Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Hol voltál felkészítőn? Nekünk nagyon jó volt, én tökre megnyugodtam utána. Rengeteg infóval elláttak, és nagyon részletes volt.
Amúgy én is ezerrel paráztam az itteni szülés miatt, rengeteget vaciláltam, hogy hol szüljek, de végül maradtam és igazából tök mindegy... szerintem. Most eszembe sem jut, hogy haza kéne mennem, pedig ritka szar szülésem volt, de úgy vagyok vele, hogy ez otthon sem lett volna jobb. Nekem ez jutott, akárhol is csinálom végig. Szakértelem meg, szerintem itt is ugyanúgy van, mint otthon. Sőt! szeritem itt még több is a tapasztalat. Sokkal többet látnak, sokkal több szülés van, sokkal több tapasztalatot tudnak gyűjteni.
Nyugi. :) Nem lesz semmi baj. Minden úgy lesz , ahogy annak lennie kell. :)
Floralys
az miatt ne félj, hogy a babád elcserélik. :) Egy percig nem fogod szem elől téveszteni. Az első pillanattól velünk volt. Együtt toltak fel vele a Mary wardba és ott is végig mellettünk volt. Amikor elvitték megvizsgálni (mert nálunk baj volt az evéssel) végig mentünk vele, mindenhova. Még MR-e is.
A szülés meg olyan, amilyen. Én az extra hormon, meg valószínűleg a kimerültség miatt is, tulképp beájultam. Az utolsó kb 5-6 órát, amikor már az oxyt adagolták tulkpp nem voltam maganál (nálam is kiakadt a műszer), így azt az időszakot a párom és a húgom jobban megszenvedték mint én. Egy jó tanács, ha véltelenül nálad is arra kerül a sor, hogy extra tágítót kell kapnod, NE ENGEDD epi nélkül. Én elkövettem azt a hibát, hogy hagytam és mire kaptam már semmit sem hatott. Na a következőnél az első az lesz, hogy addig nem engedek semmit sem csinálni, amig nincs meg az epi. Ha kell én is inkább várok a anesztesre. (Croydonban csak 1 van a szülészeten és őt hívják mindenhova. Ha műtőben van, akkor meg kell várni a műtét végét, mert végig bent kell lennie). Ne félj az érzéstelenítéstől. Én kaptam epit, meg spinálisat is... nem lehet érezni. :) sőt!
A szamárköhögést nekem a GP adta be, tőle kellett kérnem. Időpontot pedig nekem soha nem volt gond kérnem... azért mondom, mert mi ugye én is oda jártam, mint te. Velem mindig kedvesek voltak, és szántak rám időt is. Még akkor is, amikor dokihoz kellett időpontot egyeztetni. Bár az tény, hogy ez az egyik legszörnyűbb környék, itt rengeteg gyerek születik... kb ne minden percben, hanem minden másodpercben egy. :-/
Orrvérzés miatt ne félj. Normális.
bocsánat, csak néhány korábbi postra is reagáltam. :)
Na csajok úgy néz ki nálunk jön a következő. Ennyit arról, hogy Mr Booker megállapította, hogy csak és kizárólag IVF lehet. Igaz, az elsőre 3 évet vártunk, de most elsőre sikerült. Wow.
Az más kérdés, hogy most rendesen be vagyok sz... hogy lesz egy kicsi meg egy pici.
jajj
Nem tudom miert mondta ezt, mert ez kifejezetten a babak vedelmere szol.
Vegigkerdezve nurse ismerost, mindenki ajanlotta, de en valahogy felek az ilyenektol, foleg terhesseg alatt.
Olvasgattam, hogy nehanynak beindult a szules tole-legalabbis erre fogta. En meg ugy voltam vele, hogy vigyazok en annyira, hogy a babam kibirja addig mig o meg nem kapja a rendeset. Igy is lett. Szerdan voltunk az elso szurikon.
