Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Koszi.
Az az igazsag, hogy most mar nincs mit tenni :)
Ha felek, ha nem o mar itt van es lassan ki is akar majd bujni :)NAgyon varom mar a talalkozast.
Pont ez amitol tartok, hogy nem figyelnek annyira oda. Mast igazabol nem is tudnak mondani, csak, hogyne aggodjak. Viszont azt nem tudtak mondani, hogy melyik vitamint meddig szedjem. :(
Ha az otthoni vedono nem mondja en nem is tudom, hogy a magnerotot csak a 36.ik hetig szedhetem.
Ultrahangon barmit kerdezek a valasz mindig az, hogy o nem tudja. Akkor minek van ott?! Minek csinalnak uh t ?
Floralys,
Akkor tartanak bent csak:
1, 3 percesek a fajasok
2, ki vagy tagulva mar 4 cm-re
3, valamifele gond van
Ne gondolj arra, hogy ahogy jon a fajas akkor benttartanak. Hagynak otthon vajudni. Mi vagy 5x mentunk a korhazba mire benttartottak. Az elsonel felment a vernyomasom es kiszaradtam. A 2.-nal eloszor a csaszarom miatt majd hazaengedtek, mert elmultak a fajasok. Aztan elment a magzatviz de szinten hazakuldtek, mert nem volt fajas. Na de aztan beindult :-)
Ne felj! Hidd el mikor elkezdodik, arra fogsz gondolni, hogy nemsokara kint lesz es olyan izgatott voltam, hogy lathatom a babankat. A fajdalomra meg sajnos nem.lehet felkeszulni elso babasnak, mert az ember tudja, hogy faj de el.sem tudja kepzelni. Ki fogod birni. Naponta nok millio szulnek ;-)
Csak a "vegeredmenyre" gondolj! Az mindent meger!
Koszonom lanyok. Persze felek a szulestol es nem szamitok arra, hogy egy kellemes elmeny lesz. Attol tartok, hogy a babaval jol fognak e banni, kellokeppen odafigyelnek e majd rank. Mostanaban annyi cikk van, hogy elcserelt baba, nem figyeltek oda es keson csaszaroztak meg.
Mehlepenyt normalisan eltavolitjak e?
Oszinten szolva meg nem hallottam ilyenrol, hogy tobb napig tarto vajudas. A 10-12 oratol is fraszt kapokk ha belegondolok nem hogy 3 nap.
amikor elkezdodik a vajudas akkor mar bent is tartanak a korhazban?
Bocsi a buta kerdesert, de meg nagyon ujj ez a dolog szamomra. :)
Raadasul itt vagyok kint.
Itt egy cikk amit szerintem minden nonek akinek negativ elmeny volt a szules el kene olvasnia.
Szerintem a szules nem kerdese...
En az elso fiammal kedd ejjel kezdtem a vajudast, szombat hajnalra lett meg.
A 2.fiammal szombaton kezdtem es szerda delutan lett meg.
Nekem is azt mondtak a midwifek, hogy van akinek napok van akinek orak.
A mellettem levo kiveteles volt, 2.gyereke volt es 21 perc alatt tagult ki es 7 perc alatt nyomta ki a babat. Ezzel dicsekedett mindenkinek, ugyhogy mindenki tudta.
Vannak szerencsesek es kevesbe.
Egy biztos, nem egy leanyalom es borzaszto fajdalmas amit az ember el sem tud kepzelni, de a vegeredmenyre kell gSzerintem a szules nem kerdese...
En az elso fiammal kedd ejjel kezdtem a vajudast, szombat hajnalra lett meg.
A 2.fiammal szombaton kezdtem es szerda delutan lett meg.
Nekem is azt mondtak a midwifek, hogy van akinek napok van akinek orak.
A mellettem levo kiveteles volt, 2.gyereke volt es 21 perc alatt tagult ki es 7 perc alatt nyomta ki a babat. Ezzel dicsekedett mindenkinek, ugyhogy mindenki tudta.
Vannak szerencsesek es kevesbe.
Egy biztos, nem egy leanyalom es borzaszto fajdalmas amit az ember el sem tud kepzelni, de a vegeredmenyre kell gondolni. Az mindent meger.
Erdekes modon, nekem az elso is botzaszto elmeny volt, a 2. el sem mondhato milyen szornyu de ennek ellenere ha lehetne, biztosan bevallalnek meg egyet. Azt hiszem mi nok igy vagyunk "megcsinalva". A fajdalomrol teljesen elfeledkezunk :-)ondolni. Az mindent meger.
Erdekes modon, nekem az elso is botzaszto elmeny volt, a 2. el sem mondhato milyen szornyu de ennek ellenere ha lehetne, biztosan bevallalnek meg egyet. Azt hiszem mi nok igy vagyunk "megcsinalva". A fajdalomrol teljesen elfeledkezunk :-)
Igen en is oxitocynt kaptam intravensan. Pontosan ahogy Ironica irta. Ott a dokik csak szimo-nak hivtak.
Szertintem a suly es alkat nem sokat jelent. En is osszesen csak 7kg-t szedtem fel a 40het alatt, es nem vagyok kifejezetten vastag (bar vekony sem) megis siman szultem. Minden rendben lesz, nem kell izgulni :)
Hat az ugy eleg komoly ... 3nap. huuuu bele se merek gondolni.
Remenykedem benne, hogy normalis szulesem lesz, de szeretek minden lehetoseggel szamolni.
