekem minden egyes alkalommal. :)

17383. kismaja77 (válaszként erre: 17381. - Yaweb)
2014. márc. 2. 10:32

Az a baj otthon, hogy ezt csak egy határozott szemléletváltással lehetne megoldani. Mindenki tudja, hogy a babára kéne költeni azt a pénzt, amit az orvos zsebébe tuszkol, ráadásul feleslegesen. Amit szintén tud. De ha meg próbálsz beszélni az otthon élőkkel, hogy akkor ne boritékolj, akkor meg elkezd hümmögni, hogy hát igen, izé, dehát... de volt olyan is, aki mondta, határozottan, hogy soha többet nem ad az orvosnak egy fillért sem, mert milyen szemét volt, meg stb... erre legközelebb, amikor megint kórházba kerül mit csinál? Dugja a pénzt a doki zsebébe. Mikor kérdezem minek? Hááát... nem lehet megcsinálni, hogy nem adsz, mert akkor nem figyel oda rád. Kérdem, és odafigyelt? Háááát, nem... no comment.

Szóval szemléletváltás kéne, de csak alig merik néhányan megtenni, hogy hálapénz nélkül bízzák magukat az egészségügyre, ami se így, se úgy nem ér egy kalap sz... sem. És ezt szépen az orvosok ki is használják.

Érdekes amúgy, hogy nincs az UK-ban magyar nőgyógyász pedig a többi orvos tömegével jön. Vajon miért lehet ez? Gyanítom, hogy baromira nem éri meg nekik idejönni, mert itt a fizujuk nem lenne annyi, mint otthon a hálapénzes bevételük. Ez is durva.

17382. kismaja77 (válaszként erre: 17380. - Yaweb)
2014. márc. 2. 10:24

A kérdés csupán annyi volt, hogy itt van e teszt, és, hogy mennyibe kerül, mert otthon "kötelező". Erre írtam, hogy otthon nem kötelező, hanem fizetős és ennyi... nem írtam semmit arról kell e vagy sem. Azt minősítettem, ahogy otthon intézik a dolgokat. És vannak, akik szarul érzik magukat ez miatt. Ez van, akár van értelme a tesztnek, akár nincs.

Az igaz, hogy akinek fontos, hogy tudja beteg lesz a gyereke, annak muszáj, hogy legyen rá 30 ezer forintja, akinek meg mindegy, azt nem kéne külön idegesíteni, de sajnos a helyzet nem ez. A legtöbb ember, főleg a kismamák képtelenek tiszta fejjel gondolkodni, és otthon ezt rendesen ki is használják. Sajnos. :(

17381. Yaweb
2014. febr. 28. 13:22
Egyebkent meg azt a penzt amit a fogadott dokinak meg a tesztekre koltenek biztos vagyok benne, hogy mindenki inkabb a babara koltene!
17380. Yaweb (válaszként erre: 17378. - 3a5c305959)
2014. febr. 28. 13:20

En momentan nagyon orulok, hogy nincs itt heti/havi matatas es csak a kegszuksegesebb teszt van meg. Annak ellenere, hogy csaszaros voltam, valoszinu leszek megint mondom ezt.

Azt sem ertem, hogy otthon miert kell fogadott orvos es annak annyi penzt kiperkalni mikor ez a dolga. Otthon minden a penzszerzesrol szol. Ha meg nincs dokid es tejelnivsem akarsz akkor meg szar anya vagy es nem is foglalkoznak veled. Eppen most szult epp egy fiatal lany. Vegigkisertem ot. 2 hete szult.

Hat tudjatok...aki meg ezert lecseszi az anyukat es lelkiismeretfurdalast okoz az meg egy .... ember! Ja es igazat adok ironicanak, mert a teszt nem ad semmit a babadnak. Max.kideriti, hogy dawnos avagy sem...a dontes meg a tied. Neked kell elni vele es mennyi cikk szol arrol, hogy azt mondtak nekik, hogy dawnos kozben meg egeszseges volt...

