Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Biztos le leszek hurrogva, de szamomra a terhesseg borzaszto :-(
A kisfiammal a ciszta ami ot taplalta a 12.hetig a gyomromba szivargott. A 12.hetig nagyon beteg voltam. Aztan akkorra volt a hasam, mint a haz. Nem tudtam 2 metert menni pisiles nelkul.
Mostani babammal az elso 18 het maga volt a pokol. Allando hanyinger, rosszullet emellett hullafaradtsag es egy 2 eves virgonc kisfiu. Minden nap sirtam estenkent ugy utaltam, hogy rosszul vagyok.
A vegeredmeny szamit viszont es ezert is csinalom. Ezzel azt akartam irni, hogy en is azt hittem, hogy maga a mennyorszag a terhesseg de nem.
Ja es a szulesrol akkor nem is beszelek. De! A lenyeg az a kisbaba aki szerelembaba es nagyon akartuk. Ezert az ember mindenre kepes :-)
Koszonom a valaszokat.Igazabol errol a reszerol a terhessegnek soha senki nem beszelt, csak azt hallottam mindig, hogy milyen csodas is. :) Mar gondoltam ra hogy veszek egy pregnancy pillowt, mert a parnat mindig eltuntetem :)
Hasznaltatok valami kremet a terhessegi csikokra?
Tummy buttert akarom kiprobalni.
Nekem végig volt hasizom szerű fájdalmam, teljesen normális. Nem kell ez miatt aggódnod.
Ha vérzel és/vagy a földön fetrengsz a fájdalomtól, akkor van igazán baj.
Én sokat olvasgattam magyar fórumokat, amikor terhes votam és persze tök idegesítő volt, hogy amiért otthon már kórházba fektetnek, azt itt még csak meg sem nézik. Aztán rájöttem, hogy nem az itteniek hülyék. :)
Én nem kértem soha sűrgősséggel időpontot (illetve szívvizsgálat miatt igen, de akkor pikk pakk kaptam), és valahányszor hívtam őket egy újért mindig rendesek voltak. Telefonban és személyesen is. Sajnálom, ha neked más volt a tapasztalatod. A kórházhoz tartozol, vagy más midwife clinikre jársz?
Szi
Koszi a valaszt. Esetleg azt is tudod mitol van ez?
16 hetes vagyok. Kisse aggodom mert par napja a hasam alja faj, mint amikor izomlaza van az embernek.
Kertem mar idopontot de eddig meg nem hivtak vissza. Szemelyesen is kertem idopontot, de a csajszi nem volt valami kedves es azt mondta o nem ad, folallt es elment. Most kaptam meg a Down's syndrome eredmenyet is elvileg minden jo es nem kell megismetelni. Holnap megint hivom oket.
Na teged legalabb megultrahangzonak. Nekem nem sikerult ezt elernem az en vetelesem utan.
Szerintem az a vervetel arra szolgalt hogy nem vesztettele tul sok vert. Ha nem tudod miert vesznek vert akkor kerd meg legkozelebb hogy magyarazzak el.
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, hátha van valakinek valami tippje.
Most vetéltem el a hétvégén 2. alkalommal. Mindkétszer ugyanaz történt körülbelül. A magzat leállt a fejlődésben, de most ez lényegtelen.
Ki akarom vizsgáltatni magam, de csak 3 vetélés után csinálnak tesztet. Tud valaki privát orvost, vagy hogy hogy tudnék keresni privát dokit, nincs kedvem még egyszer elvetélni kivizsgálás nélkül.
Valaki vizsgáltatta már itt ki magát? Ha bárki valami hasznos információt tud, lenne szíves privátban elküldeni? Már arra is gondoltam, hogy 2 hónap múlva beállítok a korházba, hogy baleset történt, teherbe estem az első menszi előtt és mire rájöttem, meg orvoshoz akartam menni, de addigra el is vetéltem. Mondanám nekik, hogy késett pár napot, csináltam tesztet, de várni akartam pár hetet, egy-két hét után megismételtem a tesztet, még mindig pozitív volt, majd rá pár napra erős vérzésem volt. Így hazudnék, de akkor legalább kivizsgálnának.
Mr Bookerhez tartoztunk mi is, amikor még a fertility clinikre jártunk, de mi épp csak 2x pár percre találkoztunk vele. Aztán én egyszer a terhesség alatt is, de engem nem győzőtt meg, hogy őszinte legyek.
Nekem a midwife-okkal nem volt bajom, mind kedves volt és alapos, ha meg valami kínom volt szakított rám időt, hogy végig hallgasson és megnyugtasson. Esetleg annyit tudok javasolni, hogy ha szeretnél tőlük több időt, akkor próbálj meg valahova máshova menni, mint a kórházba. Én néha jártam a north midwife clinikre és ott még több idő volt rám és várakozni sem kellett annyit. Illetve, ha a kórházat preferálod, akkor kérj szombatra időpontot. Akkor kevesebben vannak, nincs őrültek háza és sokkal nyugodtabbak. Én a legjobban ezeket a szombati időpontokat szerettem.