Az igazsag az, hogy a kornyezetemben van egy ember aki, haat hogy is fogalmazzak. Nem eppen kedves velem. Sajnos nem tehetem meg, hogy nem tartom vele a kapcsolatot
Szia! Szerintem ne aggodj, a noverem is alacsony, vekony lany es epiduralis nelkul, termeszetesen szulte meg mindharom gyereket, pedig mindegyik 4.5 kg korul volt. Szerintem (es a midwife-ok szerint) nem ezen mulik a dolog. Ne magyarazd be magadnak hogy csaszaros leszel mert csak megszivatod magad. Hidd el sokkal gyorsabban felepulsz egy normalis szules utan.
Szintetikus oxytocint szoktak adni a szules felgyorsitasahoz (intravenasan) vagy injekcioban a szules harmadik fazisaban, amikor a placentat szulod meg.
Szerintem normalis a par napos vajudas. Bar azt mondjak 12 ora az atlag, de inditasnal hosszabb. Engem inditottak es szerdatol pentek delutanig vajudtam.
Hat nem tudom a gatmasszazs nem valami szimpatikus. Megvettem a teat, inkabb azzal probalkozom. 33.-ik hetben jarunk es egyre jobban aggodom. Eleg vekony vagyok a versenysulyom is 45kg volt :)
Eddig 7kg hiztam.
Szoval az az erzesem, hogy csaszaros leszek...
59 oras vajudas?!!! Az hogy lehet?
Lanyok... en nem ittam sem malnalevel teat, sem masszazst nem csinaltam... es ezmellett is 3 napig vajudtam mire megszultem a kislanyom. Nekem a kitolas az viszont maga rovid volt (40 perc mert adtak hormont elotte) na de az azelotti 3 nap..
hat az nem volt semmi. Meg a vizem sem ment el, azt a masodik nap delutan segitettek meg.
Szerintem van akinek bevallik, van akinek nem. Nekem hiaba volt a malnalevel-tea, hiaba a gatmasszas egyik sem segitett abban, hogy ne legyen ketszer is csaszarom...
Szelesebb a csipom is. Mindig azt mondtak milyen jo lesz majd ha terhes leszek. Hat annyira volt jo, hogy mindig a csipom akart szetszakadni :-/
Én ittam, de szerintem az 59 órás vajúdásommal és 4szeres indításommal elmondhatom, hogy semmit sem ért. :-/ Amúgy alkat kérdése... bár szerintem ha segít, akkor amúgy is ment volna.
A gátmasszázs az másra van, az a kitolási szakasznál érdekes, azt segíti elő, hogy ne szakadj, könnyebben tágulj. A málnalevél a vajúdást gyorsítja/könnyíti meg azzal, hogy a méhet lazítja. Elméletileg.
A gátmasszázst elkezdheted a 30. hét körül (már nem emlékszem pontosan), én csináltam, de 1) fájt, 2) nem volt hozzá türelmem. A Mothercareben tudsz venni hozzá olajat, én legalábbis ott vettem.
Málnalevél tea a holland@barrettsben van, de én Moról hozattam, mert az UK-ban csak filteres van és én azt nem tartom ugyanolyan hatékonynak. De az is lehet, hogy ez csak amolyan pszichés dili nálam. :)
Koszi szepen.
Orulok, hogy mar jobban vagy. Mi kisse szenvedunk ettol a bolond idojarastol.
Koszonom jobban mar de most olyan mintha felfaztam volna :-/
Ma fejezem be az antibiotikumokat
En ittam a malnalevel-teat az elso kisfiamnal. Nekem nagyon bekemenyult a hasam tole igy abbahagytam. A masodik fiamnal mar nem is ittam, mert egyebkent is allandoan kemenyedett.
En a holland and barrettben vettem ezt a teat. Mashol nem is lattam az igazat megvallva
Igen en hallottam rola. Egy tanulmanyt olvastam a hasznossagarol. Tobb szaz no osszehasonlitasa utan arra jutottak hogy a tagulas szakaszaban nincs jelentosege. A kitolas szakaszat nehany percel lerovoditheti (en ismerek olyat aki itta a malnalevelet es megis forcep-el szult meg, en ellenben nem ittam es 15 perc alatt szultem meg).
Egy masik, patkanyokon vegzett, talulmany szerint karos lehet a magzatra a malnalevel. Vizelkedesi zavarokat okozhat. En szemely szerint a gatmasszazsban hiszek. Arrol meg semmi rosszat nem deritettek ki :-)
Hat en is a kamilla fele hajlok. Na de majd meglatjuk mi is lesz.
Amugy mi ujsag veled? Hogy vagy?
Koszi kismaja
Floralys: nekunk bevalt a kamilla. Egyebkent is jott a boruk de ettol lejott az aminek le kellett jonni es a 3.heten mar gyonyoru bore volt mindkettonek. Azota is :-)
Koszi Szepen a segitseget.
A kamilla nem szaritja nagyon a boret?
Yaweb: jobbulást!
Floralys: mi nagyon sokáig csak sima vizet használtunk. Pospsitörlésre is csak sima víz és vatta volt.
Szia,
Mi mindket fiunkat kamillaban furdettuk. Felforraltuk a vizet es beletettuk a kamillatea filtert. Mindkettonek gyonyoru bore van :-)
Most meg, hogy a nagyobbik mar kadban furdik, mi Simple babafurdetot es sampont hasznalunk. Nekunk ez valt be a torlokendoben is.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?