17379. Floralys (válaszként erre: 17377. - Kismaja77)
2014. febr. 26. 01:06

Nezegettem a korhazakat, statisztikakat, orvosokat es igy talaltam ra. Nagyon orultem, hogy ilyen kozel talaltam dokit, nem gondoltam volna. ;)

Igen azon szerencsesek koze tartozunk akiknek elsore sikerult. Otthon 5 beultetest tamogatnak, de igy is elegge huzos. Doki akit kivalasztottam egy tunemeny volt, kesobb jobban utanna neztem kozossegi oldal stb es a lombik atyja Steven G Kaali ismerose. Kesobb kiderult volt kint Amerikaban is tanulni Kaali intezetben. Szivesen talalkoznek Kaali bacsival ugy tudom mar hazakoltozott magyarban.

Szerencses vagy hogy nem volt ra szukseged. Azert nem kis fajdalommal jart. 20 petesejtet sikerult leszivni. A sok hormon szurik. aaaaahhhh

Na de a lenyeg hogy itt van velem az en kis dragam. ;)

Ma voltam uh-n meg mindig nagy az egyik petefeszkem de mar szepen megy ossze.

Ultrahangos neni kisse kezdett ideges lenni, mivel a kisbabucim elegge mozgekony es nem szereti ha zavarjak, alig birta lemerni, de vegul sikerult.

Apuka nagy oromere a neme is kiderult, fiucska lesz.

17378. 3a5c305959 (válaszként erre: 17376. - Kismaja77)
2014. febr. 25. 22:51
Nem vagyunk egyformak, bar ha feltun az elso hozzaszolasomban epp azzal nem ertettem egyet hogy minek okoznak a kismamaknak lelkiismeretfurdalast. De valoszinuleg mar otthon es is csak a penzszerzesre megy. Ahogy meggyoztek a noket arrol hogyhavonta kell nekik UH meg huvelyi vizsgalat kulonben baja lesz a babanak, errol is meggyoztek oket. Egyszer szivesen szemebe neznek egy orvosnak aki erolteti a tetsztet hogy doktor ur, es ha megcsinalom a tesztet es kiderul hogy baja van a gyereknek akkor a teszt meggyogyitja? Ja hogy nem. Akkor meg minek is fizessek erte?
17377. kismaja77 (válaszként erre: 17374. - Floralys)
2014. febr. 25. 22:32

De hogy találtál rá Mr Bookerre? Én ha nem kerültem volna hozzá konkrétan nem igazán hallottam volna róla. Mondjuk én nem ástam bele magam annyira a témába, még így sem, hogy a bárd a fejünk felett lebegett...

Szerencsétek van, hogy elsőre sikerült a lombik. :) Nekünk mikor mondták, hogy ha lombikot bevállaljuk, akkor csak 1 azaz egy teljes ciklus jár belőle, akkor én igencsak elgondolkodtam rajta, hogy belevágjak e. Még senkit sem hallottam, akinek elsőre sikerült volna, tobbre meg nem lett volna keret, mert azt már magánúton kellett volna fizetni. Még jó, hogy nem volt rá szükség!

Az, hogy maradt lefagyasztva is petesejt külön jó! Gratula nektek! :) Így a következő babánál már könnyebb lesz nektek! :)

17376. kismaja77
2014. febr. 25. 22:25

Én a lelkiismeretfurdalást arra értettem, hogy sokan, ha nem tudják megcsináltatni a tesztet rosszul érzik magukat. Mert amúgy a nyomás ott van. És nem csak az első gyerekeseknél.

Ironica, nem mindenki olyan magabiztos mint te. Vannak, akik könnyen elbizonytalanodnak, és ahogy otthon elődaják ezeket a dolgokat nem csodálom, hogy utána rosszul érzik magukat a szerencsétlen kismamák. Mert ha nem csináltatja meg valaki, kapja ám az ívet és/vagy a rosszalló tekinteteket. Én nem egyet ismerek, akik bizony rosszul érzi magát, mert nem tudja kifizetni. És még csak nem is feltétlenül első gyerekes.

Legjobbat a gyerekének is nézőpont, habitus, hozzáállás kérdése. Nem mindenki képes megbírkózni a tudattal, hogy a gyereke esetlegesen betegen fog megszületi és leélni az életét. Nem vagyunk egyformák, ezt el kell fogadni és csak mert valaki nem olyan, mint a másik, attól még megértheti.