Lehet, ha "olyan" helyen laknank ahol a bcg-t is automatikusan beadjak, nem pedig referalnak, akkor baj nem lehet. Igy is lett. Szerencsere
En is errol tudok de a midwife a booking appointment-nel azt mondta azert fontos hogy beadassuk ha meg nem kaptuk meg. Lehet csak leegyszerusitette a dolgot.
Te miert nem adattad be?
Ez a mostani szuri azert van, mert megint elindult a jarvany itt es ha beadattad a terhesseg alatt akkor a baba vedve van az elso 8 heteben. Ugye eloszor 8 hetesen kapja aztan 12 majd 16 hetesen.
Ez most a baba vedelmere lett "kitalalva", mert egyre tobb baboca halt meg ezmiatt
A szamarkohogeses oltas kerheto. En nem kertem pedig ajanlottak. Ezt mindenki maga donti el es tenyleg a gp-nel adja be a nurse.
Nekem is verzett az orrom mikor fujtam. Ez nem jelent problemat sem neked, sem a babanak.
Ahol laksz ott biztosan rengeteg kismama van, mert nalunk nem volt ilyen problema. Mikor hivtam oket es hagytam uzenetet akkor vissza is hivtak
Nekem mondta annak idejen a midwife, hogy igyak szoptatas kozben, de szerintem erzi is az ember. Legalabbis ereztem/erzem mikor szoptatok.
Emlekszem elso babanal nekem is millionyi kerdesem volt, most a 2.-nal mar semmi :-D
Normalis, hogy igy aggodsz, de majd ugyis jon minden magatol. A korhazban segitenek neked pozokat talalni a szoptatashoz. Nem lesz gond ;-)
Hat ez az hogy sokmindent nem mondanak el ami igazan fontos. Koszonom a sok hasznos infot. Ma voltam teas boltban es meg par uzletben es sehol sem talaltam baba teat vagy tejserkento teat. Ezeket lehet egyaltalan itt kapni? Mar arra gondoltam, hogy leget csak patikaban kapni, mivel ott meg nem voltam:)
Amugy voltunk szulesfelkesziton, hat nem mondanam azt hogy most felkeszultebb vagyok. Teny , hogy sokmindent mondott es el is gondolkodtam azon, hogy a kovetkezo babucit otthon szulom majd meg. Most viszont a medences megoldas tetszik.
Nem, a most fogyasztott folyadek nem befolyasolja a kesobbi tejtermelesed. Most csak azert kene sokat innod mert meleg van. Egyebkent en nem ittam sokat es megis rengeteg tejem volt. Sot, 6 honapos volt a kislanyom mikor egy eleg kemeny dietaba kezdtem es egy cseppet sem csokkent, ket es fel evesen ugy kellett elvalasztani.
Az nagyon erdekes dolog es soha senki nem mondta nekem hogy a szoptataskor megszomjazik az ember. Akarhanyszor elkezdtem mindig kiszaradt a szam es azonnal szomjas lettem. Szoval keszits magadnak oda mindig egy pohar vizet ha mas nincs korulotted.
A folyadek nagyon fontos. A midwife akivel vajudtam azt mondta neki egy hatalmas zacsko haribo cukorka es chocolate buttons segitett :-)
Minel tobbet sziv a baba annal tobb tej lesz.
Jol mondja ironica, ha eves-ivastol nincs tej akkor mastol sincs.
Kedves ironica22!
Ezt már más is mondta, én is ettől tartok. De próbálok nem aggódni, mert az biztosan nem segít. :)
Szia Livilla !
Nagyon köszönöm a válaszod!
Igazából mára volt időpontom a kórházba de sajnos annak a címét nem közölték velem. Telefonon beszéltem velük és azt ígérték elküldik üzenetben a címet, de ez nem történt meg majd felhívott egy hölgy és jól lebaszott, hogy miért nem mentem, mert ez nagyon fontos lenne. Ezért elkezdtem aggódni.
A melóba én se terveztem az első ultrahang előtt szólnék.
Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad, hogy mire számíthatok, ez azért megnyugtat!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?