Nekem csak a 20. heti scanem volt itt, és megmondom őszintén alaposabb volt, mint amit pár nappal előtte Mon csináltak egy magánklinikán. Sokkal részletesebben kitértek mindenre és alaposabban átvizsgálatk. Tovább is tartott, nekem ez volt az első kellemes csalódásom.
Amúgy, ha bármi van, arra odafigylnek, csak szólni kell.
Hány hetes vagy?
Szia, én itt szültem Croydonban augusztusban, ha van kérdésed, akkor naprakész infókkal tudok szolgálni. :) Keress nyugodtan.
Még annyit, hogy itt joint care van a midwife-al és a GP-vel, ami azt jelenti, hogy hol ide, hol oda kell menned, de a bejelentkezést neked kell intézned. Anno volt egy link, hogy mikor hova kell menni, de most nem találom sehol. Ha megtalálom elküldöm.
Ami idegesített, hogy ezt pl senki nem mondta el nekem és mire rájöttem, hogy mi van, hetek teltek el... szerintem minden egyes alkalommal kérdezz rá, hogy mikor kell menned és hova legközelebb, mert nem feltétlenül mondják el. Szerintük te ezt tudod, bár azt én nem vágom, hogy ezt miből gondolják.
Amúgy rendesek és alaposak, odafigyelnek rád.
A szules termeszetes folyamat es itt Angliaban ebben hisznek. Rabiznak mindent a termeszetre, igy nincs is csak max.2-3 uh, nyulkalas sincs, ami szerintem nagyon jo. Igyanigy nincs gatmetszes sem. Ugy repedsz-szakadsz mint ahogy a baba jon.
Persze bibi akkor van mikor valami nincs jol, de szerintem akkor gyorsan cselekednek.
En surgossegi csaszaros voltam es nem panaszkodhatom.
Most 29 hetes vagyok. Termeszetes szulesnek indulunk neki megint de ugyanugy mint otthon, max. 4-6 ora vajudasra ha nem ugy mennek a dolgok akkor csaszar...
Szülésnél néztek csak méhszajat. Engem az előző babanal nézett doki a petefészkem miatt ( 19 évesen rakos cisztam volt), semmit nem vesztesz vele. Ugyanazt csinalja egy vizsgalaton, mint a midwife :)
UH : 2 van normal esetben igen. Fizetni lehet ha akarsz még, van aki betrükközi h szarul van és akkor megnézik, de ha normalis a babassag sztem felesleges.
Koszi, LiZso a valaszod.
Te visszamentel dolgozni az elso babad utan? En otthagytem az elozo munkahelyemet, mert mas varosba koltoztem szules elott. Amikor elsos lett a lanyom, akkor helyezkedtem el ujra allando munkaba. Ovodaban dolgozok. Orulok annak, hogy dolgozhatok, de ugy erzem nagyon faraszto ugy dolgozni, hogy nincs az embernek segitsege(rokonok, ismerosok).
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem.:) Már nagy izgalomba vagyok,és eléggé aggódós vagyok, mint gondolom elég sok kis mama( főleg,akik az első babájukat várják). 35 hetes vagyok, szóval már lelkiekben készülök a szülésre. Kicsit aggaszt, hogy itt nőgyógyász nem is látja az embert, tehát meg sem vizsgálnak alulról. Ilyesmi aggaszt engem, hogy így, hogy meg se néznek alulról, hogy derülne ki például, hogy nyitott a méhszáj? Mivel sok mindent nem tudok mi a természetes mi nem, mindennek próbálok utána nézni. Főleg, hogy itt azért sokkal lazábban vannak a vizsgálatok is, mint otthon.
Másik kérdésem lenne az ultrahanggal kapcsolatban.Utolsó ultrahang az a 25.heti? és utána már nem is csinálnak?
Egyenlőre ennyit zúdítanék rátok!:) Igaz tudnék még mit kérdezni:) A válaszokat előre is köszönöm!!
Gratula!
Eloszor egy kozos szobaba leszel a tobbi kismamaval, egeszen addig amig ha jol emlekszem legalabb 4cm-re kitagulsz es utana mesz a szuloszobaba ahol mar csak te leszel, a szulopartnered es egy midwife aki eppen akkor doglozik. O neha neha radnezz, amig eljutsz arra a pontra hogy nyomni kell. Doki van a szuleszeten, de nem lesz ott konkretan a szules alatt csak ha gond van akkor hivja be a midwife. En szules kozben lattam egyszer, utana meg a varasnal.
Osszesegeben jo a tapasztalatom, tenyleg nagyon kedves volt mindenki.
nem, és nem is lesz a szülésnél csak ha gond van
Nekem nem is hianyzott :)
Sziasztok.
14 hetes kismama vagyok Londonban. Szerdan megyek eloszor orvoshoz a Croydon University Hospitalba.
Mar voltam a midwife nal, megkaptam a beosztast es haaat....mit is mondjak a dokival valo talalkozas nincs benne. :( Itt is kell fogadni orvost?
Koszonom a segitseget
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?