17375. 3a5c305959 (válaszként erre: 17373. - Floralys)
2014. febr. 25. 19:04

Szia! Nem ertem az indulatodat. Szoval szerinted rendben van hogy otthon az orvosok lelkiismeretfurdalast keltenek az anyukakaban akik nem csinaltatjak meg a tesztet? Mert akarhogy s ertetted amit irtam, en azt irtam hogy nem ertem miert kellene egy anyukanak lelkiismeretfurdalast ereznie azert mert mondjuk ot nem erdekli hogy dawnos-e a gyerek, mert igyis-ugyis szereti es szeretni fogja.

A masik amit nem ertek az hogy te szeretnel mindent megadni a gyerekednek, ami termeszetes erzes. Nem ertem hogy a genetikai vizsgalat hogy jon ide. A genetikai vizsgalattal nem adsz semmit a gyerekednek. Ha kiderulne (ne adj isten) hogy Dawnos csak megprobalnak rabeszelni hogy vetesd el. De ha a te forditasodban ez a legjobb amit adhatsz a gyerekednek, hat legyen.

17374. Floralys (válaszként erre: 17370. - Kismaja77)
2014. febr. 25. 11:50

Mondtam a gp be hogy en Mr Bookerhez akarok menni mert ivf es vagyok. Szerencsere nem volt gond. Otthon voltam ivf en. Nagyon rendes a dokim van is otthon lefagyasztott embriom. Joval olcsobban jottem ki mintha itt kelett volna csinalni.

En csakis Mr Bookerhez vagyok hajlando menni, mert nekem lombikos kerdeseim vannak es csak o tud valaszolni. Raadasul o mondta, hogy hozza kerjem az idopontot.

Ma megyek 20.ik heti uh ra. Jovoheten szerdan Mr Bookerhez.

Midwife haaat azota sem hivtak nem voltam. Majd jovoheten kerek idopontot megint, hatha akkor sikerul. :)

17373. Floralys (válaszként erre: 17372. - 3a5c305959)
2014. febr. 25. 10:45
Az otthoni anyagi helyzet miatt sokan nem tudjak kifizetni a 30 eft os koltseget !!!! Es minden kismama szeretne a gyerekenek megadni mindent !!!! Szeretne ha egeszseges lenne !!! Akiket en ismerek itt a forumon mind mind parazik es rohan megcsinaltatni a kombinalt tesztet !! Amit teljes mertekben megertek. Otthon az orvos nekem is mondta menjek 9000 ft ert vervizsgalatra ami itt ingyenes!!!! 20 hetes terhes vagyok es en is aggodom minden miatt, hogy a kicsikem egeszseges legyen !!! A legjobbat akarom adni a gyerekemnek ! Ha van gyereked akkor tudod mit erez az a kismama aki most varja az elso gyermeket !! Akira oly regota vart ...
17372. 3a5c305959
2014. febr. 24. 21:18
Nem ertem. Miert kene lelkiismeretfurdalasnak lennie egy kismamanak ha nem akarja kifizetni a 30 ezer frointot hogy valaki megmondja neki hogy elvetesse-e a gyereket vagy sem :-(
17371. kismaja77 (válaszként erre: 17366. - Mokus04)
2014. febr. 24. 19:53

Otthon nem kötelező, hanem keményen kifizettetik a kismamákkal... aki nem tud fizetni, annak meg csinálják a lelkiismerefurdalást... katasztrófa!

Itt megcsinálják és ingyen van. Ráadásul az angolok a down szűrés profjai. :) (Hozzáteszem, hogy nekem otthon csinálták ezt a tesztet és ide küldték ki... szóval csak a vért vették le, de itt vizsgáltatta be a klinika... mókás).

17370. kismaja77 (válaszként erre: 17349. - Floralys)
2014. febr. 24. 19:49

Bevállalós vagy... és midwife-hoz nem tudnál járni közelebb? Muszáj Croydonba jönnöd minden alkalommal? Gondolom nem mindig Mr Bookerrel találkozol, vagy igen? Ő csinálta a beültetést is?

Anno utánaolvastam, hogy ki ő, mi ő... jó régóta lombikos. Tulképp már az első lombik bébi óta ezzel foglalkozik, úgyhogy biztos tud valamit. Mondjuk nekünk pont ő mondta, hogy még inszemmel sem érdemes próbálkozni, aztán mégis természetes úton sikerült.

És könnyen sikerült elintézned, hogy Wimbledonból mégis ebbe a körzetbe gyere? Nekem nem sikerült másik kórházba kerülnöm, pedig kértem.

17369. Mokus04
2014. febr. 24. 17:58
Koszonom,koszonom...Nemtudom meg,hogy hogy mennek itt a dolgok!
17368. Floralys (válaszként erre: 17366. - Mokus04)
2014. febr. 24. 10:09
Nyugi itt mindent megcsinalnak es nem kell fizetni erte mint otthon. 30.000 ft
17367. bbyke (válaszként erre: 17366. - Mokus04)
2014. febr. 24. 10:04
Itt is csinálják ugyanezt a betöltött 12.hét után, úgyhogy ne aggódj. :)
17366. Mokus04
2014. febr. 24. 10:01
Sziasztok! Segitsetek legyszi!!!! Otthoni forumokon olvasgattam,hogy otthon a 12. heten mar kotelezo a kombinalt genetikai teszt(vervetel+UH). Itt is csinalnak ilyet? Vagy lehet kerni? En ugy lennek nyugodt,ha megcsinalnak,de sajnos akkora hazamenni nem tudok...
17365. 5c98b496b3 (válaszként erre: 17362. - Lizocska82)
2014. febr. 22. 15:15
köszi :)
17364. Mokus04
2014. febr. 22. 10:18
Sziasztok! Tegnap voltam UH-on! Eddig ugy nez ki,hogy minden rendben a babaval,bar meg van mellette veromleny,de kisebb,mint a multkor volt! Legkozelebb marcius 11.-en megnezik ujra! Remeljuk minden rendben lesz!
17363. Yaweb (válaszként erre: 17361. - Floralys)
2014. febr. 22. 09:49

Nekem is az a szerencsem, hogy anyukam mar nyugdijas, igy tud maradni :-)

A kisfiamnal 7 hetet maradt, most meg oktober ota itt van es majd meglatjuk mikor megy haza. Attol is fugg, hogy csaszaros leszek-e meg hogy hogy leszek a gyerekekkel.

Szerencses vagyok de pl.tobb ismerosnek nem tudott jonni az anyukaja es megoldottak, ugyhogy minden megoldhato :-)

17362. lizocska82 (válaszként erre: 17357. - 5c98b496b3)
2014. febr. 22. 03:20
vosene termekei jok, direkt erre vannak, van belole sampon, spray. Olyan anyagot tartalmaz,hogy tavoltartja a tetveket nekunk bevallt.
17361. Floralys (válaszként erre: 17356. - Yaweb)
2014. febr. 21. 21:51
Koszonom a segitseget. Huuuu eleg komoly ez a szules dolog. Nekem ez az elso terhessegem, es hat nem is tudom hogyan szervezzem meg anyukam kiutazasat. Sajat vallalkozasa van es nem tud hosszu idore eljonni. Nincs is akire szamithatok a paromon kivul.
17360. 5c98b496b3 (válaszként erre: 17359. - Yaweb)
2014. febr. 21. 20:24
nekem nem volt, én ebből indulok ki :)
17359. Yaweb (válaszként erre: 17358. - 5c98b496b3)
2014. febr. 21. 19:38

Multkor 3-at toltottem, baba vegig velem volt es hiaba kerdeztem, hogy jol szoptatok-e, mert a gyerek uvolt, igy nem volt leanyalom :-(

Itthon meg volt segitsegem, anyukam is ittvvolt. Telon keresztul nagynenem is aki egybol tudta, hogy ehezik a kicsi fiam...

Szoval ha lehet inkabb itthon. Most is itt van anyum, ezert gondolom. Meg hat ferj is segit ahol tud :-)

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook